Naon ningali di Soria jeung sakuliling

Soria

Upami anjeun heran naon ningali di Soria jeung sakuliling Kusabab rencana datangna ka kota Castilian, anjeun kudu nyaho yen eta boga warisan monumental rongkah. Nyatana, matak heran yén kota leutik sapertos kitu (bieu pisan opat puluh rébu pangeusi) ngagaduhan kabeungharan warisan sapertos kitu.

Sedengkeun pikeun ieu, rentang ti jaman Romawi nepi ka kiwari, ngaliwatan Abad Pertengahan, Renaissance, Baroque atanapi Neoclassicism. Ku alatan éta, teu cocog rupa gede jeung kabeungharan monumental. Sajaba ti éta, Soria boga rupa-rupa wewengkon héjo. Sareng, upami ieu sigana sakedik ka anjeun, éta ngagaduhan lingkungan alam anu saé sareng dimana gedong-gedong bersejarah ogé seueur pisan. Tapi, tanpa basa-basi deui, kami badé nunjukkeun ka anjeun sadayana anu tiasa ditingali di Soria sareng sakurilingna.

Naon ningali di Soria jeung sabudeureun, ti monumen urban ka lingkungan alam

Urang baris dimimitian jalur urang ngaliwatan Soria, anu monumen teu detract ti maranéhanana Segovia o Avila, di puseur kota Castilian. Teras we bakal ngadeukeutan bentang sareng monumen pinggiran kota anu, kumaha oge, sami-sami spektakuler sareng bakal narik anjeun. Sadaya ieu tanpa hilap musium anu pikaresepeun anu nawiskeun anjeun.

Plaza Mayor, hal kahiji ningali di Soria

Alun-alun utama

Alun-alun Utama Soria

Pikeun minuhan rencana urang, urang mimitian tur Soria di na Plaza Mayor, puseur saraf otentik kota. Porticoed sarta kalawan Pancuran Singa Di puseur na, nu diwangun dina 1798, eta boga sababaraha monumen anu, ku sorangan, menerkeun datangna ka Soria.

Nya éta kasus Istana Panongton, wangunan neoklasik neoklasik maksakeun tur sober ti abad ka-XNUMX nu kiwari imah puseur budaya. Ogé ti Imah tina dua belas nasab, anu fasadna nyaéta gaya pos-Herrerian, sareng tina DPR umum, kiwari Arsip Municipal. Kitu ogé, anjeun tiasa ningali dina Plaza Mayor teh karaton Doña Urraca, anu formulir ayeuna tanggal ti abad seventeenth, sarta ti bale kota kalawan imah na napel na, dating ti ahir abad ka-XNUMX.

Katedral San Pedro

Co-Cathedral of San Pedro de Soria

Katedral San Pedro

Sanajan ngajaga sésa-sésa garéja monastik primitif ti abad ka-XNUMX, éta diwangun dina ka-XNUMX nuturkeun kanon tina gaya plateresque. Mibanda rencana ruang tamu kalawan tilu naves dibagi kana lima bagian sarta kalawan ceilings vaulted ngawangun béntang. Jero eta imah sababaraha chapels jeung altarpiece utama, karya Fransisco del Rio dina abad sixteenth. Ngeunaan jaba, éta Panto suci jeung munara, jeung lonceng spektakuler na.

Tapi permata hébat ti Co-katedral nyaeta na tukang ngaput, dinyatakeun monumen nasional di 1929. Hal ieu diaksés ngaliwatan doorway kalawan arch semicircular sarta diwangun dina abad ka-XNUMX. Tilu galeri arched na kalawan ibukota anu ngagambarkeun sato hebat, vegetasi jeung passages tina Alkitab. Ti cloister nu, Anjeun ogé bisa ngakses Refectory, nu ayeuna imah nu Museum Diocesan.

gereja séjén ningali di Soria

Garéja San Juan de Rabanera

Garéja San Juan de Rabanera

Kota Castilian sakali miboga tilu puluh lima paroki, tapi loba gereja na geus ngiles. Nanging, diantara anu dilestarikan, kami kedah nyarankeun yén anjeun nganjang ka tilu: éta San Juan de Rabanera, yén Our Lady of Espino jeung Santo Domingo.

