Naon ningali di Saint Malo, Perancis

Perancis ngagaduhan tujuan anu saé dimana seni sareng sajarah digabungkeun. Salah sahijina nyaéta Saint Malo, tempat wisata nu pang populerna di Brittany Perancis. Upami anjeun resep fotografi, teras antosan dugi ka anjeun ningali sadaya benteng kuno ieu nawiskeun sémah anu sumanget.

Dinten ayeuna, naon ningali di Saint Malo, Perancis.

Saint Malo

Carita ieu pulo batu dimimitian ku yayasan kota dina abad ka-XNUMX SM, teu persis di tempat anu sarua tapi deukeut pisan. Aleth Fort, dimana St-Servan nangtung kiwari, diwangun ku a suku celtic ngajaga lawang Walungan Rance.

iraha nu roman anjog aranjeunna lunta aranjeunna sarta salajengna benteng tempat. Sanggeus waktu, dina abad ka-XNUMX, biarawan Irlandia sumping ka dieu Brendan jeung Aron, sarta ngadegkeun biara a.

Pulo Saint-Malo ngan disambungkeun ka daratan ku jalan pasir jeung salila periode serangan Viking telenges éta bagian tina pertahanan alam maranéhanana. Uskup Jean de Chatillon nambihan tanggul sareng témbok dina abad ka-XNUMX, nyababkeun benteng anu leres.

Leuwih waktos pangeusi Saint Malo dimekarkeun rasa kuat kamerdikaan sareng anu nunjukkeun aranjeunna pikeun atanapi ngalawan pangawasa anu kagungan Inggris, Perancis, sareng Inggris. Pelautna jegud tur dipikanyaho ngarampog kapal asing anu ngaliwat kanal. Kanyataanna, maranéhanana éta corsairs atawa bajak laut resmis, sarta acted utamana salila abad seventeenth jeung dalapan belas dina panangtayungan raja Perancis. Nu kawentar Patén tina corso.

Salah sahiji pelaut kawentar Perancis, saha Papanggihan Kanada ieu credited tanpa bade nu mana wae nu salajengna, éta Jacques cartier, pituin Saint Malo. Kalayan dukungan Francis I ti Perancis, anjeunna ngadamel tilu perjalanan ka Amérika Kalér dina abad ka-XNUMX sareng mangrupikeun Éropa munggaran ka darat di wewengkon Montréal-Quebec ayeuna. Anjeunna ngabaptis lahan ieu salaku "Kanada", kecap tina jalma asli di daérah éta sareng anu hartosna désa leutik.

Salila Perang Dunya II kota ieu ruksak parah. Éta mangrupikeun Jenderal Amérika Patton anu terkenal, anu ngepung kota sareng ngabom super dugi ka Jerman nyerah. The total rekonstruksi kamulyaan jeung kaéndahan Saint Malo diperlukeun 30 taun rekonstruksi.

Kumaha carana angkat ka Saint Malo? Aya seueur cara tapi anu paling populér nyaéta ku ferry ti basisir kidul Inggris atanapi ku Kapuloan Channel. Aya féri Brittany anu nyambungkeun Portmouth, di Inggris, sareng Saint Malo ngadamel tujuh pameuntasan mingguan dina perjalanan salapan jam, Condor Ferries anu nyambungkeun titik anu sami tapi ogé tempat-tempat sanés di basisir Inggris. Di sisi anu sanésna anjeun tiasa angkat ku pesawat, bandara téh 14 kilométer ti citadel nu, tapi sanggeus éta anjeun kudu nyéwa mobil sabab euweuh beus atawa karéta nu nyambungkeun.

Upami anjeun resep karéta stasiun karéta téh dua kilométer wétaneun benteng. Tiasa indit ti Paris dina lalampahan tilu jam 10 menits, ti stasiun Montparnasse, dina total lalampahan tujuh jam. Upami anjeun di London anjeun ogé tiasa angkat, ti St Pancras ka Paris sareng ti dinya TGV ka Saint Malo.

Naon ningali di Saint Malo

Nu kahiji nyaéta Benteng. Éta mangrupikeun atraksi wisata anu paling penting: jalan-jalan anu sempit, bar sareng réstoran, toko-toko… Ieu mangrupikeun tujuan akhir minggu anu saé. Benteng ieu bertengger di pulo granit sareng saprak sadayana ancur dina Perang Dunya Kadua, hawa kuno langkung seueur hasil tina padamelan super restorasi, sadayana proyék anu ngan réngsé dina 1971.

Dinten anjeun tiasa leumpang sakabéh jalur tina tembok jeung embankments, Ngarasakeun pintonan, ogé ngarasakeun pantai na, buka kaluar dahar, bersantai sarta méakkeun sabtu minggu lila pangalusna anjeun tiasa ngabayangkeun. Saint Malo teh tujuan pangalusna pikeun ieu.

Di jero bénténg téh Château de Saint Malo, impressive, kiwari dirobah jadi aula kota jeung Museum of Saint Malo. Di jero musium aya sababaraha paméran, tapi anu paling penting nyaéta anu ngurus sajarah maritim kota sareng pendudukan, karusakan sareng rekonstruksi dina Perang Kadua.

Ogé di jero Citadel nyaéta Katedral Saint Vincentt kalawan munara spiral na rising luhureun jalan. Aya garéja di tempat anu sami ti abad ka-XNUMX, tapi katedral Gothic ayeuna ti abad ka-XNUMX. Di dieu anjeun bakal ningali plak miéling miangna Jacques Cartier ka Kanada.

