Naon ningali di Cantabria jeung barudak

Pantai di Cantabria

naon ningali di Cantabria jeung barudak? Panginten anjeun naroskeun patarosan ieu ka diri anjeun kusabab anjeun badé angkat ka komunitas kalér pas sareng kulawarga anjeun. Sacara logis, budak leutik butuh jinis kagiatan anu béda ti anu déwasa.

Sanajan kitu, aya loba hal nu bisa ngalakukeun di Cantabria sareng murangkalih anjeun sareng éta bakal ngahibur anjeun sadayana. Di antarana, nganjang ka pantai-pantai anu éndah sapertos di Santander, manggihan kageulisan liar tina Puncak Europeropa, manggihan monumen kayaning pamadegan Liebana atawa ngarasakeun taman alam kawas hiji di Cabarceno. Pikeun sakabéh ieu, urang bade ningalikeun maneh di jéntré naon ningali di Cantabria kalawan barudak.

Taman Alam Cabárceno

Sasatoan di Cabarceno

Jerapah di Cabárceno Park

Urang ngan dimimitian ku enclave alam éndah ieu lokasina di jantung Lebak Pisuéna kira-kira dua puluh kilométer ti Santander. Éta sanés kebon binatang anu dianggo. Sabab sato nu nyicingan eta jeung nu asalna ti lima buana aya dina semi-kabebasan.

Anjeun tiasa nganjang ka tempat anu gaib ieu dina kendaraan anjeun nyalira, tapi anjeun ogé tiasa ngaraosan kagiatan anu sanés anu bakal narik perhatian barudak. Contona, nelepon nganjang liar di parusahaan ti worker ti puseur anu bakal némbongkeun Anjeun tempat kawas guha mana biruang coklat hibernates.

Anjeun oge bisa ningali kalawan barudak anjeun hiji démo impressive tina hiberna manuk-manuk atawa ngeunaan kahirupan singa laut. Ogé, di Cabárceno anjeun gaduh a angkat gondola nu ngidinan Anjeun pikeun ningali taman ti hawa. Sareng, tangtosna, henteu aya kafe jeung réstoran pikeun barudak meunangkeun deui kakuatan. Malah aya toko kado dimana anjeun tiasa mésér souvenir pikeun tetep anjeun di Cabárceno. Kanggo sadaya alesan ieu, taman alam ieu sampurna pikeun nyéépkeun sadinten sareng murangkalih anjeun sareng kedah muncul dina pituduh naon waé anu kedah ditingali dina Cantabria jeung barudak.

santillana del mar

santillana del mar

Imah tradisional di Santillana del Mar

Deukeut pisan ka Cabárceno anjeun bakal mendakan kota abad pertengahan anu indah santillana del mar, datangna sampurna sejen ngalakonan jeung barudak. Dianggap salah sahiji kota paling geulis di Spanyol, eta boga loba wangunan nu kudu némbongkeun barudak anjeun.

Anu paling penting di antarana nyaéta Garéja Collegiate Santa Juliana, hiji konstruksi Romanesque neguaan nu elemen Renaissance engké ditambahkeun. Tapi sakabéh susunan jalan di kota mangrupakeun monumen sorangan. Di antarana anjeun bakal manggihan keajaiban kawas nu Istana Velarde sareng Valdivieso, las Imah Archduchess jeung Polancos, las munara Merino jeung don Borja atawa biara Dominika. Sakabéh éta conto warisan monumental impressive of Santillana del Mar, milik perioda artistik béda nu dibasajankeun Romanesque ka Baroque.

Tapi kota Cantabrian masih gaduh kejutan sanés pikeun anjeun. Urang ngobrol ngeunaan fasilitas Altamirasabudeureun kawentar guha prasejarah. Ieu ayeuna teu kabuka pikeun sémah pikeun ngawétkeun tina deterioration. Nanging, anjeun tiasa ningali réplika anu cocog sareng aslina. Éta ogé ngagaduhan Museum Nasional sarta Center Panalungtikan, dedicated ka preserving na disseminating sagalana patali jeung waktu nalika guha anu dicét. Nganjang ka Altamira oge rekomendasi sampurna dina naon ningali di Cantabria kalawan barudak.

