Naon anu kudu dilakukeun di Benidorm

Naha waktos usum salju mikirkeun usum panas? Tangtosna! Éta nalika urang paling sono panonpoé sareng panas, janten anjeun hoyong ngajadwalkeun liburan usum panas anjeun. Mikir hal éta dinten ayeuna urang kedah nyarios Benidorm, di basisir Alicante, di Spanyol.

Pantai, pariwisata sagala rupa, wengi, alam, seueur matahari. Éta ngeunaan Benidorm, janten baca tulisan ieu sacara saksama sareng simpen nalika poé tiris datang sareng anjeun hoyong dibungkus ku pasir emas na. Tah kieu.

benidorm

Daérah dimana ieu tujuan usum panas Diilikan dina waktos éta ku umat Islam sanaos aya buktosna tina ngaliranana Romawi sateuacanna, salaku conto. Dina abad katilu belas éta dikuasai deui ku Spanyol tapi sanés waktos sepi dimimitian sabab dituturkeun ku serangan ku bajak laut Ottoman sareng babari.

Éta mimiti langkung seueur padumukan, pikeun ngabaktikeun dirina nyalira sareng ngijinkeun dirina tatanén, pangwangunan anu dugi ka tengah abad ka-XNUMX.

Éta pikeun 50-an yén dina nyanghareupan krisis di sektor perikanan, kompas mimiti ngahijikeun deui diri kana arah anu anyar industri pariwisata. Sareng suksés pisan! Jumlahna nyarios yén sakitar lima juta jalma ngadatangan unggal taun.

Sacara géografis kota ieu dina bukit antara dua pantai. Dina waktos anu sasarengan dibagi kana lima bagian sareng masing-masing gaduh nyalira. Aya kota lami, El Castell, Westeros, Levante, masing-masing dua ieu sareng pantai nyalira, La Cala sareng El Rincón de Loix.

Antara dua pantai aya tanjung batu sareng palabuan Benidorm. Desain kota mangrupikeun genius anu ngagaduhan tandatangan Pedro Zaragoza Orts, walikota kota di taun 50an.

Numutkeun ka anjeun Rencana Perencanaan Utama Masing-masing gedong kedah ngagaduhan daérah rekreasi nyalira, ngajantenkeun waktos-waktos yén sadayana henteu tungtungna janten peres wangunan. Sareng hasilna saé pisan bersihna. Tukang, Benidorm nyambung ka Alicante sareng Dénia ku karéta. Sareng Alicante ayeuna aya jasa tram unggal satengah jam sareng karéta ka Dénia ngalir unggal jam.

Inggris, Danes, Bélgia, Belanda, Jérman sareng Irlandia cinta ka Benidorm. Naha kusabab matahari anu luar biasa sareng suhu anu pikaresepeun? Pasti enya.

Naon anu kudu dilakukeun di Benidorm

Pantai langkung tiheula janten hayu urang kenal sareng aranjeunna. Anu paling populér sareng jalma-jalma nyaéta Pantai Levante. Éta mangrupikeun pantai terkenal di Éropa, ogé ngagaduhan pantai sapanjang taun. Panjangna dua kilométer ti Punta Pinet dugi ka Punta Canfali. Éta didamel tina keusik emas anu hadé sareng cai na tenang sareng transparan.

Levante ngagaduhan seueur jasa, 4.600 sunbeds, 1.400 payung di sapuluh daérah, 19 pancuran pikeun suku, jalan jalan pikeun nyingkahan dibakar ku keusik, dua jamban ékologis, tempat kaulinan pikeun murangkalih sareng lifeguards. Salaku tambahan pikeun seueur réstoran sareng bar. Caiana rubak rata-rata 55 méter sanaos ngahontal dina bagian sakitar 75 méter.

