Naon anu kedah ditingali di Mérida

Merida

La Kota Mérida perenahna di propinsi Badajoz. Kota Extremadura ieu ngagaduhan penting pisan sabab didirikeun salaku jajahan Romawi dina 25 SM. ti C., janten salah sahiji kota Romawi anu paling penting, hal anu ayeuna urang tiasa nyaksian berkat sésa-sésa arkéologis anu nilai-nilai ageung anu parantos dipendakan. Urang ayeuna gaduh situs arkéologis anu parantos dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya.

Urang tingali sagala rupa anu tiasa ditingali di Mérida. Éta kota leutik, tapi tempatna titinggal arkéologis Romawi anu penting, janten pastina pantes ditingali sahenteuna sakali. Pendakan naon anu tiasa dipikaterang ku urang Romawi salaku Emerita Augusta.

Téater Romawi

Téater Romawi

Téater ieu mamang téh bagian paling penting tina situs arkéologis, diwangun ku papayung Agrippa. Bioskop dina waktos éta ngagaduhan tujuan pikeun propaganda politik tibatan hiburan, sakumaha urang ngartos aranjeunna ayeuna, kumargi dina waktos éta hiburan aya di sirkus. Éta diwangun dina 15 SM. Teater ieu ngalaman direnovasi dina abad-abad ka hareup tapi teu janten hilap kana agama Kristen, janten ditutupan ku bumi, ngan ukur nyésakeun tukang ngabodor terakhir. Maka éta ngagaduhan kaayaan pelestarian anu saé. Ayeuna aya sababaraha

Amfiteater Romawi

Amfiteater Romawi

Amfiteater Romawi mangrupikeun tempat dimana hiburan paling populér sapertos gelut gladiator. Diwangun dina abad ka-8 SM. de C. Éta tempatna caket Teater, ngagabung ku jalan anu ngurilingan aranjeunna duaan. Di daérah arena kami tiasa ningali moat anu tempatna pilar-pilar pikeun ngadukung sadayana dasar anu digelarna.

Saluran cai tina Kaajaiban

Saluran cai tina Kaajaiban

Di kota Romawi, karya rékayasa sapertos saluran cai anu terkenal henteu tiasa ayana. Sanaos Segovia langkung kasohor di nagara urang, kota ieu ogé ngagaduhan aranjeunna. The Saluran cai tina Kaajaiban mangrupikeun anu nyandak cai tina waduk Proserpina. Sakitar XNUMX méter tetep dijaga sareng namina Miracles disababkeun ku kanyataan yén warga satempat panginten éta mangrupikeun kaajaiban kaayaan anu hadé tina konservasi saluran cai ieu sanaos didamel mangabad-abad katukang. Saluran cai ieu aya di luar situs arkéologis jadi kadatangan anjeun gratis.

Museum Nasional Seni Romawi

Musium seni Romawi

Ngitung sadaya titinggal arkéologis anu aya di Mérida, musium sapertos ieu moal leungit. Di jerona urang bakal mendakan Patung Romawi sareng ogé mosaik anu éndah, kalayan salah sahiji koleksi anu paling penting di Semenanjung. Kami bakal tiasa terang sacara rinci kumaha aranjeunna cicing di Emerita Augusta abad ka tukang sareng ningali crypt dimana aya sésa-sésa bumi lami. Di kota aya musium sanés sapertos El Costurero, anu ngagaduhan koleksi para pemahat Juan de ávalos sareng pelukis Ramón Carreto.

Kuil Diana

Kuil Diana

Kuil ibadah kaisar ieu mangrupikeun sésa penting anu penting. Éta kuil anu nangtung dina podium granit sareng diperkirakeun didirikan dina kakawasaan Augustus. Kedah ditetepkeun yén gedong ieu dilayanan salaku kerangka pikeun istana Count of Los Corbos mangabad-abad, di mana sawatara bagian masih dilestarikan.

Bénténg Arab

Alcazaba Arab

Benteng anu hébat ieu diwangun dina jaman muslim, dina taun 835 dina amanat Abderramán II. Sakabéh kompleks dikurilingan ku moat, kecuali di daérah anu teu katingali walungan sareng dijagaan salaku panyalindungan pikeun umat Islam salami karusuhan. Di jero bénténg anjeun masih kénéh tiasa ningali sababaraha waktos Romawi sapertos salah sahiji jalan sareng bagéan témbok Romawi.

Sirkus Romawi

Sirkus Romawi

Kami sateuacan salah sahiji sirkus pangalusna-dilestarikan di sakabeh Kakaisaran. Éta nawiskeun rencana sagi opat anu gampang dikenal sareng diwangun di luar tembok kota. Salaku tambahan, réformasi telat tiasa ditingali, janten panggunaanna panjang pisan.

Imah Mitreo

Imah Mitreo

ieu imah diwangun di luar tembok Éta penting pisan kusabab kaayaan konservasi sareng kusabab tétéla éta tiasa janten bumi batur anu penting kusabab ukuran na. Anjeun tiasa ningali tilu patio anu diwangun dina komplek sareng tétéla éta tiasa ngagaduhan langkung lanté sakumaha kabuktosan ku sésa-sésa tangga.

Sasak Romawi

Sasak Romawi

Sanaos leres yén dina waktos ieu aya sasak anu didirikeun sareng Jajahan, anu urang tingali mangrupikeun hasil tina sagala rupa ngarombak kusabab perang sareng arus. Nanging, urang masih kénéh nyanghareupan padamelan lami anu penting pisan strategis sareng komersial. Tempatna aya di Guadiana, anu aranjeunna disebat Anas, anu ditambahan awalan Arab Guad, anu hartosna walungan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*