Naon ningali di Jaén

Témbongkeun Jaén

Upami anjeun heran naon ningali di Jaén Kusabab anjeun hoyong nganjang ka kota Andalusia, kami bakal nyarios yén éta ngagaduhan warisan monumental anu pikaresepeun. Ieu geus conformed sapanjang sajarah panjang na, nu ngawengku, sahenteuna, ti jaman Ibéria, sakumaha dibuktikeun ku situs arkéologis tina Hill tina Plaza de Armas of Puente Tablas.

Engké, Jaén bakal jadi ibukota karajaan suci nepi ka abad ka-XNUMX. Tapi, sajaba, kota Andalusia ieu lokasina di lingkungan istimewa, di suku tina Bukit Santa Catalina jeung gunung Jabalcuz, dimana anjeun gaduh sababaraha jalur hiking, sareng dikurilingan ku kebon zaitun. Upami anjeun hoyong mendakan naon anu anjeun tingali di Jaén, kami ajak anjeun teraskeun maca.

Katedral Asumsi

Katedral Jaén

Katedral Assumption di Jaén

Ieu mangrupakeun kuil neguaan tina Gaya Renaissance, najan adul na mangrupa salah sahiji jewels tina Baroque Spanyol. Ngadéklarasikeun Tugu Sejarah Budaya, pangwangunanana dimimitian dina abad ka-XNUMX sareng lumangsung pikeun abad-abad salajengna. Saterusna, sanggeus gempa di Lisboa, kapaksa dibalikeun. Tapi, lamun exterior na geulis, éta malah leuwih spektakuler naon anjeun tiasa ningali di jero.

Contona, paduan suara neoklasik, nu salah sahiji nu panggedéna di Spanyol, jeung imah bab, karya Andres de Vandelvira. Tapi, luhureun sakabeh, anjeun kudu nganjang ka jero paninggalan Raray Suci, dianggap beungeut sajati Yesus Kristus. Éta kanvas nu Veronica bakal garing beungeut Gusti salila Passion nu.

Lain candi jeung wangunan kaagamaan pikeun nempo di Jaén

Basilika Sal Ildefonso

Basilika San Ildefonso

Gigireun katedral, anjeun gaduh seueur gedong kaagamaan anu saé pisan di kota Andalusia. Di antarana, nu basilika San Ildefonso, tina gaya Gothic jeung nu imah gambar tina Virgin of the Chapel, ko-patron of Jaén. Kami ogé mamatahan anjeun nganjang ka gereja di Saint mary magdalene, nu Saint John Baptis, dianggap pangkolotna di kota, atawa Saint Andrew, nu imahna teh Kapel Suci, kamar solat dedicated ka Immaculate Conception.

Di sisi séjén, aya ogé wangunan biara pikeun didatangan di Jaén. Di antarana éta Royal Convent of Santo Domingo, markas ayeuna Arsip Sajarah Propinsi. Fasadna nyaéta gaya Mannerist sareng gaduh garéja anu diwangun dina abad ka-XNUMX. Tapi kaheranan utama anu anjeun tiasa tingali di biara ieu nyaéta cloister, anu dianggap panggedéna di kota sareng dimana genep puluh kolom Tuscan sareng dua puluh dalapan arches semicircular.

Mandi Arab sareng Istana Count of Villardompardo

Anu mandi arab

Mandi Arab Jaén

Istana, diwangun dina abad ka-XNUMX, mangrupa marvel a Renaissance, sanajan panto utama na dijieun dina abad ka-XNUMX. Di jero, patio tengah sareng galeri ganda tina kolom nangtung sareng kamar-kamar anu béda-béda dibuka.

Ogé, di basement karaton anjeun tiasa didatangan heubeul Mandi Arab, dianggap panggedéna dilestarikan di Éropa, kalawan na 450 méter pasagi. Bobogohan ti abad ka-XNUMX, aranjeunna gaduh sababaraha kamar anu dihias nuturkeun kanon seni Almoravid sareng Almohad.

