Naon ningali di Bulgaria

Bulgaria mangrupakeun nagara leutik di Balkan, pagunungan tur pinuh ku harta karun pikeun traveler. Téritori geus dicicingan salila rébuan taun jadi aya saeutik sagalana, nu mere hiji sidik unik tur unforgettable.

Dinten ayeuna, naon ningali di Bulgaria

Bulgaria

Pagunungan anu paling kasohor nyaéta Balkan ditangtoskeun, Stara Planina, Rhodope Pagunungan jeung Rila. basisir di Laut Hideung jeung dataran Thrace jeung Danube mangrupakeun dataran handap paling subur na.

Ibu kotana nyaéta Sofia jeung sajarah bangsa bisa disusud deui ka abad ka-XNUMX, mahluk jantung budaya bangsa Slavia dina Abad Pertengahan. Salila lima abad éta dina kakawasaan Kakaisaran Ottoman, teras hiji kapangéranan dilahirkeun dina ahir abad ka-1908, sareng janten nagara anu daulat dina XNUMX.

Saatos Perang Dunya Kadua, éta tetep aya dina orbit républik sosialis Soviét nepi ka runtuhna blok di ahir '90s.

Naon ningali di Bulgaria

Urang bisa mimitian ku anjeun ibukota heubeul geulis, kota Sofia. Aya di kuloneun nagara, dikurilingan ku gunung. Ieu salah sahiji ibukota pangkolotna di Éropa saprak sajarah na balik deui ka abad ka-XNUMX SM, nalika Thracians anjog.

Kota mangrupa puseur nagara sarta pohara penting dina tingkat agama saprak éta korsi Garéja Ortodoks Bulgaria, sajaba ti museum jeung universitas. Émut éta usum tiis jeung salju, jadi Waspada bade di Januari, bulan coldest na. Usum panas mangrupikeun waktos anu pangsaéna.

Di dieu di Sofia anjeun bisa nganjang Opera dating ti 1891, Galeri Seni Nasional, Museum Sejarah Nasional, Museum Arkeologi sareng tangtosna, Katedral Alexander Nevski. kalawan crypt na geulis. The gereja boyana, Pikeun bagian na, éta mangrupikeun Situs Warisan Dunia.

Tangtu, strolling ngaliwatan jalan na téh kudu bisa admire teh arsitéktur eclectic nu ngahias eta Sababaraha monster sosialis patut ngahargaan geus ditinggalkeun antara baroque na rococo jewels. Aya ogé taman anu dijaga saé di jero kota sareng di pinggiran. Contona, terus naek ka Gunung Nitosh, 2000 méter dpl, ti mana anjeun gaduh tempoan hébat Sofia.

Plovdiv mangrupikeun kota pangkolotna anu dijajah permanén di Éropa. Ku alatan éta, eta boga loba situs sajarah, kaasup a amfiteater Romawi kuna nu malah kiwari nawarkeun nempokeun. Gereja ogé abound, sadayana diwangun dina tur sabudeureun tujuh pasir rolling, di jantung Balkan jeung Rhodopes.

Sareng upami anjeun resep anggur sareng anjeun resep nyobian variétas lokal iraha waé anjeun ngarambat, nya, kota ieu nembé muncul di adegan anggur, jadi hayu urang nginum eta geus ngomong! kunjungan sejen nu teu bisa sono teh biara Rila.

Ieu wangunan agama téh di Pagunungan Rila Tur éta geulis tur heubeul. Diadegkeun dina abad ka-XNUMX ku Saint John of Rila, pertapa. Saprak harita rébuan wisatawan jeung jamaah geus dilongok eta terus nganjang ka dinya.

Pimpinan revolusioner Vassil Levski sareng Peyo Yavorov nyarios ngungsi di dieu sareng biara miboga peran penting dina pelestarian budaya sastra Bulgaria nyimpen kurang leuwih 250 naskah ti abad ka-XNUMX nepi ka abad ka-XNUMX. Wangunanna hideung sareng bodas, seueur lengkungan, tangga kai sareng panto beusi ageung. Kotakna nambihan warna sareng muralna ngan saukur éndah.

Kota Nessebar éta di basisir Laut Hideung, di propinsi Burgas. ngabogaan pohara berharga warisan sajarah-seni, utamana di puseur bersejarah na. Tilu kakaisaran parantos ngaliwat ka dieu, Kakaisaran Bizantium, Bulgaria sareng Ottoman, sanaos asal-usulna ti jaman harita. éta koloni Yunani disebut Mesembria komo saméméhna, ka pakampungan Thracian.

