Naon ningali di Aranjuez

Aranjuez Éta mangrupikeun tujuan wisata anu saé upami anjeun badé nganjang ka Spanyol. Pisan deukeut Madrid, ngan 47 kilométer, Anjeun bisa meunang ngadeukeutan uninga harta arsitéktur sarta budaya na. Ieu rests dina lebak, di confluence tina Jarama jeung Tajo walungan, dikurilingan ku pasir geulis tur plateaus.

Aranjuez pisan héjo, éta geus Asezare populata réwuan taun, najan ngan dina Abad Pertengahan sarta kalawan Reconquest éta jadi leuwih penting, sarta tungtungna jadi tempat rélaxasi sarta sésana pikeun monarki. Urang tingali naon ningali di Aranjuez.

Naon ningali di Aranjuez

Urang teu bisa mantuan tapi mimitian ku Royal karaton nu diwangun dina imah heubeul para guru teh Pesenan Santiago. Tarekat agama jeung militér ieu muncul dina abad ka-XNUMX di karajaan León, kalawan tujuan ngajaga jamaah haji di Camino de Santiago jeung ngusir umat Islam ti sakumna samenanjung. Engké diteken, dibalikeun jeung diteken deui, sarta kiwari salamet salaku organisasi mulya honorer jeung agama.

Muhun, Royal Palace Éta gaya Renaissance., kalawan bata jeung batu kapur nu ngajadikeun eta bicolor, dina titik ieu hal karakteristik sakabéh kota. Proyék ieu diwangun ku sababaraha tahapan sareng anu munggaran dina pamaréntahan Felipe II, dina abad ka-XNUMX. Engké, dina kaayaan Felipe V, dina abad ka-XNUMX, tahap-tahap di handap ieu dilaksanakeun. The Royal Palace dibuka ti Salasa dugi ka Minggu ti 10 enjing ka 6 sonten antara Oktober jeung Maret na ti jam 10 nepi ka jam 7. antara April jeung Séptémber.

The Royal Loka ogé boga taman éndah gaya béda. Contona, aya nu Taman Raja, kalawan loba patung Romawi-gaya, éta Taman Pulo, kalawan sumber, éta Taman Parterre gaya Perancis sarta Kebon Pangeran nu pangbadagna sadaya sarta gaya bentang, kalawan fountains na, pulo, balong gaya Cina sarta karaton pelesir leutik, Casa del Labrador. Aya ogé nu Elizabeth II Taman, dina pamakéan umum salawasna.

Aranjuez ogé ngagaduhan lahan anu ageung walks-dijejeran tangkal, groves, orchards jeung jukut sareng anjeun masih tiasa ningali anu penting karya rékayasa hidrolik anu dijieun dina waktu pikeun meunangkeun cai pikeun irigasi sadaya tempat ieu. Urang ngobrol ngeunaan parit, terusan jeung bendungan yen, sajaba irigasi, dina waktos anu sareng aranjeunna diwenangkeun nempokeun cai pikeun bangsawan, atawa pikeun ngidinan navigability tina Tagus, nyaring cai sarta ngaktipkeun pabrik ...

Kerangka jalan-jalan panginten sateuacanna, janten aranjeunna ogé dirancang alun-alun, roundabouts jeung jalan. Pesenan munggaran nyaéta di daérah Pico Tajo sareng teras sapanjang walungan, sanaos di sisi kalér henteu seueur tangan manusa anu kalibet sareng vegetasi khas masih tiasa ditingali ayeuna.

La Saint Anthony Square éta kaéndahan pertengahan abad ka-XNUMX sarta diwangun pikeun nyambungkeun kompleks karaton jeung villa anyar. Wangunan sakurilingna mangrupikeun harta karun: contona, éta Garéja san antonio tina période sarua, éta DPR Ksatria jeung Trades ti XNUMX jeung XNUMX abad, dimana lalaki pangadilan resided, éta Imah Barudak atawa ogé Taman Isabel II nu urang ngaranna saméméhna. The Air Mancur Mariblanca eta oge nempel kaluar dina hiji tungtung.

