Naon anu kedah dilakukeun di Républik Dominika

Gambar | Pixel

Pikeun mikirkeun Républik Dominika nyaéta ngabayangkeun pantai keusik bodasna anu éndah, perairan pirus na pinuh ku karang dimana paus humpback sareng lauk warna-warni hirup, leuweung gelisah sareng laguna, guha sareng bahkan puncak paling luhur di Karibia: Puncak Duarte.

Nanging, Républik Dominika langkung seueur deui. Santo Domingo, ibukota nagara, masih ngajaga wangunan-gaya gaya kolonial anu mengesankan anu mangrupikeun bagian tina salah sahiji kota mimiti anu diadegkeun ku Spanyol di Amérika.

Tambahkeun ka sadayana ieu iklim anu saé sareng kualitas jalma-jalma. Ramah, pikaresepeun, riweuh ... Anjeun moal kersa ninggalkeun nagara anu saé ieu! Naha anjeun hoyong terang sadayana anu tiasa anjeun laksanakeun di Républik Dominika? Kami bakal ngawartosan anjeun!

Pico Duarte

Upami anjeun resep naék gunung, salah sahiji hal anu kedah dilakukeun di Républik Dominika nyaéta naék Puerto Duarte, puncak paling luhur di Antilles kalayan jangkungna 3.087 méter na. Dikurilingan ku sababaraha puncak anu ngaleuwihan 2.600 méter sapertos Pico del Barranco, Pelona Grande, Pico del Yaque atanapi Pelona Chica tapi Pico Duarte mangrupikeun sudut pandang anu pangsaéna di nagara éta sareng bentang gunung tengah anu panjangna 250 kilométerna.

Nanjak ka Pico Duarte salami tilu dinten sareng dimimitian caket bendungan Sabaneta, sakitar 20 kilométer kalér San Juan de la Managuana, salah sahiji kota tertua di nagara éta. Jalanna nembus kebon anu dibudidayakeun dugi ka 1.500 méter dpl teras teras ngalangkungan expanses pinus Creole anu kandel. Wengi mimiti wisata lumangsung di tempat perlindungan Alto de la Rosa sareng salajengna di Macutico. Salila dinten terakhir tina rute, anjeun bakal dugi ka luhur sareng cicing di tempat perlindungan La Comparición.

Ti luhur Pico Duarte anjeun bakal ngémutan sababaraha pandangan éndah anu pastina anjeun bakal nyandak sababaraha foto kanggo dicandak ka bumi. Salaku tambahan, caket tempat ieu lahir Yaque del Sur sareng Yaque del Norte, dua walungan utama Républik Dominika. Ngamangpaatkeun tempat kaluar ieu pikeun pendak sareng aranjeunna ogé.

Taman Nasional Los Haitises

Di belah wétan-kalér mangrupikeun juru anu paling indah di Républik Dominika, daérah parawan anu perairan pirus, bakau, manuk hijrah sareng guha anu éndah dipapaésan ku Taino India: Taman Nasional Los Haitises. Bentang unik anu, kusabab penampilan liarna, kapilih pikeun pilem sababaraha adegan pikeun pilem Jurassic Park.

Taman Nasional Los Haitises mangrupikeun permata alami. Kombinasi cai sareng batuan anu ngabuka sadayana sistem karst dibentuk 50 juta taun ka pengker langkung ti 1.600 kilométer pasagi. Hésé ngajajah lalaki Éropa, Tainos memang berhasil netep di Haitises. Dinten ayeuna, anjeun tiasa ngararasakeun kaéndahanana nalika leumpang, nganggo kapal atanapi kayak sareng ngadatangan guha La Arena sareng La Línea.

Semenanjung Samaná

Sadayana dipikaterang di dunya yén pantai-pantai Républik Dominika mangrupikeun sababaraha anu paling indah di dunya sareng bagian anu hadé pikeun kawéntar dibawa ku Punta Cana. Nanging, urang Samaná sami éndah sareng ngagaduhan kaunggulan yén aranjeunna henteu jenuh ku wisatawan. Sababaraha diantarana yén anjeun badé motret tanpa pantai Punta Popy, pantai Las Galeras atanapi pantai Bacardi.

Salaku tambahan, berjemur sareng ngaluncatan ombak di Samaná anjeun tiasa ngalaksanakeun kagiatan sanés sapertos diving, garis pos, tunggang kuda atanapi hiking. Ngaliwatan 2,5 kilométer leumpang ngaliwatan leuweung, anjeun bakal tiasa ngahontal jaket anu saé tina curug Limón, curug anu jangkungna 40 méter.

Upami perjalanan anjeun pas antara bulan Désémber sareng Maret, anjeun bakal gaduh kasempetan pikeun ningali jalanna paus humpback di perairan teluk Samaná, salah sahiji tontonan alam anu pangsaéna.

Nalika anjeun réngsé nikmati alam di ieu bagéan Républik Dominika, tong hilap nganjang ka pasar Las Terreras atanapi Santa Bárbara de Samaná, kota-kota panggedéna di samenanjung.

Santo Domingo

Gambar | Pixel

Pantai sareng leuweung Républik Dominika janten tempat wisata panggedéna di mancanagara, tapi diantara hal-hal anu paling saé dilakukeun di Républik Dominika nyaéta nganjang ka Santo Domingo, ibukota na, anu masih ngajaga wangunan aslina anu mangrupikeun bagian tina kota munggaran diadegkeun ku Spanyol di Amérika.

Wangunan bersejarah ieu dipendakan di bagéan kota anu dikenal salaku Kota Kolonial, dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku UNESCO. Jalan-jalan di jalan-jalanna anu cobbled anjeun bakal ningali Alcázar de Colón (padumukan Viceroy Diego Colón), Biara San Fransisco (biara munggaran di Dunya Anyar, diwangun ku urutan Fransiskan di 1508), Katedral Kahiji Amérika (anu pangkolotna di Amérika), Benteng Ozama (pangwangun pertahanan munggaran di Amérika), Casa del Cordón (imah batu dua tingkat munggaran anu diwangun ku Spanyol di Amérika) sareng Puerta de la Misericordia, gerbang munggaran ka Santo Domingo .

Aya seueur deui garéja, tempat fit, bénténg, bumi batu sareng gedong-gedong lami anu ngagaduhan badan-badan resmi Spanyol di Amérika.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*