Obyek wisata Sagunto

Upami anjeun nuju mikir naon anu kudu dipigawé di Sagunto Kusabab rencana lalampahan ka kota Valencian, kami bakal ngabejaan Anjeun yen Anjeun bade ngarasakeun tetep anjeun pisan. Kusabab ibukota wewengkon tina Médan Murviedro, lokasina di kalér propinsi, nawarkeun maneh duanana keajaiban alam jeung monumen.

Diadegkeun ku Edetans handapeun nami Ass, teras janten Saguntum Romawi sarta nolak ngepung Carthaginians dipingpin ku Hannibal dina episode sakumaha kawentar salaku Situs Numancia. Saprak harita eta geus dipikagaduh kakuatan nu tangtu, sakumaha ditémbongkeun ku Moorish na, monumen abad pertengahan jeung modern. Tapi éta ogé nawiskeun anjeun pantai anu indah dina panas hawa Valencian anu megah. Tanpa basa-basi deui, kami badé nunjukkeun anjeun naon anu kedah dilakukeun di Sagunto.

Naon anu kudu ditempo sarta naon anu kudu dipigawé di Sagunto?

Justru, urang bakal ngamimitian wisata urang kota ieu teh Komunitas Valencian di pantai na lajeng urang bakal ngadeukeutan ka kota pikeun nganjang monumen utama na. Kusabab puseur bersejarah Sagunto perenahna kira lima kilométer ti basisir sarta, ku kituna, ti wewengkon keusik jeung palabuhan komérsial penting.

Basisir Sagunto

pantai La Almardá

Basisir La Almardá

Di kota Valencian anjeun bisa ngarasakeun tilu pantai utama. Ngan hiji éta tina Palabuhan Sagunto, nu boga fungsi minangka panyalindungan. Kusabab ieu, éta mangrupikeun daérah keusik sareng cai tenang anu ngagaduhan sadaya jasa.

Komo deui geulis teh pantai Almardá, anu atraksi utama perenahna di cordon keusik nu lingku eta sarta ngabogaan nilai ékologis luhur. Tungtungna, anjeun gaduh Pantai Corinto-Malvarrosa, ogé dijieun tina keusik, sanajan kalawan batu di basisir. Kualitas cai na nyababkeun panghargaan Blue Flag dileler sababaraha kali. Ieu oge quietest tina tilu.

Sakali kami geus ngarasakeun mandi di pantai, urang bade difokuskeun naon nu kudu di Sagunto, nyaeta, dina monumen nu kota Valencian bersejarah nawarkeun maneh.

Kota tua kota Sagunto

Portalet Sang

Portalet Sang

Mumpuni salaku Aset Minat BudayaÉta diwangun ku sababaraha jalan di tengah sareng Plaza Mayor. Dina saeutik spasi, anjeun bisa nganjang loba monumen. Ngeunaan agama, sorotan teh garéja Santa Maria, diwangun dina abad ka-XNUMX dina masjid heubeul. Sanajan konstruksi teu réngsé nepi ka abad ka-XNUMX, éta responds kana gaya Gothic nunjuk Valencian. Sajaba ti éta, dina staircase nu ngakses eta ti kalér, anjeun tiasa ningali dua prasasti Latin.

Kami ogé mamatahan anjeun nganjang ka padepokan di kota kuno sapertos kitu Saint mary magdalene, nu getih jeung Urang Lady of Sorrows. Jeung, saeutik leuwih jauh, éta garéja El Salvador, diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX, sanajan gaya Gothic primitif predominates di dinya.

Sanajan kitu, salah sahiji jewels hébat ieu bagian tina Sagunto teh Jewry, nu diaksés ngaliwatan arch semicircular katelah Portalet Sang. Di jerona, anjeun bakal ningali kumaha daérah kota abad pertengahan ieu, salian ngadatangan tempat mandi ritual anu disebut. mikveh.

