Naon anu kedah ditingali di Masca, Tenerife

Kota Masca

La Pulo Tenerife, ayana di Kapuloan Kanaria Éta mangrupikeun salah sahiji tempat wisata paling seueur sareng di jerona urang tiasa ningali tempat anu dipikaresep. Sanaos pantai na mangrupikeun daya tarik anu hébat, upami urang angkat ka pulau ieu urang moal kantun kasempetan pikeun milarian sababaraha rohangan alam anu istimewa sapertos taman désa. Éta sababna mangrupakeun inspirasi anu saé pikeun angkat ka daérah Masca di Tenerife.

La Wewengkon Masca mangrupikeun bumi patani anu perenahna di belah kulon kalér pulau, dina taman désa Teno. Éta ngagaduhan sababaraha pusat penduduk anu bénten sareng ogé ngagaduhan tempat-tempat alam anu luar biasa, sapertos jurang sareng gawir anu teu ningali ka sagara, naha éta mangrupikeun tempat wisata pikeun seueur jalma anu milari hal-hal di Pulo Jawa di luar pantai.

Ngajalajah Masca di Tenerife

Jalan masca

Masca mangrupikeun dusun anu mangrupikeun bagian tina kotamadya Buenavista del Norte, di propinsi Santa Cruz de Tenerife, di belah kalér-kalér pulau. Ayeuna patani éta mangrupikeun Asét Minat Budaya kalayan nilai Situs Bersejarah, naha éta langkung ti ngan ukur jalur hiking. Éta ngeunaan sabelas kilométer ti inti kota Buenavista del Norte sareng di daérah anu luhur, di Teno Massif di jero Taman Teno Rural. Massif mangrupikeun salah sahiji tina tilu formasi batuan anu nimbulkeun Pulo Tenerife. Ayeuna ngagaduhan jurang sareng jurang anu nyababkeun gawir terkenal Giants, dipikaterang ku sadayana anu nganjang ka Pulo Jawa, sabab éta kedah-tingali kumaha spektakulerna. Naon anu anjeun teu terang nyaéta lamun angkat ka bumi anjeun bakal mendakan diri di daérah ieu, anu ngagaduhan kota alit sareng jalur hiking anu narik pisan.

Dina ieu Formasi basalt taman désa tiasa dipendakan tina penting pisan. Aya ogé kaanekaragaman anu hébat sareng leuweung laurel anu tiasa ditingali di daérah Macaronesia anu ngalangkungan kapuloan Atlantik sanés sapertos Madeira atanapi Cape Verde. Mangrupikeun salah sahiji jinis leuweung subtropis beueus anu ngan ukur aya di sababaraha daérah kapuloan ieu. Sésa-sésa arkéologis populasi Guanche, penduduk asli pulau-pulau, ogé parantos kapendak, nunjukkeun yén éta parantos mangrupikeun daérah penting sababaraha abad ka pengker.

Kumaha carana nepi ka Masca

Munch Tenerife

Pikeun ngalaksanakeun rute Masca dimungkinkeun ngalakukeun éta sareng perusahaan anu béda anu ngalakukeun wisata. Sababaraha ngalakukeun wisata ku jeep atanapi kendaraan anu sanés sareng anjeun ogé tiasa ngalaksanakeunnana ku mobil séwang upami tiasa. Kamungkinan anu sanés nyaéta ngajalankeun ka kota Los Gigantes, dimana seueur perjalanan kapal dilakukeun pikeun ningali cetaceans sareng ngahontal pantai di gawir Masca. Jalur na angkat ti pantai ka kota alit Masca, ka dukuh, dina jalur panjang anu antawis tilu sareng opat jam antara gawir.

Kota Masca

Masca di Tenerife

Upami urang dugi ka ieu kota leutik di gunung urang kedah biasa kana jalan kalayan seueur kurva, sabab éta khas pikeun daérah ieu. Di kota anjeun tiasa ningali korma sareng jurang tanggal, sareng bumi alit anu nunjukkeun arsitektur khas pulau-pulau, sareng batu sareng kai. Kota ieu mangrupikeun tempat anu hilap dimana disebatkeun bajak laut nyumput kusabab géografi na. Mangrupikeun kota anu sepi dimana boro-boro teuing katingali, kecuali gaya khas imahna sareng sudut pandang dimana anjeun tiasa nyandak poto anu saé. Éta mangrupikeun titik awal jalur hiking dugi ka pantai, janten ayeuna gampang pikeun aya gerakan wisatawan di daérah ieu, kusabab aya sababaraha perjalanan anu dipandu.

Jalur hiking di Masca

Pantai Masca

Jalan satapak hiking tiasa dilakukeun ku sababaraha cara. Upami urang ngalakukeun éta bulak-balik, éta bakal nyandak sakitar genep jam, janten urang kedah nyandak waktos sareng ogé bentukna dina hiji cara. Di sisi anu sanésna, urang tiasa angkat ti pantai upami urang angkat ku parahu sareng angkat ka kampung atanapi ninggalkeun kota alit nuju pantai. Pikeun jenis rute ieu urang kedah gaduh parahu atanapi mobil sewaan ngantosan. Éta turun ngaliwatan kota anu ngalirkeun jalan Garéja Konsépsi Immaculate arah Morro Catana. Nalika anjeun dugi ka dinya aya jalur anu ditunjuk di kénca. Jalur ieu teras-terasan ngalangkungan lahan pertanian lami sareng ngalangkungan daérah anu ngagaduhan flora asli. Kami bakal neraskeun ngalangkungan daérah jurang dugi ka dugi ka pantai Masca, tempat dimana parahu biasana ngantosan balik deui ka laut ka Los Gigantes, ngaraosan bentang gawir sareng perusahaan lumba-lumba dina sababaraha waktos.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*