Naon anu kudu dilakukeun nalika ngadatangan Malta

malét 2

Malta mangrupikeun hiji pulau di Laut Tengah, républik anu éta ngan 80 kilométer ti basisir kidul Italia sareng kirang ti 300 ti Libya sareng Tunisia. Éta mangrupikeun bumi panonpoe, urang tiasa nyarios, sabab biasana resep 300 poé cahaya panonpoe sataun Sareng upami urang nambihan ka cai anu jernih sareng bersih, éta pasti mangrupikeun tujuan pakansi anu hadé.

Malta ngagaduhan sadayana: bentang sareng cuaca anu saé, tapi ogé rébuan taun sajarah ti prasejarah, dugi ka Abad Pertengahan dugi ka Jaman Modern. Kuring kantos katarik ka reruntuhan megalitikum sareng kanal anéhna diukir kana tempat anu cadas, janten Malta mangrupikeun tanda tanya ogé tujuan wisata. Misteri sareng kageulisan, kombinasi naon!

Malta

malét 3

Pulo janten mandiri ti Britania Raya di 1964 tapi tetep ngagaduhan sidik basa Inggris di jalanna, bilik telepon sareng kotak surat beureum. Kabeneran asakanana pisan Mediterania, enya. Ka Malta disarankeun pikeun indit dina usum gugur sareng cinyusu janten salah sahiji musim anu paling saé pikeun didatangan nyaéta ngamimitian. Usum tiis henteu merenah sabab hujan sareng suhu henteu naék luhur 15ºC, tapi upami anjeun ketang dina anggaran anjeun langkung merenah pikeun anjeun kumargi harga akomodasi sareng penerbangan langkung mirah.

Mata uang dina Malta mangrupikeun euro sareng kuring mamatahan anjeun pikeun ningali situs web Visit Malta sateuacan anjeun ngarambat sabab éta manpaat pisan. Sakali asup Valleta, ibukotaAnjeun teras ngagaduhan kantor wisata lokal di caket sabab leres éta sanés pulau tunggal tapi sababaraha sareng kumargi anjeun aya anjeun kedah terang sadayana.

malét 4

Nyaeta Malta, Comino sareng Gozo. Diantara tempat wisata na anjeun gaduh pantai, situs arkéologis, musium, galeri, benteng lami sareng menara abad pertengahan sareng diantara sababaraha situs Warisan Dunya. Di dieu kuring ngantepkeun inpormasi ngeunaan naon anu tiasa anjeun laksanakeun sareng tingali di masing-masing pulau. Hayu urang mimitian ku Malta.

Naon anu kedah dilakukeun sareng ningali di Malta

valletta

Éta pulau panggedéna sareng urang tiasa ngahartikeunana salaku musium hawa terbuka ageung. Hurung Valeta, la modal, dingaranan pangadeg Orde Saint John, Jean Parisot de la Valete, nyaéta kota benteng Impressive diwangun di luhur Gunung Sceberras. Bénténg mimiti diwangun dina 1566 sareng ngan dina 15 taun kompleks béntion ieu, benteng, témbok komo katedral di jero hirup deui.

Jalur misterius di Malta

Mangrupikeun kota anu tiasa dijalankeun, sok rame, ku wangunan bersejarah, patung, cai mancur sareng parét dimana-mana. Aya réstoran sareng kafe di unggal gang jadi enya atanapi enya anjeun kedah ngalangkungan éta. Tulis ieu wisata:

  • Istana Grand Master
  • Museum Arkéologi Nasional: tempatna "déwi kasuburan" anu kasohor di dunya, tapi aya ogé jimat Fénisia, modél candi lami sareng seueur deui.
  • Katedral San Juan sareng musiumna
  • Garéja Karusuhan Kapal San Pablo
  • Gerbang kota
  • Bénténg Saint Elmo
  • Museum Perang Nasional
  • Museum Nasional Seni Rupa

Upami anjeun henteu terang seueur tentang Malta sareng hoyong potret layar umum maka anjeun tiasa angkat ka Pusat Konperénsi Mediterania, di rumah sakit abad ka-XNUMX Order of Saint John, the Sacra Infermeria, salaku Pidéo 45 menit nyaritakeun tujuh rebu taun Malta. Sareng upami anjeun pikahoyong, anjeun bahkan tiasa nyandak tur dipandu tina gedong anu lami sareng éndah.