Di sisi séjén, di puseur bersejarah Sagunto anjeun boga karaton geulis kawas hiji sorangan bale kota, konstruksi neoklasik abad ka-XNUMX, atawa Imah tina Mestre Penya, Gothic dina gaya jeung markas kiwari Museum sajarah kota. Tungtungna, sapertos di sakumna kota, anjeun tiasa ningali conto arsitéktur Romawi sapertos, contona, sésa-sésa témbok Kuil Diana.

Benteng Sagunto

puri Sagunto

Benteng Sagunto

Lokasina di luhureun hiji pasir anu ngajaga kota, éta Tugu Nasional saprak 1931. Sanajan bentuk kiwari leuwih modern, ieu dipercaya yén éta geus aya dina jaman Ibéria. Lajeng, duanana Romawi jeung Goths, Muslim jeung Kristen geus nyumbang reformasi maranéhanana.

Ieu kabagi kana tujuh enclosures walled, diantara nu Plaza de Armas nangtung kaluar, coinciding jeung forum Romawi heubeul. Pikeun bagian na, dina Plaza de San Fernando, anjeun tiasa ningali Antiquarium Epigraphic, sampel prasasti Ibéria, Romawi jeung Ibrani.

Teater Romawi

Téater Romawi

Téater Romawi Sagunto

Ieu mangrupikeun kaajaiban anu tiasa didatangan di Sagunto sareng caket pisan sareng anu sateuacana. Ieu deeply direhabilitasi dina ahir abad ka-XNUMX, tapi ieu teu detract tina nilai monumental na. Konstruksina ti abad ka-XNUMX saatos Masehi sareng dilaksanakeun ngamangpaatkeun kacenderungan pasir pikeun netepkeun lapak.

Ieu mangrupakeun conto sampurna tina harmoni arsitéktur Romawi waktu, nu ieu dumasar kana prinsip Vitruvian. Ku kituna, orkestra 22-méteran boga ukuran konci sabudeureun nu sagalana sejenna diwangun. Di sisi anu sanés, dina karya penggalian téater, seueur objék tina période anu sami parantos pulih, sapertos keramik, batu nisan atanapi stelae.

Téater teu hijina monumen penting tina Sagunto Romawi. Sésa-sésa tina circo, diwangun dina abad kadua sanggeus Kristus jeung nu miboga kapasitas pikeun leuwih ti lima belas rebu urang. Kitu ogé, anjeun tiasa ningali dina lokalitas naon éta imah salaku Imah dels Peixos, monumen pamakaman jeung jalan ti jaman Romawi.

Imah Manor jeung karaton

Imah dels Berenguer

Pedalaman Casa dels Berenguer

Sagunto teu kakurangan sésa-sésa abad pertengahan jeung Renaissance na. Contona, heubeul tanjakan aranjeunna geus dilestarikan sabagian jeung sababaraha munara na. Tapi anjeun ogé tiasa ningali istana sapertos Imah dels Berenguer, Gothic dina gaya jeung nu imah panarimaan nganjang jeung Interprétasi Center kota jeung karaton Delme atawa ti Punyalet, tanggal sabudeureun 1250 na nu ngan adul dilestarikan.

The Grau Vell

Grau Vell

Fort tina Grau Vell

Wewengkon palabuhan kuno Sagunto katelah ku nami ieu, dimana anjeun ogé tiasa nganjang ka tempat-tempat anu dipikaresep. Ieu kasus situs arkéologis, dimana imah jeung wangunan kayaning tanggul sarta mungkin mercusuar geus kapanggih, sakabéh éta ti jaman Romawi.

Sareng ogé tina tim pertahanan tina Grau Vell, diwangun dina abad ka-XNUMX sarta diwangun ku hiji benteng, munara pasagi, sababaraha gudang jeung batré a. Tanpa ragu, tujuanana pikeun ngabéla basisir tina kamungkinan serangan ku bajak laut atanapi tentara musuh.

