Naon ningali di Sierra de Madrid

Témbongkeun tina Sierra de Madrid

Aya cuaca alus? Nya, anjeun kedah di luar sareng nikmati! Leres, anjeun ogé tiasa ngalakukeun hiji hal upami anjeun cicing di Madrid, kota-kota ageung gaduh sudut pikeun ngalakukeunana, éta masalah terang aranjeunna sareng terang kumaha ngamangpaatkeunana.

Nelepon Sierras of Madrid nyieun jajaran gunung deukeut ibukota anu ngaranna bener nyaeta Sierra de Guadarrama sareng dinten ieu urang bakal ningali naon ningali dieu.

Sierra de Madrid

Kota Sierra de Madrid

Sanajan dulur nelepon ieu runtuyan gunung nami anu leres nyaéta Sierra de Madrid. pagunungan téh dibagi ku propinsi Ávila, Komunitas Madrid sareng Segovia. Upami anjeun henteu hoyong atanapi anjeun tiasa angkat jauh dina liburan sareng anjeun resep ka luar, maka tujuan ieu saé.

Anjeun tiasa ngojay sareng baseuh di kolam renang alam, jalan-jalan, piknik sareng seueur deui. Sareng éta a tujuan hébat pikeun kulawarga sabab barudak resep pisan gerak. Nya, tiasa waé budak leutik anjeun nyambung pisan kana layarna, janten nyandak kaluar sakedik ogé mangrupikeun ide anu saé.

Hayu urang balik ku bagéan: The misnamed Sierra de Madrid bisa dibagi kana Sierra Oeste, Sierra de Guadarrama jeung Sierra Norte.

Sierra de Guadarrama

pintonan Sierra de Guardarama

Sierra de Guadarrama mangrupa runtuyan pagunungan anu mangrupa bagian ti satengah wétan Sistim Tengah puseur jazirah Ibéria. Ieu manjangan ngaliwatan propinsi di Madrid, Avila sareng Segovia. Panjangna bakal sakitar 80 kilométer sareng Peñalara mangrupikeun puncak pangluhurna kalayan 2428 méter di luhur permukaan laut.

Ragaji ngabagi cekungan Duero sareng Tagus tur mangrupakeun lahan nu abounds di grasslands, pines liar sarta wewengkon taringgul. Ieu ngan 60 kilométer ti Madrid da eta mah rame pisan. Cai mibanda infrastruktur alus pariwisata sarta olahraga gunung, ku kituna anjeun salawasna kudu ati jeung lingkungan. Ieuh aya dua cagar alam: Taman Daerah Cuenca Alta de Manzanares, ngawengku 47 héktar sarta Cagar Biosfir saprak 1991.

Taman ieu aya di sapanjang Walungan Manzanares sareng di La Pedriza. taman sejen nyaeta Puncak Peñalara, Cirque sareng Taman Alam Laguna. Legana 768 héktar aya di tengah-tengah pagunungan. Ieu dimana urang manggihan puncak Peñalara jeung grup laguna asal glasial kayaning Laguna Grande de Peñalara, Laguna Chica, éta tina Anyelir, éta tina Manuks… Aya ogé nu Taman Nasional Guardarma, proyék panyalindungan ékosistem.

Pamandangan Sierra de Guadarrama 2

Sierra boga loba "pagunungan pass", loba nu jangkungna leuwih ti 1800 méter sarta loba puseur wisata lianna. Pangkolotna nyaéta Pelabuhan Fuenfria, geus dipaké ku bangsa Romawi nalika maranéhna leumpang ngaliwatan lemahna ieu. Urang bisa ngaranan Puerto de Navacerreada, Puerto de Cotos atanapi Morcuera, ngan sababaraha ngaran. oge aya curug, walungan jeung waduk.

Jelas ieu geulis ogé nempo Aya kota: La Hiruela, Patones de Arriba, Puebla de la Sierra, Pradena del Rincón, El Berrueco, Montejo de la Sierra. jeung sababaraha deui. Aya kota kalawan sajarah kawas San Lorenzo tina El Escorial o Miraflores tina Sierra jeung situs ngadéklarasikeun warisan alam kayaning La Pedriza atawa Hayedo de Montejo. La Hiruela tradisional pisan, kalayan seueur jalur hiking anu pikaresepeun, Paton Ieu super picturesque sahingga pisan difoto, di El Berrueco aya embung El Atazar.

