Naon anu kedah ditingali dina Extremadura

Estremadura Mangrupikeun salah sahiji komunitas otonom Spanyol sareng diwangun ku dua propinsi, Badajoz sareng Cáceres. Éta mangrupikeun bumi anu gaduh rébuan taun sajarah, sakumaha disaksian ku dolmens, lukisan guha sareng berhala anu disimpen dugi ka ayeuna.

Milénia ieu mawa kami seueur tujuan wisata sareng budaya anu beunghar pisan, janten dinten ieu kami ngajukeun perjalanan ka Extremadura sareng tempat wisata na. Dinten ayeuna naon anu kedah ditingali dina Extremadura.

Estremadura

Éta mangrupikeun daérah anu nyaéta belah kidul na ka Jazirah Iberia sareng sapertos anu urang nyarioskeun sateuacanna, éta diwangun ku dua propinsi anu ibukota na mangrupikeun kota anu paling seueur pendudukna. Kalayan a haneut kana iklim anu sedengOmat, cabé, bako sareng anggur dipelak di dieu, anu didamel tina anggur ngeunah didamel.

nu roman aranjeunna netep di dieu, ngawangun jalan, kota beunghar ku sirkus, pasar sareng gedong umum. Merida, salaku conto, janten kota anu ageung, hirup, beunghar budaya. Teras kakaisaran bakal murag sareng sababaraha urang babari sumping, diantarana nyaéta Visigoths, Digusur dina gilirannana ku Saracens dina abad pertengahan.

Este jaman muslim Anjeunna henteu kirang beunghar dibanding urang Roma sareng lumangsung lima abad dugi Reconquest, sareng Karajaan León munggaran sareng Karajaan Castile engké. Saatos ngahijikeun duanana karajaan dua wilayah Extremadura handapeun makuta éta ogé dihijikeun. Komuni urang Yahudi, Nasrani sareng Muslim réngsé ku tatanan Raja-raja Katolik yén sadayana kedah ngarobih agama Kristen atanapi aranjeunna bakal diusir.

Seueur petualang Spanyol anu sumping ka Amérika dina abad ka-XNUMX asalna ti Extremadura. Salaku conto, Hernán Cortés, Francisco Pizarro, Pedro de Valdivia… Teras konflik internal sareng Perang Kamerdekaan Spanyol bakal sumping, sareng tina pananganna, duka sareng sangsara sareng migrasi internal anu ageung pikeun kabur ti aranjeunna.

Naon anu bakal didatangan di Extremadura

Saatos nyarios yén Extremadura gaduh mangabad-abad sajarah, dina prinsipna urang kedah nyarioskeun warisan tina ratusan, rébuan taun éta. Tina jaman Romawi urang tiasa nganjang ka Merida Romawi. Reruntuhan Romawi aya di Plaza Margarita Xirgu sareng éta muka jandéla pikeun kahirupan Romawi di semenanjung. ieu Warisan Dunya sareng salah sahiji situs arkéologis anu paling penting di Spanyol.

Runtuhan Romawi aya dina tembok koloni: aya téater, imah ampiteater sareng ampéater, sirkus sareng basilika. Aya anu Saluran cai tina Kaajaiban, Pórtico del fro, Arch of Trajan, the House of Mitreo and the Temple of Diana. Di luar tembok aya saluran cai anu sanés, nyaéta San Lázaro, sasak di walungan Guadiana, Alange sumber cai panas (18 kilométer ti Mérida, dipercaya ti saprak abad ka-XNUMX Masehi, sareng kubah na), sareng dua bendungan, Proserpina sareng Cornalvo.

Komplek arkéologis ieu dibuka ti bulan April dugi ka Séptémber ti 9 énjing ka 10 sonten sareng antara Oktober sareng Maret ti 9 enjing dugi ka 6:30 sonten. Lawang lebetna 15 euro kanggo sadayana sét sareng 6 euro kanggo unggal tugu. Situs Romawi anu sanésna nyaéta Ruruntuhan Cáparra, sababaraha kilométer ti kota Plasencia. Aya rute anu dituturkeun ku pengunjung sareng anu nungtun anjeunna ngalangkungan pusat interpretasi, tilu nekropolisis, gerbang sareng amfiteater. Ngadaptarkeun gratis.

Ninggalkeun jaman Romawi balik urang lebet kana jaman arab jeung The Alcazaba, padumukan raja-raja tingkat éta ti saprak mimiti Badajoz. Kiwari anu urang tingali ti jaman Almohad, abad ka-XNUMX, tapi dipercaya asal usulna ti abad ka-XNUMX.

Alcazaba nyaéta a benteng anu ogé ngatur wates sareng Portugal sareng éta ageung pisan sareng maksakeun. Éta ngagaduhan opat panto sareng anjeun tiasa lebet ngalangkungan salah sahiji panto. Salian ti panto La Coraxa sareng panto Yelves, aya panto Apéndiz sareng panto Capitel, anu ti jaman Almohad.