Éta ogé ngagaduhan karaton Villardompardo, dua musium anu anjeun resep ningali. Dupi éta Naive Seni Internasional, dumasar kana kumpulan pelukis Manuel Morales, Jeung Seni jeung Adat Istiadat Populer, nu boga nilai etnografi penting.

Karaton séjénna bisa ditingali di Jaén

Karaton tina Vilches

Istana Vilches

Villardompardo sanes hiji-hijina gedong megah anu tiasa ditingali di Jaén. Kanyataanna, kami nyarankeun yén anjeun teu sono berharga Istana Vilches, kalawan adul Renaissance impressive na; éta tina Viscount de los Villares atawa Count-Duke, ayana di gigireun biara Baroque of Santa Teresa de Jesús; éta karaton propinsi, diwangun dina abad ka-XNUMX jeung nu boga koleksi penting lukisan, atawa Alun-Alun, nu diideuan ku saméméhna, tapi mangrupa gem eclectic arsitektur abad ka-XNUMX.

Tapi, meureun, karaton nu pang orisinil jeung hélok di Jaén téh yén Constable Iranzo pikeun gaya Mudejar spektakuler na. Sampel tina survival seni Muslim sanggeus Nalukkeun Kristen kota, lamun bisa, didatangan aula impressive na kalawan aljarfe atawa siling jeung kai ukiran. Ayeuna, éta mangrupikeun markas Perpustakaan Kota.

Istana Santa Catalina

Istana Santa Catalina

Benteng Santa Catalina

Ieu meureun monumen pangalusna dipikawanoh di Jaén. Tempatna di pasir anu nami anu sami sareng diwangun dina abad pertengahan dina sésa-sésa bénténg Arab kuno. Kanyataanna, komplek ngabogaan, gigireun eta, dua enclosures séjén: nu Alcazar Heula jeung Kuring muka, sanajan bagian alus tina sésa-sésa ieu dihapus pikeun ngawangun parador de turismo nasional.

The Keep of benteng jangkungna opat puluh méter sarta di jerona boga puseur interpretasi. Tapi, luhureun sakabeh, ti dinya anjeun boga pintonan éndah Jaén jeung groves zaitun jeung gunung nu ngurilingan kota.

Kitu ogé, dina grup, éta Chapel of Saint Catherine of Alexandria, diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX dina gaya Gothic, jeung salib, ayana di bagian pangluhurna pasir jeung nu mangrupakeun simbol kota. Di jerona anjeun ogé tiasa maca sonét anu éndah ku pujangga Jaen Antonio Almonds Aguilar.

Urang Yahudi

Menorah

Menorah alun-alun Anak Yatim

Kota ieu ngagaduhan ayana Ibrani salami dua belas abad sareng jalan-jalan sempit sareng terjal anu ngawangun suku Yahudi na mangrupikeun bagian tina jaringan. Jalur Sepharad gigireun kota kayaning Córdoba, Avila, Béjar atawa Calahorra. Éta ogé katelah Lingkungan Santa Cruz jeung, diantara wangunan pinunjul nyaeta imah Ibnu Shaprut, Carnicerías, handapeun nu mandi Naranjo, menorah di Plaza de los Orfanos jeung sésa-sésa Gerbang Baeza, salah sahiji lawang ka Tembok.

Tapi, meureun, unsur paling beredar di lingkungan ieu teh Biara karajaan Santa Clara, abad ka-XNUMX. Salaku panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun yen awéwé anu bade nikah nyumbang endog ka biarawati Miskin Clare guna boga waktu nu sae dina poé kawinan maranéhanana.

Museum Ibéria

Museum Ibéria

Potongan tina Ibéria Museum of Jaén

Ieu kunjungan penting séjén di Jaén, sabab imah kumpulan pangbadagna seni Ibéria di dunya. Ngandung potongan tina situs arkéologis sakuliah propinsi. Di antarana nangtung kaluar yén Sasak Tablas, nu geus kami disebutkeun. Tapi maranéhna ogé geus nyumbang sababaraha objék maranéhanana Bodas Cocog di Porcuna, ti Castulo di Linares, ti Bukit Manuk di Huelma atanapi nu Watchtower di Benteng Raja.

