Naon ari wisata moro?

 

Pariwisata Cinegetic

Naha anjeun terang naon éta wisata moro? Éta sesah sesah pikeun diturunkeun tina namina tapi upami kuring nyarioskeun sasatoan sareng lalaki… anjeun ngagaduhan ideu?

Pariwisata moro nyaéta moro pariwisata. Éta panginten sanés anu paling populér ayeuna atanapi anu ngagaduhan pers anu pangsaéna, nyatana pati henteu pikaresepeun, tapi kanyataanana nyaéta ayana sareng aya seueur bagéan dunya anu nawiskeun na hirup di dinya.

Pariwisata moro

Pariwisata cinegetic di afrika

Ieu nami pariwisata anu ngurilingan moro sareng anu ngalirkeun rébuan jalma, seueur diantarana jegud, di sakumna dunya. Éta sah sareng anu ngalaksanakeunana kedah taat kana aturan sareng norma anu ngémutanana.

Tangtosna aya waé anu ngalanggar hukum sareng maéhan sato anu kalebet spésiés anu dijagaan atanapi anu ngalaksanakeunana saluareun usum, tapi éta parantos kriminal. Nalika pariwisata dipraktekeun sacara sah malah Éta ngabantosan konservasi spésiés sareng kasalametan masarakat di daérah éta.

Wisata Cinegetico Kénya

Pariwisata moro éta sakuliah dunya janten kami mendakan ti Amérika Serikat, ngalangkungan Amérika Kidul sareng Spanyol dugi ka Kroasia. Meureun anjeun gaduh safari di Afrika langkung dina pikiran tapi anjeun bakal ningali moro olahraga éta, dimana anu anjeun sadayana perkawis, lumangsung dimana-mana.

moro-in-alaska

Aya infrastruktur wisata moro nyata anu ngurus logistik, idin sareng yén sadayana aya dina kerangka kelestarian sareng henteu bahaya. Para ahli nyatakeun yén moro alamiah pikeun kaayaan urang sareng yén aya kaanggunan sareng kaparigelan anu tangtu pikeun nyéépkeun éta dina dada sajarah anu gancang.

Organisasi Pariwisata Dunya nganggap wisata moro dina pariwisata olahraga sareng éta nekenkeun kelestarian lingkungan kumargi, sapertos dina jinis pariwisata sanésna, jalmi éta hubungan langsung sareng alam.

Pariwisata Cinegetic

Sanés perkawis leumpang sareng ngagaleuh souvenir janten henteu sadayana ngagaduhan artos anu hartosna olahraga ieu. Utamana upami hal anjeun moro buruan ageung sareng anjeun kedah angkat ka Afrika ... Tapi dina skala leutik atanapi dina tingkat mikro éta mangrupikeun olahraga anu ogé tiasa dipraktekeun di propinsi, padesaan atanapi nagara-nagara anu langkung terpencil di seluruh dunya.

Pariwisata Cinegetic

di dieu anu penting ayana Nagara nalika ngeunaan perda sabab urang terang yén lamun anjeunna henteu perantara, naon anu kajantenan sateuacanna bakal kajadian: total leungitna spésiés. Ku moro olahraga anu diatur pangaruhna tibalik sareng bahkan sering dianggo pikeun ngendalikeun populasi spésiés-spésiés tertentu yén upami ngalangkungan jumlah anu tangtu aranjeunna bakal nyerang batur.

Ayana Nagara tangtosna ti idin, nu ngalereskeun usum moro, ngeunaan otorisasina sareng kontrol perusahaan anu nawiskeun jasa wisata moro ieu.

moro di kutub

Dasarna wisata moro dibagi kana kaulinan leutik, buruan gedé sareng buruan cai. Dua anu munggaran nuduhkeun ukuran bendungan sareng anu kadua pikeun lingkungan tempat latihanana. Kaulinan alit kalebet kelenci, japati penyu atanapi hurang, Contona. Kaulinan ageung kalebet babi hutan, kijang, sareng moro akuatik teh halaman wéb sareng unggas cai.

