Naon anu bakal didatangan di Sardinia

Naon anu kedah ditingali di Sardinia

Sardinia mangrupikeun hiji pulau anu mangrupikeun bagian tina Républik Italia. Ibukota na nyaéta Cagliari sareng mangrupikeun tujuan wisata anu terkenal. Pulo Mediterania anu nawiskeun kami kota-kota Italia anu béda kalayan seueur pesona, tapi ogé pantai sareng bentang anu indah. Badé pakansi ka Sardinia ampir ngimpina, janten urang kedah leres-leres mikirkeun tempat-tempat anu urang badé didatangan supados henteu sono nanaon.

La pulau Sardinia mangrupikeun tempat dimana urang kedah nganjang ka sadayana kalayan katenangan. Pesona na henteu ngan ukur cicing di kota-kota na, tapi ogé di kota-kota leutik sareng daérah alamna, di coves sareng pantai anu hébat. Aya seueur juru anu tiasa urang buka sanaos urang kedah tetep kana sababaraha.

Alghero

Alghero

Penduduk Alghero ngagaduhan sejarah anu hébat sareng panasaran éta Anjeunna bagian tina Mahkota Aragon salami abad ka dua belas. Salah sahiji hal anu urang kedah tingali di kota ieu nyaéta témbok sareng menara na. Éta témbok dina gaya Catalan Aragonese, maka éta bahkan mungkin janten akrab pikeun urang. Katedral Santa María ti abad ka-XNUMX sareng mangrupikeun gedong agama anu utama. Di jerona urang tiasa ngahargaan arsitektur Gothic sareng gaya Catalan Renaissance. Kota leutik ieu anu tiasa didatangan dina sababaraha dinten gaduh seueur jalan anu pikaresepeun pikeun musnah sareng salah sahiji anu paling kawéntar nyaéta Calle Humberto kalayan gedong lami sapertos Casa Doria atanapi Palacio Curia. Tempat-tempat sanés anu tiasa urang tingali nyaéta tukang ngaput San Fransisco anu éndah sareng Pelabuhan Alghero, salah sahiji tempat paling hirupna.

Cagliari

Cagliari mangrupikeun ibukota Sardinia sareng kota panggedéna, ngajantenkeun kedah nalika nganjang ka Pulo Jawa. Urang kedah nganjang ka situs anu paling wawakilna, sapertos Castle of San Michele dina titik na pangluhurna. Éta mangrupikeun benteng ti abad ka-XNUMX. Di Pulo Jawa umum pikeun mendakan konstruksi bénténg lami anu ngabantosan bajak laut sareng raiders. Di Cagliari kami ogé mendakan amfiteater Romawi ti abad ka-XNUMX Maséhi. C. Menara Gajah mangrupikeun padamel anu paling penting, sareng éta ngagaduhan panto anu nyandak urang ka lingkungan Castello kalayan sababaraha jalan sempit anu indah. Upami urang hoyong sababaraha kagiatan, urang kedah turun ka palabuhan sareng Barrio de Marina, dimana aya toko sareng réstoran. Tungtungna, urang kedah nganjang ka Museum Arkéologis Nasional dimana urang tiasa mendakan sagala rupa potongan anu asalna tina prasejarah.

Olbia

Carthaginians atanapi Romawi parantos ngalangkungan kota Olbia. Kota ieu penting, utamina kumargi tempatna di Costa Smeralda, salah sahiji tempat anu paling terkenal sareng dilongok di Sardinia. Salaku tambahan ka pantai anu éndah di daérah ieu urang tiasa ningali ruruntuhan arkéologis Abbas Cabu atanapi ngadatangan Museum Arkéologis na pikeun langkung seueur terang ngeunaan sajarah daérah. Katedral Olbia diwangun dina nekropolis Romawi sareng kaping ti abad ka-XNUMX. Di Olbia kami ogé kedah angkat ka jalan Corso Umberto I, pusat saraf na, tempat dimana anjeun tiasa nikmati toko-toko sareng sagala rupa hiburan.

castelsardo

castelsardo

Castelsardo mangrupikeun tempat anu paling indah di Sardinia sareng hal anu penting anu kedah urang datangan. Mangrupikeun tempat anu leres-leres turis sareng langkung saé pikeun ngalangkungan énjing-énjing kanggo tiasa jalan-jalan ngalangkungan éta gang-gang alit kalayan tanjakan sareng tangga anu nuju ka daerah luhur benteng. Dinten ieu kami bakal mendakan seueur toko souvenir sareng jalan-jalan anu éndah. Sanaos rada wisata, tetep ngagaduhan pesona anu hébat. Kami moal sono ka Katedral San Antonio Abad atanapi Castillo de los Doria.

Grotto di Neptuno

Grotto di Neptuno

Ngeunaan rohangan alam, perlu disorot di Gruta di Neptuno kasohor ayana di caket Alghero. Mangrupikeun guha alam anu tiasa anjeun datangan sareng dimana anjeun tiasa ningali stalagtites sareng stalagmit. Pikeun ningali guha anjeun tiasa aksés ku cai ku parahu atanapi ku darat, leumpang. Duanana pangalaman disarankeun, sabab urang tiasa ningali guha tina sudut pandang anu béda.

Basisir di Sardinia

Basisir Sardinia

Hal sanés anu urang pasti bakal ngalakukeun nalika nganjang ka Sardinia nyaéta mangpaatkeun cuaca anu saé pikeun terang sababaraha pantai na paling kawéntar. Diantarana waé nyaéta Lazzaretto caket Alghero, Liscia Rujia di Costa Smeralda, pantai La Pelosa caket Alghero atanapi pantai Pevero di Porto Cervo.

Di Magdalena

Hareupeun Costa Smeralda mangrupikeun Taman Nasional La Maddalena hiji nusantara anu ngagaduhan langkung ti genep puluh pulau sareng anu parantos janten salah sahiji tempat utami tempat wisatawan angkat ka pantai anu luar biasa. Anjeun tiasa ningali tempat sapertos Spiaggia Rosa, pantai anu dicirikan ku pasir na pink, sanaos ayeuna dijagaan sareng ngan ukur tiasa ditingali ti kajauhan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*