Naon ningali di Navaluenga

Navaluenga

Naon anu tiasa ditingali dina Navaluenga mangrupikeun patarosan anu henteu diwaler dina kalolobaan situs wéb perjalanan. Kusabab ieu kota leutik di propinsi Avila éta di luar jalur wisata tina operator badag.

Najan kitu, Navaluenga Éta heran yén anjeun kedah terang. Kota leutik ieu, nu ngan saratus kilométer ti Madrid, boga hiji warisan monumental metot. Tapi, luhureun sakabeh, lingkungan alam istimewa tur gastronomy nikmat. Lamun kapentingan anjeun geus piqued ngeunaan naon ningali di Navaluenga, urang bade ngobrol sareng anjeun ngeunaan sadayana ieu.

Naon anu kudu dilakukeun sareng naon anu kedah ditingali di Navaluenga?

Kalawan bieu dua rebu pangeusi na mandi ku walungan Alberche, kota Avila ieu dianggap gateway ka Sierra de Gredos. Nyatana, tempatna aya dina jangkungna 1700 méter sareng sababaraha jalur hiking sareng gunung mimitian ti dinya. Kituna, urang bade ngawitan ngobrol jeung anjeun ngeunaan naon ningali di Navaluenga pikeun lingkungan alam endah na.

Sierra de Gredos

embung Burguillo

Burguillo embung jeung puri

Salaku urang ngawartoskeun anjeun, ruteu gunung béda mimitian ti Navaluenga nu mawa anjeun ka tempat unbeatable. Di antarana éta jurang Peñalar, kalawan jangkungna leuwih ti sarébu méter. Éta mangrupikeun daérah pinus laurel sareng panon manuk hering hideung. Sajaba ti éta, éta boga cai tina embung Burguillo. Ku jalan kitu, urang bakal ngabejaan Anjeun yen di rawa ieu aya hiji pulo jeung puri geulis reminiscent tina dongeng tradisional. Anjeun tiasa cicing di dinya jeung ngarasa kawas karakter abad pertengahan.

Teu kurang spektakuler anu gorges of Lanchamala jeung Barranco Cambronal. Anu kahiji, dikurilingan ku gawir, ngagaduhan puncak La Rubiera, anu jangkungna dua rébu méter, mangrupikeun élévasi pangluhurna di daérah éta.

heran sejen tina bentang Navaluenga nyaeta Cagar Alam Valle de Iruelas, nu boga nilai ékologis hébat. Éta ogé tempat pikeun ningali manuk hering hideung, tapi ogé pikeun spésiés sanés sapertos elang kaisar atanapi hawk. Sadaya ieu tanpa hilap leuweung chestnut na atanapi sesa fauna na. Di antarana, kijang, babi hutan atawa génét.

Tungtungna, walungan Alberche nyiptakeun sababaraha kolam renang alam dimana anjeun tiasa mandi anu saé. Jeung dina jukut Trampalones anjeun bakal manggihan leuweung pinus sarta aromas luar biasa. Anjeun tiasa ngahontal éta ku leumpang sareng ku sapédah, sabab éta ngagaduhan jalur khusus sorangan.

Di sisi séjén, Anjeun bisa jadi reuwas mun diajar yén hiji kota sakumaha leutik sakumaha Navaluenga boga lapangan golf jeung tilu puluh héktar vegetasi, situ jeung total tilu puluh liang.

Warisan agama anu beunghar

Navaluenga

Hiji jalan di Navaluenga

Henteu sadayana alam di Navaluenga. Éta ogé ngagaduhan warisan agama anu pikaresepeun. Éksponén maksimum nyaéta Garéja Parish of Our Lady of the Villares, diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX. Dina adul na, opat arches carpal dirojong ku genep kolom nangtung kaluar, bari di jero anjeun kudu kasampak di font baptismal Romanesque.

Ogé, gigireun kuil ieu, anjeun tiasa ningali Cross of Cerrillo de San Marcos, kalawan prasasti dina aksara Gothic. Arsitéktur agama kota ogé diwangun ku padepokan Nuestra Señora de la Merced, anu asalna ti abad ka-1800, nyaéta San Isidro, anu diaksés ngaliwatan lengkungan tapal kuda, sareng Virgen del Espino, XNUMX méter. luhurna jeung dimana unggal taun diayakeun ziarah.

