Hal pikeun ngalakukeun di Isla de Lobos

Hal pikeun ngalakukeun di Isla de Lobos

Naon anu kudu dipigawé di Isla de Lobos? Sateuacan ngawalon patarosan ieu, urang kudu ngabejaan Anjeun tentang lokasi éta tempat éndah. Lokasina ngan dua kilométer ti Canary Island of Fuerteventura sarta ogé ngan dalapan ti Lanzarote.

Ieu bieu nyertakeun wewengkon genep kilométer pasagi sarta dikurilingan ku opat belas basisir kalawan cliffs spektakuler, coves geulis jeung walungan tina lava solidified. Hal ieu ogé lokasina di Selat Bocaina sareng titik pangluhurna nyaéta Kaldera, kalawan jangkungna ngan 127 méter. Tapi, tanpa basa-basi deui, hayu urang nunjukkeun ka anjeun naon anu kudu dipigawé di Isla de Lobos.

Naon ningali jeung ngalakukeun di Isla de Lobos

Pulo Lobos

Mercusuar Punta Martiño di Isla de Lobos

Tempat magis ieu ngagaduhan namina kanyataan yén, baheula, daérah éta dicicingan ku anjing laut biarawan, anu ogé disebut. singa laut. Sajarah na balik deui ka jaman Romawi. Studi panganyarna ngeunaan Universidad de La Laguna aranjeunna geus ditémbongkeun yén Latinos ngadegkeun hiji pakampungan di pulo, sahenteuna samentara, pikeun ménta ngalelep ungu.

Saterusna, éta dipaké salaku suaka ku bajak laut jeung tempat fishing ku pamayang. Geus di 1865 teh Mercusuar Punta Martiño, nu urang bakal ngobrol ngeunaan engké. Malahan, nu ngajaga mercusuar bakal jadi hiji-hijina pangeusina ti harita.

Sanajan kitu, aya sababaraha proyék pikeun ngawangun di Lobos nu doomed ka oblivion nalika pulo ieu dinyatakeun taman alam di 1982. Ieu disebut. Taman Alam keusik Corralejo sareng Isla de Lobos jeung, Sajaba ti éta, ieu digolongkeun kana Area Protection Husus pikeun Manuk terpadu kana Natura 2000 Jaringan.

Sanggeus bubuka diperlukeun ieu, urang bade tour Isla de Lobos sareng anjeun. Urang mimitian ku ngobrol jeung anjeun ngeunaan keajaiban alam na lajeng ngeunaan monumen na, nu ogé mibanda aranjeunna.

Sifat anu dihormat

Kaldera

Gunung seuneuan La Caldera

Hiji-hijina jalan pikeun meunang ka Isla de Lobos nyaéta ku kapal nu ngajadikeun sababaraha lalampahan poean ti Corralejo, di Fuerteventura. Éta ngan ukur butuh dua puluh menit sareng hargana sakitar lima belas euro pikeun sawawa. Salaku tambahan, anjeun kedah nyuhunkeun otorisasi ti Cabildo sababaraha dinten sateuacan perjalanan.

Nalika angkat ka pulo, anjeun bakal mendakan kabin inpormasi di gigireun anjeun bakal ningali patung anu ngingetkeun singa laut anu nyicingan jaman baheula. Ampir genep kilométer pasagi alam liar sareng spektakuler ngantosan anjeun.

Leumpang jalan satapak anu ditandaan saé mangrupikeun salah sahiji hal anu pangsaéna di Isla de Lobos. Ogé titik dipikaresep greatest anu delimited. Émut yén, sabab éta mangrupikeun daérah anu ditangtayungan, anjeun moal tiasa turun tina jalur ieu.

Jalur anu paling luar biasa dimimitian di kiduleun pulo sareng ngalangkungan pedalaman dugi ka kaler. Tapi sorotan wisata nyaéta Gunung seuneuan La Caldera, anu kami parantos nyarioskeun ka anjeun sareng anu, kalayan letusanna, mangrupikeun asal-usul Lobos. Anjeun tiasa naek ka luhur sarta nitenan pintonan éndah Lanzarote jeung keusik of Corralejo yén éta nawarkeun anjeun.

