Naon pak dina kit perjalanan

kit médis

Nalika hiji mana on pakansi uninga naon pak dina kit perjalanan penting pisan. Urang bakal tebih ti bumi, panginten di nagara sanés, nganggo basa sanés, tanpa aksés kana hal-hal atanapi merek anu biasa urang biasa.

Nyaho kumaha carana nyiapkeun kit pertolongan cemas penting supaya teu mawa loba teuing jeung teu poho hal pangpentingna. Darurat médis tiasa kajantenan ka saha waé sareng tiasa waé tina nyeri sirah biasa dugi ka kabebeng, ati anu protés atanapi diare. Ku sabab kitu, dina artikel urang kiwari urang bakal ngajawab sual naon travelers kudu mawa dina kit médis.

Naon pak dina kit perjalanan

kit médis perjalanan

Memang leres aya dokter sareng apoték di sakumna dunya, kecuali anjeun angkat ka tengah Amazon atanapi ka Cina atanapi Afrika sareng anjeun henteu terang naha anjeun bakal ningali lanceukna Galen. Tapi masalahna tiasa dimimitian upami anjeun henteu ngabagi basa atanapi upami anjeun peryogi resép atanapi resép pikeun mésér pangobatan. Aya nagara mana ibuprofen malah dijual ku resép jeung anjeun kudu mimitian nelepon asuransi anjeun, neangan dokter jeung sagala rupa nu saukur pikeun hal anu leuwih counter di nagara anjeun.

Naon waé tiasa kajantenan, janten saran umum nyaéta éta nginum obat saderhana atanapi anu sering anjeun tuang ti bumi. Jieun daptar naon nyandak tur salawasna meuli tambahan saeutik, bisi anjeun balik téh nyangsang pikeun sababaraha alesan teu kaduga. Bayangkeun naon anu lumangsung ka jalma anu kaget ku pandémik dina perjalanan!

kit médis pikeun perjalanan

Detil sanésna anu kedah dipertimbangkeun nyaéta naon anu cocog sareng anjeun tinggalkeun obat dina wadah aslina, kalawan labél jelas maranéhanana. Ieu nguntungkeun pikeun ngaliwat adat, tapi ogé nguntungkeun upami anjeun ngagaduhan panyakit kronis sapertos alergi atanapi diabetes. Salian labél aslina, éta ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun boga dosage ditulis handap sarta pinggel atawa pendant nu salawasna sareng anjeun informing kaayaan anjeun.

lajeng, Jenis pangobatan naon anu kedah dibawa dina kit perjalanan? ibuprofen, Aspirin atanapi naon waé anu bakal ngubaran lieur anjeun, nyeri cangkéng sareng barang-barang. A antipiretik ogé (hal anu nurunkeun muriang), sapertos parasetamol. oge antihistamin nu ngagentos alergi atawa hal beton éta anti alérgi. Anjeun pernah nyaho kumaha anjeun bisa meta pikeun kadaharan aheng atawa kacamatan kutu. oge antacid sareng pusing. Sareng ayeuna, langkung ti kantos, alkohol jeung gél atawa wipes alkohol pikeun tuntas ngabersihan leungeun urang tina baktéri.

nginum obat perjalanan

Hiji kotak tina ganti baju (Banaid), oge pilihan alus. Aya kotak kalayan sagala rupa ukuran sareng mangrupakeun ide anu sae pikeun nyandak salah sahijina, ku kituna urang ngagaduhan sagala kasempetan anu timbul. pléster plastik, kuku gunting leutik, sababaraha antiseptik leuwih éféktif batan alkohol (peroksida, contona) jeung pinset leutik (éta pinset panyabutan bulu anu hébat). A thermometer, dinten ka dinten Masker N95 anti Covid sareng, naséhat kuring sareng naon anu kuring henteu hilap, kuring sok nyandak antibiotik salila 10 poé (perlakuan lengkep dianjurkeun).

Kuring khususna nyandak antibiotik sabab éta anu dijual ku resép di seueur nagara sareng kuring henteu hoyong ngarasa goréng sareng kedah nyauran asuransi, ngajelaskeun, angkat ka dokter sareng barang-barang. Lajeng Anjeun meuli hiji hal tanpa nyaho merek. Janten, kuring mésér antibiotik di bumi. Abdi henteu terang upami kuring bakal nyeri tikoro atanapi ngagaduhan inféksi dina sungut kuring. Kabeneran kuring sok mawa aranjeunna deui teu kacekel, tapi kuring indit aman.

ubar perjalanan

Sanajan kitu, saluareun ieu item umum aya batur anu valid ukur keur lalaki jeung nu lianna ukur keur awéwé. Upami anjeun lalaki kuring bakal nyandak kondom (Éta malah bisa ngeusi cai, beku sarta dipaké engké salaku bungkus és), jeung keur awéwé mah sok maké tampon.

engké, teuing Kadé dimana urang bade di perjalanan sabab bakal nangtukeun item nu sejen dina kabinet ubar urang. Contona, mun ka wewengkon tropis, ulah poho tabir surya, anti alergi, tablet purifying cai, gel lidah buaya pikeun kaduruk, panolak serangga jeung hal pikeun nyegah diare.

ubar perjalanan

Dasarna éta ngeunaan pamikiran kabinet ubar urang dibagi kana bantuan munggaran, ubar patali tujuan jeung ubar biasa, Nyaho situs naon anu bakal urang kunjungi sareng kaayaan naon anu urang terang tiasa urang laksanakeun nyalira. Kuring bakal nyebutkeun yén urang malah bisa meuli bagian bantuan munggaran dina pak. Éta dijual di apoték atanapi supermarkét sareng anjeun hilap ngadamel daptar. Anjeun gaduh satengah daptar lengkep sareng tambahkeun barang anjeun nyalira.

Ngabogaan kit darurat urang ngaléngkah ka handap. Upami anjeun angkat ka tujuan anu panas, Amazon, Afrika, India, Asia Tenggara, anjeun moal tiasa hilap krim antibakteri sareng antihistamin, tablet pemurnian cai, sababaraha prophylaxis malaria (salian kanyataan yén anjeun pasti kedah divaksinasi), gauze sareng pita bedah, panolak serangga, sunscreen, lip balm, sababaraha anti alergi kayaning Benadryl. 

kit médis perjalanan

Lamun, di sisi séjén, anjeun buka tiis, éta sasaena pikeun mawa hal pikeun muriang jeung antibiotik bisi tikoro anjeun gering, lip balm jeung sababaraha anti flu jeung decongestant nasal alus... Beuki lila perjalanan. atawa leuwih rupa-rupa tujuan, beuki kamungkinan urang gering . Parobahan iklim, kagiatan fisik, jadwal anu teu teratur sareng hal-hal sapertos kitu tiasa mangaruhan kaséhatan urang. Salawasna ngawangkong ngeunaan hal basajan nu urang bisa ngajawab di imah.

Tungtungna, hiji bebeneran hébat: salaku hiji tumuwuh kit perjalanan janten kandel tur kandel. Dina kasus kuring, dina taun-taun ayeuna kuring parantos nyandak ubar langkung seueur tibatan makeup sareng dina kit kuring henteu aya kakurangan antibiotik, supositoria heunceut, laxative sareng ubar anti diare, ibupruen, anti flu, antibiotik topikal pikeun tatu, panon. tetes, ubar anti alergi jeung hal pikeun spasms burih. Sareng anjeun, naon anu teu leungit dina kit perjalanan anjeun?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*