Naon anu kedah ditingali di Eguisheim, Alsace

Eguisheim

Eguisheim mangrupikeun hiji kota sareng komune anu aya di Perancis di daérah Alsace anu kawéntar. Mangrupikeun tempat anu ogé kasohor ngagaduhan produksi anggur anu hébat, tapi ogé menonjol janten salah sahiji kota anu diantara anu paling indah di Perancis kusabab gaya tradisionalna dijaga pisan. Tanpa ragu, éta mangrupakeun kunjungan anu idéal pikeun liburan di sabtu minggu.

Eguisheim mangrupikeun salah sahiji kampung alit Alsace anu ngagaduhan daya tarik anu hébat, sabab imahna masih gaduh struktur khas satengah kayu. Aranjeunna menonjol khususna dina usum Natal, tapi seueur anu tiasa ditingali di ieu bagian Perancis anu caket caket wates sareng Jérman.

A sajarah saeutik

Jalan Eguisheim

Eguisheim parantos ngamimitian riwayat na ku janten pakampungan Romawi. Malah urang Romawi mimiti ngokolakeun kebon anggur di daérah anu pikaresepeun ieu. Tapi na kamekaran moal datang dugi ka abad ka dalapan nalika Count Eberhardt kagungan kastil anu diwangun di daérah éta. Di sakitar kastil ieu jalan-jalan di sakitar sareng bentuk cincin disiptakeun, anu masihan kota ieu formasi aslina. Éta kastil anu sami anu tiasa didatangan dinten ayeuna, dimana Bruno ti Eguisheim-Dagsbourg bakal lahir, anu engkéna bakal Paus Leo IX.

Bunderan emas

Eguisheim

Di Eguisheim anu pangsaé urang tiasa lakukeun nyaéta diragukeun kaleungitan diri di jalan-jalan lawas anu saé, ngabayangkeun kumaha pangeusi kota ieu cicing mangabad-abad. Urang bakal ngaraosan dina carita anu otentik, kumargi di dua sisi jalan aya anu indah imah satengah timber has sareng kelir geulis. Bunderan emas ngarujuk ka daérah terluar kota, dimana jalan-jalan anu paling éndah. Nganggo jalan-jalan santai, nyandak gambar sareng ngaraosan detail alit imah anu biasana dihias ku kembang, bakal janten hal anu urang bakal pikaresepeun. Rue du Rempart mangrupikeun salah sahiji jalan éta sareng éta pikaresepeun kami ku batu lawas anu indah anu leres-leres siga anu teu aya carita. Dina sela-sela jandéla sareng panto anjeun tiasa ningali prasasti kulawarga-kulawarga baheula atanapi perdagangan anu dilakukeun di sababaraha imah éta. Di jalan ieu ogé aya Pigeonnier, tempat anu nawiskeun pembagian dua jalan sareng éta mangrupikeun tempat anu paling difoto di Eguisheim.

Tempat du Chateau Saint Leon

Alun-alun Eguisheim

Sakali kami parantos ngalalana di sakuriling kota kalayan jalan-jalan alit sareng imah-imahna anu saé, urang kedah dugi ka tengah. Ieu teh alun-alun panggedéna sareng pusat di Eguisheim, tempat anu urang teu tiasa sono. Di tengah alun-alun ieu urang tiasa ningali cai mancur anu éndah kalayan sosok Saint Leo IX sareng di tukang cai mancur ieu urang tiasa ningali istana lami diwangun dina abad ka dalapan. Di gigireun istana aya kapél leutik anu didékasikeun ka Paus Leo, anu diwangun dina sababaraha dungeon lami.

Kuadrat sanés di kota leutik ieu Eguisheim éta urang kedah didatangan nyaéta Place du Marche, di tukangeun chapel. Éta pasagi alit sareng patung di tengahna, tapi dina Natal aranjeunna ogé nempatkeun pasar anu saé di dieu. Tempat MGR Stampf mangrupikeun alun-alun menawan di kota ieu, sareng cai mancur di tengahna sareng lantai batu. Éta kotak leutik tapi aranjeunna menawan pikeun detilna, janten kami henteu kedah sono ka pelosok tempat ieu, kumargi aranjeunna sadayana tiasa ngareuwaskeun kami.

Menara Eguisheim

Sésa-sésa menara ieu aya di pinggiran kota. Weckmund, Wahlenbourg sareng Dagsbourg Éta mangrupikeun tilu konstruksi batu pasir dina nada beureum anu kalebet kulawarga Eguisheim. Dina Perang Óbolos anu nyanghareupan populasi tatangga, anggota kulawarga ieu diduruk dina taruhan sareng menara ieu janten bagian tina uskup Strasbourg.

Garéja San Pedro sareng San Pablo

Ieu garéja pangpentingna populasi Eguisheim. Éta candi kuno, dimimitian ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, anu mimitina diwangun dina gaya Romanesque tapi anu ayeuna nawiskeun kami gaya Gothic. Sanaon bagian luarna henteu pikaresepeun pisan, di jero urang tiasa ningali patung Virgin of Ouvrante ti abad ka-XNUMX.

Eguisheim dina Natal

Pasar Natal

Sanaon kota ieu éndah sapanjang taun, anu leres nyaéta salami Natal éta nampi langkung seueur pengunjung. Kota ieu sareng batur sapertos Colmar gaduh sababaraha pasar anu éndah di alun-alun sareng jalan-jalan na aranjeunna pakéan dina sagala rupa hiasan. Malah imah-imahna dihias sahingga sadayana ngagaduhan suasana Natal anu luar biasa. Upami anjeun resep waktos taun ieu, anjeun kedah nganjang ka kota-kota ieu nalika natal pikeun ngalaman sumanget éta sapinuhna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*