Naon anu kudu dipigawé di Salamanca

Plaza Walikota Salamanca

Heran naon anu kudu dipigawé di Salamanca nyaeta rencana lalampahan ka salah sahiji kota paling geulis di Spanyol. Tapi, sajaba, mun salah sahiji jalma kalawan leuwih sajarah, saprak padumuk kahijina netep di pasir San Vicente kira-kira taun 2700 SM.

lokalitas tina Lingkungan universitas, Lamun didatangan Salamanca anjeun bakal nempo monumen éndah, anjeun bakal leumpang jalan résonansi sastra pisan jeung anjeun bakal ngarasakeun gastronomy alus teuing. Upami sadayana ieu anjeun tambahkeun yén lokasi geografisna ngajantenkeun caket ka sadaya bagian Spanyol, anjeun bakal gaduh sadaya bahan pikeun ngadeukeutan kota katilu Castile saatosna. Valladolid y León. Sakali aya, urang bakal ngajelaskeun naon nu kudu di Salamanca.

Naon anu kedah ditingali di Salamanca

Sakabéh kota Castilian mangrupakeun marvel monumental, tapi na Kota Tua, dinyatakeun Warisan Dunya. Dina ieu anjeun bakal manggihan sababaraha monumen utama sarta ogé bagian alus wewengkon pangsibukna na. Kami bakal nunjukkeun anjeun sababaraha anu munggaran.

Walikota Plaza

Déwan Kota Salamanca

Balai Kota Salamanca, di Plaza Mayor

Nganjang teu bisa dihindari lamun anjeun aya di Salamanca, eta mangrupakeun marvel of Gaya barokah alatan Alberto de Churriguera. Éta ogé salah sahiji alun-alun panggedéna di Spanyol, kalayan ékspansi 6400 méter pasagi sareng 88 arches semicircular anu aya ukiran medallions. Di jerona, wangunan sorangan nangtung kaluar. bale kota, anu presided leuwih eta. Tapi kami ogé mamatahan anjeun nyandak hiji hal dina Kopi Anyar, nu boga leuwih ti saratus taun sajarah sarta dihadiran ku intelektual kayaning Miguel de Unamuno o Gonzalo Torrente Ballester.

Gigireun Mayor anu paling hina Alun-alun Corrillo. Dina cara dirina sorangan, manéhna ogé geulis tur pinuh ku animasi. Dina eta anjeun boga Garéja Romanesque San Martin sarta patung dedicated ka pujangga ayares, nu biasa nulis diuk dina salah sahiji téras. Na, gigireun arch nu mere aksés ka Plaza Mayor aya hiji piagam jeung cutatan tina nu pura-pura bibi, carita pondok tina Cervantes disetél dina Salamanca.

Imah cangkang

Imah cangkang

Casa de las Conchas, salah sahiji kunjungan penting pikeun ngalakukeun di Salamanca

Éta ogé didaptarkeun diantara monumen anu paling kasohor di Salamanca. karaton ieu diwangun handap canons tina gothic sipil dina ahir abad ka-XNUMX ku urutan aristocrat Don Rodrigo Arias Maldonado. Malahan ayeuna mangrupikeun misteri anu nyababkeun ngahias adulna kalayan seueur cangkang. Sababaraha sejarawan atribut ka acara reueus dina bagian tina kulawarga boga keur milik Pesenan Santiago, Bari batur nunjuk kaluar yén éta simbol mulya tina éta Pimentels, surname pamajikan Don Rodrigo urang.

Universitas, kunjungan penting diantara naon anu kudu dilakukeun di Salamanca

Universitas Salamanca

Universitas Salamanca, sareng patung Fray Luis de León di latar payun

Universitas Salamanca didamel sakitar taun 1218 ku Raja Alfonso IX. Ku alatan éta, éta salah sahiji pangkolotna di Éropa. Tapi anu paling dipikaresep ku anjeun nyaéta ngadatangan gedong-gedong éndah anu ngawangun konstruksi pangkolotna.

