Naon ningali di Elche

Elche

Anjeun naroskeun ka diri sorangan naon ningali dina elche? Panginten sabab anjeun parantos nguping ngeunaan keajaiban anu ditawarkeun kota Levantine anu indah ieu ka anjeun. Urang kedah nunjukkeun yén aranjeunna sadayana leres. Anjeun malah bakal manggihan leuwih ti hiji kejutan dina bentuk groves korma di tengah kota, bénténg Arab heubeul jeung gereja megah.

Tapi anjeun ogé bakal manggihan di Elche museum unik di dunya, hajatan anu akarna dina Abad Pertengahan atanapi situs arkéologis ti jaman Ibéria. Sanaos lima belas kilométer ti basisir, aya anu éndah pantai sapertos Arenales de Sol, Altet atanapi La Marina. Tapi malah leuwih spektakuler pikeun dunes na téh éta tina Carabassi. Bisi wae, tanpa ado salajengna, urang bade ningalikeun maneh naon ningali di Elche.

The Palm Grove

The Palm Grove of Elche

Témbongkeun tina Palm Grove of Elche

Salaku urang nyebutkeun, éta salah sahiji simbol hébat kota Levantine sarta geus dinyatakeun Warisan Dunya. Teu anéh, éta panggedéna di Éropa, kalayan legana kira-kira lima ratus héktar sareng antara dua ratus tilu ratus rébu spésimén.

Rupa-rupa anu paling seueur nyaéta kurma kurma, anu dibawa ku umat Islam ka Spanyol. Tapi dina sésa-sésa Ibéria kapanggih di wewengkon éta ngagambarkeun tangkal ieu, nu nunjukeun yen Palm Grove leuwih kolot.

Kahareupna wewengkon paling exuberant komplek disebut Taman Imam urang, kalawan ngeunaan sarébu spésimén, sababaraha leuwih tilu ratus taun (kira-kira, ieu umur maksimum tangkal korma bisa hirup). Ieu owes ngaranna ka pendeta José Castaño, anu boga na nepi ka 1918. Sabalikna, eta highlights Korma Kaisar, dingaranan kitu keur ngahargaan ka Ratu Elisabeth of Bavaria kawentar (banci), anu ngadatangan Taman di 1894.

Lamun hayang dibere nyaho Palm Grove of Elche ogé, anjeun boga hiji jalur anu meuntas éta sareng anu anjeun tiasa laksanakeun ku sapédah atanapi leumpang. Ieu sirkular, saprak dimimitian jeung ditungtungan make Dusun San Placido, dimana aya musium ngeunaan keajaiban alam ieu. Salaku tambahan, éta mangrupikeun jalur anu gampang pisan, sabab panjangna ngan ukur dua satengah kilométer.

Basilica of Santa Maria of Elche

Basilika Santa Maria

Basilica of Santa Maria of Elche

Marvel arsitéktur ieu ngagabungkeun gaya prevailing Baroque Italia kalawan elemen neoklasik komo reminiscences abad pertengahan. Diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX dina sésa-sésa garéja Gothic kuno anu, kahareupna ngagentos masjid Muslim.

Ieu highlights tilu nyertakeun impressive na, alatan sculptor nu Nicholas of Bussy. Sareng, di jero, kami mamatahan anjeun ningali Kapel Komuni sareng Kemah marmer spektakuler anu dibawa ti Naples sareng karya Jaime Bort.

keajaiban séjén tina puseur bersejarah

The Calahorra Tower

Torre de la Calahorra, salah sahiji monumen ningali di Elche

The Basilica of Santa María perenahna di jantung bagian heubeul kota. Tapi dina bagian ieu anjeun gaduh seueur hal anu tiasa ditingali. Puseur saraf nya buleud buleud, dimana anjeun bakal nempo replica nu kawentar Lady of Elche. Patung aslina, Ibéria jeung tanggal antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX saméméh Yesus Kristus, kapanggih dina Museum Arkéologis Madrid.