Sasak Romanesque

sasak Romanesque

Sasak Romanesque of Navaluenga

Salah sahiji simbol Navaluenga nyaéta sasak Romanesque na, anu dilestarikan pisan. Diwangun dina abad ka-XNUMX pikeun ngagampangkeun jalanna sapi ka gunung. maranéhanana dua cutwaters badag. Sakumaha anjeun terang, ieu mangrupikeun nami potongan-potongan dasar sasak anu bentukna sapertos parahu pikeun motong cai.

Necropolis abad pertengahan tinggi atanapi Las Cabezuelas: kagiatan séjén pikeun ngalakukeun di Navaluenga

Jalur seleting

Hiji garis zip

Deukeut pisan Navaluenga teh necropolis abad pertengahan tinggi tina Fuenteavila. Tanggal antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, éta ngagaduhan sahenteuna lima belas makam anu digali dina parahu granit. Jenis deposit ieu umum pisan di pagunungan Avila sareng mangrupikeun tempat kuburan désa-désa alit anu ékonomina dumasar kana eksploitasi ternak.

Di sisi anu sanés, sajaba ti warisan monumental sareng ékologis kota Avila, aya taman petualangan. The Cabezuelas. Tapi anjeun masih bisa ngarasakeun eta. Cai mibanda garis pos béda jeung kagiatan rekreasi séjén boh barudak boh déwasa. Sarta sakabeh ieu di tengah alam spektakuler.

Sakuliling Navaluenga

Casillas

Kota Casillas

Sakuliling désa Ávila anu éndah ieu ogé ngagaduhan tempat anu dipikaresep anu kami nyarankeun anjeun kunjungan. Ieu kasus nu biara Burgohondo. Populasi ieu ibukota déwan nu Navaluenga belonged dina abad pertengahan.

Nuju ahir abad ka-XNUMX wewengkon ieu ceded ka Tarekat Hospitallers Saint John ti Yerusalem pikeun ngajaga eta tina serangan Muslim. Pikeun ieu, anggotana ngadegkeun biara di handapeun invocation of St Augustine, sanajan Dominicans ngurus dirina engké.

Dina waktosna, éta mangrupikeun biara anu penting pisan. Kanyataan yén anjeunna nampi hak istimewa ti monarchs sapertos Alfonso X the Wise, Monarchs Katolik atanapi Felipe II sareng ti paus sapertos Alexander VI atanapi Leo X masihan urang ide ngeunaan ieu.

Ayeuna, ngan garéja na tetep ti biara. Ieu rencanana Romanesque, sanajan ngabogaan siling mudejar coffered megah. Ogé, dina altarpiece na anjeun tiasa ningali sésa-sésa lukisan témbok ti abad ka-XNUMX.

kota menawan sejen deukeut Navaluenga nyaeta desa Casillas, nu manjang antara leuweung chestnut. Upami anjeun nganjang ka usum gugur, kalayan warna usum, anjeun bakal ningali bentang anu spektakuler.

Leuwih penting nyaéta locality tina Barraco, ngan dua puluh menit ku mobil ti Navaluenga. Sheltered ku puncak Cebrera, eta nawarkeun maneh malah leuwih monumen jeung tempat dipikaresep. Anjeun inti abad pertengahan Avellaneda, Navalcarros atanapi Navalmulo, kiwari teu dicicingan.

Urang ogé mamatahan anjeun didatangan El Barraco nu Garéja Lady urang Asumsi, diwangun dina abad ka-XNUMX, sasak Romawi, padepokan La Piedad, wangunan Balai Kota (ogé ti abad ka-XNUMX) jeung munara Gaznata, tanggal ti abad ka-XNUMX.

