Naon ningali di Lagos, Portugal

Portugal Éta ngagaduhan tujuan anu saé sabab nyampur sajarah sareng pariwisata, kombinasi anu pikaresepeun pisan nalika anjeun gaduh waktos luang sareng artos kanggo liburan. Salah sahiji tujuan ieu nyaéta Lagos, kota di daérah Algarve.

Ieu salah sahiji tujuan wisata paling convening tur populér di nagara jeung kiwari urang bakal ningali naon anu kudu dipigawé di Lagos.

Lagos

Lagos aya di wewengkon Algarve, di kacamatan Faro. Manusa munggaran nu netep di dieu nya éta congcot, kota pra-Romawi anu cicing antara Guadalquivir Valley jeung Cabo San Vicente. Urang ngobrol ngeunaan 2 taun SM. Jelas, bangsa séjén bakal datangna engké, kayaning Carthaginians, Romawi, barbarians, engké Muslim, tungtungna Kristen.

kota seaside, éta konci dina logistik pelayaran sagara Portugis sareng ku sabab kitu Raja Sebastian namina anjeunna kota di 1573. Lagos oge hiji kota shipyards sarta loba caravels dipaké ku Portugis dina dagang jeung kapanggihna lalampahan maranéhanana di sakuliah dunya lahir di dieu. Jeung kanyataan penting, éta kota Éropa munggaran nu boga pasar budak.

pertengahan abad ka-XNUMX ancur ku hiji gempa, Lisbon Gempa of 1755 jeung meunang payun teu mirah. Dina pertengahan abad ka-XNUMX, industri munggaran diwanohkeun di Lagos, ku kituna miboga revival leutik sanggeus partisipasi na dina perang Napoleonic jeung perang sipil Portugis.

Saperti dina loba tempat séjén di Éropa, éta anyar sanggeus ahir Perang Dunya Kadua éta pariwisata mimiti datang ka dieu sarta manggihan beauties na ka titik yén kiwari éta pariwisata kagiatan ékonomi utama na.

Leres, enya, Lagos ogé hirup tina mancing, tapi ti taun 60-an, pariwisata parantos ngalangkungan kagiatan tradisional ieu anu aya dina sababaraha abad. Sareng éta éta Lagos boga cuaca hébat, pantai alus, basisir geulis, warisan sajarah sarta marina pikeun 460 parahu., Salian kanyataan yén éta bisa nampa cruises jarak jauh.

Naon ningali di Lagos

Lagos rests di tepi Walungan Bensafrim nu ngalir ka laut. Cai mibanda alam di hiji sisi jeung warisan sajarah jeung budaya di sisi séjén. Janten, hayu urang mimitian ku harta alam sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun.

urang bisa ngaranan lima pantai leumpang, sunbathe jeung mandi di laut. Upami anjeun nganggo mobil, maka anjeun tiasa ngaluncat ti pantai ka pantai milarian anu paling cocog sareng anu kedah urang laksanakeun, tapi lima ieu. Éta mangrupikeun anu pangdeukeutna ka kota, janten naha anjeun nganggo mobil atanapi henteu, aranjeunna tiasa diaksés.

Méia Praia éta panggedéna jeung katuhu di muara walungan. Éta bakal panjangna sakitar 5 kilométer sareng ngagaduhan sababaraha pasir sareng pasir anu rendah. Aya footbridges keur leumpang dina ambéh teu ngaruksak vegetasi, nu bisa jadi daun, jeung lamun anjog di suku anjeun bisa nuturkeun jalur nu asalna ti puseur dayeuh. Ku mobil aya tempat parkir.

La Pantai Batata Éta ngan ukur sababaraha léngkah ti pusat bersejarah Lagos, janten jalma anu cicing di dieu mangrupikeun anu paling sering. Ku kituna, lamun kaunggulan na deukeutna, kalemahan nya éta biasana loba jalma. The Pantai dua murid nyaeta super ogé dipikawanoh. Cai mibanda dua séktor anu disambungkeun ku arch. Pantai kadua ngan bisa diasupan ngaliwatan liang dina batu sarua, iraha wae aya low pasang ... Ieu teh kartu pos paling klasik tina pantai Lagos.

Teras aya anu Praia Dona Ana jeung Praia do Pinhao. Duanana dihubungkeun ku jalan 300 méter dina gawir. Praia Dona Ana aya batuna di cai, lega, tempat parkir mobil sareng aya gedong caket dieu, janten jalma anu cicing di dinya sok milih. Pikeun bagianna, Praia do Pinhao aya di tungtung Rua José Formosinho sareng dikurilingan ku gawir anu éndah.

