Naon ningali di kidul Perancis

Kartu pos anu pangsaéna nyaéta tina Kidul Perancis. Bagian nagara ieu ngahijikeun sadayana anu tiasa diarepkeun tina liburan Perancis sareng pantai, toko butik, tuangeun gourmet… dasarna pedaran tempat sapertos Nice, Cannes atanapi Saint-Tropez.

Tapi teu hijina hal di kiduleun Perancis, bagian ieu ogé imah Provence kalawan atraksi sajarah na, ruruntuhan Romawi atawa widang lavender atawa malah Marseille sarta meureun, péngkolan ka kidul-kulon anjeun resep gagasan pikeun didatangan Biarritz atawa wewengkon éndah Languedoc-Rousillon. dinten ieu, Naon ningali di kidul Perancis

Kidul Perancis

Ku kituna, urang bisa disebutkeun yen di kiduleun Perancis aya Nice, Cannes, Monaco, Saint Tropez, Arles, Avignon, Aix-en-Provence, Marseilles, Biarritz, kota Carcassone., dina daptar UNESCO, tapi ogé Toulouse. Maksad abdi, saeutik saeutik tina sagalana!

Touring ieu bagian Perancis gampang sabab Aya jaringan jalan sareng karéta anu saé pisan, cuaca salawasna alus, dinten usum panas haneut sareng panjang sareng aya cuaca anu saé bahkan dina bulan Séptémber sareng Oktober, basisir luar biasa, aya monumen Romawi sarta landscapes luar biasa.

Tapi nalika ngarencanakeun nganjang ka kidul Perancis sacara serius, kedah disebatkeun yén langkung saé pikeun ngahindarkeun akhir Nopémber sareng Januari sabab, sanaos langit biru pisan dina sonten, suhu turun sareng angin ngajantenkeun henteu pisan. sreg. Pikirkeun suhu rata-rata antara 14 sareng 15 ºC.

Ku alatan éta waktos nu sae taun nganjang ka kiduleun Perancis nyaéta April jeung Méi jeung Séptémber jeung Oktober. Ti Méi nepi ka Séptémber cuaca alus dijamin. Juni malah langkung pikaresepeun, sareng enya, Juli sareng Agustus mangrupikeun bulan anu langkung panas. Hujan? Dina bulan Agustus meureun aya girimis kalana atanapi hujan anu lumangsung sababaraha dinten.

Naon anu kudu didatangan di kiduleun Perancis

La Kosta Azul Ieu nyertakeun departemén Perancis of Var jeung Alpes-Maritimes jadi didieu aya Nice, Cannes, Saint Tropez, Frejus, Menton, Antibes na Villefranche-sur-Mer. Alus Ieu mangrupakeun kota geulis jalan lega, kalawan teluk sarta pantai na pasir emas. Unggal taun 3 juta travelers datang ka ngarasakeun jeung sugan ngan Paris kompetisi.

Dina Nice nyaeta Pier Inggris, Museum Matisse, Katedral Rusia sareng seueur deui. Upami anjeun resep jazz aya Festival Jazz dating ti 40s, biasana dina bulan Juli. Kajadian penting séjénna nyaéta karnaval, salah sahiji pangkolotna sarta pangbadagna di dunya, dina bulan Pébruari jeung jeung Mardi Gras jeung sagalana. Pikeun Natal, pasar Le Village de Noel. Hiji kageulisan.

Tujuan sejen populér tur pisan stylish nyaeta Saint-Tropez. Artis, modél sareng jalma beunghar ti sakumna dunya pendak di dieu. The Pantai Tahiti sareng Pampelonne nyaeta diantara nu pangalusna di dunya sarta port na dieusian ku parahu keur pelesir sarta cruises sahiji jalma richest di dunya. Kota ieu perenahna dina teluk leutik, kira-kira 50 km ti kota Toulon jeung 70 km ti Cannes.

Ngobrolkeun Cannes Éta korsi kawentar pilem Festival pikeun leuwih ti tujuh dekade, tapi nawarkeun leuwih. Mibanda boulevard sentral geulis disebut Le Croisette, loba toko, pantai alus tur di sakuliling tempat menawan méakkeun poé kayaning Antibes atanapi Mandelieu La Napoule.

Sanajan kitu, ninggalkeun Basisir d'Azur aya ogé nu provence Perancis kalawan kota jeung kota geulis na kawas Arles atanapi Aix atanapi Saint Remy. Saitan Remy, contona, mangrupakeun kota leutik di jantung wewengkon kalawan puseur labyrinthine sarta pasar kacida gedéna pikeun ngumbara ngaliwatan dina Minggu isuk-isuk. Nostradamus lahir di dieu dina abad ka-XNUMX sarta di dieu ogé pelukis Vincent van Gogh dirawat pikeun gering méntal na. Upami anjeun angkat, ati-ati ku angin anu kuat antara Méi sareng Séptémber. The Mistral bisa ngahesekeun datangna.

