Naon anu kedah ditingali di Baiona, Galicia

Baiona

Baiona nyaéta kota perenahna di beulah kidul Galicia, caket wates sareng Portugal. Éta kagolong kana Daérah Metropolitan Vigo, propinsi Pontevedra. Mangrupikeun tempat anu saé pisan pikeun lokasina, sabab tempatna di Rías Baixas anu kawéntar, payuneun Kapuloan Cíes sareng ningali Laut Atlantik. Éta sababna mangrupikeun salah sahiji rohangan anu kedah urang tingali nalika urang caket ka Galicia, anu ngagaduhan sababaraha kota anu indah di daérah ieu.

Urang bakal ningali sadayana nunjuk anjeun tiasa ningali dina Baiona sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun upami anjeun badé nyéépkeun tempat di tempat ieu di Galicia. Éta pastina mangrupikeun tempat anu saé pisan sareng sepi, dimana anjeun tiasa mendakan bentang Galicia anu éndah, gastronomi anu teu aya bandingna sareng sajarah na. Janten mendakan sagala rupa anu disumputkeun di juru Galicia ieu.

Wisata Benteng Monterreal

Baiona Parador

Nalika ngeunaan Baiona, kami bakal mendakan yén anu paling narik perhatian urang di kota ieu nyaéta Benteng Monterreal anu lami. Benteng ieu mangrupikeun gedong éta pangwangunan dimimitian dina abad ka-XNUMX sareng réngsé dina kaping XNUMX. Kumargi tempatna, gampang dipikaharti yén kastil ieu diwangun dina titik anu penting pisan pikeun pertahanan Rías Baixas ti sadayana anu sumping di laut. Masarakat sapertos Visigoths atanapi umat Islam ninggali tandatanganana di kastil bersejarah ieu anu janten Parador Nasional ti taun XNUMXan. Ayeuna, naon anu tiasa urang lakukeun upami urang henteu cukup untung cicing di parador anu saé ieu nyaéta ngurilingan éta. Aya jalan anu saé anu tiasa ningali laut tina sababaraha titik sareng anjeun tiasa ningali Kapuloan Cíes di kajauhan. Jalan kaki sakitar dua kilométer ieu ogé ngalangkungan sababaraha pantai sapertos Barbeira atanapi Ribeira. Upami urang nuju usum panas, urang tiasa teras-terasan lirén diri.

Didatangan réplika Pinta

Pinta

Tétéla warta anu mimiti tina Discovery of America anu luar biasa ngahontal tepatna kota leutik ieu di Galicia, dimana Caravel Pinta ku Martín Pinzón sumping. Kusabab kitu ayeuna urang tiasa ningali réplika kapal ieu di kota pikeun miéling kajadian penting sapertos kitu. Kapal mangrupikeun perjalanan anu pikaresepeun, khususna pikeun anu alit sareng di jerona urang tiasa ningali rupa réplika pikeun diajar ngeunaan kahirupan di dinya sareng panél dimana urang tiasa diajar ngeunaan naon anu kajantenan dina kapal sareng naon anu aranjeunna bawa ti Amérika.

Rasakeun gastronomi di pusatna

Sapertos di tempat sanés di Galicia, gastronomi mangrupikeun hal anu penting pisan. Éta sababna di tengah Baiona urang tiasa mendakan sababaraha réstoran anu raoseun piring anu lezat. Luhureun sadaya, kadaharan ti laut sareng lauk disarankeun, sabab di daérah ieu di pantai aranjeunna ngagaduhan bahan baku anu saé. Di sisi anu sanésna, urang ogé kedah nyobian anggur, sapertos Albariño kumargi éta bagian tina gastronomi na.

Didatangan Virgin of the Rock

La Virgin of the Rock mangrupikeun patung anu nangtung dina tempat anu luhur caket tengahna. Gampang dugi ka ditu ti dieu urang bakal gaduh pandangan anu luar biasa ka Baiona, laut sareng Kapuloan Cíes anu caketna. Tanpa ragu, éta mangrupikeun jalan sakedik nganjang, utamina dina dinten anu jelas nalika urang tiasa ningali pulau-pulau caketna kalayan sampurna.

Buka Kapulauan Cíes

Pulo Cies

Warta anu saéna nyaéta lamun dugi ka villa dina usumna anjeun tiasa terasrasakeun perjalanan ka Kapuloan Cíes anu éndah, tempat impian. Anjeun ngan ukur kedah nyandak parahu anu bakal nyandak anjeun langsung ka aranjeunna dina perjalanan anu pikaresepeun sapanjang muara. Anjeun tiasa nyéépkeun sadidinten di Pulo Jawa sareng aranjeunna bahkan ngagaduhan tempat kemah, janten aya jalma anu nyéépkeun sabtu minggu atanapi sababaraha dinten di dinya. Anjeun kedah tingali kana jadwal pikeun mastikeun yén anjeun nyandak parahu terakhir sareng ogé penting anjeun nyandak tiket sateuacanna sabab gumantung kana waktos taun éta tiasa dijual. Sakali di Kapuloan Cíes anjeun tiasa ngaraosan pantai anu luar biasa ku cai anu jernih atanapi ngalakukeun sababaraha jalur hiking, salah sahiji anu nyandak anjeun ka mercusuar sareng pemandangan laut anu saé.

Pesta kadatangan

Baiona

dina sabtu minggu kahiji Maret pésta anu hébat dirayakeun di Baiona ka mana jalma asalna ti mana-mana. Ieu mangrupikeun Partéi Kadatangan pikeun miéling Discovery of America. Dina pésta ieu, jalma-jalma nganggo kostum jaman sareng resep kana sababaraha lapak di kota lami, ogé acara di pantai sareng sababaraha kagiatan. Upami anjeun dina waktos éta di kota atanapi anjeun tiasa caket anjeun tiasa ngaraosan suasana anu saé.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*