Naturism: naon eta

Urang sadaya geus leumpang ka imah taranjang di sawatara titik atawa dicokot off swimsuit kami di kolam renang, sarta kami inget yen rarasaan aneh tur pikaresepeun ngojay taranjang ...

Tapi aturan sosial teu ngidinan urang leumpang di sakuliah dunya tanpa baju, iwal mun latihan naturism. Janten enya, dina waktos sareng tempat anu tangtu urang tiasa ngantepkeun pakean sareng larangan sosial. Naturism: naon eta.

Naturisme

Éta ngan saukur latihan leumpang tanpa baju, Naha di bumi anjeun sorangan, di pantai atanapi dimana waé di alam. Jalma anu ngalaksanakeun éta ngaku éta Anjeunna séhat, sénsitip, sareng seueur kasenangan.

Memang bener yén awak manusa teu dirancang keur leumpang sabudeureun jeung baju, nu squeeze eta, ngalampirkeun eta, ngawatesan eta (Kuring bakal nambahan yén maranéhna ogé ngajaga eta), tapi naturism concentrates leuwih kana patarosan ieu kabebasan.

Sigana éta practicing naturism téh alus pikeun kaséhatan méntal, emosi jeung fisik sarta ngabébaskeun jalma tina sagala kahariwang anu dirasakeun ngeunaan bentuk awakna sareng awak batur. Nyabut baju anjeun henteu ngan saukur nyabut baju pikeun karasa angin atanapi cai, tapi meunang leupas tina prasangka, setrés, worries.

Leres yén urang sadayana terang awak urang sareng yén urang leumpang ngurilingan bumi taranjang ti waktos ka waktos, tapi leumpang buligir sareng jalma-jalma di sabudeureun urang mangrupikeun hal anu sanés. Di masarakat urang awak geus jadi obyek ibadah, kahayang, nyalahkeun jeung kritik. Badan-badan anu dipromosikeun ku média sampurna tapi henteu ngawakilan masarakat sacara gembleng, ku kituna nalika jalma-jalma biasa taranjang hal-hal nyandak aspék anu béda.

urang bisa ngaranan sababaraha cita-cita anu berkisar ngeunaan naturalisme: ékologis jeung lingkungan, hormat keur alam sacara umum, éta kasehatan (ngarasakeun panonpoé jeung angin), hormat jeung ditampa ku jalma séjén, tangtu spiritualitas sabab aya hubungan sareng alam sareng kakuatanana sareng tangtosna, kabébasan pakéan atanapi henteu.

Jalma anu ngalaksanakeun naturism dianggo dina hubungan healthier jeung awakna, tapi enya, sanajan teu for everyone ... Dupi anjeun wani? Kanggo sababaraha waktos ayeuna, langkung seueur jalma didorong kana prakték ieu sareng netelakeun gambar sakedik, di seueur nagara aya asosiasi anu nungtun jalma awam dina jalan ieu.

Tapi antosan sakedap: Naha naturisme sami sareng nudisme? Humm, kadang duanana istilah dipaké silih ganti, di Amérika Serikat misalna, tapi di bagian séjén dunya aya béda, halus tapi béda dina tungtungna.

Sedengkeun nudism nyaéta kalakuan taranjang jeung ngarasakeun kulit sorangan, naturism boga tujuan pikeun indit saeutik salajengna jeung jadi gaya hirup. anu ngalibatkeun harga diri, vegetarian, yoga, pacifism, euweuh rokok jeung alkohol jeung hormat keur lingkungan. Urang bisa nyebutkeun éta Nudism ngan hiji unsur naturalisme.

Tapi ti mana asalna sadaya ieu? Naon carita anjeun? Urang tiasa uih deui ka ide Rousseau ngeunaan "biadab mulia", kana penampilan kabersihan, moralitas sareng ubar modern. Waktos parantos nambihan ékologi kana éta, tapi kamari sareng ayeuna anu tetep aya di sela-sela nyaéta seksualitas. Anjeun teu kedah bingung seksualitas pikeun naturist mangrupakeun widang sauyunan. Naturisme sanés ngeunaan séks.

Lila-lila, naturisme parantos ngembang salaku gaya hirup dimana awak dibébaskeun, sareng bébas henteu sieun deui kana pendapat batur. Taranjang, béda kelas dileungitkeun sareng anjeun tiasa hirup rukun sareng tengtrem. Pangalaman naturisme lengkep bakal gumantung kana unggal praktisi, tapi upami anjeun hoyong ngahaturanan diri kana pangalaman ieu, ideu nyaéta yén anjeun tiasa nyéépkeun waktos-gancang taranjang.

Jalma anu ngalaksanakeun naturisme dicatet yén di lingkungan dimana jalma-jalma tanpa baju, suasanana tenang. Pikirkeun spa, di pantai, di kolam renang atanapi sauna. Nalika nganjang ka tempat anu ngalaksanakeun naturisme, anjeun kedah terang yén taranjang éta wajib, iwal sapertos réstoran lokal, sareng éta sok janten ide anu saé pikeun gaduh anduk pikeun linggih di tempat umum. Ieu masalah kabersihan.

Dimana ngalaksanakeun naturalisme? Aya pantai, klub, acara .... Sareng tangtosna, aya nagara dimana naturisme langkung populer tibatan anu sanés. Aya seueur kagiatan naturist di Inggris, di Kroasia, Australia sareng Amérika Serikat, contona. Sareng di Spanyol? Di nagara aya Féderasi Spanyol of Naturism, kalawan leuwih ti 40 taun sarta terpadu ka International Naturist Federation nu ngahimpun leuwih ti 30 nagara.

Upami anjeun anggota anjeun gaduh kartu sareng kartu éta valid sacara internasional. Anjeun tiasa janten anggota ku milarian asosiasi mana anu pangdeukeutna ka tempat anjeun cicing teras ngiringan kagiatanana sareng bahkan, nganggo kartu, dina kagiatan asosiasi anu sanés. Sikep, nu FEN organizes hiji pasamoan dunya taunan, nu disebut Rapat Kulawarga Éropa Selatan, di El Portus, sarta rapat internasional lianna kayaning pasamoan kulawarga séjén di Baltik atawa Gala ngojay atawa rapat olahraga di Alps - Adriatik.

Di Spanyol aya sababaraha pantai kalayan tradisi nudist panjang, di Andalusia, Asturias, Cantabria, Katalonia, Kapuloan Canary, Valencia, Euskadi, Galicia, Kapuloan Balearic, Murcia jeung loba deui tempat. Playa de Torimbia, contona, mangrupa pantai nudist pangkolotna di Asturias (dating deui ka 60s), atawa aya ogé Playa de Cantarriján, di Granada.

Inpormasi ngeunaan jinis ieu tiasa dipendakan dina halaman wéb resmi FEN, anu mangrupikeun situs anu lengkep anu pasti bakal ngajawab patarosan anu anjeun gaduh. Contona, dina bagian "Patarosan anu Sering Ditaroskeun", anjeun gaduh inpormasi hukum ngeunaan kaayaan taranjang di tempat umum sareng naon anu tiasa dicarioskeun sareng hak naon anu anjeun gaduh, tapi aya ogé sababaraha patarosan umum anu saha waé anu henteu. Naturist tiasa naroskeun ka dirina, sareng di dieu urang nyobian ngajawabna. Sareng upami anjeun hoyong maca langkung seueur ngeunaan alesan janten naturist, kuring nyarankeun bagian khusus ngeunaan subjek, super lengkep.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*