Aya ogé menara, Torre de Espantaperros, segi delapan, kasohor diantara aranjeunna. Di jerona aya Istana Cacah Roca sareng teras anu ayeuna janten Museum Arkéologis Provinsi, Menara Santa María, Menara Istana Episkopal sareng kebon.

nu panorama témbok La Alcazaba aranjeunna hébat. Ngadaptarkeun gratis sareng pangakuan henteu ditagihkeun. Tempatna di Cerro de la Muela. Di Cáceres nyaéta Royal Monastery of Guadalupe Éta asalna tina padepokan leutik anu janten garéja Mudejar handapeun pamaréntahan Alfonso XI. Garéja biara parantos ngagaduhan tilu versi sareng anu ayeuna aya dina gaya Gothic. Barang suci aya patung ti putra El Greco, Jorge Manuel Theotocópuli.

Bener ngagaduhan interior anu saé pisan sareng musium na patut: hiji pikeun sulaman, anu sanésna pikeun lukisan sareng patung, sareng anu sanésna kanggo buku miniatur. Biara dibuka ti 9:30 dugi ka 1 sonten sareng tina 3:30 dugi ka 6 sonten. Tarif umum nyaéta 5 euro. Biara anu pikaresepeun anu sanésna nyaéta Royal Monastery of Yuste, kompleks monastik anu imposén dimana anjeunna nyéépkeun dinten-dinten terakhirna Carlos V. Nya ari ukur ngageulisan anjeunna. Biara mangrupikeun bagian tina Warisan Nasional Spanyol. Dina usum salju dibuka ti Salasa dugi ka Minggu ti jam 10 enjing ka 6 sonten, sareng di usum panas ti 10 enjing dugi ka 8 sonten. Lawang lebetna 7 euro.

Upami urang nyarioskeun bentang alam maka giliran na teh Taman Nasional Monfragüe, Pikeun anu resep kana flora sareng ornithology. Tempatna di segitiga anu dibentuk ku Plasencia, Navalmoral de la Mata, sareng Trujillo. Walungan Tagus mangrupikeun kolom na UNESCO parantos nyatakeun taman Cadangan Biosofis.

Di gunung ieu aya waduk, aliran, batu, leuweung sareng rungkun anu mangrupikeun habitat anu saé pikeun a rupa-rupa sareng euyeub flora sareng fauna. Manuk sagala jinis, bangbung hideung, wulung, manuk garuda, sareng sato sapertos sato liar, kijang, otter ...

Di jero taman aya kastil Monfragüe, Arab, anu dicicingan nalika éta ku Putri Noeima, numutkeun legenda cinta ka urang Kristen sareng ku sabab éta pisan anjeunna dihukum. Aya ogé kota di Villareal de San Carlos, dimana anjeun tiasa cicing, tuang sareng nganjang ka pusat wisata pikeun kéngingkeun inpormasi ngeunaan daérah éta. Aya rute anu dipasang anu nyandak anjeun ngalangkungan taman sareng khususna ka arah cai terjun Gitano, gawir 300 méter ngalangkungan Walungan Tagus. Kageulisan éta!

Tempat sanés anu tiasa dilakukeun trekking sareng lebet kana kolam renang alam tiasa meander tina Melero. nu Tugu Alam Los BarruecosDi Cáceres, anjeun bakal ningali bentang taringgul anu matak ku kolam sareng domba. The Pantai Orellana Éta pantai tina waduk anu sami nami, di Orellana la Vieja, di Badajoz.

Ieu mangrupakeun pantai bendera biru sareng éta mangrupikeun pantai daratan. Éta ogé katelah Playa Costa Dulce sareng anjeun tiasa ngalaksanakeun sababaraha olahraga cai. Di basisir waduk sanésna, waduk Gabriel y Galán, tapi di Cáceres, nyaéta Komplek Sejarah Granadilla.

Éta nyaéta kota diadegkeun ku umat Islam dina abad ka-XNUMX, dipager, sareng dina prosés pulih janten tujuan wisata budaya. Éta ngawétkeun témbok Almohad na, bentengna janten kastil Kristen, tempat cicing kulawarga jalma-jalma penting, sakapeung aslina dina strukturna, sareng garéja paroki ti abad ka-XNUMX.

Kalayan daptar ringkes ieu naon anu kedah ditingali Estremadura urang pasti ragrag pondok. Sareng éta Extremadura mangrupikeun komunitas anu ageung pisan, mustahil pikeun indit ti mana waé upami anjeun gaduh sababaraha dinten. Upami ieu masalah anjeun, salah sahiji tip terakhir, pikeun konsentrasi tempat sareng ideu: Mérida sareng Cáceres henteu pikaresepeun, Badajoz ogé, tapi salian ti naon anu kami tambihan, upami anjeun hoyong anu langkung sepi tibatan kota-kota ieu, angkat ka kota-kota. Di dinya anjeun tiasa leres-leres istirahat.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*