Naon ningali di Okinawa

Perjalanan lengkep ka Jepang teu bisa dipikir tanpa nyaho Okinawa. Ieu salah sahiji préféktur nu nyieun nagara tapi nyaeta kira-kira tilu jam ganjil ku pesawat ti Tokyo, leuwih deukeut ka Taiwan ti ka pulo utama Jepang.

Okinawa mangrupikeun tujuan tropis laut pirus sareng pantai pasir bodas, tapi dina waktos anu sami carita tragis Perang Dunya II sareng émigrasi pasca-konflik anu ageung beuratna dina tonggongna. Kiwari, di Actualidad Viajes, naon ningali di Okinawa.

Okinawa

Kantos Éta Karajaan Kyukyu, hiji karajaan merdika nu di sawatara titik dina abad seventeenth mayar upeti ka kaisar Cina, tapi dina 1609 penaklukan Jepang dimimitian ku kituna upeti lulus ti leungeun jeung éta dina jaman kaisar Meiji. dina ahir abad ka-XNUMX, yén Jepang dianéksasi kana dominions na sacara resmi. Jelas Cina henteu hoyong terang nanaon tapi sareng Amérika Serikat salaku mediator, naon anu anjeun pikir bakal kajadian? Karajaan ieu réngsé sarta Okinawa jeung sesa pulo jadi Jepang.

Sanggeus perang, nu keur wewengkon pulo ieu sangar teuas, éta Amérika nuluykeun pikeun ngatur sagalana sarta maranéhanana dibikeun ka pamaréntah Jepang dina waktu nu beda. Total transfer ngan bakal lumangsung dina '70sSanaos masih aya pangkalan Amérika ayeuna anu terus ditolak ku Okinawa.

Naon ningali di Okinawa

Mimiti anjeun kedah nyarios éta eta mangrupa Nusantara sarta yén aya sababaraha pulo nganjang, tapi nu aya teh pulo okinawa sami, naon éta panggedéna jeung pangeusina di préféktur, sajaba ti jadi puseur transportasi.

Ibu kota préféktur nyaéta kota Naha sareng éta tempat pangkalan Amérika. Bagian kota anu paling urbanisasi aya di tengah pulo, tapi tungtung kidul masih rada kasar sareng kirang pendudukna, sedengkeun bagian kalér nahan pasir leuweung sareng sababaraha désa nelayan.

Kuring aya di 2019, dina perjalanan terakhir kuring ka Jepang pra-pandémik, sareng kuring kedah nyarios yén kuring henteu resep pisan ka kota Naha. Kacuali jalan utama teu seueur anu ningali sareng upami anjeun ngalih sakedik ku beus, milarian badut caket dieu, anjeun ningali yén kotana rada sedih sareng henteu dina kaayaan anu saé sapertos anu anjeun tingali di tengah Jepang.

Kami sumping ku pesawat ti Bandara Haneda sareng ti bandara lokal kami nyandak monorel anu, sanaos henteu ngajantenkeun perjalanan anu saé, ngadeukeutkeun anjeun ka titik anu paling penting di kota Naha. hotél urang éta ngeunaan 400 méter ti stasiun sarta sanajan urang ngira yén toko ditutup keur sabtu minggu teh, teu, aranjeunna tetep cara nu unggal dinten urang cicing jadi eta seemed kawas sektor jurig leuwih ti hiji kota hirup.

Urang néangan hiji hotél nu deukeut jeung jalan utama, Kokusaidori atanapi Calle Internacional, sakumaha tarjamahan bakal. Geus isin panjangna dua kilométer sarta meuntas puseur Naha dimimitian kurang leuwih di stasiun beus sentral jeung balai kota.

Éta ngagaduhan toko sadaya jinis, bar, hotél sareng réstoran dina dua sisi, sadayana dina gaya kota pantai. Sababaraha ageung sareng lega ogé dibuka galeri katutupan pinuh ku toko-toko anu kahareupna muka kana sababaraha cabang deui, sareng di dinya anjeun tiasa kaleungitan samentawis milarian nawar atanapi kabur ti panonpoé: Mutsumidori jeung Hondori.