Puncak Europeropa

Mobil kabel Fuente Dé

The impressive mobil kabel Fuente Dé

Marengan basisir éndah sarta pantai sajajalan, kaajaiban hébat sejenna Cantabria nyaeta darat. Urang ngobrol ngeunaan puncak Éropa, nu babagi kalawan tatanggana Asturias sareng anu nawiskeun anjeun sababaraha bentang unik di dunya.

Di bagian Santander, jalur hiking anu pangsaéna pikeun aranjeunna museur Sumber tina jeung ka Hermida Jurang. Justru dimungkinkeun komunikasi kotamadya Asturian tina Penamellera Baja jeung Daérah Liébana, nu urang bakal ngobrol ngeunaan engké. Ieu mangrupa lalampahan impressive tina dua puluh dua kilométer dikurilingan ku gunung vertiginous nu nyepeng kategori wewengkon panyalindungan husus pikeun manuk. Tapi, di luhur sadayana, éta nawiskeun anjeun pandangan anu saé.

Pikeun bagian na, di sakuriling Fuente De anjeun gaduh rute gunung anu megah. Sababaraha di antarana boga sababaraha kasusah, tapi batur anu basajan tur sampurna ngalakukeun kalawan barudak salami aranjeunna heubeul leuwih dua belas taun. Dina boh bisi, Anjeun kudu unggah aranjeunna ka Jalur kabel nu ngarah ka Sudut pandang kabel.

Justru ti ieu jalur nu nuju ka Batu Heubeul. Éta perjalanan ngan ukur genep kilométer anu peryogi sakitar tilu jam. Jarak anu sami gaduh Rute Fuente Dé-Vuelta ka Gunung Quebres, kalawan leuweung Atlantik spektakuler miboga beech jeung tangkal ek. Atawa ogé, tungtungna, hiji nu ngarah ka Liordes lathes.

Wewengkon Liebana

Menara Infantado

Munara Infantado, di Potes

Sakumaha anu kami nyarioskeun ka anjeun sateuacana, kami ayeuna badé ngobrol sareng anjeun ngeunaan daérah Liébana, dimana lokasina Fuente Dé. Di dinya anjeun gaduh biara Santo Toribio, nyatakeun monumen nasional di 1953. Sanajan pangwangunan ayeuna jauh engké, asal-usulna balik deui ka abad ka-XNUMX sanggeus Kristus jeung ayana pasti dina XNUMX, waktu nalika Beatus tina Liebana manéhna nulis karyana hirup di dinya.

Sababaraha di antarana bisa ditempo kiwari di biara. Jeung sempalan tina Lignum Crucis, salib dimana Anjeunna sorangan disalib Yesus Kristus. Sajaba ti éta, gigireun wangunan utama anu Guha suci, tina gaya pre-Romanesque, sésa-sésa sanctuary of Santa Catalina jeung padepokan San Miguel jeung San Juan de la Casería. Ngaliwatan sanctuary ngaliwatan lebaniega rula, nu ngahubungkeun nu Jalan Santiago basisir jeung Perancis.

Di sisi séjén, Anjeun ogé kudu mawa barudak ka Panci, kota geulis anu jadi ibukota wewengkon ieu. Sakabéh éta nyepeng judul kompléks sajarah. Tapi anjeun kudu némbongkeun aranjeunna dua monumen. Anu kahiji nyaéta Menara Infantado, diwangun dina abad ka-XNUMX sarta belonged ka kawentar Marquis of Santillana, pujangga Spanyol Abad Pertengahan. Sareng anu kadua nyaéta garéja San Vicente, diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX jeung nu, kituna, ngagabungkeun gaya Gothic, Renaissance jeung Baroque.

Santander, penting diantara naon ningali di Cantabria jeung barudak

Istana Magdalena

Istana Magdalena, di Santander

Alami, ibukota komunitas otonom kedah-tingali di Cantabria. Tapi, salian ti éta, Santander mangrupakeun kota geulis nu nawarkeun maneh loba alternatif pikeun ngalakukeun jeung barudak anjeun. Salah sahiji anu pang pinunjul nyaéta ngarasakeun pantai anu éndah.

