Naon anu kedah ditingali di Catania

Piazza Duomo

Catania mangrupikeun salah sahiji kota pangpentingna di Pulo Italia Sisilia babarengan sareng Palermo. Kota ieu aya di daérah wétan, antara Messina sareng Syracuse, di basisir. Tempatna di handapeun gunung Etna, anu mangrupikeun gunungapi aktif pangluhurna di Éropa. Kota ieu mangrupikeun Situs Warisan Dunya UNESCO sareng mangrupikeun salah sahiji Kota Baroque Akhir di Val di Noto.

Urang bakal ningali sadayana anu tiasa mendakan di kota anu saé sareng asli sakumaha Catania, anu ngagaduhan akar Yunani sareng Romawi dina sajarahna sareng dikubur ku lava dugi ka tujuh kali, maka sésa-sésa peradaban sanés henteu tiasa disalametkeun lengkep. Éta ogé kota anu kaget ku réa-réa gereja barok sareng sajarah.

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo atanapi katedral, sapertos di kota-kota Italia anu sanésna, nunjukkeun urang titik tengah kota. Dina hal ieu urang bakal mendakan alun-alun anu mangrupikeun lambang kota, Air Mancur Gajah. Gajah anu parantos dipahat dina lava hideung ditutupan ku obelisk gaya Mesir. Éta pastina cai mancur anu saé pisan. Di alun-alun ieu aya ogé anu gedung aula kota di Palazzo deggli Elefanti sareng Fontana dell'Amenano, hiji-hijina titik dimana Walungan Amenano naék, anu dikubur handapeun lava tina bitu dina abad tujuh belas. Cai mancur ieu kasohor pisan sareng koin dialungkeun ka dinya. Gigireun cai mancur na nyaéta Palazzo dei Chierici anu aya hubunganana sareng jalan ka Katedral Catania. Dina alun-alun ogé aya sababaraha struktur termal, Terme Achilliane, anu diaksés ku koridor ti Museum Diocesan. Tilu jalan penting ogé patepung di alun-alun anu terkenal ieu, Via Etnea, Via Garibaldi sareng Via Vittorio Emanuele II.

Katedral Santa Ágata

Katedral ieu nyaéta gedong agama pangpentingna di kota sareng parantos diwangun deui sababaraha kali kusabab lini sareng bituna gunung bitu Etna. Garéja aslina nyaéta ti abad ka-XNUMX sareng diwangun dina ruruntuhan mandi Romawi lami. Saatos gempa abad tujuh belas anu nyéépkeun éta reruntuhan, gedong ieu diwangun deui ku gaya barok anu urang tingali.

Ngalangkungan Etnea

Ngalangkungan etnea

La Via Etnea didamel saatos gempa taun 1693 anu ngancurkeun kalolobaan kota. Jalan ieu dimimitian ti Piazza del Duomo sareng sapanjang gedong-gedong na diwangun dina gaya Bélarus Sisilia. Éta mangrupikeun jalan anu paling penting sareng dimana ayana seueur toko. Salaku tambahan, di jalan ieu kami mendakan dugi ka tujuh garéja, urang henteu kedah hilap yén di kota ieu aya seueur gedong agama. Aya Garéja Minoriti, Garéja San Biagio atanapi Garéja Sakramen Suci. Urang ogé tiasa ningali sababaraha istana mulya sapertos Palazzo Gioeni, Palazzo San Demetrio atanapi Palazzo San Giuliano.

Puri Ursino

Puri Urin

Este puri kuno ti abad ka-XNUMX. Éta kastil anu ngagaduhan seueur sajarah sareng éta ogé mangrupikeun salah sahiji ti saeutik gedong di sakumna kota anu salamet tina gempa anu parah dina abad tujuh belas. Kastil ieu mangrupikeun tempat parlemén Parlemén Sisilia sareng ogé tempat cicing Frederick II Sisilia. Dinten ayeuna aya musium kota sareng galeri seni di jero. Ieu kedah disebatkeun yén panasaran yén kastil ieu aya dina gawir gigir laut tapi kusabab bituna Étna ayeuna dinten ieu kilométer ti laut.

Téater Romawi di Catania

Téater Romawi

Este téater ti abad ka-XNUMX Maséhi. C. sareng éta diwangun ku batu lava Étna. Gua sareng sababaraha bagéan adegan tetep dilestarikan. Éta caket dieu Piazza del Duomo tapi kedah disebatkeun yén dinten ayeuna rada katinggaleun sareng seueur gedong di sakurilingna anu nyusahkeun pikeun ngawétkeunana. Sadayana, éta mangrupikeun kasaksian anu hébat kana sajarah kota anu matak dilongok.

Ngalangkungan Crociferi

Ngalangkungan buaya

Jalan ieu ti saprak abad ka XNUMX sareng anu sanés anu kedah ditingali di kota Catania. Dimimitian di Piazza San Francesco d'Assisi sareng mangrupikeun conto anu hadé pikeun arsitektur Baroque khas kota anu parantos kéngingkeun éta gelar Situs Warisan Dunya. Salaku tambahan, di jalan ieu kami bakal mendakan seueur gedong agama, hal anu intina Catania. Di jerona anjeun tiasa ningali garéja sapertos San Benedetto, San Giuliano sareng San Francesco Borgia.

Wisata ka Etna

Gunung Etna

Upami aya hal anu urang moal tiasa lirén nalika urang angkat ka Catania angkat kana perjalanan ka Etna. Upami urang angkat nyalira urang tiasa dugi ka dasar Gunung Etna, tapi ti dinya, nganjang ka kawah anjeun kedah ngalalana wisata anu dipandu. Boh cara éta mangrupikeun pangalaman anu unik.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*