Di sisi anu sanésna urang gaduh pasar didamel khususna pikeun turis kalayan seueur artos, nungtut akomodasi sareng jasa, anu sanés pikeun moro olahraga khusus sareng anu katilu semi-mainformal.

méwah-safari

Pamburu olahraga khusus sering ngalih di grup pilih anu ngumbara ka sababaraha lokasi pikeun milarian spésiés pilih. Grup anu terakhir henteu ngagaduhan seueur artos atanapi seueur paménta sareng sababaraha kali aranjeunna henteu nyéwa grup wisata sareng ngalih nyalira.

Dimana pariwisata moro dilakukeun

Pariwisata cinegetic di afrika

Di Afrika, tangtosna. Buana ageung sareng beunghar ieu mangrupikeun tujuan anu munggaran anu aya dina pikiran sareng alesan anu saé. Aya nagara-nagara Afrika anu ngagaduhan cadangan sato sareng aranjeunna sorangan ngatur safaris anu tiasa moro, langkung awis sareng éksklusif, langkung mirah sareng saderhana. Kadang-kadang aranjeunna moro sareng anu sanésna ngan saukur wisata nonton manuk.

Kuring nyarios ngeunaan Tanzania, Kamerun, Namibia. Kuring nyarioskeun singa, gajah, gazelles, kebo, buaya, antelop. Kadang-kadang ngeunaan latihan olahraga sareng kadang diajar ku pituduh anu khusus. Idin kedah diolah teras lengket kana jumlah anu tiasa diburu atanapi dinten-dinten parantos ditangtoskeun pikeun moro éta nyalira.

moro hares

Ninggalkeun Afrika Argentina Di Amérika Kidul, éta parantos janten tujuan wisata moro bari ayeuna. Pampas sareng Patagonia kidul nawiskeun sorangan sareng babi hutan, kebo, japati, bebek, embe, pumas atanapi antelop. Langkung di kalér Méksiko nawiskeun moro jaguar sareng upami urang teraskeun nanjak éta Kanada sareng Amérika Serikat.

Beruang, moose raksasa, srigala, sareng bison Amérika mangrupikeun karesep di Amérika Kalér sareng anu sanésna Alaska biruang kutub sareng segel leutik diburu. Nyatana, Kanada ngawasa moro langkung ti tilu puluh rébu anjing laut sareng lynxes tanpa mindahkeun rambut.

moro domba-di-australia

Di daérah Asia Pasipik sipat anu éndah Selandia Anyar sareng Australia Éta ogé parantos janten tujuan pikeun moro pariwisata sareng moro march di dinya milari cheetah lokal atanapi kijang.

Moro pariwisata di Spanyol

Pariwisata Cinegetico di Spanyol

Moro gaduh seueur sejarah kumargi kekhususan iklim sareng geografi na ngabentuk ékosistem anu béda-béda, masing-masing gaduh spésiésna nyalira. Khususna kuat di padesaan, daérah anu kirang penduduk kusabab hijrah ka kota.

Sababaraha lokalitas tos ka moro wisata sustainable sareng hasilna parantos saé sabab spésiés parantos dihirupkeun deui yén moro sembarangan abad-abad sateuacanna ampir nyababkeun aranjeunna ngaleungit. Naon deui mangrupakeun sumber panghasilan, ngahasilkeun langkung ti lima rébu padamelan langsung sareng mindahkeun sakitar 240 juta euro, sapertos di Castilla-La Mancha, salaku conto.

Pariwisata Cinegetico di Spanyol

Aya sababaraha jinis moro olahraga: filat, parany sareng anjing sareng ferret, konter, silvestrismo, ngalangkungan, nganggo bow, buleud, cowl sareng tumbak Masing-masing nembongkeun metodologi anu béda pikeun moro sareng néwak mangsa (sarap dina tatangkalan, jaring atanapi sato sapertos anjing, ferit atanapi manuk anu dilatih pikeun tujuan éta, shotgun, bibit).

Singkatna, éta anu dimaksud wisata moro: mangsa, moro, perjalanan, pamondokan, adrenalin dina urat sareng piala. Naha bobo dina tenda saderhana tanpa kamar mandi, di bumi nagara anu menawan, di hotél, perkebunan atanapi di kemah méwah handapeun bintang-bintang Afrika, sumanget moro kuno anu ngahijikeun wisatawan ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   ngagelarkeun cenahna

    Moro pariwisata kedah dibasmi sareng dianggap kajahatan.
    Mangrupikeun amarah anu nyata yén kagiatan kejem sapertos kitu ayeuna ayeuna.

bool (leres)