Anu paling kasohor nyaéta dua Sardinero, dipiguraan ku wangunan Noucentista jeung ku Paséo de Pereda jeung Kebon Piquio. Tapi, lamun Anjeun keur pilari hal quieter, milih salah sahiji bahaya, kalawan platform ngambang pikeun barudak maén. Atawa pamadegan Onta, sampurna pikeun kulawarga, Matalenas, dina Cove sepi, atawa nu Parawan Laut, ayana di gigireun padepokan homonim.

Tapi aya loba hal séjén nu bisa ngalakukeun di kota jeung barudak anjeun. Ku kituna nganjang ka samenanjung La Magdalena, kalawan karaton geulis sarta kebon binatang leutik nu boga anjing laut jeung pinguin. Sadaya ieu teu nyebut pintonan spektakuler na nu bisa ngarasakeun ti karéta rekreasi nu ngalir ngaliwatan eta.

Panginten anu langkung pikaresepeun pikeun murangkalih anjeun nyaéta kunjungan ka Taman Leuweung, lingkungan alam unik nu nawarkeun garis pos, sasak Tibét jeung loba kagiatan skill séjén. Nanging, éta gaduh sadaya ukuran kaamanan. Malahan, éta pisan didatangan ku sakola-sakola di daérah éta.

Ogé, anjeun bakal fascinated ku Planetario. Hal ieu lokasina di gigireun Festival Istana sarta ngabogaan kamar sirkular badag kalayan korsi tilepan. Ku cara kieu, aranjeunna tiasa niténan kubah hébat dimana gerakan Panonpoé, Bulan, sareng planét sareng béntang sanésna diproyeksikan.

Tungtungna, kunjungan instructive sejen pikeun leuwih saeutik nyaeta tina Maritim Museum of Cantabria. Éta ngagaduhan langkung ti tilu rébu méter pasagi paméran. Sarta eta nembongkeun, sajaba nyawa lalaki numbu ka laut, conto béda téhnologi maritim. Tapi, di luhur sadayana, anu alit bakal resep ningali rupa-rupa spésiés anu ngawangun biologi laut.

Basisir Broken sareng Taman Alam Liencres Dunes

Basisir pegat

Bentang unik Costa Quebrada

Persis pisan caket Santander anjeun gaduh monumen alam anu bakal pikaresepeun anjeun sareng murangkalih. Urang ngobrol ngeunaan Basisir rusak. Ieu mangrupa rancana perjalanan dina suku nu mana ti samenanjung Magdalena sorangan ka pantai Cuchía, di ngabohong. Ieu diwangun ku coves béda dipiguraan ku cliffs nu, kahareupna ngagambar formasi batu capricious nu kasampak kawas edges péso, ku kituna ngaranna.

Di sisi séjén, dina hiji tungtung jalur anjeun boga Taman Alam Liencres Dunes. Utamana diwangun ku sistem gundukan anu perenahna di katuhu muara Walungan Pas. Tapi éta nyertakeun sakumna muara sareng kalebet pantai anu spektakuler sapertos anu aya Valdearenas, kalawan gelombang neguaan na, sarta yén tina canavalle, sakumaha sampurna salaku saméméhna pikeun surfing. Ogé, di balik ieu sareng keusik anjeun gaduh anu éndah leuweung pinus of Liencres, lung alam leres.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun sababaraha hal Naon ningali di Cantabria jeung barudak. Tapi urang bisa nambahkeun batur kayaning nganjang ka kota geulis tina Tanda petik, kalayan monumen sapertos Gaudí's Capricho, jalan-jalan ngalangkungan leuweung sequoia anu saé. Gunung Cabezon atawa, tungtungna, tur tina adi lebak Pas, kalawan kabin tradisional na. Teu sangka Cantabria Naha éta tempat anu sampurna pikeun nganjang sareng murangkalih anjeun?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*