Naon anu kedah ditingali di Toledo

Naon anu kedah ditingali di Toledo

Seueur tina Datang anu datang ka ibukota mutuskeun ningali kota-kota anu caket sapertos Toledo, kumargi tempatna jarakna pondok ti Madrid. Kota ieu, tempatna di bukit di komunitas Castilla la Mancha, nawiskeun seueur sajarah sareng tugu anu indah di lingkungan anu sepi anu resep sadayana pengunjung.

En Toledo aya seueur anu tiasa ditingali, janten sababaraha dinten bakal dianjurkeun kanggo tiasa ningali sagala rupa anu dipikaresep ku anteng. Di jalan-jalanna anjeun tiasa mendakan monumen Arab, Yahudi sareng Kristen, anu nyaritakeun ngeunaan jaman baheula anu numbu ka kota ieu.

Katedral Toledo

Katedral Toledo

Katedral Santa María ogé katelah Catedral Primada mangrupikeun gedong agama anu paling penting di kota ieu. Cacah ku hiji gaya gothic éndah sareng pangwangunan dimimitian dina abad ka-XNUMX. Dina fasad utama anjeun tiasa ningali tilu panto. Panto Panghampura, Panto Kiamat Terakhir sareng Panto Naraka. Di beulah kalér nyaéta Puerta del Reloj, anu pangkolotna. Puerta de los Leones anu panggedéna sareng paling modéren. Menara ogé menonjol sareng ngan hiji-hijina, sanaos dua direncanakeun. Éta ngagaduhan gaya Gothic kalayan pangaruh Mudejar. Di jero anjeun tiasa ningali sababaraha kapel anu dihias euyeub sareng kami ogé mendakan makam Enrique II ti Kastil, Eleanor ti Aragon atanapi Juan I ti Kastil.

Alcazar ti Toledo

Alcazar ti Toledo

Ieu mangrupikeun salah sahiji hal anu penting anu kedah ditingali di Toledo. A bénténg diwangun dina batu di beulah luhur kota. Di jero Alcazar anjeun tiasa ningali Perpustakaan Castilla la Mancha anu hébat sareng Museum Militer. Salaku tambahan, di tukangeun Alcázar aya sababaraha kebon éndah ngalangkungan jalan-jalan. Pikeun lebet ka gedung anjeun mimitina kedah mésér tikét.

Pandangan ti lebak

Pandangan ti lebak

Upami anjeun hoyong gaduh hiji pemandangan panorama kota Toledo anu nyolokAnjeun teu kedah sono ngadatangan Mirador del Valle. Éta mangrupikeun situs anu kawéntar, kumargi pandangan kota matak kagum. Nalika kota ogé aya dina gunung, urang mendakan gambar anu saé pikeun poto-poto anu pangsaéna.

Sinagog Santa María la Blanca

Synagogue

Kota Toledo menonjol janten tempat dimana urang Kristen, Arab sareng Yahudi cicing sauyunan, masing-masing ngagaduhan kapercayaan, budaya sareng agama. Éta sababna dinten ayeuna urang tiasa ningali gedong sapertos kieu, sinagog anu tempatna dina suku Yahudi. Tanggalna ti abad ka-XNUMX sareng nalika urang ningali éta urang bakal sadar naha nami 'La Blanca'. Éta menonjol pikeun kaéndahanana anu hébat sareng nada bodas anu ngajantenkeunana katingali pas ningali éta.

Puerta de la Bisagra sareng tembok

Panto Engsel

Toledo éta a kota benteng sareng tembok pikeun kaamanan tambahan. Ayeuna, sababaraha gerbang lebet ka kota dilestarikan, anu paling kasohor nyaéta Puerta de la Bisagra, anu mangrupikeun menara anu diwangun salaku lengkungan jaya anu ngalangkungan kota sareng di mana urang tiasa ningali lapisan Carlos V. Di kota anjeun ogé tiasa ningali bagéan témbok sareng gerbang sapertos Alcántara atanapi Alfonso VI.

Biara San Juan de los Reyes

Biara San Juan de los Reyes

Ieu Biara Franciscan abad ka-XNUMX. Di jerona anjeun tiasa ningali campuran gaya Gothic sareng Mudejar anu masih aya di daérah ieu. Juru besi teu diragukeun salah sahiji daérah anu paling éndah, diwangun ku kolong ribbed dina galéri sareng kebon sentral anu saé pikeun jalan-jalan terasrasakeun cuaca anu saé. Di sababaraha daérah biara anjeun tiasa ningali langit-langit anu dipapaésan kalayan pola gaya Mudejar.

Masjid Cristo de la Luz

Masjid Toledo

ieu Mesjid ngan ukur hiji deui anu nangtung sareng yén éta miheulaan reconquest Kristen. Éta sanés masjid ageung tapi éta pantes ditingali. Di jero urang tiasa ningali lengkungan sareng kubah khas masjid. Salami mangtaun-taun taun rekonquest, sababaraha bagéan ditambihan, sapertos daérah apse.

Alun-alun Zocodover

Alun-alun Zocodover

Upami anjeun salah sahiji jalma anu resep ngalangkungan kota sareng ical di jalan-jalan na, anjeun pasti bakal kedah ngalangkungan Plaza Zocodover, anu éta sapertos alun-alun utama Toledo. Mangrupikeun tempat sentral dimana seueur jalanna ngahiji. Di alun-alun anu meriah ieu dinten ayeuna urang tiasa ningali bar sareng sababaraha toko. Aya sababaraha panasaran disakurilingna sareng éta handapeun permukaanna aya sababaraha urinal umum anu dikubur. Urang ogé kedah terang yén ieu dimana kajadian sapertos amal iman atanapi bahkan banteng bantosan diayakeun sareng berabad-abad ka pengker mayit jalma-jalma tanpa kulawarga kakeunaan pikeun ngumpulkeun dana kanggo dikubur.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*