Deukeut pisan teh Plaza de la Merced, Dimana anjeunna Convent of Santa Lucia, Gedong tilu tingkat anu éndah kalayan adul Renaissance. Ogé, dina basements na, anjeun tiasa ningali Mandi Arab, nu diwangun ku tilu kamar vaulted sarta séjén pikeun kamar ganti.

Di hareupeun biara, anjeun gaduh TMunara Calahorra, hiji benteng Arab ti ahir abad ka-XNUMX atawa awal abad ka-XNUMX anu mangrupa bagian tina témbok abad pertengahan heubeul. Dibalikeun deui dina abad ka-XNUMX, ku kituna bentengna sigana langkung modern pikeun anjeun. Jeung tukangeun manehna teh Santa Isabel Square, dimana anjeun tiasa ningali Tilu Marys, grup sculptural adi dedicated ka Misteri Elche, nu urang bakal ngobrol ngeunaan engké. Tungtungna, anjeun tiasa ninggalkeun kota heubeul ngaliwatan geulis sasak Santa Teresa, nu pangkolotna di kota.

Istana Altamira, monumen penting séjén pikeun ningali di Elche

Istana Altamira

Istana Altamira

Disebut oge Istana Pangéran, diwangun dina abad fifteenth ku urutan tina Gutierre de Cardenas, Anu jadi panguasa kota munggaran sanggeus direbut ku urang Kristen. Nanging, pikeun ngalakukeunana, anjeunna ngamangpaatkeun gedong Arab sateuacana anu mangrupikeun bagian tina témbok Almohad. Sésa-sésa di antarana masih tetep kiwari.

Rencana lantaina poligonal, kalayan menara silinder di tungtung sareng quadrangular atanapi Homage anu langkung ageung. Ayeuna, éta markas na Arkéologis sarta Sajarah Museum of Elche, datangna sejen nu teu kudu sono diantara naon ningali di Elche. Salaku panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun yen karaton ieu panjara malah housed pabrik tenun.

munara jeung wangunan lianna di kota

The Gall Tower

Gall urang Tower

Kami parantos nyarioskeun ka anjeun ngeunaan munara Calahorra, tapi sanés ngan ukur anjeun kedah ningali di Elche. The TMunara Déwan Diwangun dina abad ka-XNUMX sareng ayeuna janten korsi Balai Kota. Kalayan rencana lantai ampir pasagi sareng dua badan, éta ogé bagian tina témbok. Nyatana, nya Gerbang Guardamar Éta dilayanan salaku jalan kaluar ti kota. Ogé, napel na nyaeta pasar lauk, kalawan arches nunjuk na. Geus aya dina abad ka-XNUMX, sakabéh kompléks ieu dipaké pikeun ngawangun karaton gaya Renaissance.

Kitu ogé, napel dina wangunan téh TMunara tina Vetla, nu jadi ikon kota ku nambahkeun dua automatons kana jam na. Ieu, ngaranna Calendura jeung Calendureta, masih kiwari aranjeunna jawab méré jam jeung suku ngahalangan dua bel.

Pikeun bagian anak, TMunara Vaíllo, diwangun dina masonry na ashlar salila abad fifteenth, dilayanan pikeun ngawas sarta ngajaga kota ngalawan datangna musuh. The TGall urang Tower Éta mangrupikeun agam anu indah dina gaya modernis Valencian anu diwangun dina awal abad ka-XNUMX. jeung wangunan tina Bioskop Alcazar, saeutik engké, responds kana rasionalisme Levantine.

Tungtungna, anu gilinding karajaan Ieu mangrupa konstruksi abad ka-XNUMX maksakeun dilengkepan sakumpulan buttresses jeung arches semicircular nu aya dina Parque Kotamadya. Ieu dedicated ka pabrik tepung jeung kiwari imah nu Asosiasi Seni Rupa Elche.

