Naon anu kedah ditingali dina Mycenae

Gerbang singa

Mycenae mangrupikeun situs arkéologis anu aya di Yunani, sababaraha kilométer ti Athena sareng henteu diragukeun salah sahiji situs anu paling penting di dunya, sabab éta nyandak urang sésa-sésa peradaban anu kuno pisan. Situs ieu langkung ti saratus kilométer ti kota Athena, tapi éta mangrupikeun salah sahiji kunjungan penting upami urang resep kana sajarah sareng sagala hal anu tiasa dicarioskeun ka urang.

Hayu urang tingali naon na tempat anu dipikaresep di kota kuno Mycenae ieu éta penting pisan antara taun 1350 sareng 1250 a. tina C. Peradaban anu sapertos anu sanésna penting pisan pikeun alesan anu béda dugi ka kota tungtungna ditingalkeun. Tapi dinten ayeuna seueur pangaruh naon anu nunjukkeun pentingna hébat dilestarikan.

Sejarah Mycenae

Gerbang Singa

Sejarah kota ieu parantos sepuh pisan, kumargi sanaos jaman kameunangan na aya dina taun-taun di luhur, aya ciri-ciri padumukan anu mimiti 3000 SM. tina C. Sakumaha urang carioskeun, ti 1300 SM tina C. aya sésa-sésa anu nunjukkeun yén ieu mangrupikeun jaman kamegahanana, sareng makam sareng istana. Dipercaya yén kota ieu mangrupikeun kota anu utami sareng éta ngawasa daérah anu sanés, éta sababna aranjeunna nyarioskeun jaman Mycenaean, tapi anu leres nyaéta dinten ayeuna aranjeunna henteu yakin naha daérah-daérah sanésna bebas tina ieu sareng kajadian sami waktos. Sanaos leres yén pentingna kota ieu dibalikkeun dugi ka abad-abad engké. Dina période klasik éta dicicingan deui dugi ka diserang ku pasukan Argos sareng akhirna dicicingan dina jaman Hellenistik tapi dipikaterang yén parantos dina abad kadua kota ieu ruruntuhan. Sanaon ayana dipikaterang mangabad-abad, dugi ka abad ka-XNUMX damelna mimiti pulih kota sareng diajar langkung seueur ngeunaan sajarah na.

Inpormasi praktis

Ningali situs Mycenae gampang. Hal anu paling tiasa disarankeun kusabab kalematan angkutan umum nyaéta tanpa ragu nyéwa mobil. Kusabab Athena urang tiasa dina sajam satengah di Mycenae. Kamungkinan anu sanés nyaéta nyandak beus atanapi mésér wisata anu kalebet transportasi. Ideu pamungkas ieu raoseun pisan, tapi éta sadayana gumantung kana naha urang hoyong gaduh sadayana anu parantos direncanakeun sateuacanna atanapi liburan anu langkung bébas. Sedengkeun pikeun akomodasi, éta henteu seueur pisan di sakitar Mycenae. Anu paling kawéntar biasana di kota Nauplia.

Kota Mycenae perenahna di a bukit leutik di handapeun sababaraha gunung. Kunjungan tiasa dugi sababaraha jam upami urang hoyong ningali sadayana kalayan tengtrem. Salaku tambahan, urang tiasa ningali titik anu béda kalayan lawang sapertos Perbendaharaan, sakumna benteng sareng musium. Aya sababaraha dinten nalika aksés gratis sahingga urang tiasa parios sateuacanna.

Harta Atreus

Keuangan Atreus perenahna kira-kira 500 méter ti benteng sareng éta mangrupikeun makam ageung panginten janten milik tokoh penting ti jaman emas di kota. Sanaos katelah Makam Agamemnon sabab mimitina dipercaya yén memang makamna, éta engkéna terang yén éta mangrupikeun tempat anu langkung lami, tapi tetep nyimpen nami éta sacara teu resmi. Éta digali di gunung, janten narik perhatian sareng lebetna sareng ogé kusabab ukuranna ageung, ku lintel ageung, batu ageung sareng kubah interior anu ageung. Hiasan anu dipendakan dina makam dipindahkeun ka Museum Inggris.

Benteng

Mycenae Citadel

Ieu mangrupikeun bagian tengah loka, di dimana éta wates tina akropolis kuno Mycenae. Wisata diwangun ku poster di daérah utama kalayan katerangan pikeun terang unggal juru. Éta kota anu dikurilingan tembok sareng di mana urang tiasa ningali titik-titik penting sapertos Puerta de los Leones anu kawéntar. Gerbang ieu mangrupikeun salah sahiji sorotan Mycenae anu parantos janten simbol tina situs. Éta lawang utama ka kota sareng diwangun dina 1250 SM. ti C. Ieu mangrupikeun hiji-hijina bagian monumén anu masih aya di kota Mycenae, janten pentingna pisan. Ieu mangrupikeun salah sahiji bagian anu urang mimiti bakal ningali yén anjeun ogé kedah nyebrang ningali bénténg.

Ngalangkungan panto urang mendakan salah sahiji bagian dimana makam kuno dipendakan. Nekropolis ieu ditangtoskeun pikeun royalti, jadi éta nangtung pikeun pentingna. abdi terang mendakan topéng pamakaman, barang kubur penting sareng rorongkong. Kaseueuran naon anu kapendak di dieu dibawa ka Museum Arkéologis Nasional Athena pikeun konservasi. Di benteng urang ogé tiasa ningali tantangan candi, waduk sareng istana.

Musium arkéologis Mycenae

Museum Mycenae

Dina bagian ahir kunjungan ngajak urang ningali Museum Arkéologis. Di tilu kamar na anjeun tiasa ningali sadaya jinis objék anu aya di benteng. Tina kapal dugi ka perhiasan, masker pamakaman atanapi inohong. Mangrupikeun kunjungan penting deui pikeun terang sakedik langkung saé kahirupan sadidinten di kota Mycenae.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*