Naon anu kudu dilakukeun di Tenerife

Kumaha upami terang Tenerife dinten ayeuna? Kami ngamimitian saminggu kalayan anu pangbadagna ti tujuh Kapuloan Kanaria, a tujuan perjalanan hébat Upami anjeun resep alam, éta bakal nampi pengunjung sapanjang taun.

Dinten ayeuna, tulisan kami bakal aya ngeunaan naon anu kudu dilakukeun di Tenerife.

Tenerife

Sakumaha urang nyarios Tenerife Éta mangrupikeun pulau panggedéna sareng salah sahiji anu pang pendudukna di Canaries. Ampir sajuta penduduk stabil cicing di dieu tapi jutaan wisatawan ditambih unggal taun saenyana, tanpa diragukeun, salah sahiji tujuan wisata paling populér di Spanyol, upami sanés anu paling populér.

jarami dua bandara, Kidul sareng Kalér, sareng ibukota nyaéta kota Santa Cruz de Tenerife. Pulo mangrupikeun hasil tina ngahijina, jutaan taun ka pengker, tina tilu pulau anu dina gilirannana muncul sababaraha waktos sateuacan ti bojong Atlantik sareng bentuk tina aktivitas vulkanik. A) Leres, éta ngagaduhan bentang anu bénten-béntenTi gunung luhur (gunung pangluhurna di Spanyol aya di dieu, Gunung Teide), dugi ka pantai anu ngalamun, anu ngagenclang emas di panonpoé.

Naon anu kedah ditingali di Tenerife

Mimiti, ibukota. Kota-kota sok mangrupikeun gerbang anu saé. Santa Cruz éta aya di beulah wétan ekstrim Tenerife sareng ngagaduhan salah sahiji palabuhan pangkolotna di Samudra Atlantik. Ti dieu seueur kapal angkat ka Amérika sareng éta berkembang gancang pisan dina abad ka-XNUMX. Dinten ieu mangrupikeun kota ageung sareng palabuan henteu tinggaleun ekspedisi atanapi imigran, tapi pelayaran nuju ka Karibia.

Upami anjeun resep gelombang anu beus Anu teu gaduh bumi anjeun tiasa nyandak anu nyandak anjeun ngurilingan kota. Éta tina gaya luhur sareng ka handap sareng ngamungkinkeun anjeun terang seueur tempat lambang kota: The Auditorium, Parlemén, Universitas La Laguna, Plaza de España, Plaza de la Candelaria ... Éta saé wisata upami anjeun henteu ngiringan waktos atanapi anjeun hoyong ningali sateuacan balik kana naon anu anjeun pikaresep.

Éta kota sanés hartosna anjeun moal kabur ka pantai. Di dieu anu pangsaéna nyaéta Pantai Las Teresitas, pantai keusik emas saukuran kilométer kalayan tangkal korma sareng cai tenang sareng angin ngahiliwir pikaresepeun. Éta dianggap salah sahiji pantai anu paling indah di kalér Tenerife. Éta di antara Pagunungan Anaga, pas di luar ibukota, di kampung San Andrés. Upami anjeun henteu resep ka jalma, tong angkat dina sabtu minggu tapi upami anjeun angkat sababaraha dinten tong sono, utamina upami anjeun henteu terang Pantai gaya Karibia.

Jelas acara anu paling populér di dieu nyaéta karnaval. Antara Pébruari sareng Maret kota hirup salami sababaraha minggu, ngeusi jalma-jalma anu nyamar, aya parade sareng jogét sapeupeuting sareng tanpa diragukeun janten pikaresepeun pisan pikeun aranjeunna anu jalma pésta.

Saatos Santa Cruz nyaéta Nyah. Mangrupikeun tujuan anu saé kalér-kuloneun dasar Pagunungan Teno. Éta mangrupikeun a kampung indah Éta tiasa sesah ngahontal tapi éta patut usaha sareng perjalanan. Jurang jero, pepelakan héjo subur, pemandangan anu ngaluarkeun napas anjeun. Hayu urang nyarios éta a tempat gaib. Leumpang sakitar tilu jam ti kampung anjeun dugi ka Bay of Masca sareng di sana anjeun ngagaduhan pamandangan anu luar biasa deui.

Ti teluk anjeun gaduh dua pilihan kanggo mulang, atanapi jalan-jalan deui, anu sesah, atanapi nyandak kapal Raksasa. Aya gawir luhur warna anu béda, raksasa, cai haneut, jurang anu saé sareng kota anu rata sareng marina, réstoran sareng bar di laut pirus. Ganteng? Tangtosna.

Kabeneran aya nu Tenerife gaduh seueur rute, naha anjeun lebet palatih atanapi nyewa hiji siga anu anjeun resep Ngabuburit. Dina halaman wéb anjeun sorangan ditawarkeun wisata anu ngalangkungan leuweung pinus, Camino de Santiago, ngahiji antara laut sareng gunung, kebon anggur, produksi madu, anu nembus istana, anu sanés dina waktos anu tangtu dina taun nyebrang tangkal almond di kembang, rute musium sareng jalur sajarah ...