Keajaiban alam anu luar biasa anu anjeun tiasa tingali dina wisata pulo anjeun nyaéta nagara goréng tina interior jeung baskom tina laguna. Bisi anjeun teu apal, kami ngajelaskeun yén nagara goréng nyaéta susunan batu vulkanik rada eroded kapanggih dina bentang gersang, sedengkeun liang mangrupa rongga lega dina taneuh. Tungtungna, anjeun ogé tiasa ngahargaan jable tina Dapur. Sabalikna, ieu nami anu dipasihkeun ka sakumpulan pasir vulkanik.

Di sisi séjén, sakumaha ceuk urang, Isla de Lobos mangrupakeun wewengkon panyalindungan husus pikeun manuk. Diantara anu paling seueur sareng anu anjeun tiasa tingali nyaéta shearwaters, lawon sareng petrel Bulwer. Ogé, aya spésiés tutuwuhan endemik di pulo. Ieu nyaéta panggero Lobos langgeng.

Basisir kalawan pesona husus: El Puertito

Imah pamayang

Imah pamayang di wewengkon Puertito

Aya seueur pantai sareng teluk anu aya di pulo sareng kaéndahan anu anjeun tiasa tingali ti kajauhan. Kusabab ngan hiji di antarana anu diwenangkeun aksés bébas. Ieu ngeunaan Puertito cove sarta cai jernih kristal na sampurna pikeun scuba diving.

Cove ieu mangrupikeun bentang impian. Ieu diwangun ku leungeun panjang bumi vulkanik nu pigura cai bersih Atlantik nyieun laguna biru pirus. Sajaba ti éta, di gigireun eta, anjeun tiasa ningali imah pamayang heubeul nu hiji-hijina wangunan di Pulo Jawa sajaba ti mercusuar nu urang ngobrol engké.

El Puertito mangrupikeun jinis kolam renang alami sareng ayana di kiduleun pulo. Tapi sarua berhargana teh La Concha atanapi La Caleta pantai, lokasina di wewengkon sarua jeung leuwih badag. Keusik bodas na menonjol, sanajan aya ogé batu, sarta bentuk tapal kuda na.

Isla de Lobos Interprétasi Center

Dermaga Isla de Lobos

Pier Pulo Lobos

Kami parantos nyarios dina ngalangkungan kabin anu anjeun bakal mendakan nalika anjeun angkat di pulo. Ieu imah puseur interpretasi, dimana anjeun boga sampel leutik sagalana nu bakal manggihan di tempat gaib ieu. Kami ngarékoméndasikeun yén anjeun ngadatangan éta sateuacan ngamimitian wisata pulo.

Kiln kapur jeung Panci uyah heubeul

Kiln kapur

Kiln kapur di Isla de Lobos

Sésa-sésa kiln heubeul dimana kapur diperlukeun dijieun pikeun ngawangun imah pamayang urang nu urang geus disebutkeun masih dilestarikan di Pulo Jawa. Sareng anjeun ogé tiasa ningali rumah susun uyah leutik dimana uyah diekstrak pikeun ngawétkeun, tepatna lauk. Di sisi anu sanés, caket di luhur, anjeun tiasa ningali dua situs arkéologis nu milik jaman Jandiense na Erbanense.

The Punta Martiño mercusuar, hiji nganjang emblematic do di Isla de Lobos

Mercusuar Punta Martino

Mercusuar Punta Martino

Tugu paling emblematic di Pulo Jawa teh mercusuar Punta Martiño, diwangun ku pagawe Portugis di 1865. Ayeuna, éta jalan otomatis, nyaeta, teu boga penjaga mercusuar. Sanajan kitu, salaku anekdot, urang bakal ngabejaan Anjeun yen populér Antonito, anu baraya ngajalankeun hijina réstoran on Isla de Lobos. Dina sagala hal, ti mercusuar anjeun gaduh pintonan spektakuler ti basisir Atlantik.

Réstoran Isla de Lobos

suci

Canarian Sancocho

Saatos touring trails pulo urang jeung mandi di El Puertito, aya hal sejenna anjeun bisa ngalakukeun saméméh catching ferry deui. Urang ngobrol ngeunaan nyobian gastronomy nikmat ieu bagian tina Canaries.

