Naon anu bakal didatangan di Toledo

Gambar | Pixel

Toledo mangrupikeun kota abad pertengahan anu paling indah sareng paling terpelihara di Éropa. Éta dijuluki 'kota tina tilu budaya' kusabab ayana babarengan abad-lami antara urang Kristen, Yahudi sareng Arab, kabeungharan monumental hébat muncul anu unggal taun narik rébuan wisatawan ti sagala penjuru.

Warisan artistik bersejarah ieu pikeun ditingali di Toledo ngajantenkeun ibukota kuno Spanyol janten musium terbuka, nyatakeun yén Situs Warisan Dunya ku UNESCO. Gabung sareng kami dina perjalanan ieu dina waktos deui pikeun mendakan naon anu tiasa ditingali di salah sahiji kota anu paling menawan di beulah kidul Éropa.

Katedral Santa Maria

Mangrupikeun karya arsitektur Gothic Spanyol sareng salah sahiji tempat penting pikeun didatangan di Toledo. Jaba na spektakuler sareng dicirikeun ku gaduh tilu fasad: anu utama (dihias pisan dimana menara setinggi 92 meter), Puerta del Reloj (façade pangkolotna) sareng Puerta de los Leones (anu terakhir diwangun ).

Pikeun ningali pedalaman perlu mésér tikét. Hal anu paling disarankan nyaéta mésér anu lengkep kusabab éta ngamungkinkeun anjeun nganjang ka juru jompo sareng naék munara, ti mana aya tempoan kota anu saé. Pikeun sadaya ieu kami kedah nambihan yén anjeun bakal tiasa ningali tempat suci anu indah, rumah bab, jandéla kaca patri, kapilah Mozarabic, harta karun, daérah musium sareng sacristy sareng di New Kings Chapel dimana sésa-sésa sababaraha raja kota istirahat. Dinasti Trastamara.

Biara San Juan de los Reyes

Biara San Juan de los Reyes diadegkeun ku pamundut Monarki Katolik taun 1476 sareng dianggap conto anu paling saé tina gaya Gothic Elizabethan. Fasad kalér éndah tapi anu pangsaéna aya di jero na: kamar dua lantai na pinuh ku patung sareng elemen hias anu ngagabungkeun gaya Gothic sareng Mudejar. Di lantai luhur, sesebutan khusus pantes langit-langit coffered anu éndah sareng anu parantos aya di jero gareja mangrupikeun altar suci tina Palang Suci.

Alcazar ti Toledo

Gambar | Pixel

Di bagéan kota anu luhur, gedong menonjol dina panoramik Toledo: Alcázar na. Dipercaya yén di lokasi ieu aya sababaraha rupa benteng ti saprak jaman Romawi nunjukkeun pisibilitas bumi anu hadé ti tempat ieu.

Teras, Kaisar Carlos V sareng putrana Felipe II disimpen deui dina taun 1540an. Kanyataanna, penakluk Hernán Cortés ditampi ku Carlos I di Alcázar saatos ngéléhkeun karajaan Aztec. Mangabad-abad saenggeusna, nalika Perang Sipil Spanyol, Alcázar of Toledo lengkep musnah sareng kedah didamel deui. Ayeuna éta markas Museum Angkatan Darat janten ningali interiorna anjeun kedah mésér tikét.

Nanging, lebet Perpustakaan Castilla-La Mancha, di lantai luhur Alcázar of Toledo, gratis sareng ngagaduhan pandangan anu endah di kota.

Saint Mary the White

Di kuartal Yahudi Toledo anu lami nyaéta sinagoga anu dirobih janten garéja kalayan nami Santa María la Blanca. Éta mangrupikeun gedong Mudejar didirikeun taun 1180 pikeun ibadah Yahudi anu menonjol pikeun bagian luarna langkung saé dibandingkeun sareng pedalaman lengkungan tapal kuda anu éndah, tihang segi delapan sareng tembok bodas.

Sinagog anu sanésna anu diperhatoskeun nyaéta sinagog Tránsito abad ka-XNUMX, anu ngagaduhan musium Sephardic sareng ngagaduhan lalangit coffered kai anu pantes ditingali.

Sasak Alcantara

Gambar | Pixel

Cara anu paling umum pikeun aksés ka kota Toledo anu pinding upami anjeun sumping ku beus atanapi karéta nyaéta nyebrang sasak Romawi Alcántara. Éta diwangun di Walungan Tagus taun 98 M sareng panjangna ampir 200 méter sareng jangkungna 58 méter. Gerbang pusatna didedikasikan pikeun kaisar Trajan sareng masarakat sakitar anu damel babarengan dina pangwangunanna.

Upami anjeun resep jambatan di Toledo, anjeun ogé kedah terang sasak San Martín ti jaman abad pertengahan, anu ogé nyebrang Walungan Tagus tapi aya di sisi sanés kota.

Alun-alun Zocodover

Plaza de Zocodover, pusat saraf sareng alun-alun utama salami mangabad-abad, mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling ageung ningali atmosfir di Toledo. Éta kuadrat porticoed anu dikurilingan gedong-gedong arsitéktur Castilian dimana di pasar-pasar anu lalu, adu banteng, parade diayakeun ... Dinten ayeuna seueur jalma ti Toledo angkat ka pusat bersejarah pikeun jalan-jalan anu pikaresepeun ngalangkungan alun-alun atanapi nginum di hiji tina téras na. Salaku tambahan, ieu aya sababaraha toko anu ngajual marzipan pangsaéna di Castilla-La Mancha. Anjeun moal tiasa angkat tanpa nyobian!

Garéja Santo Tomé

Di garéja ieu mangrupikeun salah sahiji karya anu paling populér di El Greco: "Penguburan Count of Orgaz." Pikeun ningali éta anjeun kedah mayar tikét pikeun aksés ka pedalaman. Lukisan ieu didamel pikeun ngahargaan bangsawan ieu anu dermawan penting di Toledo sareng menonjol pikeun amal amalna, nyumbang kana rekonstruksi gereja paroki sapertos kieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*