Nuluykeun bentang, kira-kira dua satengah kilométer ti puseur Lagos, aya tanjung geulis, nu Ponta da Piedadeanu mangrupa tempat anu saé pikeun ningali Panonpoé Tilelep Sareng, upami anjeun henteu tiasa, teras anjeun tiasa jalan-jalan iraha waé sabab anjeun bakal nyandak sababaraha poto laut anu éndah, formasi batu, cakrawala ... Teras aya sababaraha kagiatan anu anjeun tiasa nyéwa. sareng anu kuring pikir nutupan seueur téma.

Contona, anjeun tiasa ngalakukeun a Western Algarve jeep Safari, ngalakukeun tasting anggur jeung dibere nyaho Benagil, Ferragudo na Carvoeiro, nyandak parahu numpak dina Ponta da Piedade nalika panonpoe mana handap atawa buka lauk lumba-lumba nonton.

Ayeuna, kumaha upami warisan budaya, sajarah jeung arsitéktur? The Garéja san antonio Ieu di puseur bersejarah sarta sanajan teu ngomong loba ti luar, di jero éta salametan Baroque. Duka teuing anjeun kedah ngarékam dina rétina sabab poto henteu diidinan. Anjeun bakal ningali rupa jeung kai polychrome, ubin biru jeung bodas, malaikat, kai gilded ... enya, aya hiji fee lawang. Éta henteu ditagihkeun di tengah pandémik tapi kamungkinan éntri anu dibayar parantos uih deui.

Garéja anu sanésna nyaéta Garéja Santa Maria de Lagos, ayana di alun-alun utama kota. Ieu diwangun antara abad lima belas jeung genep belas sarta sanajan eta dibeuleum handap dina abad ka-XNUMX sarta sababaraha versi aslina ancur, éta masih katingali. Kuring ngawangkong ngeunaan panutup, tapi atraksi na perenahna di mural geulis nu aya di tukangeun altar jeung nu illustrates perangna malaikat.

La Infante Dom Henrique Square Éta éndah sareng caket pisan ka sisi walungan Besanfrim. Ieu mangrupakeun alun-alun pisan kabuka dimana jalma papanggih, stroll, ngarasakeun angin laut ... Patung Dom Henrique atanapi Enrique Navigator, nyaeta jantung alun, remembering yén anjeunna kapanggih, contona, Pulo Santa María di nu Azores.

Urang disebutkeun di luhur yén Lagos éta kota munggaran di Éropa boga a Pasar budak, sareng ku sabab éta aya musium saha nu apal eta. musium boga dua lanté sarta ngabejaan carita budak anu datang ka Lagos pikeun traded. Diperkirakeun yén antara 1444 sareng dasawarsa langkung seueur 800. Gedongna sorangan ogé éndah.

El Regimental Arms Tempatna di alun-alun Dom Henrique sareng sakumaha namina nunjukkeun, éta mangrupikeun gudang militér. Éta henteu kabuka pikeun sémah tapi fasad baroque na, dina warna konéng sareng bodas, katingali pisan. Lagos ogé ngabogaan témbok sareng dinten ayeuna anjeun tiasa ningali bagian éta. Éta kiduleun Garéja Santa María sareng sareng Puerta de San Gonzalo, lawang ka kota.

Sabenerna aranjeunna teu tembok abad pertengahan tapi leuwih Romawi, engké conditioned ku Arab jeung saterusna, dina abad ka-XNUMX, ku raja Manuel I, Joao III jeung Felipe I. bagian ieu ka kidul, tapi aya ogé leuwih bagian tina tembok di kuloneun puseur bersejarah, ti Rua do Cemitério ka Rua da Porta da Vila. Leumpang Anjeun tiasa leumpang sapanjang témbok sareng ngaliwat sababaraha taman janten jalan anu saé.

El Istana Gubernur éta dina ruruntuhan tapi dipaké pikeun jadi bagian tina témbok. The Lisbon Gempa knocked eta handap tapi anjeun bisa nempo bagian tina adul. Panungtungan nyaéta Benteng Ponta da Bandeira, nyanghareup ka laut jeung walungan. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX pikeun ngajaga palabuhan sareng disimpen deui dugi ka dinten Kiwari éta imah paméran nu patali jeung nu disebut Age of Discovery.

Tungtungna, saluareun tempat-tempat khusus ieu, anu pangsaéna nyaéta leumpang, leumpang, leungit di jalan-jalan batuna, ningali imah-imahna anu warni, alun-alun anu ngagaduhan réstoran sareng bar sareng tangtosna, jalan-jalan. pasar kota Ieu muka ti Senén nepi ka Saptu isuk. Lokasina di hareup Marina jeung pinuh ku lauk jeung seafood warung, buah jeung produk has. Sareng di lantai katilu anjeun gaduh téras anu saé. wangunan téh ti '20s abad ka-XNUMX, eta geus direnovasi, jeung tangga ubin na mangrupakeun karya seni.

Pantai, jalan-jalan, anggur, roh, panonpoé anu teu tiasa dilupakan ... sadayana ieu Lagos.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)