Naon anu bakal didatangan di Hanoi

Wina Mangrupikeun salah sahiji nagara Asia Tenggara anu narik paling seueur turis pikeun kaindahan alamna sareng peranna dina sajarah abad ka-XNUMX. Saha anu henteu kantos ningali pilem ngeunaan Perang Vietnam atanapi waktos di ieu nagri mangrupikeun jajahan Perancis?

Nagara leutik anu leutik, éta Vietnam, sareng upami anjeun henteu ngalangkungan nagara tatangga, hal anu biasa nyaéta badarat di bandara di Hanoi, ibukota na. Hayu urang tingali teras naon anu urang tiasa terang di dieu. Mana anu tempat wisata di Hanoi?

Bandung

Beristirahat di sisi Walungan Beureum sareng éta kota anu pangpentingna kadua di nagara éta sabab anu kahiji oge Ho Chi Minh populér. Ti akhir abad ka XNUMX dugi ka akhir Perang Dunya II éta pusat kakuatan kolonial Perancis, Indochina, janten konstruksi pangkolotna sareng paling tradisional disapu ku arsitektur barat. Ngérakeun Ogé, ti '40 dugi ka '45, éta dijajah ku Jepang janten kota ieu ngalaman seueur teuing hal-hal goréng dina waktos anu singget.

Ti saprak 1976, taun ngahijikeun deui, éta parantos janten ibukota nagara. Éta kota di iklim subtropis kalayan opat musim. Jelas, éta merenah pikeun nyingkahan usum panas anu panas pisan (ti bulan Méi dugi ka Agustus), sareng hujan ageung. Éta merenah pikeun angkat ti bulan Nopémber dugi ka Januari.

Naon anu kedah ditingali di Hanoi

Anu mimiti, Lingkungan lami. Éta tempat anu ngalestarikeun jalan-jalan aslina sareng arsitektur Hanoi lami dicampur sareng arsitéktur Perancis. Di dieu aya toko-toko khusus pikeun nyalin lukisan terkenal, ngawangun karajinan tradisional dina awi sareng kertas warna, toko anu dianggo téknik kuno lacquering, panday, anu dagang sutra, tukang kayu, singgetna, sakedik tina sagala hal.

Kuartal Tua nyaéta haté hanoi, sarang jalma di jalan sareng trotoar, sareng kafe, réstoran, kios jalan, gang, palataran komunal, hirup sorangan saabad ka tukang. Leumpang ngurilingan dieu, musna, mangrupikeun salah sahiji pangalaman anu hébat di kota.

Di sisi séjén éta Candi Sastra éta tempatna universitas Vietnam munggaran. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX jeung didaptarkeun ka Confucius. Anjeun mendakanana dina Benteng Kaisar Long Thang sareng éta ngagaduhan sababaraha aula, patung sareng paviliun. Tempatna luasna 54 rébu méter pasagi sareng kalebet taman, danau sareng seueur teras. Diomongkeun ngeunaan benteng anu elegan ieu, anjeun mendakan éta di tengah kota sareng éta henteu sanés mangrupikeun sektor dimana kulawarga kaisar cicing.

Éta diwangun dina jaman Dinasti Lý, dina 1010, sareng dikembangkeun ku dinasti engké. Kalayan panjajahan Perancis dina akhir abad ka-2010, seueur gedong ieu sangsara sareng sababaraha musna kusabab penjajah ngabubarkeun aranjeunna. Ngan dina abad ka-XNUMX mimiti penggalian anu langkung sistematis sareng dina taun XNUMX yén séktor pusat Éta dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku UNESCO.

La Menara Bandéra Hanoi Mangrupikeun salah sahiji simbol kota sareng mangrupikeun bagian tina Warisan Dunya ieu. Éta gaduh sakedik langkung ti Jangkungna 33 méter, ngahontal 41 ku bandéra, sareng diwangun dina 1812 salaku titik panitén ka benteng. Éta penting sabab éta disimpen tina karuksakan anu disababkeun ku Perancis dina akhir abad ka-XNUMX sareng tiasa didatangan ayeuna-ayeuna.

Anjeun oge tiasa didatangan di Hanoi teh Pilar Pagoda, kuil dina hal ieu Budha. Kuil ieu diwangun dina 1028 sareng direnovasi sababaraha kali. Disebut kitu sabab diwangun dina kai kalayan tihang tunggal diaméterna 1.25 méter sareng jangkungna opat méter anu parantos diukir sapertos pucuk teratai, simbol Budha ngeunaan kasucian. Tangtosna, éta sanés vérsi aslina sabab musnah dina '50an, dina perang, sareng diwangun deui taun-taun saatosna.

El Makam Ho Chi Minh Éta diwangun ti 1973 dugi ka 1975 sareng mirip pisan sareng Lenin di Moskow. Éta di Alun-alun Ba Dinh sareng ti dieu Ho Chi Minh nyatakeun kamerdékaan nagara di 1945. Saatos pupusna di 1969 awakna dibalsem ku Soviét sareng makam na diwangun sareng dipindahkeun ka dieu salamina.

Bener nyaéta kalayan iklim anu lembab ieu pepelakan di Hanoi éndah janten nyandak poto kembang sareng kebon parantos populér pisan. Upami anjeun resep sapertos kieu fotos Janten ieu tempat-tempat anu anjeun teu tiasa lasut:

  • Nhat Tan Garden, Ngoc truc Garden, Phu Thoung Garden: Aranjeunna condong ngeusian fotografer di Partéi Tet, pesta anu ngabagéakeun Taun Anyar, kusabab aya kuncup sareng kembang dimana-mana.
  • Lebak Kembang: éta di simpang Jalan Nhat Chieu sareng Taman Cai. Anjeun bakal ningali ratusan méter pasagi kembang warna-warni sareng di akhir taun éta mangrupikeun tempat anu super warna, surga kembang sajati anu, sanajan jieunan, éndah.
  • Batu Beureum Walungan: Éta ogé tujuan anu pohara populér pikeun moto dina akhir taun. Aya ogé sasak kai anu éndah ngalangkungan danau, kincir angin sareng situs ngarah aya set poto anu hébat.
  • Pasar Kembang Quang Ba: di akhir taun penjualan kembang melesat di Vietnam sareng tempat anu sampurna pikeun mésér nyaéta pasar ieu dimana anjeun bakal ningali rébuan kembang sareng rébuan spésiés.
  • Danau Hoan Kiem sareng Kuartal Tua: dina hal fotografi, situs ieu nawiskeun setélan anu saé. Pikirkeun yén nalika Taun Anyar Imlek dirayakeun situ sareng lingkunganana dihias ku lampu warna, kembang sareng umbul.
  • Sasak Panjang Brien: éta khususna éndah dina perayaan Tet.

Akhirna, sanaos henteu di kota Hanoi urang moal tiasa nyingkahanana Bay Halong. Éta 170 kilométer wétaneun kota sareng bentang alam na anu éndah. Nyaéta langkung ti tilu rébu pulau sareng pulau-pulau kapur anu muncul tina pituduh héjo bay sareng siga dunya sanés, salah sahiji fantasi, upami anjeun nambihan guha sareng stalagmit sareng stalaktit sareng guha sareng grottos di sakurilingna.

Jelas kunjungan di Vietnam moal tiasa ngamimitian sareng tamat di Hanoi, tapi upami anjeun ngalangkungan kota, ieu anu anjeun moal sono.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*