Museum, hiji nilai ditambahkeun kana naon ningali di Elche

The Palm Grove Museum

Korma Grove Museum

Kota Levantine ngagaduhan sajumlah musium anu saé, masing-masing langkung pikaresepeun. Kami parantos nyarioskeun ka anjeun ngeunaan Arkeologi sareng Sejarah, anu ngagaduhan potongan-potongan penting anu aya dina situs La Alcudia, dimana Lady of Elche ogé kapanggih. Najan kitu, anjeun ogé boga paméran leutik dina situs sorangan.

Kitu ogé, kami geus ngabejaan Anjeun tentang Museum Palmeral. Tapi, sajaba, kami mamatahan anjeun nganjang seni kontemporeréta paleontologis, nu dedicated ka Parawan Asumsi, santo patron kota, jeung salah sahiji pihak, dedicated ka Mystery of Elche, nu urang bade ngobrol jeung anjeun salajengna.

Misteri Elche

Museum Festival

Interior Museum of Festa dedicated ka Misteri, salah sahiji tradisi ningali di Elche

Éta ngagambarkeun drama sakti-liris anu asalna balik deui ka Abad Pertengahan (parantos dipentaskeun ti abad ka-14). Pikeun ningali éta, anjeun kedah nganjang ka kota dina 15 sareng XNUMX Agustus, sabab diwakilan dina dua dinten. Tapi urang teu bisa ngabejaan Anjeun tentang naon ningali di Elche teu nyebut tradisi ieu, sabab geus dinyatakeun Masterpiece of the oral and Intangible Heritage of Humanity.

Ieu staged di Basilika Santa Maria sarta aranjeunna pangeusi kota anu ngagambarkeun sapotong. Iwal sababaraha fragmen leutik dina basa Latin, téks na aya dina valencian heubeul. Kitu ogé, éta dipirig ku musik anu ngagabungkeun gaya béda, ti Abad Pertengahan nepi ka Renaissance jeung Baroque. Karya, nu bieu diwangun ku dua ratus tujuh puluh ayat, recreates passages ti Asumsi tina Virgin Mary. Bagian kahiji nya Vespra (14 Agustus), sedengkeun anu kadua nyaéta festival (poé lima belas).

Kitu deui hajatan téh dibarengan ku acara-acara adat séjénna. Dina awal Agustus telepon lumangsung tés sora, dimana barudak anu bade nyanyi di ulin dipilih, sarta ti malaikat, nu dipaké pikeun nyieun cék panungtungan. Pikeun bagian na, katilu belas Agustus nyaéta perayaan éta Nit de l'Albá, jeung urang Elche launching kembang api tina hateup imah maranéhanana. Sareng wengi ti 14 dugi ka 15 lumangsung roa, arak-arakan jeung rébuan jalma mawa lilin cahayana.

The Mystery of Elche mangrupikeun salah sahiji acara anu hébat dina usum panas Spanyol. Ku alatan éta, kami mamatahan anjeun, lamun bisa, nganjang ka kota Levantine dina kaping ieu. Sanajan, lamun teu bisa ngalakukeun hal eta, iraha wae hadé pikeun ngarambat ka kota geulis ieu.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun Anjeun utama naon ningali dina elche. Tapi kami ogé hoyong ngobrol sareng anjeun sakedap kota sabudeureun. deukeut pisan, pinuh Taman Alam Las Salinas, nya éta kota basisir geulis ti Santa Pola, kalawan puri benteng neguaan sarta villa Romawi del Palmeral na. Kitu ogé, satengah jam jauh ku mobil, anjeun boga sajarah Orihuela, tanah pujangga agung Miguel Hernandez, anu imah musium anjeun tiasa didatangan. Tapi, sajaba, kota Orihuela pinuh ku monumen. Pikeun ngaran ngan sababaraha, urang bakal nyebut benteng jeung tembok na, katedral Gothic na, convent of Santo Domingo na, istana Baroque sarta kompléks modernist impressive na. Naha anjeun henteu nyangka aranjeunna cukup alesan pikeun ngarambat ka Elche?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*