Rumah Sakit Tua San Juan de Dios

Rumah Sakit San Juan de Dios

Cloister tina Rumah Sakit de San Juan de Dios

Urang bakal ngabéréskeun wisata kota di gedong hebat ieu anu diwangun dina abad ka-XNUMX teras teras nyarioskeun ka anjeun ngeunaan sakuriling Jaén. Adul Gothic telat sarta patio geulis na dina gaya Renaissance Andalusia nangtung kaluar, kalawan kebon jeung cai mancur sentral. Gigireun rumah sakit, anjeun tiasa ningali a kapel dibalikeun, tapi nahan fasad abad ka-XNUMX na.

Taman jeung sabudeureun Jaén

Témbongkeun tina Alameda de los Capuchinos

Alameda de los Capuchinos di Jaén

Salaku ceuk urang, kota Andalusia boga lokasi husus sarta sakuliling pisan geulis dimana anjeun tiasa ngadamel metot hiking jeung biking trails. Di antarana anu ngaliwat ka gunung Jabalcuz, anu kami parantos nyarios sareng anu ngumbara antara pinus sareng kebon zaitun. Lamun leumpang ngaliwatan eta, Anjeun ogé bakal ningali wangunan tina spa heubeul jeung kebon na, grup wangunan ajén arsitéktur hébat diwangun dina awal abad ka-XNUMX.

Jalur anu ngalangkungan kota kuno ogé nawiskeun bentang anu éndah Tembok kota abad pertengahan, anu nuju ka daérah rekreasi Palang Chimba, dimana aya kelas alam, jeung hiji nu mana ka Neveral Leuweung Pinus, deukeut kastil Santa Catalina.

Najan kitu, anjeun teu kudu ninggalkeun Jaén pikeun ngarasakeun alam. Kota boga sababaraha taman, loba di antarana, sajaba, kaéndahan hébat. Sugan nu panggeulisna teh Alameda de Capuchinos, Nu balik deui ka abad ka-XNUMX sarta ngabogaan taman gaya Renaissance sarta Avenue sentral dirancang pikeun numpak gerbong. Deukeut pisan anjeunna teh Convent of Fransiskan Konsepsi atanapi de las Bernardas, diwangun dina abad ka-XNUMX.

The taman Concordia, anu perenahna gigireun tugu pikeun battles, dedicated ka Las Navas de Tolosa jeung Bailén sarta dijieun ku sculptor ti Jaén Hyacinth Higueras en 1910.

Tapi meureun taman paling spektakuler di Jaén téh yén Andrés de Valdenvira nu, kalawan na saratus rébu méter pasagi, mangrupa pangbadagna di sakabéh Andalusia. Éta ngagaduhan langkung ti dua rébu spésiés pepelakan, balong, cai mancur, amfiteater sareng bahkan lapangan maén bal. Éta paru-paru utama kota sareng ogé rohangan dimana anjeun tiasa ngalaksanakeun kagiatan olahraga.

Kasimpulanana, kami parantos ngobrol sareng anjeun naon ningali di Jaén. Salaku geus katempo, kota Andalusia nawarkeun maneh loba atraksi. Cai mibanda monumen megah, alam husus sarta loba animasi. Ngeunaan ieu, sajaba, Anjeun bisa ngarasakeun a gastronomy megah jeung sababaraha wewengkon tapas, klasik di Jaén. Di antara masakan has nu bisa Anjeun rasakeun di kota Andalusia, aya delicacies kayaning salad cabé Anggang, pipirrana, kangkung asparagus gaya Jaén, stew buncis jeung aubergine atawa cod jeung bawang. Tanpa hilap manisan sapertos pestiños, alfajores atanapi ochíos. Naha anjeun henteu hoyong ngaraosan ibukota Andalusia anu éndah ieu?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)