Naon anu kedah ditingali di walungan Sella

Walungan Sella

El Walungan Sella mangrupikeun hal anu paling penting di Asturias sareng dipikaterang sabab Turunan Sella anu kawéntar dina kano lumangsung di dinya, pasanggiri anu janten pésta anu hébat unggal taun. Walungan ieu nyebrang kota anu dipikaresep ku wisatawan sapertos Ribadesella atanapi Cangas de Onís, maka Walungan Sella parantos janten tempat wisata anu penting.

Kami badé ningali sababaraha tempat anu dipikaresep anu tiasa ditingali sareng éta aya hubunganana sareng jalanna walungan Sella. Nuturkeun kursus na tiasa janten pangalaman perjalanan anu hébat pikeun mendakan Asturias anu paling otentik sareng sababaraha tempat anu paling terkenal di komunitas ieu.

Karakteristik walungan Sella

Walungan Sella ayana di beulah kalér Spanyol sareng ngalir ka Laut Cantabrian. Éta ngalangkungan komunitas Castilla y León sareng Asturias. Éta walungan éta lahir di Picos de Europa anu kawéntar sareng dugi ka Laut Cantabrian di Ribadesella. Éta perjalanan sakitar 70 kilométer ngalangkungan kota Oseja de Sajambre, Ponga, Amieva, Parres, Cangas de Onís sareng Ribadesella. Di walungan ieu urang tiasa mendakan ékosistem anu beunghar ku lauk trout, salmon atanapi lampreys.

Puncak Europeropa

Danau Covadonga

Salah sahiji tempat anu caket ti tempat lahirna Sella sareng anu wajib ditingali caket walungan ieu nyaéta Picos de Europa. Bentang alam sareng seueur jalur hiking ti tempat ieu ngajantenkeun titik anu teu hilap. Dina kunjungan ieu urang bakal tiasa ningali Basilika anu kawéntar di Covadonga, perenahna di luhur gunung anu ningali ka lebak. Éta nembé nembé, dina gaya neo-Romanesque, éta diresmikeun dina abad ka-XNUMX. Tempat penting anu sanésna nyaéta Gua Suci anu tétéla Perawan Mary nembongan ka Don Pelayo. Taman Pangeran aya di caket tempat suci sareng sampurna pikeun jalan-jalan. Salaku tambahan, anjeun kedah ngaraosan visi danau hébat Covadonga sareng rute anu aya di sakurilingna pikeun ngalih ti hiji ka anu séjén.

Amieva

Amieva Asturias

Di daérah Amieva kami mendakan lamping pangluhurna di sadayana Asturias. Upami aya hal anu tiasa urang laksanakeun di daérah ieu, éta pikeun ngabagjakeun diri urang sorangan bagian désa anu langkung seueur sareng desa anu ngajaga kaaslian anu hébat nyingkahan pariwisata massal. Bagéan daérah na masih di Picos de Europa. Di tempat ieu anjeun tiasa ngalakukeun jalur hiking anu narik pisan sapertos Camín de la Reina atanapi Senda de la Jocica. Tempat anu disarankeun pisan nyaéta kota alit Pen, anu ngajaga arsitektur tradisional khas Asturias, sapertos imah Peri, agam abad ka-XNUMX atanapi kotak roti Asturian anu kawéntar.

pasangan

pasangan

Ieu lokalitas anu ti mana kanu di Turun hébat ti Sella, ngajantenkeun titik anu ditunjuk di walungan. Mangrupikeun daérah anu sampurna nyampur walungan sareng gunung. Sanaos sigana sapertos tempat anu alit sareng sepi, éta nyumput permata anu hébat sapertos dua réstoran Michelin Star. El Picu Pienzu di Sierra del Sueve mangrupikeun daérah anu pangluhurna sareng anu matak teu diperhatoskeun nyaéta pandangan El Fitu.

Cangas de Onis

Cangas de Onis

Ieu henteu diragukeun permata dina makuta upami urang nyarioskeun babasan Walungan Sella. Salah sahiji anu kedah ditingali nyaéta Cangas de Onís. Sasak Romawi anu diwangun nalika kakuasaan Alfonso XI mangrupikeun salah sahiji hal konci anu tiasa ditingali di Cangas de Onís. Nyatana, gambar tina jembatan ieu mangrupikeun salah sahiji anu pang dianggo pikeun ciri wisata wisata Asturias. Palang gantung nyaéta a salinan Victory Cross ti abad ka-XNUMX miéling Patempuran Covadonga. Nyatana, ngan ukur pondasi sasak anu parantos Romawi, tapi éta mangrupikeun sasak anu dimimitian ti abad ka-XNUMX.

Parantos di tengah kota anjeun bakal ningali patung Don Pelayo atanapi garéja terkenal Asumsi. Éta kuil kuno abad pertengahan anu antukna ngalaman sababaraha réformasi. Éta menonjol pikeun menara bel na ageung sareng sababaraha bagéan lonceng, hal anu henteu biasa di gereja-gereja khas, naha éta mangrupakeun candi anu dikenal.

Ribadesella

Walungan Sella ngalir kana Ribadesella, kota basisir anu ogé tiasa janten daérah wisata anu dipikaresep. Kota Ribadesella ngagaduhan palabuhan anu saé anu parantos dirobih janten tempat wisata sareng komérsial. Anjeun kedah milari éta Paseo de la Grúa dimana urang bakal mendakan mural anu katelah Mingote Panels. Kota lami di Ribadesella mangrupikeun daya tarik anu hadé. Urang tiasa ningali garéja paroki Santa María Magdalena sareng jalan-jalan di jalan-jalan abad pertengahan. Urang kedah hilap nganjang ka Cueva del Tito Bustillo caket pisan, tempat suci seni Paleolitik di Éropa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*