écés ogé aya sababaraha wangunan anu didedikasikeun pikeun para menak. Makuta nitah ngawangun residences pikeun courtiers na karyawan, Tapi aya ogé wangunan diwangun ku professional jeung padagang. Salaku tujuan istirahat karajaan, raja-raja diiring di dieu ku pangadilan maranéhanana, jadi jalma ieu anu bagian tina rombongan kudu diakomodir. Contona, aya nu Istana Godoy, Istana Adipati Osuna, Istana Medinaceli, Imah Adipati Acos atanapi Istana Silvela.

Ka gedong-gedong menak ditambahan teh wangunan sipil diantara dimungkinkeun urang bisa ngaranan teh Gubernur urang House, DPR Diego Agudo de Cevallos, Parador del Rey atawa DPR pagawe. Sajaba ti éta, aya wangunan pikeun pamakéan populasi umum kayaning Rumah Sakit San Carlos, Plaza de Toros, Mercado de Abastos, la Stasion karéta diwangun geus dina abad ka-XNUMX atawa nu Carlos III Royal Teater.

Dina wangunan mulya jeung sipil ieu ditambahkeun wangunan kaagamaan kayaning Garéja Alpajés, éta San Antonio, Convent of San Pascual. Tungtungna, pamikiran ngeunaan provisioning populasi Aranjuez, salila kakuasaan Carlos III, eksploitasi tatanén dimimitian: aya kebon anggur, tangkal zaitun, sisikian, tangkal buah sareng sadaya konstruksi anu dipikabutuh pikeun panggunaan, pangropéa sareng operasi.

Nu elegan Garasi Ibu Ratu Éta diwangun dina abad ka-1985 sareng aya di gigireun Plaza de Abastos. Éta tempat istal, kamar sareng garasi Bárbara de Braganza, garwa Raja Ferdinand VI. Aranjeunna kaduruk handapeun dominasi Napoleon sareng disimpen deui dugi ka taun XNUMX aranjeunna mendakan tujuan akhir: Isabel de Farnese Budaya Center kalawan arsip, sakola musik jeung perpustakaan.

El Carlos III Royal Teater Éta ti abad ka-1989, éta téater jeung bioskop jeung ditutup dina 2014, pikeun muka deui dina XNUMX. Anjeun bisa datang jeung ningali eta. Naha Aranjuez ngagaduhan musium? Yakin, aya nu Museum adu banteng jero bullring, jeung Royal Barge Museum, di jero Jardín del Príncipe, gigireun darmaga. didieu anjeun bakal nempo parahu keur pelesir nyata aranjeunna harta. Hal kawas gondola: geulis, dihias, refined, kalawan rélief jeung lukisan.

di dieu parahu pangkolotna sarta paling elegan nyaeta Carlos II, ti abad ka-XNUMX, ogé emas jeung nyata. Aya ogé kapal tongkang Carlos IV, ti abad ka-XNUMX, diwangun di Cartagena sarta kalawan lambang leungeun karajaan dina buritan. Musieum buka ti Salasa nepi ka Minggu ti 10 am ka 6 pm jeung tikét dibeuli di kantor tikét ti Royal Palace pikeun 9 euro. Upami anjeun angkat dinten Rebo atanapi Minggu ti jam 3 sonten anjeun henteu mayar pangakuan, sami dina 18 sareng 12 Mei.

Salaku urang ngomong di awal Aranjuez caket pisan sareng Madrid ku kituna anjeun bisa balik sorangan. Jelas, anjeun ogé tiasa ngadaptarkeun a nganjang dipandu nu lasts dua jam jeung pilihan sejen rada lila, langgeng dua satengah jam. Sareng pilihan katilu anu saé pisan nyaéta nyandak kapal perjalanan dina Tagus.

Tungtungna, Aranjuez ogé ngagungkeun festival anu anjeun tiasa nikmati: dina Méi Pameran Karajinan, Festival Musik Tradisional Aranjuez, Pameran mobil dipaké sarta semi-anyar, éta Poé Saint Isidrp Labrador urang, Poé San Fernando, santo patron kota jeung Festival Musik Awal. Lajeng aya Pameran Buku, teh Perayaan Pemberontakan, Karnaval, Minggu Suci ...

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*