Lanskap Sierra de Guadarrama

Diantara anu tiasa urang laksanakeun di dieu, hiji ogé tiasa nyaho bunker Perang Sipil, turutan Rute Arcipestre de Hita, didatangan El Escorial tur meunang dina korsi Felipe II, ogé nanjak Monte Abantos atanapi numpak burricleta di Manzanares el Real.

Sierra Kulon

Sierra Oeste Puncak

Ieu mangrupikeun salah sahiji daérah Komunitas Madrid sareng aya di beulah kidul-kulon. Ieuh walungan Perales jeung Alberche ngaliwat sareng aya bentang pisan variatif sabab luhurna beda-beda ti 500 nepi ka 1500 méter di luhur permukaan laut.

Sierra Oeste nyaéta antara anu terakhir tina Sierra de Guardarama sareng séktor mimiti Sierra de Gredos. Nyaéta leuweung coniferous na chestnut, Oaks cork na Oaks holm, contona. Ieu hujan loba sapanjang taun, sanajan kirang dina usum panas, sarta lamun balik dina usum tiis, nyiapkeun tiis jeung ibun occasional jeung salju.

Sierra Kulon Éta tanah Cenigentes, Aldea de Fresneo, Comelnar del Arroyo atanapi Navas del Rey., diantara kotamadya lianna. Di dieu anjeun bisa naek sapédah ngaliwatan Alberche, contona, atawa nganjang ka embung San Juan sarta ngalakukeun kagiatan, didatangan wineries, seneng-seneng di Adventure Park di Pelayos de la Presa, didatangan sasak abad pertengahan Valdemaqueda, nu geulis Leuweung Enchanted di San Martín de Valdeiglesias atawa puseur Nothingness di Robledo de Chavela.

Sierra Kalér

Canyon picturesque di Sierra Norte

Tempatna di tungtung kalér Komunitas Madrid sareng jumlahna aya 1253 kilométer pasagi di 42 munisipalitas. Walungan Lozoya ngaliwatan dieu, nu boga lima waduk sahingga mangrupakeun suplai cai utama masarakat. Di jero gunung ieu aya loba lebak (Lozoya Valley, Jarama Valley, Sierra de la Cabrera jeung sajabana).

Ieuh sereal, kebon zaitun jeung kebon anggur anu dibudidayakan jeung aya geulis leuweung pinus jeung ek, kemiri, elm, lebu, juniper na holm ek. Geus salawasna dipikawanoh salaku "pagunungan goréng", dedicated ka tatanén jeung peternakan, tapi pikeun sawatara waktu ayeuna, pariwisata geus dimekarkeun, gaining pentingna jeung promosi.

Dina Sierra Norte anjeun tiasa ngamandian di Las Presillas kolam renang Pengetahuan Alam, nganjang ka Biara Santa Maria de El Paular, tuturkeun didieu teh Los Robledos Rute, dibere nyaho leuweung Finlandia, éta curug purgatory, Naik sapédah di sabudeureun waduk Pinilla atanapi naék kanu.

Bentang Sierra Norte

Kumaha carana meunang ka Sierra Norte? Ti Madrid jalur utama nyaéta jalan tol A1. Jarakna 50 kilométer. Bilbaeo nyaeta 300 sarta Burgos nyaeta 150. Salawasna ku mobil, Tapi anjeun oge bisa make beus. Éta gaduh halaman wéb anu saé sareng lengkep, pikeun nganjang sareng perhatikeun sateuacan ngamimitian petualangan.

Tungtungna, saluareun tujuan-tujuan ieu dina anu disebut Sierra de Madrid, anu, sakumaha anu kami nyarios, disebat anu henteu leres, urang tiasa nganjang ka sababaraha tujuan di propinsi tatangga. Kuring nyarios ngeunaan batu, salah sahiji kota paling geulis di Segovia jeung di Spanyol,  ski di La Pinilla, ngalakukeun Rute sahiji kota hideung tina Guadalajara, latihan trekking  sareng seueur deui

Kabeneran aya di deukeut Madrid aya seueur pilihan pariwisata.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*