Tugu sanésna

Imah patani Agua Fresca

imahna patani bénténg tina Agua Fresca

Kitu ogé, di pinggiran Sagunto anjeun boga monumen séjén dipikaresep. Urang bakal nyebut imahna patani bénténg tina Agua Fresca, diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX. Éta mangrupikeun kastil leutik anu dimaksudkeun pikeun bumi pangéran désa anu ngagaduhan lahan pertanian. conto sejen tina tipe ieu konstruksi, sanajan leuwih hina, nyaeta imahna patani des Frares, kalawan imah patani abad ka-XNUMX na.

Kami ogé mamatahan anjeun ningali éta Torre Gausa bénténg gilinding, la munara San Roque jeung puri jail, sakabéhna nyatakeun Aset Kapentingan Budaya. Sarta pamustunganana, nu biara Santa Ana, diwangun dina abad fourteenth sarta ngabogaan garéja, wangunan convent jeung dusun.

Industri Sagunto

Garéja Ibu Allah Begoña

Garéja Our Lady of Begoña

Pariwisata industri, anu dipikaharti salaku anu nganjang ka warisan manufaktur kuno kota, parantos nampi dorongan anu kuat dina taun-taun ayeuna. Sareng, dina hal ieu, Sagunto ngagaduhan seueur tawaran pikeun anjeun.

Di daérah palabuan modéren kota, anjeun bakal mendakan seueur gedong anu ngamungkinkeun anjeun ngahirupkeun deui masa lalu industrina. Di antarana, heubeul rumah sakit pikeun pagawééta bengkel umum atawa suku cadang kapal.

Tapi ogé berharga garéja Our Lady of Begoña, commissary, kasino rekreasi atawa imah karyawan. Sanajan kitu, sugan unsur paling panasaran sadaya warisan industri ieu teh tungku blast nu dilestarikan salaku vestige kamakmuran kaliwat tur dipasang dina 1922.

Alam Sagunto

Marjal de Los Moros

Marsh tina Moors

Henteu sadayana mangrupikeun monumen sareng warisan industri di kota propinsi Valencia (di dieu kami ninggalkeun anjeun tulisan ngeunaan naon ningali di kota Valencia). Kami parantos nyarioskeun ka anjeun ngeunaan pantai na. Tapi, salian ti éta, ayana kota antara taman alam Sierra Calderona jeung Sierra de Espadán. Ku alatan éta, eta boga hiking éndah tur Nordic leumpang ruteu.

Di antara kahiji, nu disebut jalan satapak jarak jauh GR-10, bagian mana ti kota Puzol sarta eta crosses kahiji tina gunung anu kami geus disebutkeun ka anjeun. Ogé, deukeut Sagunto anjeun boga dua marshes nilai ékologis hébat. Nyaéta ngeunaan pamadegan Almardà jeung Los Moros.

Anjeun oge bisa ngambekan hawa seger dina situs alam Romeu, dimana leuweung pangpentingna di kotamadya ieu lokasina. Salaku tambahan, anjeun bakal tiasa ningali situs arkéologis sapertos Pic dels Corbs sarta salah sahiji éta Covaxa.

Sakedik gastronomi

Kentang amis pastissets

Kentang amis Pastissets

Pikeun ngabéréskeun wisata urang ngeunaan naon anu kudu dipigawé di Sagunto, kami bakal mamatahan anjeun sababaraha masakan has na. Di antarana nyaéta béas dipanggang kalawan cod, nu disiapkeun utamana dina Puasa jeung Minggu Suci.

Tapi, meureun nu paling has kota teh kiripik, Sababaraha sandwiches leutik nu boga omelette buncis lega sarta bawang bodas lembut atawa loin jeung tomat. Malah leuwih ngeunah teh ximos atawa roti susu goreng nu ngeusi tuna, tomat, endog jeung cabé héjo.

Tungtungna, lamun datang ka amis, anjeun kudu loba cobaan di Sagunto. Salaku conto, San Blas muih, la Coca De llandaéta Kentang amis Pastissets atawa Anis donat.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun loba naon naon anu kudu dipigawé di Sagunto. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta ngagaduhan monumen anu megah, lingkungan anu istimewa sareng asakan anu ngeunah. Ulah hilap nganjang ka kota éndah ieu Komunitas Valencian.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)