Kahiji milik ahir Romanesque sarta geus mangrupa Tugu Nasional saprak 1929. Pikeun bagian na, kadua imah gambar tina santo patron kota sarta diwangun dina abad ka-XNUMX handap canons Plateresque dina sésa-sésa garéja primitif sejen. Sedengkeun pikeun hiji di Santo DomingoÉta ogé Romanesque, tapi orisinalitas pangageungna aya dina adul na. Ieu mangrupakeun trinitas dikurilingan ku opat archivolts kalawan pamandangan Alkitabiah ukiran sarta aya ngan lima tipe ieu di dunya.

Sakumaha anu kami nyarioskeun ka anjeun, aranjeunna sanés hiji-hijina gereja anu tiasa ditingali di Soria sareng sakurilingna. Kami ogé mamatahan anjeun nganjang ka San Nicolás, San Ginés, Santa María la Mayor atanapi San Miguel de Cabrejas.

témbok Soria jeung puri

Tembok Soria

Tembok Soria

Pindah kana arsitéktur sipil Soria, urang mimiti bakal nyaritakeun ngeunaan éta témbok abad pertengahan. Diwangun dina abad ka-4100, éta panjangna XNUMX méter sareng bentukna quadrangular. Ayeuna, bagian anu hadé tina éta dilestarikan, sanaos sanés pantona. Gantina, aya kénéh dua shutters atawa panto leutik: San Ginés sareng San Agustín.

Pikeun bagian na, benteng, ayeuna ruruntuhan, éta bagian tina témbok jeung dipercaya geus diwangun dina kali. Fernan Gonzalez. Dinten anjeun tiasa ningali sésa-sésa jaga, dipager témbok jero sareng aksésna, diapit ku dua kubus.

Di sisi séjén, éta sasak kota abad pertengahanMemang bener eta geus disimpen dina sababaraha kali. Diwangun dina batu, ukuran saratus dua belas méter sarta ngabogaan dalapan arches semicircular. Kami mamatahan anjeun nganjang ka wengi, sabab gaduh cahaya wengi anu saé.

Kami ogé nyarankeun nganjang ka sasak Charles IV, dating ti abad ka-XNUMX jeung beusi, diwangun dina 1929 salaku jalur kareta api antara Soria jeung Torralba.

karaton mulya

Istana Jumlah Gómara

Istana tina Jumlah Gómara

Bagian anu hadé tina warisan monumental anu tiasa ditingali di Soria sareng sakulilingna diwangun ku istana mulya. Di antarana, dua ogé menonjol: éta tina cacah Gómara sareng Los Ríos sareng Salcedo.

Anu kahiji di antarana diwangun dina ahir abad ka-2000 kalayan seueur pangaruh tina gaya Herrerian sareng parantos janten Aset Minat Budaya saprak XNUMX. Panasaran, Istana Walungan jeung Salcedo Éta diwangun ku kulawarga anu sami anu ngadamel anu sateuacana. Éta dina gaya Renaissance sareng ayeuna mangrupikeun Arsip Sejarah Propinsi.

Marengan imah mulya ieu, anjeun tiasa ningali loba batur di Soria. Kami bakal nyorot anjeun karaton tina Castejones jeung Don Diego de Solier, nu ngahiji, kitu ogé éta Déwan Propinsi, nu neoklasik sarta nawarkeun maneh hiji set metot patung on hareup na.

Pikeun bagian na, wangunan tina Numancia Silaturahim Circle Éta mangrupikeun harta abad ka-XNUMX anu éndah. Di jero, Balé Eunteung jeung Museum Panyajak, dedicated ka jalma anu ngaliwatan Soria jeung ayat dedicated ka anjeunna: Gustavo Adolfo Bécquer, Antonio Machado jeung Gerardo Diego.

