Naon anu kedah ditingali dina Picos de Europa

Ngobrol ngeunaan naon anu kedah ditingali dina Picos de Europa éta pikeun ngalakukeunana bentang alam anu saé, kampung-kampung anu pinuh ku pesona sareng jalur gunung anu megah. Sadaya ieu seueur pisan di gunung pagunungan anu sesah pikeun urang pikeun nyintésis pikeun anjeun.

Milik kana Pagunungan Cantabrian, Picos de Europa mangrupikeun formasi kapur ageung anu ngalangkungan propinsi León, Cantabria sareng Asturias. Kitu ogé, kaseueuran patempatan na dilebetkeun kana Taman Nasional Picos de Europa, anu mangrupikeun anu kadua pangunjungna di Spanyol saatos Teide, di Pulo Tenerife (di dieu urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan taman Canaria ieu).

Naon anu bakal didatangan di Picos de Europa: Ti walungan spektakuler dugi ka kampung tradisional

Picos de Europa diwangun ku tilu massif: anu wétan atanapi Andara, séntral atanapi urang Urrieles sareng kulon atanapi Kornion. Kami henteu tiasa nyaritakeun mana anu langkung saé, tapi kami tiasa nyaritakeun ngeunaan kunjungan penting anu kedah anjeun lakukeun dina sadayana. Hayu urang tingali aranjeunna.

Covadonga sareng situ

Covadonga

Situs Karajaan Covadonga

Upami anjeun ngakses Picos de Europa ku Cangas de Onís, ibukota Karajaan Asturias dugi ka taun 774, anjeun bakal dugi ka gunung Covadonga, tempat ibadah pikeun jalma percaya sareng kunjungan anu teu tiasa dihindari pikeun jalma-jalma anu sanés alatan résonansi mitos sareng sajarah na.

Dina kapal terbang anu ageung, anjeun bakal mendakan Basilika Santa María la Real de Covadonga, pangwangunan abad pertengahan ti abad ka-XNUMX anu ngagentos garéja kai lami. Sareng anjeunna ogé Biara San Pedro, anu mangrupikeun Tugu Artistik Bersejarah sareng anu masih ngajaga unsur Romawi. Pikeun bagian na, Garéja Royal Collegiate San Fernando Éta ti abad ka-XNUMX sareng sadayana réngsé ku patung perunggu tina Pelayo, obelisk sareng Cruz de la Victoria, lambang Asturias, sareng anu disebat "Campanona", jangkungna tilu méter sareng beuratna 4000 kilogram.

Tapi, khususna pikeun anu percaya, kunjungan ka Guha suci, dimana sosok éta Parawan Covadonga sareng kuburan Pelayo nyalira. Neruskeun tradisi, dicarioskeun yén Goth ngungsi di tempat ieu sareng hostna nalika Perang Covadonga.

Saatos ngadatangan daérah anu mengesankan ieu, anjeun tiasa angkat ka situ, anu jarakna ngan ukur dua belas kilométer. Khususna, aya dua, si Ercina sareng si Enol sareng aranjeunna aya di lingkungan alam anu saé gunung sareng daérah héjo. Anjeun tiasa angkat ka aranjeunna nganggo mobil (kalayan watesan) atanapi ngalangkungan jalur hiking anu megah.

Poncebos sareng Garganta del Cares, héran sanésna

Jurang Cares

Cares jurang

Poncebos mangrupakeun kota gunung leutik milik déwan Cabrales anu anjeun bakal ngahontal ngaliwatan bentang anu spektakuler. Éta pinuh ku pesona, tapi kualitas utama na nyaéta tempatna di hiji tungtung bumi Rute tina Cares.

Wisata ieu ngahijikeun anjeun Kain, parantos aya di propinsi León, sareng panjangna sakitar 22 kilométer. Disebat ogé Tikoro Ilahi sabab éta ngalir di antara tembok batu kapur ageung, éta ngagaduhan bagian-bagian anu didamel ku panangan manusa.