Di antarana, salah sahiji Sakola senior, kalawan adul Plateresque impressive na. Tempatna di alun-alun leutik anu disebut Patio de las Escuelas sareng, di gigireunana, anjeun tiasa ningali Rumah Sakit Pangajaran sareng telepon Sakola Minor. Tapi ogé anu Gedong Dokter Ratu, wangunan gaya Gothic abad ka-XNUMX kalawan rinci Renaissance.

Katedral jeung candi séjén

The New Cathedral of Salamanca

Katedral Anyar Salamanca

Urang nulis dina jamak sabab Salamanca boga dua. The Heubeul Éta diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX ngagabungkeun gaya Romanesque sareng Gothic. Nangtung kaluar dina konstruksi Hayam jago, nu ends dina kubah spektakuler dirojong dina opat pendentives. Sedengkeun pikeun interior, kami mamatahan anjeun kasampak di Altarpiece utama sarta di chapels of Aceite, San Salvador jeung Santa Bárbara.

Sedengkeun pikeun Katedral Anyar, Diwangun antara abad ka-110 sareng ka-XNUMX sareng ngagabungkeun gaya Gothic, Renaissance sareng Baroque telat. Éta leuwih badag batan hiji saméméhna tur externally munara lonceng gede pisan, jangkungna XNUMX méter, bakal narik perhatian Anjeun. Ngeunaan interior, éta spektakuler Padalisan, padamelan tina Joaquin de Churriguera, Tapi anjeun ogé kudu didatangan chapels na geulis. Di antara ieu, Kristus tina Patempuran, Our Lady of Solitude atanapi Virgin of Relief.

Di sisi anu sanés, katedral mangrupikeun conto tina warisan kaagamaan Salamanca. Marengan aranjeunna, kami mamatahan anjeun ningali gereja San Marcos, San Cristóbal, San Juan de Barbalos atawa Vera Cruz baroque chapel. Ogé, ulah hilap nganjang ka biara sapertos Saint Stephen urang, kalawan portal plateresque na maksakeun, salah sahiji Augustinians, salah sahiji Dueñas atawa salah sahiji San Antonio el Real. Tungtungna, Pendeta Éta mangrupikeun gedong baroque anu spektakuler anu teras anjeun tiasa nanjak pikeun muji pandangan kota anu indah.

Istana, keajaiban séjén ningali di Salamanca

Istana Monterey

Palacio de Monterrey, salah sahiji wangunan paling geulis ningali di Salamanca

Lamun warisan kaagamaan Salamanca megah, warisan sipil na teu kurang. Kota Castilian ngabogaan sajumlah badag imah stately, tiap hiji leuwih geulis. Tapi aranjeunna nyorot impressive Istana Monterey, a permata tina Renaissance Spanyol, maranéhanana Arias Corvelle y Saint Boal, kalawan facades na geulis, éta Orellana, gaya mannerist atawa nu tambang uyahPangaruh Italia.

Engke, najan teu kurang geulisna teh Imah Lis, karaton modernist anu diwangun ngamangpaatkeun tembok kota heubeul jeung nu imah teh Museum of Art Nouveau jeung Art Deco. Di sisi séjén, anu Sasak Romawi Ieu salah sahiji simbol Salamanca. Ieu diwangun dina abad kahiji sanggeus Kristus, sanajan kudu direformasi dina seventeenth. Deukeut pisan anjeunna teh Huerto de Calixto sareng Melibea, taman 2500 méter pasagi diideuan ku karya kawentar Celestine, nu Ferdinand de Rojas.

Museum of Salamanca

Museum Salamanca

Ibéria patung babi, di Museum of Salamanca

Kagiatan séjén anu anjeun tiasa laksanakeun di kota Castilian nyaéta nganjang ka seueur musium na. Di antarana nangtung kaluar Diocesan, nu imah loba karya ti perbendaharaan katedral. Éta ogé megah Museum Salamanca, lokasina di Casa de los Abarca, hiji karaton ti abad ka-XNUMX, sarta kalawan bagian dedicated ka arkeologi sarta séjén pikeun seni rupa.

