Naon anu kedah ditingali di Nepal

Nepal Mangrupikeun nagara alit anu aya di daratan anu aya di Asia, di anak bawana India. Éta di Himalaya sareng tatangga na nyaéta Cina, India sareng Butan. Leres, tatanggana langkung ageung tapi tetep alit, Nepal ngagaduhan rupa-rupa bentang sareng kabeungharan budaya anu pikaresepeun pisan.

Dinten, di Actualidad Viajes, urang fokus naon anu kedah ditingali di Nepal.

Nepal

Mangrupikeun nagara leutik, segi opat sakitar Permukaan 147.516 kilométer pasagi. Urang tiasa nyarios ngeunaan tilu zona: Terai, bukit sareng gunung, ku cara tilu cincin Ecological dipotong ku cekungan sababaraha walungan gunung. Terai mangrupakeun wates sareng India jadi iklim di dieu panas sareng beueus.

Bukit, di gigir gunung, jangkungna variabel antara sarébu sareng opat rébu méter, sareng subur pisan sareng wilayah anu dicicingan kumargi mangrupikeun daérah lebak anu beunghar. Anu di Kathmandu, contona. Sareng pamustunganana, gunung, anu dimana ayana Gunung Everest sareng anu sanésna jangkung infernal. Éta bagian anu wawatesan sareng Cina. Sanaos tilu daérah géografis ieu, anu leres nyaéta nagara ngadaptar lima zona iklim: sedeng, tropis sareng subtropis, tiis sareng sub-arktik.

Dugi ka 90an nagara éta mangrupikeun monarki absolut anu teras janten monarki parlemén. Dina awal abad ka-XNUMX sareng saatos seueur protés populér dina 2007 monarki dileungitkeun sareng dina pamilihan umum 2008 anjeunna meunang Partai Komunis Nepal Pangadilan Maoist. Dina 2015, saurang awéwé meunang kapersidenan, Bidhya Devi Bhandan.

Naon anu kedah ditingali di Nepal

Urang nyarioskeun kumaha Nepal lami-lami nagara monarki sahingga urang tiasa ngamimitian nganjang ka kota karajaan Patan. Di dieu aya seueur candi, monumen sareng biara sareng kabeungharan budaya anu hébat. Arsitékturna saé sareng kompleks istana ageung. Anjeun kedah nyandak souvenir sareng anjeun sareng dina hartos ieu souvenir logam sareng kai atanapi lukisan Thangka anu saé.

Durbar Square mangrupikeun tempat pikeun nyandak rébuan poto sareng éta ngan ukur salah sahiji tina tilu gaya ieu di Lembah Kathmandu. Anjeun bakal ningali lantai bata beureum paling éndah di dunya, salaku conto. Ieu Bait Kresna.

The Himalayaécés aranjeunna diitung dina daptar. Panempoan pegunungan anu saé ieu narik ati, sapertos anu ti Nagarkot, jangkungna dua rébu méter. Gunung ieu anu kadua pangluhurna dina lebak Kathmandu sareng pandanganana mangrupikeun salah sahiji kartu pos anu paling populér ogé, upami Gunung Everest…

Nyarios Everest, upami anjeun teu hoyong atanapi henteu tiasa naék, anjeun tiasa gaduh pandangan anu saé tina hawa. Nyaéta penerbangan wisata sajam anu nyayogikeun sudut pandang anu saé sareng pastina moal hilap.

Daérah Annapurna hebat pisan. Wisata Trekking tiasa nyewa ti Pokhara ka daérah ieu anu mangrupikeun surga anu leres. The jalan satapak aranjeunna meuntas desa-desa anu indah, situs ziarah suci, leuweung pinus sareng danau gunung anu jernih. Tur anu disarankeun pisan nyaéta Sirkuit Annapurna, pikeun bentang na, atanapi Ghorepani Poon Hill Trail, salaku conto. Jalur ieu ngagaduhan tingkat kasusah anu béda-béda, janten upami leumpang sanés hal anjeun, anjeun bakal tiasa daptar waé arung jeram ngalangkungan jeram atanapi angkat paragliding.

Pokhara sorangan mangrupikeun tempat anu saé kanggo pendakan, pikaresepeun pisan, sareng ti ditu pilihan sanésna nyaéta buka Sudut pandang Sarangkot terasrasakeun matahari terbit. Pokhara tanggal ti abad ka tujuh belas, nalika éta mangrupikeun titik dina rute perdagangan antara India sareng Cina, janten bahkan ayeuna kusabab lokasi ieu, kusabab sejarahna sareng asakanana anu enak, éta masih kénéh tujuan populér.