Sareng upami anjeun angkat ka Naha dina usum panas anjeun bakal maot ku panas. Urang sacara harfiah mikir ngeunaan laut tapi panas pisan. Urang ogé indit néangan peuting tapi aya bener pisan saeutik. Kami ngira yén kusabab éta iklim tropis kami bakal mendakan toko sareng réstoran dibuka dugi ka engké tapi henteu, nutup sagalana mimiti sareng tengah wengi anjeun tiasa bobo.

Sabenerna gerakanna konséntrasi dina 200 atawa 300 méter, teu leuwih, "hirup" mimiti mudun beuki anjeun leumpang sarta sanajan aya wangunan komersil anyar sigana yén toko sarua jeung di '70s atawa' 80s. Dina soré, nalika jalma balik ti excursions jeung pantai, aya leuwih jalma sarta geus waktuna pikeun balanja keur hadiah atawa boga és krim. merek lokal nu pang populerna nyaeta Segel biru da ngeunah pisan. Anjeun ogé tiasa nyobian daging lokal, aya seueur barbecue anu ngamajukeunana.

Undoubtedly nu pangalusna yén pulo utama nawarkeun dina watesan pariwisata teh Akuarium Churaumi, mangrupikeun akuarium pangsaéna di nagara éta sareng saatos ditutup mangtaun-taun kusabab virus korona, dibuka deui Oktober kamari. Tempatna asalna ti taun 70-an, tapi taun 2002 parantos didesain ulang. Naon anu pangsaéna? Nu badag tank Kuroshio, salah sahiji nu panggedéna di dunya. Éta dingaranan arus Kuroshio anu tanggung jawab kana rupa-rupa flora sareng fauna laut anu éndah di kapuloan.

Di jero tank aya seueur rupa-rupa spésiés, kalebet hiu paus jeung stingrays. Ganteng! Akuarium ngagaduhan tilu lanté, kalayan lawang di lantai katilu sareng jalan kaluar di lantai kahiji. Aya kolam renang dimana anjeun tiasa nyabak lauk sareng ningali tampilan karang hirup anu éndah. Rute anu diusulkeun tempatna nyandak anjeun ka Tangki Kuroshio sareng ieu dimana anjeun tetep seueur kunjungan kusabab pandangan anu saé sareng untung anjeun tiasa ningali kumaha tuang lauk. Aya ogé téater-bioskop kalayan proyéksi ngeunaan kahirupan laut pulo.

Kabeneran aya tank mangrupikeun hal anu pangsaéna dina akuarium, tapi upami anjeun resep kahirupan laut, sésana ogé moal nguciwakeun anjeun. Aya henteu kakurangan pools outdoor kalawan dolphins, kuya laut, sarta manatees. Kumaha anjeun ka dieu? Hadé pisan mun éta nyéwa mobil jeung indit sorangan sabab nyaeta 90 kilométer ti puseur kota Naha, tapi anjeun ogé tiasa indit ku beuss, ngagunakeun Okinawa Airport shuttle atawa Yanbaru Express atawa 117 beus. Grendeng nyaéta 1880 yen.

Abdi resep pisan kana sajarah sareng salah sahiji hal anu sok narik kuring ka Jepang nyaéta sajarah invasifna sareng partisipasina dina Perang Dunya II, janten minat kuring aya. Janten, kuring nganjang ka Peringatan perang. Okianawa éta adegan nu battles bloodiest tina nu disebut Perang Pasifik sareng diperkirakeun yén sakitar 200 rébu urang, satengah sipil, ditambah 12.500 Amérika, maot dina bentrokan anu lumangsung ti April nepi ka Juni '45.

Mémori perang téh beurat tur salawasna hadir jadi aya museum, memorials jeung monumen madhab. Malah, lila-lila sang kaisar bisa napak di pulo eta sabab jalma-jalma malah teu hayang nempo manehna. Peringatan utama nyaéta Taman Peringatan Damai nu aya di ujung kidul pulo, jeung musium nyadiakeun wawasan perang jeung perangna ditangtoskeun.