Soria sabudeureun

Padepokan San Saturio

Padepokan San Sabtu

Sanajan urang geus ninggalkeun sababaraha monumen dina pipa nu, urang ayeuna bade ngabejaan Anjeun tentang sakuliling geulis kota Castilian jeung warisan maranéhna ogé mibanda. Di taman puri, lokasina dimana ieu, anjeun boga sudut pandang pangalusna pikeun nempo Soria ti titik pangluhurna na. Tapi, paru héjo utama kota nyaéta Taman Alameda de Cervantes, dimana aya leuwih ti saratus tilu puluh spésiés tutuwuhan.

Anjeun oge bisa leumpang ngaliwatan Paséo de San Polo jeung, dina usum panas, ngamandian di Sotolaya del Duero. Ngan nyokot jalur ieu anjeun bakal ngahontal éta padepokan San saturio, Salah sahiji candi paling panasaran di kota Castilian sarta dedicated ka patron na. Ieu diwangun dina abad ka-XNUMX dina runtuyan guha jeung kamar dibor dina batu. Di jerona aya mural Baroque sareng altar ogé milik gaya ieu.

Di sisi séjén, ngeunaan dalapan kilométer ti kota teh gunung Valosandero, nu mangrupa salah sahiji tempat favorit pikeun Sorians pikeun hiking tur ngarasakeun alam. Nalika anjeun leumpang sapanjang sababaraha jalurna, anjeun bakal tiasa ningali lukisan guha ti Jaman Perunggu.

Tapi, lamun aya hiji tempat nu kudu ningali di sabudeureun Soria, ieu enclave tina ruruntuhan of Numantia, Populasi Celtibéria kuno anu heroik nolak dikepungna pasukan Romawi nepi ka ahirna bunuh diri sacara koléktif. Husus, lokasina di Cerro de la Muela sareng gaduh rékréasi bumi sareng gedong-gedong sanés waktos éta.

Pelengkap penting pikeun kunjungan ieu nyaéta Museum Numantino. Ieu imah loba potongan kapanggih dina situs kota kuna, tapi ogé séjén malah leuwih heubeul, milik Paleolitik jeung Beusi Jaman.

Walungan Lobos

Padepokan San Bartolomé, di jurang walungan Lobos

Di sisi séjén, ruruntuhan maksakeun tina biara San Juan de Duero. Diwangun dina abad ka-XNUMX, urang bakal ngahontal éta ngaliwatan sasak Romawi. Ayeuna, arches megah tina cloister na, adorned ku relief, bieu dilestarikan.

Tungtungna, urang mamatahan anjeun pikeun nganjang ka Walungan Lobos, malah leuwih impressive ti tempat saméméhna tur lokasina di taman alam nu ngaranna sarua. Di jerona, dipayungan ku pasir-pasir lungkawing, nyaeta padepokan San Bartolomé, ngabentuk situs nu pinuh ku mistik. Diwangun dina kuartal kahiji abad ka-XNUMX ku Templars, éta ngagabungkeun Romanesque sareng Gothic sareng mangrupikeun bagian tina biara anu ayeuna parantos ngaleungit.

Sakuliah taman alam ieu, aya sababaraha sudut pandang nu bisa Anjeun ngahontal ku hiking trails pikeun meunangkeun pintonan megah tina Canyon nu. Diantarana, Costalago, Lastrilla sareng La Galiana. Anjeun oge bisa ngalakukeun tur sapédah komo tunggang kuda.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun loba naon naon ningali di Soria jeung sakuliling. Kami henteu ngagaduhan rohangan pikeun nyarioskeun sadaya keajaiban kota Castilian sareng anu ngurilingan éta. Tapi kami henteu nolak nyebatkeun anjeun sapertos populasi Burgo de Osma, jeung Katedral spektakuler Santa María de la Asunción jeung Rumah Sakit de San Agustín; medinaceli, kalawan spektakuler Plaza Walikota na, atawa Vinuesa, kalawan warisan agama lega na, ayana deukeut Laguna Negra jeung cirques glasial Sierra de Urbión. Naha sanés ide anu saé pikeun nganjang ka sadaya keajaiban ieu?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)