Pikeun bagian na, anu Museum Convent San Esteban Cai mibanda potongan éndah karya emas agama jeung Universitas Éta kalebet perpustakaan hébat, kalayan ampir tilu rébu naskah sareng sababaraha genep puluh rébu incunabula. Ngarujuk kana Miguel de Unamuno House Museum ieu dedicated ka panulis kawentar, jadi numbu ka Salamanca, jeung Museum dagang eta recalls aktivitas mercantile kota dina abad kaliwat.

Langkung panasaran ieu Museum Sajarah otomotif, penting diantara naon ningali di Salamanca lamun resep mobil. Sabab boga leuwih ti dua ratus kandaraan bersejarah. Sarta pamustunganana éta DA2 Domus Artium dedicated ka seni kontemporer.

Ngarasakeun gastronomy of Salamanca

chanfaina

Sapiring chanfaina

Diantara naon anu kudu dipigawé di Salamanca, urang ogé kudu ngobrol jeung anjeun ngeunaan ngarasakeun gastronomy na. Aranjeunna megah sausages sakuliah propinsi, nu boga hiji gerombolan babi unggulan. Di antarana, ham, chorizo ​​​​cular, longaniza jeung farinato. Panungtungan dijieun tina crumbs roti, gajih babi, paprika, uyah, bawang jeung sababaraha séréal anise. Digoréng jeung dibaturan ku endog anu sarua digoréng.

Sosis ogé dipaké pikeun nyieun tanduk, anu kami ogé mamatahan anjeun nyobian. Ieu mangrupikeun jinis empanada anu ngagaduhan daging babi, chorizo ​​​​dicincang sareng endog pindang. Tapi Salamanca ogé boga cheeses alus. Diantarana, Arribes, Hinojosa, Cantalapiedra, Villamayor sareng Villarino de los Aires.

Hornazo mangrupakeun salah sahiji masakan has kota, tapi aya loba batur. Kami ogé nyarankeun yén anjeun nyobian éta chanfaina, Stew dijieun tina sangu, suku domba jeung babat, nyusu babi disiapkeun dina seuneu, trout ti Tormes, domba jeung astiz atawa Stew jeung salamantina boneka hayam.

Pikeun bagian-Na, robah leutik Ieu mangrupakeun stew anu disiapkeun kalawan kentang, daging sapi, cabe beureum, bawang jeung daun salam. Ogé dijieun téh kentang diaduk atawa pureed kalawan bawang bodas jeung paprika, kitu ogé dina kacang lega dina gaya salamantine, nu boga chorizo ​​​​ jeung ham ends jeung serrano lemon, salad tina jeruk, endog pindang, lemon jeung chorizo ​​​​dibumbui gula, diantara bahan séjén.

Bollo Maimon

Hiji roti maimón

Tungtungna, sakumaha keur manisan, anjeun kudu nyobaan di Salamanca teh perrunillas jeung Bollo Maimon. Anu terakhir mangrupikeun jinis kueh bolu atanapi roscón. Tapi kami ogé nyarankeun ka konéng chops, nu mangrupakeun jenis almond sugared kacida gedéna, éta béas jeung gula tortilla jeung Ledesma donat. Propinsi Salamanca malah boga dua wewengkon anggur jeung denomination asal. nyaéta maranéhanana Anjog de Duero jeung Sierra of Salamanca.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun naon anu kudu dipigawé di Salamanca. Kami geus dibere monumen utama na museum, kitu ogé masakan nikmat na. Tapi anjeun ogé tiasa ngadamel rute ngalangkungan sakurilingna. Salaku conto, anjeun gaduh pilihan pikeun ngadeukeutan Subuh Tormes, di nu Carmelite Museum dikubur Saint Teresa Yesus. Atawa nganjang ka situs Arapiles, dimana perang homonymous kawentar Perang Kamerdikaan lumangsung. Atoh, anjeun masih tiasa angkat ka Penaranda of Bracamonte, Kota nyatakeun Situs Bersejarah-Artistik atanapi anu éndah Kota Rodrigo, rada jauh. Naha anjeun henteu mikir rencana anu pikaresepeun?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*