Naon pajeg wisata sareng dimana diterapkeun di Éropa?

 

Salami sasih Juli, Barcelona nyatujuan pajak turis énggal pikeun wisata, anu bakal ditambihan ka anu parantos dilarapkeun di tempat hotél sareng pelayaran. Boh kusabab usaha déwan kota pikeun ngajagi Kota Barcelona tina seueur teuing wisatawan atanapi kusabab kahoyong ngumpulkeun artos, kaleresan aranjeunna nyobian nganggo tindakan pikeun pariwisata anu tanggung jawab, sapertos pamaréntah lokal Venice bade pikeun ngatur aksés ka St. Mark's Square ti taun 2018.

Tapi kumaha pangaruh pajeg wisata mangaruhan wisatawan? Nalika mayar liburan kami, urang tiasa mendakan faktur pamungkas kalayan harga anu langkung luhur kusabab tingkat ieu. Entong sono kana tulisan salajengna dimana urang bakal nyarioskeun perkawis pajak turis, naha éta diterapkeun sareng tujuan mana anu kalebet.

Barcelona atanapi Venice sanés hiji-hijina kota Éropa anu nerapkeun pajak wisata. Di seueur tujuan di dunya parantos dilarapkeun, sapertos Brussel, Roma, Kapuloan Balearic, Paris atanapi Lisbon.

Ngahémat hiber

Naon pajak turis?

Mangrupikeun pajak anu kedah dibayar masing-masing wisatawan nalika nganjang ka nagara atanapi kota khusus. Pajak ieu biasana ditagihkeun nalika mesen tiket pesawat atanapi di akomodasi, sanaos aya formula anu sanés.

Naha urang kedah mayar pajak wisata?

Déwan kota sareng pamaréntah nerapkeun pajak turis supados ngagaduhan dana anu ditetepkeun pikeun langkah-langkah pikeun promosi prasarana wisata sareng kagiatan, pamekaran sareng pelestarian. Hartosna, konservasi warisan, karya restorasi, kelestarian, jst. Pondokna, pajak wisata mangrupikeun pajak anu kedah dibalikkeun sacara positip di kota anu nuju didatangan.

Hotel butik di Spanyol

Harga wisata sacara rinci

Pajak udara

Nalika anjeun mesen hiber, maskapai ngeusi kami sababaraha deret kanggo biaya kaamanan sareng biaya bahan bakar. Aranjeunna biasana kalebet kana harga akhir tikét sareng pajak panggunaan fasilitas bandara sareng transportasi udara.

Di sisi anu sanésna, aya pajak séjén anu diterapkeun pikeun palancong anu ninggalkeun hiji nagara. Aranjeunna katelah biaya kaluar sareng dilarapkeun di nagara sapertos Mexico, Thailand atanapi Kosta Rika.

Waragad per cicing

Pajak wisata ieu ditagihkeun pikeun tetep di hotél sareng akomodasi wisata (kalebet bumi kanggo kaperluan liburan) sareng dirobih dina tagihan hotél atanapi ditagih nyalira, sanaos dina kasus éta tunduk kana PPN (tingkat pangurangan 10%). Perusahaan wisata ngumpulkeunana sareng teras netepkeun éta triwulanan sareng badan pajeg anu pakait.

Di Spanyol, masing-masing komunitas otonom ngagaduhan peraturan masing-masing ngeunaan pajak turis, tapi aranjeunna sasarengan nyayogikeun koleksi kana dana pikeun pariwisata berkelanjutan.e anu ngamungkinkeun panangtayungan, perawatan sareng promosi aset wisata sareng prasarana anu diperyogikeun pikeun garapannana. Pondokna, aranjeunna dianggo kanggo masihan tanggapan sareng ngamajukeun séktor.

Pajeg wisata di Éropa

España

Katedral La Seu

Di Spanyol ayeuna-ayeuna ngan ukur pajeg wisata dibayar di Catalonia sareng Kapuloan Balearic. Di komunitas munggaran, éta dilarapkeun di hotél, apartemen, bumi padesaan, tempat kemah sareng pelayaran. Jumlahna beda-beda antara 0,46 sareng 2,25 euro per jalma per dinten gumantung kana lokasi pendirian sareng kategori na.

Di komunitas kadua, pajak wisata diterapkeun pikeun kapal pesiar, hotél, asrama sareng apartemen wisata. Pajak ieu dibanderol antara 0,25 sareng 2 euro per nganjang sareng wengi gumantung kana kategori akomodasi. Mangsa usum handap tarifna dikirangan, ogé pikeun cicing langkung lami ti dalapan dinten.

Luar nagara di Europeropa

Langkung ti satengah nagara Éropa parantos ngalarapkeun pajeg wisata pikeun ngamajukeun séktor. Sababaraha diantarana sapertos kieu:

Italia

Colosseum di Roma

  • Roma: Di hotél bintang 4 sareng 5 anjeun mayar 3 euro bari dina sésana kategori anjeun mayar 2 euro per jalma sareng wengi. Barudak di handapeun 10 taun henteu kedah mayar biaya ieu.
  • Milan sareng Florence: Pajak wisata 1 euro per jalma sareng wengi dilarapkeun pikeun tiap bintang anu dipiboga hotél.
  • Venice: Jumlah pajak wisata beda-beda tergantung kana usumna, daérah tempat hotél sareng katégori na. Dina usum tinggi 1 wengi wengi sareng bintang ditagihkeun di pulau Venice.
Perancis

Paris dina usum panas

Pajak wisata di Perancis lumaku di sakumna nagara sareng bénten-bénten antara 0,20 sareng 4,40 euro gumantung kana katégori hotél atanapi harga kamar. Salaku conto, tambahan 2% ditagihkeun pikeun cicing anu hargana langkung ti 200 euro.

Bélgia

Pajak wisata di Bélgia gumantung kana kota sareng kategori pendirianna. Di Brussel langkung luhur tibatan di sésana nagara sareng kisaran antara 2,15 euro kanggo hotél bintang 1 sareng 8 euro kanggo hotél bintang 5, per rohangan sareng per wengi.

Portugal

Trem Lisbon

Di ibukota, Lisbon, pajak turis mangrupikeun 1 euro kanggo unggal tamu anu cicing di hotél atanapi pendirian. Éta tiasa diterapkeun ngan ukur dina minggu mimiti cicing di kota. Barudak di handapeun umur 13 taun teu mayar éta.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)