Naon anu kedah ditingali dina Logroño

Upami anjeun mikir nganjang La Rioja sareng anjeun heran naon anu kedah ditingali dina Logroño, anjeun kedah terang yén kota anu saé ieu ayana di Jalan Santiago Perancis sareng mangrupikeun salah sahiji anu paling pikaresepeun di Spanyol. Dimandian ku Walungan Ebro, Calle del Laurel anu meriah, pinuh ku bar sareng réstoran, kasohor pisan.

Tapi salaku tambahan, Logroño ngagaduhan warisan anu penting, daérah héjo anu megah kalayan seueur taman sareng gastronomi anu indah. Saolah-olah sadayana ieu henteu cekap, éta téh ibukota anggur di La Rioja, kasohor di saluruh dunya. Upami anjeun hoyong mendakan naon anu kedah ditingali dina Logroño, kami ngajak anjeun nuturkeun kami.

Naon anu kedah ditingali dina Logroño: monumén, daérah héjo sareng tawaran hotél

Logroño gaduh geulis kota lawas pedestrian anu anjeun tiasa aksés ngalangkungan éta Tembok Revellín, sesa anu lami anu ngajaga kota. Di gigireunna anjeun gaduh parkir gratis sareng éta mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngamimitian kadatangan anjeun ka kota sareng ningali monumen sapertos kieu.

Ko-Katedral Santa María la Redonda

Tempatna di tempat anu berharga pasar, salah sahiji anu pang populerna di Logroño. Éta kuil gaya Gothic abad ka-XNUMX, sanaos dua menara na, diwangun dina abad ka-XNUMX, neoklasik. Di jero, kami nyarankeun anjeun pikeun ningali altarpiece utama jeung kios paduan suaraogé lukisan anu Nyalibkeun, anu disanggakeun Michelangelo Buonarotti.

Garéja-gereja sanés anu ningali di Logroño

Kota ngagaduhan seueur candi sanés anu pantes didatangan ku anjeun. Salaku conto, anu garéja San Bartolomé, Kalayan façade na mangrupikeun anu terbaik di La Rioja Gothic; éta tina Santiago karajaan, anu fasadna barok, atanapi anu garéja kaisar Santa María del Palacio, nyatakeun Loka Minat Budaya.

Alun-alun pasar

Pasar

Ngeunaan warisan agama Logroño, kami nyarankeun anjeun ogé nganjang ka kongkrit Madre de Dios, San Gregorio sareng Valbuena, ogé anu padepokan Cristo del Humilladero.

Istana Espartero

Wangunan barok anu saé ieu mangrupikeun tempat pangsiun jénderal anu kawéntar. Déklarasi Monumén Bersejarah-Artistik, ayeuna tempatna di Museum La Rioja, dimana anjeun tiasa ningali éta Tabél San Millán, anu aya di biara kota éta sareng anu dicét dina abad ka-XNUMX.

Istana sanés anu tiasa ditingali dina Logroño

Espartero sanés hiji-hijina istana anu tiasa anjeun tingali di kota Riojan. Kami ogé mamatahan anjeun pikeun ngadeukeutan éta Marquis of Monesterio; salah sahiji Marquesses of Legarda, ti abad ka-XNUMX; tilas istana kulawarga Yanguas, ogé katelah Imah Parawanjeung imah-istana kulawarga Fernández de ástiz.

Istana Espolón

Éta aya dina Promenade nami éta, anu kami bakal nyaritakeun, sareng aranjeunna sacara resmi ditelepon Kompleks Sejarah Palacio de la Diputación sareng Hotél Gran. Anu mimiti ngaréspon gaya basa Inggris abad ka-XNUMX, sedengkeun anu kadua, ti mimiti abad ka-XNUMX, nyaéta dina waktos na pendirian hotel paling mewah di Logroño.

Leumpang tina Espolón

Resmi ditelepon Promenade Pangeran Vergara sareng didominasi ku patung kuda kuda Jéndral Espartero, éta mangrupikeun daérah héjo pang populerna di kota. Mangrupikeun salah sahiji paru-paru utami na sareng aula unik anu dikenal salaku Cangkang Talon.

Taman Espolón

Taman Espolón

Tapi Logroño ngagaduhan seueur taman anu sanés. Cocog pikeun leumpang téh tina Ebro jeung, gigireunana nyaéta Taman Ribera. Ogé, éta ku Iregua Éta sampurna pikeun anjeun pikeun ngalakukeun sababaraha hiking sareng tina Sumur Cubillas Éta dirarancang pikeun ngabagéakeun jamaah haji anu angkat ka Santiago de Compostela. Pokokna, éta San Miguel, Pecinta, Raja Felipe VI sareng taman Carmen aranjeunna ngalengkepan tawaran daérah héjo di ibukota Riojan.