Ngamangpaatkeun érosi anu dihasilkeun ku walungan Cares, dina awal abad ka-XNUMX bagian tina batu digali pikeun ngamangpaatkeun kabeungharan PLTA tina pabrik Camarmeña. Hasilna mangrupikeun jalur hiking anu saé pisan anu peringkatna diantara anu paling indah di dunya.

Nanging, anjeun kedah émut yén éta mangrupikeun rute anu liniér, sanés jalur sirkular. Ieu ngandung harti yén, upami anjeun ngamimitian éta di Poncebos sareng anjeun ningali diri anjeun parantos capé, anjeun ngan ukur ngagaduhan dua pilihan: balik ka kota ieu atanapi teraskeun ka Caín. Atoh, wisata anu saé.

Diantara tempat-tempat anu tiasa ditingali upami anjeun ngalaksanakeunana, kami bakal nyebatkeun contona diantarana Murallón de Amuesa atawa Kerah bubu. Tapi, ngan hiji kilométer ti Poncebos, anjeun bakal mendakan Bulnes funicular, anu nyandak kami ka tempat anu sanés pikeun ningali di Picos de Europa.

Bulnes sareng Urriellu

Puncak Urriellu

The Naranjo de Bulnes

Railway rak atanapi funicular nyandak anjeun ka kota anu éndah Bulnes, sanaos anjeun ogé tiasa dugi ka dinya ku jalur leumpang ngalangkungan éta Texu Channel. Dina dua kaayaan, nalika anjeun sumping di kampung anu saé ieu, tontonan alam anu luar biasa bakal dibuka sateuacan anjeun.

Anjeun bakal mendakan diri dikurilingan ku puncak anu sigana nganut anjeun dina lingkungan anu istimewa dimana modérenitas sigana henteu dugi. Tapi anjeun ogé bakal ningali imah batu anu disusun dina gang-gang. Upami, salaku tambahan, anjeun naék kana Uptown, pandanganana bakal langkung spektakuler.

Saolah-olah sadayana ieu henteu cekap, Bulnes mangrupikeun salah sahiji jalan masuk Puncak Urriellu, populér dikenal salaku Naranjo de Bulnes pikeun pantulan spektakuler anu dilakukeun ku panonpoé di gunung ieu. Anjeun tiasa ngalakukeun jalur hiking ka tempat pangungsian sareng, saatos di dinya, upami anjeun resep naék, naék ka luhur, sabab éta ngagaduhan sababaraha rute pikeun ngalakukeunana.

Tapi jalur hiking anu sanésna ogé mimitian ti Bulnes. Diantarana, anu nyandak anjeun ka Pandébano Col, hiji Sotres atawa Sumber tina. Ngeunaan anu terakhir, urang bakal ngadugikeun éta engké.

Jurang Hermida Jurang Hermida

Desfiladero de la Hermida Dugi ka ayeuna, kami nyaritakeun anjeun ngeunaan tempat-tempat anu saé di bagian Asturian Picos de Europa. Tapi urang Cantabrian henteu jauh ditingal tina lingkungan alam sareng tempat anu pinuh ku pesona tradisional.

Buktina saé ieu nyaéta jurang Hermida, anu ngalir salami 21 kilométer antawis tembok batu kolosal sareng di sisi sisi dewa walungan. Nyatana, éta anu pangpanjangna di sadaya Spanyol. Tempatna di daérah langkung ti genep rébu héktar anu parantos diklasifikasikeun salaku Area Perlindungan Khusus pikeun Manuk.

Tapi jurang Hermida anu matak penting ogé penting pikeun alesan séjén. Éta mangrupikeun hiji-hijina jalan aksés ti basisir ka éndah Daérah Liébana, di mana anjeun bakal mendakan seueur hal-hal sanés anu tiasa ditingali dina Picos de Europa. Kami badé nunjukkeun anjeun sababaraha diantarana.

