Naon anu kedah ditingali dina Valderrobres

Valderrobres

La Kota Valderrobres perenahna di Teruel sareng éta katelah Vall-de-roures di Catalan. Salaku catetan urang kedah nunjukkeun yén kota éta aya dina daptar kota-kota anu paling indah di Spanyol, janten tiasa janten kabutuhan lamun urang ka Aragon.

Hayu urang tingali naon na tempat dipikaresep di kota Valderrobres ieu sareng ogé sababaraha riwayat na. Kota anu menawan ieu menonjol pikeun ayana dina bukit antara gunung sareng leuweung pinus, naha éta mangrupikeun tempat anu strategis. Ayeuna nuju nampi pariwisata katarik ku warisan sareng ku katenangan anu ngan ukur di jinis-jinis kota ieu.

Kenalan Valderrobres

Kota Valderrobres perenahna dina gempungan, sareng walungan Matarraña di suku na sareng pandangan pagunungan caket dieu, katelah La Caixa kusabab bentukna aman. Populasi ieu ngagaduhan seueur sejarah kumargi sigana ieu mangrupikeun padumukan seueur penduduk abad ka tukang, sakumaha dibuktoskeun ku seueur situs arkéologis anu malahan ti saprak XNUMX SM. Resonquest lumangsung dina abad ka dua belas ku Alfonso II sareng ti abad ka opat belas dugi ka abad ka XNUMX éta ngalangkungan sababaraha rupa raja feodal.

Istana-Istana

Puri Valderrobres

Kastil anu mimiti diwangun saatos reconquest mangrupikeun salah sahiji titik minat anu paling luar biasa di kota lami Valderrobres. Éta didamel dina batu alam, janten tempat pertahanan, tapi ogé janten rohangan pikeun bangsawan. Éta ngagaduhan tutuwuhan henteu teratur anu adaptasi sareng rupa bumi sakuriling buruan tengah, kalayan ukuran ageung. Nalika nganjang ka istana, anjeun kedah tumut-tumut kana jadwal sareng jalan asup anu terjangkau, salian ti éta aya pitunjuk audio pikeun gampang terang sejarah juru kastil. Ayeuna, seueur kamar anu masih kénéh disimpen, sapertos dapur, Aula Pengadilan, kolong, Kamar Emas sareng Aula Singa. Urang ogé tiasa angkat ka lantai tilu, anu ti saprak éta aya pandangan ka luhur hateup kota sareng sakitar na. Di Penjara Chaplains kami bakal tiasa ningali dimana jalma-jalma anu nyimpang tina iman dikonci. Lawang ka kastil aya dina permukaan utama sareng dikurilingan tembok pinding batu kapur.

Garéja Santa María la Walikota

Garéja Valderrobres

Tepat di gigireun Kastil nyaéta garéja penting kota, éta Santa María la Walikota. Éta a candi anu ngagambarkeun Levantine Gothic di propinsi ieu, sabab éta dijaga pisan. Pangwangunan dimimitian dina abad ka-XNUMX tapi direnovasi ku tambihan engké. Ieu mangrupikeun garéja kalayan nave kalayan tilu bagian kalayan chapel sisi. Salila Perang Sipil éta ngalaman karusakan, ti saprak patung Renaissance yén éta ancur sareng ogé bagian tina fasad anu diwangun deui engké. Nalika dugi ka garéja, anu pastina bakal paling menonjol nyaéta jandéla kembang ros na anu ageung sareng panto lebetna sareng sababaraha gargoyles sareng carita ukiran.

Portal San Roque

Valderrobres

Portal de San Roque nyaéta aksés ka kota lami di kota. Gampang ngahontal tina sasak batu anu ngalangkungan walungan Matarraña. Éta mangrupikeun salah sahiji tina tujuh gerbang témbok lami sareng ayeuna éta mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling difoto di kota, sareng sasak abad pertengahan.

Aula Kota Valderrobres

Aula Kota Valderrobres

Di caket garéja urang mendakan Plaza de España, titik pusat kota lami, dimana aya ogé Balé Kota, anu mangrupikeun gedong bersejarah. Wétan Wangunan Renaissance dinyatakeun salaku Situs Kabudayaan anu Minat di 82. Dina fasad utama aya tameng ku dua keran sareng di bagian handap urang mendakan sababaraha lengkungan. Di alun-alun ieu kami tiasa istirahat sareng ogé mésér produk khas di toko désa anu aya di salah sahiji gedong lami. Éta henteu diragukeun mangrupikeun salah sahiji titik utami na anu ngamimitian ngajajah daérah anu lami ku jalan-jalan alitna.

Lingkungan alam

Di daérah ieu, urang ogé kedah nyorot lingkungan alamna, anu narik seueur wisatawan anu resep jalur hiking. Saatos kunjungan ka Valderrobes urang tiasa nikmati alam di rute sapertos Los Puertos atanapi Els Ports, dimana anjeun tiasa sumping ka La Caixa, Parrizal Gubias sareng batu Masmut. Aya ruteu anu sanés sapertos anu disebat Rute Tangkal Singular.

Gastronomi dina Valderrobes

Sejen hal anu kuat di kota ieu pasti aya gastronomi anu paling khas. Piring anu nganggo produk daging kualitas sapertos partridge, kelenci atanapi murangkalih menonjol. Sosis sapertos longaniza atanapi chorizos ogé kasohor. Di toko-toko pastry urang tiasa ngaraosan manisan khas na sapertos carquiñols atanapi crespells.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*