Naon ningali dina Icod de los Vinos

Icod tina Wines

Naon ningali di Icod de los Vinos? Pikeun ngajawab patarosan ieu, hal anu kahiji anu bakal urang laksanakeun nyaéta milarian kota anu indah ieu pinuh ku pesona. Éta di barat laut tina Kanaria Island Tenerife, antara suku mimiti gunung seuneuan teh Gunung Teide jeung laut.

Éta nempatan daérah sakitar salapan puluh lima kilométer anu ngalangkungan keajaiban alam, warisan monumental anu lega sareng sadaya pesona désa Canarian. Nyandak salaku basa, anjeun tiasa nikmati pantai sareng gunung, tanpa hilap tuangeun anu enak di pulo. Tapi, tanpa basa-basi deui, hayu urang nunjukkeun ka anjeun naon ningali dina Icod de los Vinos.

Naon ningali dina Icod de los Vinos: Alam jeung monumen

Urang bakal ngamimitian tur urang ku ngobrol jeung anjeun ngeunaan alam spektakuler Icod de los Vinos lajeng difokuskeun warisan monumental na. Kiwari dimungkinkeun diwangun ku wangunan agama jeung sipil komo sababaraha museum. Éta henteu kabeneran yén Icod nampi, unggal taun, sakitar sajuta nu datang.

Sifat Icod de los Vinos

Tangkal naga milenial

Tangkal naga kuno ti Icod de los Vinos

Ti kota Canarian anu indah ieu anjeun tiasa nampi pandangan anu pangsaéna Gunung Teide. Tapi, sajaba, alatan alam wewengkon, didominasi ku gunung seuneuan, Anjeun bisa ngalakukeun éndah jalan satapak. Diantarana, urang bakal nyebatkeun sirkular Santa Bárbara, anu ngalangkungan padepokan Cruz del Chacho, anu dugi ka pantai Garachico atanapi anu nuju ka tempat kemah El Lagar.

Sanajan kitu, Icod de los Vinos boga dua keajaiban alam séjén nu kudu didatangan tanpa gagal. Hiji nyaéta naga kuno, nu aya di taman nu ngaranna sarua di kota. Tangkal naga mangrupikeun tangkal khas Kapuloan Canary, tapi éta ngagaduhan nilai anu langkung ageung pikeun umurna langkung ti sarébu taun. Kanyataanna, anjeunna dianggap salah sahiji mahluk hirup pangkolotna di dunya. Jangkungna kira-kira dua puluh méter sarta dasarna boga perimeter teu kurang ti opat belas méter.

Tangkal naga ngagaduhan nilai kuratif pikeun Guanches. Numutkeun legenda di daérah éta, saurang nonoman anu kabur ti padagang anu ngahutang artos anjeunna ngungsi dina jero tangkal sareng anjeunna nawiskeun anjeunna tuang buah tina tangkal. Taman Espérides. Kahareupna, nurutkeun carita legendaris sejen, ieu di Kapuloan Kanaria.

The monumen alam hébat séjén ningali dina Icod de los Vinos nyaeta Gua Angin-Sobrado. Panjangna kira-kira dalapan belas kilométer, éta mangrupikeun tabung vulkanik panggedéna di Éropa sareng kalima panggedéna di dunya (opat munggaran aya di pulo Hawaii). Ieu hasil tina aliran lava nu diusir teh Puncak Tua kira-kira 27 taun ka tukang jeung di jero anjeun bisa nempo bentuk whimsical yén bahan ieu dijieun di jero bumi. Di antarana chasms, undak, situ lava jeung fenomena geomorphological lianna.

Guha ngabogaan puseur nganjang sarta sababaraha panels sapanjang jalur na anu ngajelaskeun fenomena panasaran tina tabung vulkanik. Sarta eta oge metot ti sudut pandang paleontology, saprak fosil sato geus punah dina prasejarah geus kapanggih di jero. Saolah-olah kabeh ieu teu cukup, Gua Angin disambungkeun di jero jeung cavities sarupa séjénna kayaning guha Betlehem, anu tina éta Breveritas gelombang tina pikét.

Karakter pisan béda boga pantai San Marcos, nu dilindungan ku teluk jeung dijieunna tina keusik hideung. Di jerona, anjeun tiasa mandi anu saé sareng nikmati fasilitas wisata anu anjeun bakal mendakan di palabuhan fishing anu aya di gigireunana.

Garéja San Marcos Evangelista

Garéja San Marcos

Garéja San Marcos Evangelista

Sakali kami geus bébéja anjeun ngeunaan keajaiban alam ningali dina Icod de los Vinos, urang bade ngalakukeun hal eta ngeunaan warisan monumental na, nu ogé euyeub tur variatif. Urang mimitian ku garéja indung San Marcos Evangelista. Hal ieu lokasina di alun-alun Andrés de Lorenzo Cáceres, salah sahiji puseur saraf kota.

Diwangun dina abad ka-XNUMX nuturkeun kanon tina gaya kolonial Canarian. Tapi lamun éta geulis di luar, éta leuwih spektakuler di jero. Ieu imah warisan artistik euyeub komo museum seni suci tur goldsmithing. Di antara keajaiban ieu, altarpiece Walikota Capilla, dina gaya barok pulo sareng polychrome, sareng rupa-rupa lukisan. Tapi sapotong paling panasaran gereja téh gambar tina Dead Lord of Icod de los Vinos Dijieun dina témpél gedang ku Tarascan Indians of Michoacán (Meksiko) dina abad ka-XNUMX.