Ogé, diantara sakuliling ningali di Navaluenga, éta geulis pisan Villanueva de Avila. Kota leutik ieu nangtung pikeun imah tradisional lingkungan sapertos Las Tórdigas jeung Roblellano, nu nyieun hiji set ethnographic metot. Sarta pamustunganana, urang bakal ngobrol jeung anjeun ngeunaan Navarrevisca, dimana anjeun tiasa nganjang ka garéja San Sebastián, padepokan Humilladero sareng San Antonio, ogé sababaraha sasak.

Tapi, antara naon nu kudu jeung naon ningali di Navaluenga, urang ogé kudu ngabejaan Anjeun tentang gastronomy na. Anjeun moal tiasa ngantunkeun kota Avila anu indah ieu tanpa nyobian tuangeun has anu lezat.

The gastronomy of Navaluenga

Steak

T-tulang steak ti Ávila

Kota ieu parantos janten daérah angon salami mangabad-abad. Ku sabab kitu, asakan na kuat sarta caloric, tapi ogé exquisite. Jalma anu dina diet moal manggihan loba masakan pikeun ngajaga eta. Éta gastronomy kuat, tapi idéal pikeun ngecas énergi sanggeus touring Sierra de Gredos.

Di antara masakan anu anjeun tiasa nikmati nyaéta sup bawang bodas, nu bakal ngajadikeun anjeun haneut atawa sababaraha kentang tumbled kalawan torreznos anu nikmat. Teu kurang gayana teh kacang lokal kalawan chorizo ​​​​.

Tapi, janten kota di Avila, anjeun moal tiasa sono steak ti Avila atawa budak dina gaya Navaluenga atawa di Stew. Anjeun oge bisa milih babi susuan atawa babi susuan, hayam bikang dina pepitoria atawa leungeun babi jeung kelenci ka huntress nu.

Kitu ogé, éta has wewengkon tanduk, nu mangrupakeun jenis pai ngeusi chorizo ​​​​, Bacon jeung endog. Jeung bola chicarrones, nu dijieun tina gajih babi, tapi ogé ngandung gula jeung anise.

Ieu ngakibatkeun urang ngabejaan Anjeun tentang manisan has di Navaluenga. Ngeunaan aranjeunna, kami mamatahan anjeun nyobian fritters, éta Yolks Santa Teresa (has sakabéh propinsi Ávila) atawa tocinillo de cielo. Tungtungna, aranjeunna kasohor di kota Avila katumbiri, nu tiasa secukupnya, contona, dina sirop.

Kumaha carana meunang ka Navaluenga?

Barraco

Jalan sakumaha eta ngaliwatan El Barraco

Lokalitasna aya di kiduleun Avila jeung barat laut tina Madrid. Anjeun gaduh jasa tina beus ti dua kota. Sedengkeun pikeun kahiji, angkutan nyokot kira lima puluh menit nepi ka anjog, sedengkeun nu aya kaitannana ka Madrid, perjalanan nyokot ampir dua jam.

Di sisi anu sanés, upami anjeun ngarambat dina kendaraan anjeun nyalira, durasina disingkat pisan. Ti Avila, anjeun kedah nyandak jalan raya 403, anu ogé ngalangkungan Barraco. Persis di kota ieu, anjeun kudu ninggalkeun arah San Juan de la Nava terus mengkol ka kidul nepi ka Navaluenga.

Di sisi séjén, lamun indit ka kota dina mobil anjeun ti Madrid, anjeun kudu indit ka arah Pozuelo y San Martin de Valdeiglesias lajeng nyandak arah ka Anu ngageter. Sateuacan dugi ka El Barraco, anjeun kedah belok ka kénca Coves of Burguillo jeung, sanggeus ngaliwatan juru, anjeun bakal anjog di Navaluenga.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun naon ningali di Navaluenga. Kami ogé parantos nyarioskeun ka anjeun ngeunaan lingkungan alam anu indah anu ngurilingan kota Avila sareng kumaha anjeun tiasa ngecas batré anjeun ku ngaraosan gastronomi anu megah di daérah éta. Anjeun malah gaduh lapangan golf, upami anjeun resep olahraga. Ayeuna anjeun kedah mutuskeun pikeun kenal sareng kota anu indah ieu di Sierra de Gredos.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*