Breton Teater Herreros

Diresmikeun taun 1880, éta mangrupikeun gedong gaya klasik anu saé, di sagigireun téater anu disusun ku cara Italia, anu disebut Aula Kolom, rohangan anu langkung alit deui tapi ogé siap pikeun acara teater.

Sasak ningali di Logroño

Kota ieu ogé ngagaduhan sababaraha sasak anu anjeun kedah tingali. Anu paling klasik nyaéta tina batu, disebut ogé sasak San Juan de Ortega, jangkungna ampir dua ratus méter sareng diwangun taun 1884. Pikeun bagian na, sasak beusi Éta tina période anu sami sareng dihias ku warna-warni caang sareng ku Sagasta éta mangrupikeun pangwangunan avant-garde. Nya kitu, aya sasak Romawi di kota, di ku Mantible, sanaos ayeuna nuju ruruntuhan.

Jalan-jalan di Logroño

Pusat bersejarah kota Riojan pinuh ku jalan-jalan anu pohara populér sareng sibuk berkat seueur bar sareng réstoran anu dipibanda. Dipikawanoh di panjuru Spanyol, sakumaha anu urang carioskeun, éta téh Jalan Laurel, tapi anjeun ogé kedah ngulampreng di Jalan Portales jeung de San Juan.

Facade téater Breton de los Herreros

Breton Teater Herreros

Naon anu kedah didahar di Logroño

Anjeun moal tiasa ngantunkeun Logroño tanpa nyobian gastronomi anu megah. Pikeun mimitian, kami mamatahan anjeun nyandak sababaraha sate dina bar di Laurel Street. Kami mastikeun yén, ku dua atanapi tilu, anjeun bakal wareg. Tapi, upami anjeun hoyong ngadamel tuangeun langkung lengkep, angkat ka salah sahiji seueur réstoran di daérah éta.

Sababaraha masakan khas Logroño dumasarkeun kana megahna Dusun Riojan. Diantarana teh menestra, pikaresepeun nyata, sareng suung disiapkeun dina cara anu béda.

Resep sanés anu anjeun kedah nyobian nyaéta kentang gaya Riojana, las remah domba, las rendang domba sareng pucuk anggur (dipanggang ku pucuk anggur), éta lauk kod atawa saé la riojana jeung caparrones atanapi kacang hideung.

Nginum, teu bisa dihindari anu rongkah Anggur Rioja. Ngeunaan hal ieu, anjeun ogé tiasa nyandak tur dipandu tina salah sahiji seueur wineries ti luar kota. Kalayan inuman ieu teh zurracapote, has pisan tina festival Rioja sareng anu kalebet anggur, persik, jeruk nipis, gula sareng kayu manis.

Sareng, pikeun dessert, anjeun ngagaduhan runtah. Ngaran ieu dipasihkeun kana sakumpulan permén has ti daérah. Salaku conto, fardelejos of Arnedo, anu digantung di Santo Domingo de la Calzada atanapi barrilla Calahorra.

Istana kolot Diputación

Istana lami Déwan Propinsi

Naon waktos anu pangsaéna pikeun didatangan Logroño

Kota Rioja ngagaduhan iklim anu tipayun interior mediterania. Winters tiis, kalayan suhu handapeun nol, sedengkeun usum panas panas pisan, kalayan dinten anu ngaleuwihan tilu puluh lima derajat. Di sisi anu sanésna, endapanana henteu seueur pisan.

Ku alatan éta, wayah anu pangsaéna pikeun didatangan Logroño nyaéta cinyusu sareng usum gugur. Salaku tambahan, dina Juni teh Perayaan San Bernabé sareng di akhir Séptémber anu San Mateo, anu mangrupakeun dunungan lokal.

Kumaha carana nepi ka Logroño

La Rioja gaduh anu alit Bandara Agoncillo, anu ngagaduhan penerbangan ka Madrid. Tapi kota langkung saé dikomunikasikan ku karéta, sareng karéta ka Barcelona, sorangan Madrid, hiji Saragossa, Bilbao y Gijon diantara kota-kota lain.

Nanging, upami anjeun langkung resep ngumbara dina mobil anjeun, jalan anu ngangkut anjeun ka kota nyaéta A-12 ti wétan sareng kulon sareng A-68 ti kalér sareng kidul.

Kasimpulanana, upami anjeun naros naon anu kedah ditingali dina Logroño, émut yén ibu kota Riojan gaduh anu luar biasa warisan monumental, seueur pisan Parkland, gastronomi anu lezat sareng, utamina, sibuk hirup sosial. Naha anjeun teu kersa pendak sareng anjeunna?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*