Naon anu kedah ditingali di New Mexico

New Mexico

New Mexico mangrupikeun nagara bagian anu mangrupikeun bagian ti Amérika Serikat Amérika sareng ibukotana nyaéta Santa Fe. Nagara ieu mangrupikeun salah sahiji jalma anu ngagaduhan penduduk Hispanik pangageungna sareng Pribumi Amérika. Dijajah abad ka tukang ku urang Spanyol, saha jalma anu masihan nami éta mikir yén kota-kota éta patalina sareng budaya Méksiko. Teras éta mangrupikeun bagian tina Méksiko Independen sareng akhirna Amérika Serikat Amérika.

Hayu urang mendakan sababaraha hal anu tiasa ditingali di New Mexico, sanaos urang nyarioskeun kaayaan anu ageung pisan, janten urang pasti bakal sono kana seueur tempat anu dipikaresep. Dina kaayaan ieu kami bakal mendakan sababaraha kota anu pikaresepeun tapi di luhur sadaya rohangan alam anu kageulisan anu luar biasa.

Albuquerque anu paling seueur pendudukna

Albuquerque

Sanaos sanés modal anjeun, Albuquerque mangrupakeun kota panggedéna di New Mexico sareng éta aya di gurun luhur. Kota na anu lami ti abad ka-XNUMX sareng didirikeun salaku jajahan Spanyol. Pusat bersejarah mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling indah, kalayan imah Adobe anu lami sareng pesona anu hébat anu tetep ngajaga budaya Hispanik sareng budaya asli. Di kota ogé aya seueur hiburan pikeun sakulawarga. Anjeun kedah nganjang ka Museum Sejarah Alam sareng Élmu New Mexico dimana anjeunna nyaritakeun ngeunaan asal-usulna Amérika Kidul Kidul ku conto rorongkong dinosaurus. Di kota ogé aya pésta balon udara panas sareng di lembaga Ballon Dunya urang tiasa gaduh kasempetan ningali kota tina salah sahiji balon udara panas ieu. Aya ogé tempat-tempat sanés anu tiasa ditingali salaku kulawarga sapertos Taman Biologis Albuquerque, dimana anjeun tiasa nganjang ka sababaraha fasilitas sapertos akuarium, kebon botani atanapi kebon binatang.

Santa Fe, ibukota na

Santa Fe

Santa Fe mangrupikeun ibukota New Mexico, janten mangrupikeun tempat anu sanés anu kedah ditingali. Anjeun ogé tiasa ningali dina éta arsitektur khas sareng imah Adobe. Hurung Santa Fe urang tiasa wisata di galeri Canyon Road, kalayan sakitar dua ratus galeri sareng seueur musium. Mangrupikeun tempat dimana urang tiasa nganjang ka jinis tempat sapertos ieu jam-jam. Di kota urang ogé tiasa nganjang ka Katedral San Francisco de Asís, bénten pisan sareng katedral Éropa. Hal karesep anu sanés pikeun wisatawan anu nganjang ka Santa Fe nyaéta balanja, sabab seueur toko anu nganggo perhiasan agul pirus khas sareng toko seni sareng karajinan kanggo mésér sagala jinis bahan aslina.

Caverns Carlsbad

Gua Carlsbad

Este taman nasional aya di tenggara New Mexico, di Sierra de Guadalupe. Taman ieu diciptakeun pikeun ngalindungan guha-gua ieu anu timbul dina karang Permian di Jaman Paleozoic. Di taman aya dugi ka 83 guha mandiri. Carlsbad Cavern ngagaduhan salah sahiji kamar bawah tanah anu paling jero di dunya. Dina nganjang ka guha urang tiasa ngaraosan formasi batuan stalagtites sareng stalagmit ieu. Di sisi anu sanésna, di taman nasional anjeun tiasa ngalaksanakeun sababaraha kagiatan sapertos hiking atanapi bersepeda.

Tugu Nasional Reruntuhan Aztec

Ruruntuhan Aztec

Upami urang hoyong terang langkung seueur perkawis pribumi kuno di daérah éta, urang kedah angkat ka tugu nasional ieu. Dina tugu ieu urang tiasa ningali struktur perumahan tradisional sareng Pueblo India. Grup pribumi Amérika ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling loba di nagara bagian New Mexico. Mangrupikeun situs anu lokasina caket kota Aztec sareng parantos janten bagian tina Situs Warisan Dunya.

Roswell, milarian UFO

Upami anjeun pameget ka téma luar bumi anjeun moal sono nganjang ka Roswell di New Mexico, dimana tétéla sababaraha UFO ditingali, anu mangrupakeun akronim pikeun Unidentified Flying Object, UFO dina basa Inggris. Di kota ieu aya sababaraha perusahaan anu nawiskeun wisata anu fokus kana téma pikeun ningali tempat dimana objék ngapung ieu katingali sareng ningali Area 51. Éta ogé ngagaduhan Museum UFO Internasional sareng Pusat Panilitian dimana urang tiasa diajar ngeunaan subjek anu langkung jero.

Tugu Nasional Sands Bodas

Keusik Bodas

Tugu Nasional Sands Bodas ayana 25 kilométer ti Alamogordo di daérah baskom Tularosa. Heboh ieu bukit pasir diwangun ku kristal gypsum, maka warna bodasna anu saé. Daérah ieu mangrupikeun laut jutaan taun ka pengker tapi janten gurun keusik bodas anu urang tingali ayeuna berkat lahan éta kalayan gipsum sareng érosi angin. Anu pangsaéna tanpa diragukeun nyaéta bentang anu tiasa urang tingali, anu tétéla janten cukup tontonan. Salaku tambahan, di gurun ieu urang tiasa gaduh kasempetan pikeun ningali roadrunner anu kawéntar, hiji spésiés manuk anu leres-leres aya. Aya ogé sababaraha jalur hiking di daérah ieu, sababaraha diantarana kirang ti hiji kilométer panjangna, ngajantenkeun aranjeunna cocog pikeun kulawarga.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*