Aix Mibanda katedral heubeul menawan, pasagi geulis, rébuan fountains sarta Avenue tangkal-dijejeran lega nu nuturkeun garis kota heubeul, ngabagi kota jadi dua bagian. Aix nyaéta a kota kuliah heubeul sarta eta kacida dianjurkeun pikeun didatangan eta.

Ogé di kidul Perancis nyaéta Verdon Canyon, kalawan tembok 700 méter luhur nu ragrag kana dasar walungan. Pikeun ngalakukeun a dinten lalampahan éta saé. The Canon éta ngagaduhan 25 kilométer jeung walungan boga cai pirus. Kaajaiban anu ngan "kapanggih" dina abad ka-XNUMX. Ulah eureun indit!

arles Ieu takdir lamun museurkeun ruruntuhan Romawi, aya forum, amfiteater jeung téater ti jaman éta. Aya ogé agam ti abad ka-XNUMX sareng tangtosna, warisan para seniman Van Gough jeung Gauguin. Arles ogé aya di daérah anu indah, Camargue, kasohor ku kuda bodas, flamingo sareng rawa.

Seillans mangrupakeun désa menawan kuloneun Cannes, di hiji pasir jeung kudu jadi salah sahiji desa paling geulis di kidul Perancis. Boga a puseur abad pertengahan pikeun ngajajah leumpang sabab jalan na sempit tur pinuh ku kotak leutik. Cai mibanda puri, a chapel sarta loba imah geulis. Amin to kebon anggur sareng kebon zaitun…

Marseille teh kota panggedéna kadua di Perancis jeung nu panggedéna di Perancis Provence. Éta tiasa bahaya, sapertos kota ageung, sareng éta ogé tiasa pikaresepeun. Aya campuran budaya di neighborhoods na gastronomies, aya toko, aya loba leumpang sabudeureun tur ogé, Marseille sok outlet alus keur sésana wewengkon.

L'Isle sur Sorgue kota geulis sejen anu lokasina di tepi walungan Sorgue. Asalna éta désa nelayan anu aya dina hiji pulo leutik di tengah rawa. Nu nyicingan masih dedicated ka fishing jeung grinding minyak jeung tipung, sajaba jadi puseur pikeun pabrik sutra, kertas, wol jeung dyes. Aya jaringan terusan anu meuntas kota sareng éta pisan pikaresepeun.

Roussillon aya di luhur gunung Ieu salah sahiji kota paling geulis di wewengkon.. Ieu mangrupakeun tujuan super populer di kalangan wisatawan sabab pintonan anu hébat sarta imah warni na malah hadé. Ku alatan éta, lamun indit, eta leuwih hade indit ka Panonpoé Tilelep, nyaéta nalika sinar panonpoé urang tuang sagalana kana sarébu kalangkang dina tembok imah.

Roussillon nyaeta deukeut Avignon. Cai mibanda teu leuwih ti 1300 pangeusi, sarta pintonan ti Taman Nasional Luberon aranjeunna hebat pisan. Justru Avignon mangrupa tujuan séjén mungkin di kiduleun Perancis, di tepi walungan Rhone, urut na korsi ringkes Vatikan. Dinten ieu bab sajarah ditempo dina karaton Gothic badag, nu panggedéna di Éropa, sakali imah paus dina abad ka-XNUMX.

Deukeut ka Nimes, kota sejen kalawan warisan Romawi, dina gilirannana nyaéta Pont du Gard, hiji aqueduct Romawi heubeul Situs Warisan Dunya (aya opat situs warisan UNESCO di bagian Perancis ieu). Lain kota éndah téh Uzes, kalayan jalan-jalan anu heureut sareng toko-toko alitna, pasagi sentral badag na kalawan fountains sarta sababaraha réstoran. Dinten Saptu aya pasar anu warna-warni sareng pikeun anu alit aya Haribo Manisan Museum, Nurun tina Pabrik Coklat Willy Wonka tapi Perancis.

Tungtungna, di kidul Perancis anjeun bisa papanggih Aigues Mortes, kota témbok abad pertengahan super romantis, diadegkeun dina abad ka-XNUMX ku Louis IX. Naon anu kuring tiasa nyarioskeun ka anjeun? Usum panas datang, poé cerah, kabébasan pikeun ngarambat langkung tenang ... kiduleun Perancis ngantosan anjeun!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*