Kota ieu perenahna di semenanjung, asalna mangrupa pulo anu sacara artifisial dianéksasi ku isthmus 400-méteran, sarta lamun aya di kaayaanana eta. gerejaenya Kusabab 1983 kota ieu Warisan Dunya nurutkeun UNESCO. Entong ngantunkeun tanpa nganjang ka Basilika Ibu Suci Allah Eleusa, Garéja San Juan Bautista, Kristus Pantocrator atanapi tina Archangels Suci Michael sareng Jibril, diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Sareng upami anjeun henteu resep pisan ka gereja, anjeun tiasa teras-terasan angkat ka aranjeunna Pantai. Aranjeunna geulis tur biasana ieu bagian tina Bulgaria disebut mutiara laut hideung. Pantai anu saé sareng populér nyaéta Pantai Sunny.

Samentara éta, Varna mangrupakeun kota basisir pisan refined kalawan loba sajarah. Nepungan dirina anjeun tiasa nyandak tur di Museum Arkéologis ku tampilan emas bener fenomenal. Kalolobaan eta kapanggih dina necropolis Varna, sarta diwangun ku pakarang, perhiasan jeung koin ti taun 4600 SM The Roman Baths oge hiji pilihan lamun sajarah jeung arkeologi aub.

Di sisi anu sanés, Katedral Assumption of the Virgin sareng Opera House ogé dibuka pikeun kunjungan. Sareng tangtosna, basisir, pantai sareng bar sareng réstoran. Ieu katelah ibukota laut Bulgaria.

Naon anu urang tiasa nyarios ngeunaan Bansko? Upami anjeun resep ski sareng anjeun henteu sieun usum Bulgaria maka ieu mangrupikeun tujuan anjeun. Aya di kiduleun nagara di suku Pagunungan Pirin kalayan puncakna ampir 3 rébu méter jangkungna, ngan 160 kilométer ti ibukota Sofia.

El Resort ski Bansko kasohor sareng ngagaduhan salah sahiji musim ski pangpanjangna di nagara éta. Anjeun bakal bersaing jeung resorts di Swiss atawa Perancis jeung boga harga nu leuwih murah. Jelas, saluareun olahraga aya sagalana pikeun ngalakukeun saméméh jeung sanggeus kagiatan.

Veliko Tarnovo, di puseur nagara, mangrupakeun kota leutik nu imah harta: nu Tsarevets Bénténg, sakali imah Tsars. Bénténg anu jangkungna sarébu méter sareng didamel tina batu sareng ti dinya anjeun gaduh 360º pintonan kota jeung pasir sabudeureun.

Dina gilirannana, anu kasus sajarah Valiko Tarnovo eta mangrupakeun gem kalawan jalan cobblestone, imah tradisional jeung gereja heubeul. Aya ogé Biara Transfigurasi Suci Allah, wangunan heubeul geulis, salamet tina 300 biara nu kotana kungsi.

Sozopol mangrupakeun kota basisir jeung kota pangkolotna di nagara éta. Asalna ti taun 610 SM sareng diadegkeun ku urang Yunani anu tapakna masih katingali. Engke jalma-jalma sejen jeung karajaan-karajaan sejenna bakal ngaliwat, jadi aya oge nu ngambah kabeh di benteng-benteng, gereja-gereja jeung tembok-tembok. Tapi Sozopol ogé éta spa jeung laut ngadominasi basisir na kalawan pantai stupendous. Aya biasana acara budaya jeung aya loba pilihan lamun datang ka kaluar peuting atawa dahar kaluar.

Koprivshtitsa Ieu mangrupakeun kota bersejarah di tepi Walungan Topolnitsa, antara gunung. Arsitékturna pisan Bulgaria sareng kusabab seueur acara musik biasana dilongok pisan. Ieu salah sahiji puseur kawentar April 1876 Pemberontakan ngalawan Kakaisaran Ottoman, tur éta ngan 1 kilométer ti Sofia.

boga sakabehna 383 monumen arsitéktur sarta sakabeh kasampak, restorasi ngaliwatan, sakumaha maranéhanana asalna. Unggal lima taun kota sarwa teh Festival Folklore Nasional Bulgaria jadi seniman, artisans jeung musisi ti sakuliah nagara datangna babarengan.

Entong sono pikeun terang Oslekov House, Imah asli sudagar jegud ti 1856, jeung Topalova House, ti 1854. Duanana boga jati jaman jeung jandela kana naon hirup éta kawas lajeng di kota picturesque ieu.

Akhirna lain kota basisir anu dina gilirannana dikurilingan ku sababaraha situ: Burgas. Pariwisata ka Burgas dugi ka abad ka-XNUMX, sanaos industri pengiriman barang sateuacanna, sabab teluk tempatna istirahat saé pikeun industri. Dinten ayeuna teh pantai anu dijaga ogé sarta dipapaésan kalayan réstoran jeung bar nu ngajadikeun perjalanan leuwih nikmat.

Sarta tangtu, anjeun salawasna bisa ngajajah sakuliling.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*