Biara Santo Toribio de Liébana

Santo Toribio de Liébana

Biara Santo Toribio de Liébana

Lokasina di kotamadya Lebaniego de Chameleno, biara anu maksakeun ieu mangrupikeun tempat ziarah, sapertos kasus Santiago de Compostela (di dieu urang ngantunkeun anjeun tulisan ngeunaan naon anu kedah ditingali di kota ieu). Sapertos katedral Galicia, éta ngagaduhan Panto Panghampura sareng éta mangrupikeun monumén nasional saprak 1953.

Upami urang perhatoskeun kana tradisi, éta didirikeun dina abad ka-XNUMX ku Toribio, maka uskup Astorga. Tapi anu langkung penting pikeun anu percaya nyaéta tempatna di Lignum Crucis, sapotong salib anu Yesus Kristus disalib. Ogé anu dipajang aya sababaraha karya anu kawéntar Beatus tina Liebana.

Di sisi anu sanésna, biara mangrupikeun pangwangunan utama susunan anu ngalengkepan Guha suci, tina gaya pre-Romanesque; padepokan San Juan de la Casería sareng San Miguel, ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX masing-masing, sareng reruntuhan Tempat Suci Santa Catalina.

Potes, heran anu sanés kanggo ditingali dina Picos de Europa

Panci

Kota Potes

Ngadeukeutan pisan ka biara Santo Toribio de Liébana nyaéta kota Potes, kota anu saé anu ngagungkeun kategori komplek sajarah sareng mangrupikeun ibukota daérah Liébana.

Salah sahiji obyek wisata utamina nyaéta susunan jalan sempit sareng cobbled. Dina sadayana, anjeun bakal ningali bumi anu populér di daérah éta, khususna di Lingkungan Solana. Sasak sapertos San Cayetano sareng La Cárcel ogé bakal narik perhatian anjeun.

Tapi simbol hébat Potes nyaéta Menara Infantado, anu pangwangunanna ti abad ka-XNUMX, sanaos gambar anu ditawarkeunana ku urang ayeuna kusabab réformasi abad ka-XNUMX anu masihan elemen Italia. Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén éta mangrupikeun manor ti Marquis of Santillana, panyajak abad pertengahan Spanyol anu kawéntar.

Anjeun ogé kedah didatangan di Potes éta garéja San Vicente, Anu diwangunna antara abad ka opat belas sareng dalapan belas sareng, ku sabab kitu, ngagabungkeun unsur Gothic, Renaissance sareng Baroque.

Sumber tina

Sumber tina

Mobil kabel Fuente Dé

Urang mungkas wisata kami ka Picos de Europa ku nyaritakeun ngeunaan kota leutik ieu di kotamadya Camaleño. Tempatna di luhurna dalapan ratus méter jangkungna sareng, pikeun ngahontal éta, anjeun tiasa nganggo spektakuler Jalur kabel bieu butuh tilu menit pikeun perjalanan.

Di Fuente Dé anjeun ngagaduhan anu berkesan sudut pandang anu nawiskeun anjeun saé gunung-gunung caket sareng lebak-lebak. Tapi anjeun ogé tiasa dugi ka kota ku jalan satapak hiking anu ogé ngagaduhan bentang anu mengesankan. Diantarana, urang bakal nyebatkeun naek ka Alto de la Triguera, sirkuit sakitar Peña Remonta atanapi anu disebatna jalan Áliva sareng palabuan Pembes.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun sababaraha kaajaiban tina Picos de Europa. Nanging, sakumaha anu urang béjakeun ka anjeun, aya seueur deui anu urang kedah tinggalkeun dina inkwell. Diantarana, kota Arenas de Cabrales, di Asturias, kalayan arsitéktur anu populér sareng istana sapertos Mestas sareng Cossío; anu mulia jurang tina Beyos, anu nandakeun jalan walungan Sella sareng misahkeun jisim barat ti sesa pegunungan Cantabrian, atanapi Puncak Torrecerredo, pangluhurna Picos de Europa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*