Candi Megalithic di Malta

Leumpang ngalangkungan kota anjeun bakal mendakan misteri Maltis karesep kuring: di alur anu datang jeung indit sareng aranjeunna malah lebet ka laut. Aranjeunna angkat dua dua, sapertos jalur anu ngalir sajajar, sareng parantos dipahat saha anu terang saha sareng kunaon di taneuh taringgul. Aya sababaraha teori tapi kaleresan tetep sesah. Aranjeunna langkung ti genep rébu taun. Anjeun ogé tiasa ngahasilkeun wisata sore dina beus terbuka. Éta nganggo 16 basa sareng tahan opat jam tapi aya istirahat 60 menit.

Kabungahan

Kabungahan

Salah sahiji wisata anu tiasa anjeun laksanakeun ti Malta nyaéta nyebrang ka pulau Gozo, pulau anu langkung sepi, langkung hejo, langkung padesaan sareng langkung alit. Éta mangrupikeun pulau legendaris Calypso anu dipidangkeun di Odyssey, hiji pulau bentang anu kasar sareng garis pantai anu luar biasa kalayan interior anu padet sareng garéja Baroque sareng kebon.

Di handapeun cai na aranjeunna nyumput situs beuleum alus teuing Tapi di daratan ogé henteu kurang di tempat wisata ogé, sabab aya candi kuno, sapertos Ggantija, sareng benteng-benteng lami. Upami anjeun tetep bobo éta ngagaduhan kahirupan wengi anu narik pisan kalayan seueur réstoran sareng unggal musim nyayogikeun kalénder na sorangan tina acara budaya. Dina usum gugur, contona, aya Festival Méditerania kalayan wisata, jalan-jalan, acara gastronomis sareng paméran seni.

Laguna Biru di Gozo

Éta mangrupikeun pulo pamayang sareng tepatna di kota-kota basisir anjeun kedah ngaraosan lauk sareng kadaharan ti laut anu pangsaéna. Pulo ieu bahkan nawiskeun jalan wisata nyalira sakitar tuangeun sareng inuman, minyak zaitun, anggur na, salaku conto.

Cumin

jinten

Pulo ieu antara Malta sareng Gozo sareng leuwih leutik batan Gozo: 3.5 kilométer pasagi. Upami anjeun hoyong anu nganggo kirang wisatawan, langkung peselancar sareng jalma anu resep teuleum ieu mangrupikeun tujuan anu anjeun moal sono dina datangna anjeun ka Malta. Ampir teu aya anu cicing di dieu, mobil teu diidinan sareng ngan aya hiji hotél.

Anjeunna ngagaduhan laguna biru kagum dikurilingan ku pasir bodas sareng cai transparan. Aya pantai anu sanésna, di teluk San Niklaw sareng Santa Marija, janten jalma datang nyéépkeun siang, jalan-jalan, berjemur, ngojay sareng nyandak poto anu saé. Sareng upami anjeun resep perdamaian usum panas ieu maka anjeun tiasa cicing di hotél.

Cumin 2

UNESCO parantos nyatakeun candi megalitik Maleta sareng Warisan Dunya Gozo, tujuh candi totalna bénten pisan sareng anu sanés sareng sadayana éndah. Di Gozo aya dua candi Ggantija, struktur ageung ti Zaman Perunggu, sareng di Malta anjeun mendakan tempat-tempat Tarxiwn sareng Hagar Quinn Mnajdra. Upami urang nganggap kakirangan sumberdaya, pikaresepeun yén éta parantos diwangun.

Dua minggu di Malta cekap kanggo anjeun ngaluncatan ti hiji pulau ka pulau sareng nikmati kalayan lengkep dina tilu. Alam semesta mikro kuno sajarah, budaya, pariwisata sareng gastronomi anu teu jauh ti dinya. Anjeun wani?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*