Naon anu kedah ditingali di Santo Domingo

Plaza di Santo Domingo

Santo Domingo perenahna di Républik Dominika sareng éta mangrupikeun tempat pakansi anu leres-leres populér. Cai mibanda iklim Karibia anu has sareng suhu anu luhur sareng kalembaban anu tinggi sareng ti bulan Juni dugi ka Nopémber usum salju, janten anu pangsaéna pikeun didatangan tempat ieu dina sasih munggaran taun. Di sisi anu sanésna, tujuan ieu sampurna pikeun menikmati cuaca anu saé sareng sentuhan kolonial di daérah anu lami.

En Santo Domingo urang tiasa ngaraosan rohangan alam anu éndah pisan, pantai tapi ogé kota lami anu nyarioskeun seueur pisan ngeunaan sajarah na. Pulo ieu anu disebat Columbus Hispaniola nalika anjeunna sumping ka Amérika ayeuna tujuan wisata anu saé anu tiasa ditingali.

Zona kolonial di Santo Domingo

Katedral Santo Domingo

Salah sahiji tempat paling narik anu urang tiasa tingali di Santo Domingo mangrupikeun zona kolonial na, Mana anu pangkolotna. Di jerona urang tiasa ningali Katedral Santo Domingo anu saé, anu ngagaduhan kaistiméwaan janten garéja munggaran anu didamel di Dunya Anyar. Éta ogé katelah Katedral Mimiti Amérika sareng didirikan dina abad ka-XNUMX. Éta ngagaduhan gaya Gothic Renaissance sareng di jero urang tiasa ningali barang sampingan. Parque Colón mangrupikeun daérah tengah tina bagian anu lami anu kagolong kana kota Éropa munggaran anu didirikeun di Amérika. Di alun-alun ieu urang tiasa ningali patung anu didaptarkeun ka Christopher Columbus terasrasakeun suasana anu saé.

Bénténg di Santo Domingo

Bagian sanés anu tiasa ditingali dina Zona kolonial nyaéta Benteng Ozama tempatna di hareupeun muara Walungan Ozama. Bénténg abad ka-XNUMX ieu diwangun dina gaya abad pertengahan anu dicirian, diideuan ku istana Éropa, tapi lila-lila éta tumuh sareng bagian anu sanés. Dinten ayeuna tiasa diaksés ngalangkungan gerbang Carlos III pikeun ningali Torre del Homenaje anu luar biasa dina gaya abad pertengahan, majalah bubuk atanapi daérah némbak. Di Museum Alcazar de Colón urang tiasa ningali istana viceregal munggaran di Dunya Anyar, anu kedah dipugar saatos taun ngalalaworakeun. Dinten ayeuna anjeun tiasa ningali sababaraha kamar sareng jati ti waktosna. Musium anu sanés anu aya di kota lami nyaéta Museo de las Casas Reales. Di musium ieu dimungkinkeun pikeun terang sajarah kolonial nagara éta. Baheula gedong ieu mangrupikeun Istana Gubernur sareng Pengadilan Tinggi.

Mercusuar Columbus

Mercusuar Columbus

Tugu anu éndah ieu nyaéta tempat didirikan pikeun ngahargaan ka Columbus. Éta tungtungna diwangun dina abad ka-XNUMX, sanaos ideu na aya mangabad-abad. Ideu na nyaéta tugu diwakilan dina hiji sisi piramida Maya sareng di sisi sanésna silang pikeun ngalambangkeun ngahijina dua dunya ieu. Éta rohangan anu saé anu kedah didatangan kalem. Di jero kami gaduh sababaraha kamar anu aya paméran samentawis sareng ogé tempat-tempat sapertos Museum Arkéologis, perpustakaan peta atanapi perpustakaan hébat.

Guha Tilu Mata

Gua Panon Tilu

Upami urang hoyong kaluar ti kota sakedik sareng mendakan bentang alam anu luar biasa sapertos Cuevas de los Tres Ojos. Guha ieu ayana di Taman Mirador del Este. Aya sababaraha situ daratan sareng hiji di luarna. Urang bakal tiasa ningali sababaraha diantarana, sapertos Danau Sulphur anu latar tukang bodas sareng dingaranan kusabab panginten ngandung walirang, sanaos engké mendakan yén éta henteu. Dina Kulkas kami mendakan anu paling tiis tina tilu atanapi Danau Ladies, anu mangrupikeun tempat anu dianggo salaku spa pikeun barudak sareng awéwé. Anjeun tiasa wisata guha dina parahu sareng anjeun tiasa ngagumkeun témbok, sababaraha diantarana dicét ku urang asli.

Kebon Raya

Kebon Raya

Ieu teh kebon botani pangageungna di Karibia Sareng éta cenah mangrupikeun salah sahiji anu paling narik di dunya, janten éta pantes ditingali. Éta diresmikeun dina tujuh puluhan dina raraga melestarikan keanekaragaman hayati daérah. Anjeun tiasa mendakan sababaraha ékosistem sareng rébuan spésiés katalog botani. Aya sababaraha tempat anu menonjol dina kunjungan ieu, sapertos alun-alun tengah atanapi Jam Bunga. Aya musium ékologis sareng urang tiasa nganjang ka Herbalist, dimana aya pepelakan ubar, aromatik komo toksik. Sapanjang sataun ogé aya sababaraha rupa kagiatan sapertos kursus atanapi ceramah sareng bahkan Festival Nasional Tutuwuhan sareng Kembang.

Malecon of Santo Domingo

Daérah di Malecón di Santo Domingo pasti aya tempat luang. Sanaos katelah Malecón, éta saéstuna disebat George Washington Avenue sareng ngalir sajajar sareng basisir. Di tempat ieu kami mendakan seueur hotél méwah, kasino, réstoran penting sareng tempat pésta. Mangrupikeun tempat anu leres-leres meriah, siang sareng wengi sareng tempat idéal pikeun jalan-jalan atanapi ngararasakeun sakedik pikaresepeun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*