La Gerbang Saint Vincent urang Éta lawang utama ka Citadel. Di jero jeung hareupeun Puri téh Tempat Chateaubriandkiwari bagian liveliest kota kalawan réstoran jeung hotél. Di luar gerbang aya darmaga komérsial. Contona, aya nu L'Hotel d'Asfeld, agam abad ka-XNUMX anu diitung diantara sababaraha untung anu salamet tina bom. Ieu diwangun ku nu boga kapal jegud, diréktur Perancis East India Company, Francois-Auguste Magon.

Di sisi kidul témbok téh Palabuhan Dinan, tempat anu pikaresepeun upami anjeun badé naék parahu. Aya ferry anu eureun sakeudeung di dieu nalika cruising nepi ka walungan atawa sapanjang basisir ka Cape Frehel. Éta ogé nandaan awal Moles des Noires sareng mercusuar na.

di luar Porte des Bes, nu mere aksés ka tungtung kalér ti Pantai Bon Secours, ari aranjeunna Vauverts Widang jeung patung corsair lokal kawentar, Robert Surcouf. Kalereun ramparts mangrupakeun munara, éta Bidoune Tower, kalawan paméran samentara.

Luar tembok Saint Malo, balik terminal ferry di kiduleun citadel nu, nyaeta distrik pangkolotna, diadegkeun dina jaman Romawi: Saint Servan. Sapanjang walungan anjeun bakal ningali spektakuler Munara Solidor, diwangun pikeun membela lawang ka Rance, kiwari kalawan musium a. Tur lumangsung 90 menit upami anjeun hoyong ngalakukeunana.

Muara Walungan Rance kacida éndahna oge. Sakabéh padesaan sabudeureun citadel pisan picturesque salaku Cai mibanda imah padagang euyeub Saint Malo. sababaraha gaduh kebonna dibuka pikeun umum, contona, Parc de la Briantais. Aya ogé nu akuarium hébat, kalawan tank hiu badag na.

Pinggir kota Parame eta geus tumuwuh leuwih taun sarta kiwari boga fungsi minangka Resort laut Saint Malo urang sorangan. Pantaina panjangna tilu kilométer, éta mangrupikeun atraksi utama, sanaos nalika pasang laut katutupan. Anjeun tiasa cicing di dieu, aya loba hotél nyanghareup laut.

Ngobrolkeun pantai jeung laut, jalma néangan ieu teuing, saluareun citadel nu. Pantai sareng pulo Saint Malo ogé nampi sémah salami usum panas. Basisirna keusik bodas halus sareng aya sakeupeul pulo batu anu tiasa anjeun angkat kueh pastel. Loba pulo ieu aranjeunna gaduh benteng heubeuls, makam sarta tangtu, pintonan hébat ti sakuliling.

Pasir kakeunaan ngamungkinkeun pikeun leumpang satengah sirkuit Kota Tua Jakarta di sisi kulon jeung di sisi kalér antara Moles des Nories jeung kastil Saint Malo. Di wétaneun puri téh Basisir ageung nu asup ka kacamatan Parame. Upami anjeun resep ide nganjang ka pulo, maka jadwal ferry aya di panto Porte St. Pierre.

Pantai Mole éta tebih ka kidul jeung rests antara Mole des Noires jeung bastion of Holland. Pantai anu kawilang leutik sareng panyumputan janten tempat anu ditéang pisan dina usum panas.  Bon Secours Beach badag tur panjang sarta diaksés ti sisi kalér Holland Bastion via Porte St Pierre. Aya klub fishing dina tanjakan handap panto. Anjeun oge bisa ngarasakeun mandi laut di bon laut kolam renang lamun aya surut.

Chateaubriand mangrupikeun politikus Perancis sareng panulis romantis ti Saint Malo.. Makamna aya di pulo Grand Be, salah sahiji pulo taringgul nu bisa Anjeun ngahontal ku leumpang. Anjeunna dimakamkeun di dieu kusabab anjeunna hoyong ieu janten tempat peristirahatan terakhir. Ieu di 1848 sarta anjeun bakal nempo hiji cross basajan nu kasampak di laut. Di sisi séjén nyaéta Petit Be, pulo sejen nu bisa ngahontal dina leumpang lamun aya low pasang.

Di dieu di Petit Be teh kacida alusna dilestarikan Fort du Petit Be dating ti jaman Louis XIV jeung nu nembe dibuka pikeun datang, salawasna dina pasang surut. Anjeun bakal ningali sababaraha cannons heubeul pohara alus. The Pantai Eventail éta di luar tembok kalér benteng. Ieu salah sahiji tilu pantai rockiest di wewengkon, aya tilu, sarta eta napel Grand Plage atanapi Playa Grande di Fort Nasional.

Benteng Nasional ieu ti 1689 sarta dirancang ku Vauban, sapanjang kalawan sesa garis pertahanan Saint Malo urang. Tujuanana: ngajaga privateers Perancis ti razia Inggris sarta maranéhanana éta salawasna suksés. Tur di benteng lasts ngan leuwih satengah jam jeung anjeun bakal nempo loba kamar bawah tanah, kitu ogé ngarasakeun teropong maranéhanana dipasang dina tembok.

Tungtungna, Naon anu anjeun tiasa laksanakeun caket Saint Malo? Naon anu mungkin excursions? Nya, aya seueur sareng anu pangsaéna nyaéta anjeun henteu kedah gaduh mobil sabab jasa karéta sareng beus nyertakeun seueur tujuan ieu. anjeun tiasa angkat ka Mont St Michel, ka désa abad pertengahan Dinan, Anjeun tiasa ngagabungkeun pantai na walks ngaliwatan Cancale, Dinard sorangan atawa teh Basisir Empang.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)