Wisata Tenerife anjeun bakal mendakan seueur sudut pandang: Sudut pandang Nusantara, Ayosa, Baracán, Chivisaya, Cruz de Hilda, El Boquerón, sudut pandang Cumbres del Norte, sudut pandang Cruz del Carmen.

Naon pantai anu kami nyarankeun di Tenerife? Nya aya pantai ti keusik emas sareng ogé tina pasir hideung. Aya Komplek Playa Jardín, sareng Playa Chica sareng Punta Brava, tempat anu kawéntar di Puerto de la Cruz sareng dikurilingan kebon. Pantai anu tenang nyaéta Pantai Alabama anu aya di gigireun hotél: cai anu tenang, pasir emas, digigir gawir, bentukna sapertos cangkang sareng tempat anu paling saé pikeun panon anjeun nalika surup.

Pantai sanésna nyaéta Pantai Ajabo, tina pasir hideung, éta Pantai Alcalá, éta tina Almáciga, éta Pantai Antequera, disumputkeun sareng sesah diakses ku jalan kaki, éta Pantai Areniscatanapi, Pantai El Bobo, di beulah kidul pulau, lengkep sareng mangpaat Pantai El Camisón, Playa de El Médano anu menawan sareng kidul, éta Pantai El Socorro, cocog pikeun para peselancar, Pantai La Arena, hideung gravel, La Jaquita, La Pinta atanapi La Nea, kalayan lébar 25 méter sareng panjang 210 méter.

Aya seueur deui pantai, éta sadayana gumantung kana sisi pulau mana anu anjeun ngalihkeun atanapi upami anjeun badé didatangan. Neruskeun sifat Tenerife anjeun moal tiasa ngantunkeun Taman Nasional Teide, Warisan Dunya. Mangrupikeun conto tina vulkanisme, bentang anu luar biasa anu ngagaduhan, sakumaha anu urang carioskeun di luhur, puncak pangluhurna di Spanyol kalayan 3718 méters. Aya ratusan kerucut, guha, aliran, kaldera sareng stratovolcano Tedie-Pico Viejo, unik di dunya.

Taman ngagaduhan 19 rebu hektar, ageung pisan. Anjeun tiasa dugi ka dinya nganggo beus ti Puerto de la Cruz atanapi ti Costa Adeje atanapi ku mobil. Upami anjeun angkat nganggo mobil éta langkung saé sabab anjeun tiasa ngumbara ka sadaya taman sareng rute anu pangsaéna nyaéta naék hiji jalur sareng ka handap anu sanés. Jurang Teide ngawangun kaldera diaméter 17 méter sareng aya nu katingali Puncak Teide kalayan kamegahanana 3718 méter, janten gunung seuneuan pangluhurna katilu di dunya.

Anjeun tiasa ogé nganggo mobil kabel, kalayan base station di 2.356 méter jangkungna sareng terminal na 3.555 méter. Antara hiji sareng anu sanésna aya dalapan menit sareng mangrupikeun hiber anu matak. Tina terminal anjeun tiasa neraskeun rute anu ngantunkeun anjeun di kawah. Éta bakal 40 menit leumpang sareng éta henteu gampang tapi pandangan pulau sareng laut pantes. Tangtosna, anjeun moal tiasa ngaluncurkeun diri sapertos kitu pikeun petualangan sareng anjeun kedah ngolah ijin khusus di taman nasional, online sareng sateuacana. Anjeun henteu mayar éta tapi anjeun kedah netepkeun tanggal.

Di taman ogé aya jaringan jalan satapak, Rute mandiri, atanapi kalayan bimbingan para profesional unggal dinten kacuali tanggal ieu: 25 Désémber sareng 1 sareng 6 Januari. Jalurna beda-beda dina rute sareng kasusah janten anjeun kedah waspada kana kamampuan anjeun.

Hal sejen anu tiasa ngalakukeun pigawé téh nganjang ka IAC (Instituto Astrofísico de Canarias). Perusahaan Volcano Life nawiskeun wisata anu dipandu dina sababaraha bahasa. Reservasi online. Ogé di jero taman nyaéta Kebon Raya. 

Upami anjeun hoyong nambihan sababaraha riwayat maka anjeun tiasa kenalkeun pusat-pusat bersejarah di sagala rupa kampung sareng kota ti Pulo Jawa: pusat bersejarah Garachico, Buenavista del Norte, Arona, Guía de Isora, pusat bersejarah Güimar atanapi Icod de los Vinos, sareng kuring ragrag pondok kusabab aya seueur désa sareng kota anu haté Bersejarahna pikaresepeun. Ogé aya musium ku kituna anjeun tiasa tingali, Tenerife gaduh sakedik sadayana.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, teu aya anu tiasa bosen di Tenerife.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*