Jang ngalampahkeun eta, anjeun boga réstoran kami ngobrol ngeunaan. Di dinya anjeun tiasa tuang majorero stew, semur anu dijieun tina daging embe jeung sayuran. Justru tina sato ieu susu dimeunangkeun pikeun ngajantenkeun anu megah kéju ti Fuerteventura, dijieun dina gaya tradisional.

Di sisi anu sanésna, diet zona ngagaduhan lauk salaku salah sahiji bahan utama. Ieu disiapkeun ku sababaraha cara, tapi salah sahiji tastiest teh sancocho. Ieu diwangun ku potongan lauk sorangan dipirig ku kentang, ubi jalar, gofio jeung mojo picón.

Sanaos henteu ngan ukur khas Fuerteventura, tapi ogé Kapuloan Kanaria anu sanés, kami kedah nyarioskeun ka anjeun ngeunaan dua persiapan ieu anu kami parantos disebatkeun. The gofio Ieu puree tina jagong Anggang jeung tipung gandum. Pikeun bagian anjeunna, mojo lada Éta saos anu didamel tina bawang bodas, uyah, minyak sareng lada. Éta tiasa beureum atanapi héjo gumantung kana warna bahan anu terakhir. Ieu boga fungsi minangka hiji iringan kana loba masakan, tapi, luhureun sakabeh, ka kentang keriput.

Sedengkeun pikeun Manisan, kami mamatahan anjeun coba éta frangollo. Ieu mangrupakeun flan dijieun kalayan endog, gula, susu, tipung jeung kismis. Tungtungna, anjeun tiasa ngabéréskeun tuangeun anjeun kalayan a barak saeutik. Ieu mangrupakeun kopi dipirig ku susu condensed, sababaraha likur, kayu manis jeung lemon.

Tips pikeun iinditan ka Isla de Lobos

Témbongkeun Las Lagunitas

laguna

Pikeun ngabéréskeun wisata anu kami usulkeun ka anjeun di sabudeureun Isla de Lobos, kami bakal masihan anjeun sababaraha tip supados anjeun tumut kana akun sateuacan angkat ka tempat anu gaib ieu. Anu mimiti, Anjeun kudu meunang idin pikeun bisa ngalakukeun eta.

Tapi, salian ti éta, sakali anjeun aya di pulo, anjeun kedah hormat tanda-tanda sareng aturan anu diperyogikeun. Inget yén éta téh a rohangan dijagaan jeung anjeun kudu nyumbang kana conserving eta.

Contona, eta dilarang leumpang di luar trails otorisasi, nyieun seuneu atawa moro. Tapi anjeun ogé moal tiasa ngumpulkeun bahan biologis atanapi warisan. Kitu ogé, anjeun moal tiasa nyandak piaraan anjeun atanapi ngubur runtah.

Gantina, Fishing diwenangkeun, tapi ngan di wewengkon ditunjuk. Anjeun tiasa latihan éta duanana dina modalitas olahraga sarta dina kerang kerang cocog pikeun bait. Sacara husus, wewengkon basisir mana fishing diwenangkeun hiji nu mana ti Los Roques del Puertito ka Punta El Marrajo.

Disarankeun ogé nyandak seueur tuangeun sareng inuman, ogé sapatu anu nyaman pikeun leumpang di sabudeureun pulo. Ogé, mawa krim panyalindungan panonpoé. Iklim presents hawa sedeng, tapi loba jam panonpoé jeung anjeun bisa kaduruk diri.

Dina kacindekan, kami geus ngajukeun sagalana naon anu kudu dipigawé di Isla de Lobos. Ieu mangrupakeun tempat éndah ku alam na, tapi oge salah sahiji sahenteuna dipikawanoh ti Kapuloan Canary. Upami anjeun badé angkat ka Fuerteventura atawa ka Lanzarote, ulah poho pikeun didatangan eta. Ieu ngan bakal butuh sababaraha jam jeung anjeun moal kuciwa sanggeus dipigawé.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*