Naon anu kedah ditingali di Wroclaw

Wroclaw

Wroclaw, ogé katelah Wroclaw di Polandia éta kota anu perenahna di belah kidul-kulon Polandia. Kota ieu aya di tempat dagang sareng nyebrang walungan Oder, dimana istana lami sareng padumukan didirikan. Salila Abad Pertengahan éta ngagaduhan penjajahan Jérman anu hébat sareng nalika Revolusi Industri janten salah sahiji kota anu paling maju. Ayeuna urang gaduh pusat wisata sareng kota lami anu penting pisan nyatakeun Situs Warisan Dunya.

Ti Polandia anjeun biasana ngadatangan Warsawa atanapi Krakow, tapi kota ieu henteu pati dipikaterang yén kitu condong ngagilaan jalma-jalma anu nganjang ka dinya. Disebutkeun yén ieu kota anu ngareuwaskeun anjeun, janten mangrupakeun ide anu saé pikeun marios sadaya tempat-tempat anu tiasa ditingali di dinya.

Rynek, alun-alun utami na

Alun-alun Rynek

Rynek mangrupikeun alun-alun utami utami, nyaéta alun-alun pasar abad pertengahan. Éta tempat anu saé pikeun kaluar ngajajah kota, kumargi dugi ka sabelas jalan anu béda mimitian ti alun-alun ieu. Nyaéta genep puluh imah sakurilingna sareng éta mangrupikeun salah sahiji anu paling fotogénis, janten anu kadua panggedéna di nagara éta. Sakitar tilu puluh taun ka pengker éta alun-alun tempat mobil ngaliwat tapi dinten éta leres-leres dijalankeun pikeun kesenangan wisatawan anu tiasa nyandak gambar anu éndah sareng jalan-jalan kalayan tenang. Sababaraha sorotanna nyaéta DPR handapeun Golden Sun, House Under the Taps atanapi House Under the Blue Sun. Di alun-alun, aula kota gaya Gothic abad ka-XNUMX anu saé ogé menonjol. Gereja Santa Isabel ti abad ka-XNUMX sanaos hiasan na dina gaya Gothic engkéna. Sakumaha urang tiasa tingali, éta mangrupikeun salah sahiji titik sajarah anu paling penting di kota ieu sareng tempat pikeun ngeureunkeun.

Alun-alun Solny

Alun-alun Solny

Tarjamahanana janten Plaza de la Sal sareng ngagaduhan kaistimewaan anu tangtu anu ngajantenkeun urang kedah ngadatanganana. Salah sahijina nyaéta anu di alun-alun anjeun tiasa ngagaleuh kembang 24 jam sadinten, hal anu teu biasa dimana-mana. Tapi di dieu ogé jamban umum anu meunang penghargaan pikeun anu pangsaéna di Polandia di 2012. Sareng hal anu séjén nyaéta di alun-alun ieu aya dugi ka sabelas inohong gnom, janten ide anu pikaresepeun nyaéta milarian aranjeunna sareng mendakanana hiji hiji. Tapi éta patung leutik tina gnome ieu aya di panjuru kota sareng aya ratusan na, janten bakal luar biasa pikeun mendakanana. Salah sahiji hal anu kota teu hilap.

Taman Ossolén

Kebon Ossolineum

Ieu biara prusia lami, salah sahiji tina opat anu nyésa nalika tilas tilas tilas. Ayeuna dianggo salaku paguron luhur. Tapi hal anu matak ngeunaan tempat ieu nyaéta di luar na. Éta ngeunaan kebon na anu saé sareng dijaga, anu ogé mangrupikeun salah sahiji tempat dimana urang tiasa mendakan perdamaian dina raména kota. Éta mangrupikeun tempat anu disarankeun justru kusabab poto anu saé anu tiasa di candak di dinya.

Ostrow Tumski

Pulo Katedral

Ieu mangrupikeun pulau katedral, tempat dimana penduduk mimiti kota netep. Dikurilingan ku walungan Oder sareng di jerona aya katedral di kota. Anjeun tiasa ogé ningali Museum Archdiocesan, anu pangkolotna di kota, dimana aya monumén sareng objék ibadah anu dipiceun tapi dijaga pikeun nilai sajarah sareng artistik na hébat. Jembatan pikeun dugi ka pulau ieu dikenal salaku Puente de los Paddados sabab seueur diantarana sareng aranjeunna bahkan ngajualna di lebet supados urang tiasa nyéépkeun sakedik diri di dinya.

Katedral Wroclaw

Katedral ieu aya di pulau kota. Sanaos éta anu paling terkenal, aya tilu garéja sanésna di Pulo Jawa. Ieu gaya gothic sareng neo-gothic sareng tina jembatan kami parantos tiasa ningali dua menara na anu ngajentul, anu paling menonjol di Pulo Jawa. Ti teras munara kami bakal ngagaduhan pandangan anu hébat ka kota sareng aya ogé lift, janten anjeun henteu kedah bentukna bénten.

Raclawice Panorama

Panorama

Ieu pastina mangrupikeun salah sahiji kunjungan anu paling seueur di paluruh kota. Éta nyaéta lukisan panorama ageung Éta nawiskeun pangaruh kejutan pikeun anu nonton. Éta ngajantenkeun urang ngaraos bagian tina lukisan anu sami, sabab éta téh amplop sareng panorama, naha sababna sadaya tamu resep pisan resep. Lukisan ieu ngagambarkeun perang Raclawick 1794.

Universitas Wroclaw

Kelas Leopoldina

Universitas kota ieu parantos ngagaduhan tilu abad, ngajantenkeun tempat anu bersejarah. Di jero Museum Universitas anjeun tiasa mendakan permata otentik tina gaya Baroque Silesian Bawah anu ngareuwaskeun sadayana anu ningali. Éta ngeunaan ti Aula Leopoldina. Dina gaya anu sami ieu urang ogé tiasa mendakan Oratorium Marianum. Akhirna urang mendakan Menara Matematika, anu mangrupikeun tempat pengamatan anu lami.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*