Naon anu kedah ditingali dina Ibiza

Ibiza naon anu kedah ditingali

Ibiza mangrupikeun hiji pulau anu kalebet di Kapuloan Balearic sareng éta henteu diragukeun salah sahiji anu paling terkenal. Éta menonjol pikeun gaduh pantai sareng coves anu teu aya tungtungna ku cai pirus, tapi ogé pikeun hiburan wengi sareng siang anu terkenal. Mangrupikeun pulau anu nalika usum panas ngeusi wisatawan pikeun milarian kasenangan sareng rélaxasi dina ukuran anu sami. Tapi hayu urang tingali naon éta tiasa nawiskeun kami.

ieu pulau biasana didatangan nalika usum panas, Kusabab éta dina usum tinggi nalika nawiskeun langkung seueur luang. Tapi éta mangrupikeun tempat anu pantes ditingali iraha waé taun. Pulo éndah kalayan populasi anu pikaresepeun anu angkat ti tempat anu sepi ka salah sahiji meccas wisata di Spanyol.

Pusat bersejarah Dalt Vila

Dalt-Vila

Ibiza henteu ngan ukur pantai sareng pikaresepeun, sabab éta ogé ngagaduhan seueur sejarah. Dalt Vila mangrupikeun daérah sajarah anu parantos aya nyatakeun Situs Warisan Dunya. Di Dalt Vila anjeun kedah anteng leumpang ngalangkungan jalan-jalanna anu lungkawing, ningali jalan-jalan sempit sareng bumi anu diputih sareng lirén di Katedral, Plaza de la Vila atanapi di seueur toko karajinan anu bakal kami mendakan. Urang tiasa naék bastions pikeun ngagaduhan pandangan anu hadé di Pulo Jawa sareng ogé nganjang ka Punrop nekropolis Puig des Molins. Di handapeun témbok nyaéta daérah La Marina, anu hirupna pisan, kalayan tempat hiburan sareng bar. Éta mangrupikeun daérah mancing lami anu dinten ieu nawiskeun kami toko sareng seueur hiburan. Éta mangrupikeun tempat anu saé pikeun mendakan sababaraha pakean adlib, kalayan modél ibizan anu khas.

Coves anu pangsaéna di Ibiza

uyah cove

Kami henteu tiasa angkat ka Ibiza tanpa nganggo coves anu pangsaéna, utamina upami usum panas. Aya seueur, tapi diantarana paling kawéntar nyaéta Cala Salada, kalayan keusik emas sareng perairan kristal khas Kapuloan Balearic dikurilingan batu sareng tangkal pinus. Émut yén éta mangrupikeun salah sahiji tersibuk di pulau, janten bakal hésé pikeun urang nyalira upami usum usum. Cala Vadella mangrupikeun anu sanés anu terkenal, dikurilingan ku tembok batu anu ngajagi tina angin sareng cai pirus. Sa Caleta, di beulah kidul pulau, diwangun ku gawir sareng keusik anu beureum. Cala Aubarca ngagaduhan lengkungan batu anu saé anu parantos dibentuk ku érosi sareng di Cala Bassa kami ngagaduhan perairan anu deet pikeun snorkelling.

Pantai Ibiza

Pantai Den Bossa

Sedengkeun pikeun pantai na, nyorot Playa d'en Bossa, janten salah sahiji anu terkenal di Pulo Jawa. Di jerona urang bakal mendakan sagala rupa hiburan, kalayan jasa sareng réstoran. Salaku tambahan, di pantai ieu kami ngagaduhan tempat musik caket dieu sapertos Bora Bora atanapi Sirocco. Di sisi anu sanésna, urang gaduh Es Cavallet, tempatna di Ses Salines Natural Reserve, pantai anu teu maju anu kageulisan hébat. Mangrupikeun pantai alami anu dijagaan ku bukit pasir, sanaos kami ogé mendakan seueur jasa anu panginten ngirangan daya tarikna, kalayan tempat parkir, bar pantai sareng daérah anu béda.

Pikirkeun matahari terbenam

Panonpoé Tilelep di Ibiza

Pulo ieu parantos diulas salawasna nawiskeun sunsets éndah anu diarepkeun ku ratusan jalma. Geus aya tempat-tempat mitis di Pulo Jawa dimana anjeun tiasa linggih sareng ngantosan matahari surup. Di teluk Benirrás anjeun bakal mendakan salah sahiji tempat anu pang populerna, kalayan musik hippie di tukang. Éta tempat anu kawéntar pisan, janten dina usum luhur anjeun kedah sumping langkung tiheula pikeun ngahindaran kehabisan rohangan. Panonpoé Tilelep anu kawéntar nyaéta Café del Mar di kota San Antonio. Éta mangrupikeun hal anu penting di pulau éta sareng nawiskeun kami pikeun nyéépkeun musik anu masihan sagala daya tarik unik.

Didatangan pasar hippie

Pasar Loak Dahlias

Pulo ieu mangrupikeun tempat hippie nalika taun genep puluhan, sateuacan naékna hiburan santai sareng méwah anu ayeuna aya. Tapi éta hippie touch masih bertahan dina sababaraha cara, sapertos di pasar hippie anu asik. Salah sahiji anu paling terkenal nyaéta Pasar loak Las Dalias, anu pangkolotna. Aranjeunna ogé nyarankeun Pasar Hippy Punta Arabí, salaku salah sahiji anu paling asli di Pulo Es Canar. Tangtosna, anjeun kedah parios jadwal pikeun terang jam sabaraha dinten sareng dina dinten naon urang tiasa mendakan pasar ieu. Anu di Las Dalias, contona, biasana dinten Saptu, sanaos manjang na salami usum panas.

Candak perjalanan ka Formentera

Mercusuar Formentera

Hal sanés anu tiasa dilakukeun nalika urang aya di Ibiza nyaéta nganjang ka Formentera tatangga. Éta mangrupikeun pulau anu henteu ngagaduhan bandara sareng tiasa dituju ku kapal féri. Formentera ogé nawiskeun kami sajumlah ageung coves sareng pantai, sapertos Ses Illetes, Cala Saona atanapi Pantai Es Pujols. Tempat anu sanés anjeun kedah nyandak poto anjeun nyaéta di Mercusuar Cap de Barbaria.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*