Pantai populér séjén nyaéta Pantai Poniente, kidul palabuan. Éta anu pangpanjangna di Benidorm panjangna tilu kilométer. Nyaeta pantai kota sareng boardwalk anyar sareng modéren anu dirancang ku Carlos Ferrer sareng seueur bar, réstoran jeung klub wengi. Jasa anu sanésna nyaéta anu biasana: pancuran, korsi dek, payung, buruan. Di Levante sareng Poniente aya seueur sinar matahari sapanjang taun, bahkan dina usum salju.

Di antara dua pantai ieu, di kota lami sareng handapeun panyumputan anu ngawangun bukit Canfali, aya cove alit anu saé Pas goréng. Dihareupeunana nyaeta Pulo Benidorm anu mangrupikeun tujuan anu dipikaterang pikeun anu ngalaksanakeun terjun sareng snorkeling sabab ngagaduhan platform anu beuleum, La Llosa, anu mangrupikeun cadangan laut anu penting. Pantai teluk bieu panjangna 120 méter, gaduh keusik emas sareng tempat anu super sepi. Oh, sareng parantos ngagaduhan Bendera Biru ti saprak 1987.

Salian ti Mal Mal cove anjeun ogé tiasa nganjang ka Tio Ximo cove sareng La Almadrava cove. Kahiji nyaéta di handapeun Sierra Helada sareng kalér kota. Éta disumputkeun di antara dua gawir anu luhur, ngagaduhan cai anu jernih, sareng saé pikeun snorkeling. Panjangna 60 méter sareng keusikna dicampur sareng batu tapi kabeneran éta aya lifeguards, payung sareng korsi dek.

Pikeun bagian na, La Almadrava cove aya di handapeun Sierra Helada sareng panjangna dugi ka saratus méter. Di handapeun cai anu jernih na aya seueur kahirupan laut sareng ranjang taringgul, janten upami anjeun resep teuleum atanapi snorkel éta bakal janten tujuan anjeun. Éta ngan ukur nawiskeun 47 sunbeds janten entong telat.

Naha Benidorm gaduh kahirupan wengi? Tangtosna! Di kota aya sakitarna 160 pub atanapi diskotik sareng aranjeunna aya dimana-mana, di boardwalk, di kota lami, di jalan, di pinggiran arah tatangga Altea. Aya daérah anu kawéntar pisan katelahna Zona Inggris anu ditandaan ku jalan-jalan Ibiza, Mallorca, Gerona sareng London. Sakumaha anjeun tiasa ngabayangkeun di dieu, pub, bir, cider, musik langsung sareng jalma-jalma ti sakumna dunya seueur wengi sadayana.

Salaku tambahan, Benidorm gaduh circo, pusat acara disebut Istana Benidorm, kasino, tantangan abad pertengahan, bingo sareng anu pangsaéna, pikeun anu nginum seueur alkohol sareng mabok jasa disebut Mikropon.

Mangrupikeun beus mikro anu nyandak jalma anu angkat ka pésta. Éta dioperasikeun antara 8 sonten sareng 8 énjing sareng unggal beus ngangkut dugi ka 15 jalma dina harga 100 euro. Grup ieu dibawa ka lima disko, bar atanapi pub di daérah éta.

Anjeun tiasa ngadaptarkeun jasa Microfiesta ieu dugi ka 24 jam sateuacanna sareng anjeun mayar sateuacan. Daérah tempat damelna nyaéta Sella, Finestrat, ASIfaz del Pi, la Nucia, Villajoyosa, Relleu, Polop sareng Callosa d'en saria. Naha anjeun kantos ngalakukeun Pub Crowl? Éta sapertos kitu tapi bermotor.

Akhirna, kota ieu sok ngatur acara. Anu paling kawéntar nyaéta yén éta lumangsung ti taun 1959, éta Pésta Lagu Benidorm. Pésta musik ogé diayakeun indie ti saprak 2010. Sakumaha anjeun tiasa tingali, kota Spanyol ieu seueur nawiskeun pikeun wisata. Naha kuring yakin anjeun balik?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*