Aya ogé koleksi badag plak batu mawa ngaran prajurit jeung sipil nu murag, kaasup Taiwanese jeung Koréa anu jadi kuli paksa atawa budak Jepang. Sababaraha kilométer jauhna teh Tugu Himeyuri reminiscent murid SMA awéwé anu digawé di tentara, di rumah sakit ngali kaluar tina batu di pasir dina kaayaan pikareueuseun, sarta anu, keur bagian paling, maot.

Dina hal ieu, kuring nyarankeun pisan nganjang ka Barak Bawah Tanah Angkatan Laut Jepang. Anjeun tiasa ka dinya ku beus, nyandak éta di Terminal Beus Naha. tempat ieu underground sarta diwangun ku a jaringan torowongan sababaraha méter, kalawan passages, tangga jeung kamar tina ukuran béda, nu dijadikeun markas angkatan laut Jepang salila perang.

Anjeun bakal ningali rohangan dimana generator listrik, anu sanés dimana kantor damel, tangga anu nyambungkeun koridor dina jangkung anu béda-béda sareng kamar anu témbokna nahan ngambah shrapnel dimana sababaraha prajurit mutuskeun pikeun bunuh diri sateuacan caket tina eleh. Ieu bener mobilizing keur leumpang sabudeureun dieu. Kami untung na kami ngan opat jalma anu meuntas jalur. Teu panas pisan, tapi urang teu bisa ngabayangkeun kumaha ratusan prajurit geus hirup babarengan dina eta koridor ketat.

Pangakuan nyaéta 600 yen sareng dibuka unggal dinten ti 9 énjing dugi ka 5 sonten. Éta patut. situs séjén anu Palasik di Okinawa teh Shuri Castle. Sedihna kahuruan teu lami saatos kunjungan kami dina Oktober 2019, tapi aya rencana pikeun ngawangun deui dina 2026. Samentawis éta, anjeun tiasa ningali kumaha situs éta digarap. Hanjakal, éta loba kajadian jeung wangunan sajarah di Jepang, aranjeunna dijieunna tina kai jeung batu, jadi hésé pisan manggihan wangunan aslina tur bener heubeul.

Shuri nyaéta nami ibukota asli Karajaan Ryuku sareng benteng ieu dina daptar UNESCO Warisan Dunya. puri ruined sejen nyaeta Istana Nakagusuku jeung aya oge nu Kebon Shikinaen, nu éta taman karajaan atawa Tamaudun, mausoleum karajaan. Pikeun mikawanoh budaya lokal anjeun tiasa nganjang Okinawa Dunya atanapi Ryukyu Mura. Upami anjeun resep seni aya Museum Prefektur Okinawa, upami anjeun resep keramik anjeun tiasa leumpang sareng balanja di sekitar Kacamatan Tsuboya.

Kampung Amérika Éta pusat komersil caket pangkalan Amérika, tapi upami anjeun henteu di Okinawa pikeun ningali Amerika anu langkung saé, ulah didatangan. Upami anjeun resep nanas, kuring bakal nyarios yén Okianawa ngagaduhan perkebunan buah ieu sareng produsén anu saé. Aranjeunna super amis sareng juicy! The Taman Nanas Nago nyaeta paling. Sareng sakumaha anu anjeun terang, Jepang mangrupakeun drinkers bir badagmerek lokal téh Orion. Anjeun malah bisa nganjang ka distillery dina tur pisan fun.

Kabeneran nyaéta yén hal anu pangsaéna anu anjeun tiasa laksanakeun di pulo utama Okinawa nyaéta tetep di Naha, masihan kota sababaraha dinten sareng nyéwa mobil pikeun wisata pulo, upami anjeun henteu ngaliwat ka sababaraha pulo anu langkung tropis . Kalayan mobil anjeun gaduh kabébasan gerak sareng anjeun tiasa angkat ka pulo-pulo alit anu dihubungkeun ku sasak sareng anu éndah pisan. Dina kasus urang, urang naek pesawat ka Miyakoshima, hiji pulo geulis tur tropis dimana urang méakkeun lima poé hébat ... panas pisan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*