Garéja San Agustín jeung Balai Kota

bale kota

Déwan Kota Icod de los Vinos

Anjeun bakal manggihan eta lamun turun jalan nu mere eta ngaranna sarta ends di Leon Huerta pasagi, dimana, ku jalan, aya opat arca Genoese ngalambangkeun musim. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng, di jerona, anjeun tiasa ningali siling mudejar anu indah di jero ruangan. Chapel of Solitude. Kami ogé mamatahan anjeun ningali tabernakel neoklasik sareng mimbar.

Gigireun garéja San Agustín aya wangunan tina bale kota, Konstruksi gaya neo-Canarian anu éndah, kalayan balconies kai sareng témbok bodas.

Biara Roh Suci

Biara Roh Suci

Biara Roh Suci

Biara Fransiskan ieu diwangun dina abad ka-XNUMX sareng ayeuna janten korsi perpustakaan kotamadya. Salaku panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun yen di jero anjeun bakal manggihan cai mancur nu ngagambarkeun dewa Néptunus. Ieu dibikeun salaku hadiah ku sababaraha pelaut Italia anu shipwrecked kaluar basisir Icod sarta dibantuan ku biarawan convent nu.

Garéja Amparo

Garéja Amparo

Garéja Amparo, salah sahiji monumen ningali di Icod de los Vinos

Tempatna di lingkungan anu nami anu sami, éta mangrupikeun kuil alit anu ditutupan ku siling coffered anu éndah. Dina Chapel Utama anjeun tiasa ningali spektakuler barang suci barokah Abad ka-XNUMX kalayan gambar Virgen del Amparo.

Sakali deui, salaku panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun tentang Imah pertapa. Ieu mangrupakeun wangunan napel garéja nu konon dilayanan salaku imah pangadeg candi, Pedro de la Cruz. Tapi anu langkung narik éta mangrupikeun conto anu megah arsitektur désa Canarian.

Atoh, ngeunaan konstruksi agama, anjeun ogé kedah ningali dina Icod de los Vinos padepokan San Felipe, El Tránsito, Las Angustias atanapi Buen Paso jeung Chapel of Sorrows.

Imah tina Cáceres

Imah tina Cáceres

Imah tina Cáceres

Lokasina di disebut tadi alun-alun Andrés de Lorenzo Cáceres, éta tempatna Kolonél insinyur ieu dianggap pahlawan di Icod de los Vinos. Fasad tilu-tingkat na sareng gaya neoklasik kalayan jandéla panél anu menonjol. Anjeun ogé kedah ningali balustrade na sareng balkon di anu utama.

Ayeuna, bumi ngagaduhan musium sareng ogé janten aula paméran kota. Sajaba ti éta, gigireun eta, anjeun bakal nempo patung dedicated ka Jose Antonio Paez, salah sahiji pamingpin kamerdikaan Venezuela sarta turunan Icodeans.

Museum Guanche sareng Artlandya

Museum Guanche

Guanche Museum of Icod de los Vinos

Sakumaha anjeun tiasa tingali langsung, musium dedicated ka pangeusi kuno Kapuloan Canary teu paling panasaran ningali dina Icod de los Vinos. Tapi kami nyarankeun yén anjeun nganjang ka dinya sabab éta pikaresepeun pisan.

Mastikeun ngahormatan téori étnografi, éta nunjukkeun anjeun rupa-rupa momen kahirupan sapopoe aborigines Nusantara ieu kalayan rekreasi ukuran hirup. Salaku tambahan, dina ahir kunjungan anjeun, anjeun tiasa nyandak poto salaku souvenir kunjungan anjeun ka musium.

Di sisi anu sanésna, upami urang nyarioskeun ka anjeun di luhur, éta kusabab musium anu paling aneh di Icod nyaéta Artlandya. Tempatna di distrik Santa Bárbara sareng didedikasikeun pikeun dunya boneka, sanaos ogé nunjukkeun boneka biruang sareng tokoh kaca. Tapi, salian ti éta, éta ngagaduhan taman tropis anu anjeun tiasa jalan-jalan sareng nawiskeun pandangan anu saé ngeunaan Teide sareng basisir. Ogé, pikeun ngeureunkeun kunjungan anjeun, éta ngagaduhan kantin dimana anjeun tiasa bersantai.

Gastronomi of Icod de los Vinos

Kentang ngaringkuk

Kentang crumbled kalawan mojo

Tungtungna, urang bakal ngabejaan Anjeun saeutik ngeunaan masakan Icod. Kusabab éta bakal éra lamun ninggalkeun kota tanpa nyobian delicacies na. Anjeun bisa geus deduced tina ngaran kota, eta boga gudang anggur alus Naon anu anjeun tiasa didatangan.

Tapi, ngeunaan masakan has Icod, éta penting yén urang nyebut kentang keriput, has sadaya Kapuloan Kanaria. Kadangkala kacida dipaké salaku garnish pikeun awéwé kolot, lauk has wewengkon. The babi dipanggang kalawan mojo picón jeung Marinated tuna.

Ngeunaan daging, éta Kelenci di Salmorejo. Tapi ogé babi, nu dipaké, contona, pikeun nelepon daging pihak atanapi marinated. Ogé, éta kéju embe wewengkon sarta, ngeunaan manisan, kami mamatahan anjeun teh bienmesabe kanaria. Ieu dijieun tina endog, almond, madu jeung lemon. Ku kituna, tékstur kandel kahontal nu dilayanan kalayan cookies atawa és krim.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun ka anjeun sadayana naon ningali dina Icod de los Vinos sarta ogé kagiatan nu bisa Anjeun pigawé di kota Canarian geulis ieu. Sajaba ti éta, ku kituna anjeun teu ninggalkeun kota tanpa nyobian masakan nikmat na, kami geus ngabejaan Anjeun tentang masakan has na. Ayeuna anjeun ngan kudu pak koper anjeun sarta balik papanggih anjeunna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*