Naon anu kedah ditingali di Bergamo

´Bergamo

La Kota Bergamo tempatna di beulah kalér Itali Sanaos sanés mangrupikeun salah sahiji anu pang populerna di nagara dina hal pariwisata kusabab ngagaduhan pesaing anu tangguh sapertos Venice atanapi Roma, anu leres nyaéta kota ieu mangrupikeun permata anu hébat anu urang kedah ngajajah iraha wae. Éta di daérah Lombardy rada caket ka Milan, janten teu aya alesan pikeun henteu ningali éta.

La Kota Bergamo kabagi kana Kota Luhur sareng Kota Handap, Anu disambungkeun ku funicular a. Kota Luhur mangrupikeun bagian anu lami ti jaman abad pertengahan sareng Kota Handap anu paling ayeuna. Kami badé ningali sadaya juru éta anu anjeun teu tiasa sono di kota Bergamo Italia.

Piazza Vecchia

Piazza Vecchia

Daérah Kota Luhur nyaéta hiji éta ngagaduhan kota lami sahingga éta mangrupikeun daérah anu urang bakal ngagaduhan seueur hal anu kedah ditingali sareng dimana urang bakal paling ngeureunkeun. Piazza Vecchia mangrupikeun bagian tengah bagian lami Bergamo, alun-alun abad pertengahan anu saé anu dipikacinta ku sadayana. Di jerona urang ogé bakal ngagaduhan sababaraha tugu pikeun ditingali sapertos Palazzo Nuovo atanapi Palazzo de la Ragione. Di tengah alun-alun ieu urang tiasa ningali Fontana Contarin, cai mancur kuno dihias ku singa sareng sphinxes. Di alun-alun ogé tempatna Menara Civic, ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, munara lami anu tiasa naék sareng anu ngagaduhan bel gedé di Lombardy. Jam sapuluh jam di menara ngirining, émut yén dina waktos éta gerbang tembok kota lami ditutup.

Basilika Santa Maria la Walikota

Basilika Bergamo

Pangwangunan basilica ieu dimimitian dina abad ka-XNUMX sareng teu réngsé dugi sababaraha abad ka hareup. Di basilika ieu teu aya jalan asup kana façade, kumargi lawangna aya di sisi, sareng singa dina dua diantarana, singa-singa beureum sareng singa bodas. Gaya dina apse tina basilica nyaéta Lombard Romanesque sareng di pedalaman na urang mendakan gaya anu baroque kalayan marmer hiasan, lanté kotak-kotak, kubah anu dicét sareng seueur detail anu bakal ngajantenkeun urang ngahargaan hiasan éta.

Kapel Colleoni

Kapel di Bergamo

Di gigireun Basilika Santa María la Walikota nyaéta kapilah anu saé ieu. Éta menonjol pikeun lawangna anu luar biasa dina marmer warna anu matak narik perhatian urang sareng seueur jalma mikir yén ieu téh lawang ka basilika, sabab éta langkung heran. Ieu teh lebet ka makamna Bartolomeo Colleoni . Di jero chapel aya patung hias anjeunna sareng sarcophagus marmer. Salaku tambahan, urang bakal tiasa ningali Fresko Tiepolo.

Katedral Bergamo

Bergamo Duomo

Katedral Saint Alexander nyaéta Duomo of Bergamo. Katedral ieu khusus kanggo santo pelindung kota mimiti diwangun mimiti ti abad ka-XNUMX. Di jero katedral urang tiasa ningali karya seni kuno kalayan sagala rupa kapel. Éta ogé ngagaduhan harta karun anu sanés, tiara Paus John XXIII. Tanpa ragu, éta mangrupikeun hal anu penting anu kedah ditingali di kota Bergamo di daérah anu lami.

Castello ti San Vigilio

Puri ieu mangrupikeun tempat cicingna para penguasa Bergamo mangabad-abad. Tempatna di bukit anu ningali ka Kota Luhur pikeun nyalindung diri tina kamungkinan serangan. Urang tiasa jalan-jalan ngalangkungan pager na sareng ogé nikmati pandangan kota sareng sekitarna. Ti tempat ieu menara ogé dijaga sareng dimungkinkeun pikeun naék leumpang atanapi ku funicular. Pantes waé dugi ka dituaran panorama luar biasa yén éta nawiskeun kami ti jangkung, sabab anjeun tiasa ningali Alps.

Via Gombito

Upami urang hoyong ngaraosan bagian kota anu lami sareng ngaso ti monumen, urang tiasa jalan-jalan sapanjang Via Gombito, anu utami di bagian kota ieu. Dimimitian di Piazza Mercato delle Scarpe sareng di jerona urang tiasa ngagaleuh sagala rupa atanapi resep istirahat di réstoran.

Palazzo Nuovo sareng Palazzo della Ragione

Palazzo Nuovo

Sapertos kota Italia anu saé, éta moal tiasa tanpa palazzos. Ieu tempatna di Piazza Vecchia sareng anu paling penting di kota. The Palazzo Nuovo diprakirakeun salaku korsi payun déwan kota kota sanajan tungtungna nempatkeun perpustakaan sareng nyandak langkung ti tilu abad kanggo ngalengkepan. Palazzo della Ragione mangrupikeun istana komunal pangkolotna di Italia sareng permata arsitéktur.

Kota handap

Kami terang yén daérah anu paling pikaresepeun nyaéta bagian anu lami, tapi pas anjeun ningali éta anjeun tiasa ngalangkungan Kota Handap, anu katingalina sapertos kota anu sanés. Di jerona aya sababaraha titik minat sapertos Piazza Dante atanapi Teater Donizetti.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*