Pikeun bagian na Bhaktapur nawiskeun pandangan hébat ti Himalaya, tapi aya ogé pagoda sareng candi anu bakal didatangan. Pagodas dijaga pisan sareng istana sareng candi anu pantes didatangan. Kota ieu budaya pisan sareng ngarayakeun seueur festival kaagamaan.

Upami anjeun resep mancing, ngojay atanapi ngaji kanu aya Tasik Phewa, danau cai tawar dimana sok aya parahu warna pikeun diséwa, boardwalk lucu sareng seueur bar alit. Atanapi anjeun leumpang sapanjang basisir danau, atanapi nginum bir atanapi ngan saukur ngagumkeun alam sareng arsitektur Nepalese anu lemes anu ngahias sagala rupa.

Dhulikhel aya dina jangkungna 1550 méter jadi hawa beresih sareng tiiseun dijamin. Mangrupikeun kota lami, kalayan jalan cobbled sempit diapit ku imah tradisional kalayan panto berwarna sareng windows. Teuing aya stupa sareng candi pikeun ditingali sareng dipoto.

00

 

El Taman Nasional Chitwan, di daérah Terai, wawatesan sareng India, mangrupikeun situs wisata anu sanés. Aya seueur sato galak, kalebet badak, monyét sareng antelop, sareng éta mangrupikeun lahan masarakat Chepang. Upami anjeun resep safaris ieu mangrupikeun tujuan anu pangsaéna di Nepal, sanaos aya dua taman nasional anu nawiskeun anu sami: Taman Nasional Sagarmatha jeung Taman Nasional Bardiya.

Sareng kumaha upami Kathmandu? Ngaran populér upami aya, lebak anu saé ieu ngagaduhan tujuh situs anu parantos dinyatakeun Warisan Dunya ku UNESCO. Hanjakalna, gempa bumi 2015 nyababkeun seueur karuksakan kota bersejarah ieu sareng waktosna lami pisan pikeun pulih, langkung parah upami anjeun indit-inditan anjeun moal sono.

Salah sahiji tempat wisata anu paling populér di dieu nyaéta Boudhanath stupa, kantun disebat Boudha, tapi aya ogé anu Kuil Pashupathinath atawa Alun-alun Durbar, di jantung kota anu tempat penobatan para raja lumangsung dugi ka abad ka-XNUMX. Ti Kathmandu anjeun tiasa ngalakukeun dinten lalampahan ka Kuil Swayambhunath, Yuswa 2500 taun, kaéndahan arsitéktur anu hébat, dina bukit anu ditutupan tatangkalan.

Upami seueur bentang, bukit, gunung sareng danau ngajantenkeun anjeun resep kahirupan saderhana, anjeun salawasna tiasa masihan tingali kahirupan kampung khas Nepal. Pamikir ngeunaan wisata, kampung anu sayogi pikeun ieu nyaéta kampung Newari ti Bandipur, pas di jalan ka Pokhara. Mangrupikeun désa khas Himalaya sareng pernah janten pos klasik dina rute antara India sareng Tibet. Naon situs geulis! Wangunanna lami, klasik, aya candi, tempat suci sareng kafe langkung modéren anu ngiringan sumur turis.

Sajauh ieu sakilas ningali naon anu kedah ditingali di Nepal, tapi sacara alami éta sanés hiji-hijina hal. Urang tiasa nyarios yén tempat anu bakal didatangan di Nepal nyaéta Everst, Dolpo, Chitwan, Lumbini anu tempat lahirna Budha, Kumari, Lebak Gokyo, Kopan atanapi Biara Tengboche. Sareng naon anu tiasa urang lakukeun aya hubunganana sareng kagiatan gunung, jalan budaya sareng agama.

tungtungna, Kumaha upami Covid 19 di Nepal? Ayeuna upami anjeun ngagaduhan dua dosis vaksin Covid 19, anjeun henteu karantina, duanana dosis kedah sahenteuna 14 dinten sateuacan perjalanan. Upami anjeun henteu ngagaduhan vaksin, anjeun kedah ngolah visa sateuacan indit ka Nepal sareng karantina 10 dinten sateuacan. Anjeun ogé kedah angkat nganggo PCR négatip 72 jam sateuacanna upami anjeun sumping nganggo hawa sareng dina waktos 72 jam upami anjeun sumping ka darat.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*