Didatangan Rock of Gibraltar

Naha anjeun resep ideu? Ieu batu cadas Éta aya dina panangan basa Inggris kanggo waktos anu lami tapi nampi turis panasaran ti sakumna penjuru dunya. Batuanna henteu ngan ukur ti hiji batuan monolithic anu diwangun ti baheula, sakitar 200 juta taun, nalika dua lempeng tektonik tabrakan. Rapat ogé ngawangun baskom Mediterania, teras danau asin.

Kiwari seueur géografi na mangrupikeun cagar alam sareng tujuan rekreasi unik di daérah Éropa éta éta ngagabungkeun alam sareng sajarah dina tawaran wisata na.

The Rock

Batuna Éta dihubungkeun sareng Semenanjung Iberia ku isthmus keusik anu diteukteuk sakaligus ku saluran. Éta kapur na éta ngahontal ngeunaan 426 méter jangkungna. Saprak mimiti abad ka-XNUMX éta parantos aya di tangan Inggris Raya, makuta anu diturunkeunana saatos Perang Suksesi Spanyol.

Kami nyarios di awal éta Éta dibentuk saatos tabrakan dua lempeng tektonik, Afrika sareng Eurasia. Teras danau Mediterania anu ogé kabentuk dina waktos éta, salami Jaman Jurassic, garing sareng ngan ukur saatosna cai Atlantik ngabahekeun cekungan kosong, ngaliwat ngaliwatan selat pikeun masihan bentuk Laut Tengah anu urang terang ayeuna.

Aya batu sareng selat, tapi batu ngawangun samenanjung anu juts kana selat perenahna di basisir kidul Spanyol. Pandangan tina situs ieu hebat pisan, langkung-langkung upami aya anu terang géologi sareng terang sejarah batu anu ramé.

Komposisi batu ieu ditambahan erosi angin sareng cai parantos ngawangun guha, sakitar saratus, teu aya deui teu kurang. Sareng seueur diantarana mangrupikeun tempat wisata.

Kumaha carana nepi ka Gibraltar

Anjeun tiasa ngalakukeun éta ku kapal, pesawat, jalan atanapi karéta. Aya jasa udara biasa ti Inggris, tangtosna. Penerbanganna ku British Airways, easyJet, Monarqch Airlines sareng Royal Air Maroc. Upami anjeun aya di Spanyol anjeun tiasa dugi ka Jerez, Seville atanapi Malaga sareng ti ditu angkat ngalangkungan rute kalayan leumpang henteu langkung ti sajam satengah.

Bandara lokal ngan ukur lima menit nyetir ti palabuan. Ngawangkong ngeunaan palabuhan anjeun tiasa dugi ka batu ku pelayaran. Aya sababaraha perusahaan: Saga Cruises, HAL, P&O, Granc Circle Cruise Line, Regent Seven Seas, salaku conto. Anjeun tiasa ogé nganggo karéta ti Spanyol, Perancis sareng Inggris. Salaku conto, upami anjeun di Madrid, anjeun angkat Altaria, sapeupeuting, angkat ka Algeciras. Karéta ieu ngagaduhan kelas hiji sareng kelas dua.

Sakali di Algeciras, anjeun angkat beus di payuneun stasiun karéta, anu unggal jam satengahna angkat ka La Linea, anu mangrupikeun wates Spanyol sareng Gibraltar. Itung satengah jam .. ti dinya, sabab anjeun ngalangkungan leumpang. Gampang pisan!

Ngeunaan dokumén, upami anjeun warga Éropa anjeun ngan ukur peryogi kartu idéntifikasi tapi upami henteu, anjeun kedah ngagaduhan paspor valid. Pikirkeun upami anjeun peryogi visa pikeun lebet ka Karajaan Inggris, anjeun bakal peryogi pikeun ngincer Gibraltar.

Naon anu bakal didatangan di Gibraltar

Kaleresan éta mangrupikeun daérah anu alit pisan sareng anjeun tiasa sacara gampil ngajajah nganggo jalan, sahenteuna kota sareng Batu. Ti wates dugi ka tengah jalan nyaéta 20 menit, contona, sanaos upami anjeun nganjang ka Cagar Alam tiasa lami-lami deui. Kanggo anu paling cicingeun anjeun tiasa nganggo taksi atanapi kabelway. Taksi tiasa janten panunjuk wisata bahkan nawiskeun wisata nyalira.

Jalur kabel na parantos dioperasikeun ti saprak 1966 sareng nganteur anjeun ka puncak Rock pikeun nikmati pemandangan anu saé. Stasion di dasar na aya di Grand Parade, di tungtung kidul kota sareng di gigirna Kebon Raya. Dina batu beus umum ogé ngajalankeun.

La Cagar Alam Gibraltar Éta di daérah luhur Batu. Anjeun ningali Éropa, Afrika, Atlantik, Laut Tengah. Émut yén jangkungna 426 méter. Ti dieu anjeun tiasa ngalalana tur nganjang ka sababaraha guha anu paling kasohor sapertos Gua San Miguel, anu ti saprak éta sok disebatkeun yén éta dasar sareng anu nyambung sareng Éropa. Kaleresan nya éta seueur carita salaku protagonis, éta bahkan rumah sakit dina Perang Kadua, sareng kamar bawah tanahna éndah.

Katedral mangrupikeun salah sahiji kamar ieu sareng kabuka pikeun umum salaku ruang auditér pikeun konsér sareng balé balas kusabab kapasitasna 600 urang. Gua anu sanésna nyaéta Guha Gornham, dipikaterang janten salah sahiji tempat pamungkas ti Neanderthals. Dina waktos éta éta ngan lima kilométer ti basisir sareng kapendak dina 1907. Kahéran anu berharga pisan.

Di sisi anu sanésna aya ogé Tunnels of the Siege, jaringan koridor labirin ti saprak abad ka-XNUMX sareng éta mangrupikeun bagian tina sistem pertahanan.

Pengepungan Ageung ngepung nomer 14 dina Rock, upaya sanés Spanyol sareng Perancis pikeun ngahiang deui daérah. Éta lumangsung ti Juli 1779 dugi ka Pébruari 1783, opat taun sadayana. Dinten bagian tina galeri sareng koridor ieu kabuka pikeun umum: 300 méter dina total sareng aya sababaraha liang anu nyayogikeun pandangan hébat ka Spanyol, isthmus éta sorangan, sareng teluk. Mangrupikeun lalakon sajarah.

Akhirna, sanés ngan ukur urang Romawi, Inggris atanapi Spanyol jalan-jalan didieu. Kitu ogé urang Arab. Sareng éta henteu pondok tapi 701 taun! Ti jaman harita benteng dikenal salaku Puri Moor, ti abad ka-XNUMX. Torre del Homenaje anu lami didamel tina mortir sareng bata lami tapi masih jangkung jangkung, ngabantah jalanna mangabad-abad. Nalika anjeun ngadatanganana anjeun bakal ngadangu seueur carita sareng dina ujung na yén Inggris ngangkat panji karajaan di 1704 supados henteu nurunkeun deui.

Tungtungna, leumpang anu disarankeun: anu disebut Léngkah Tengah. Ieu téh hiji 1400 méteran dijalankeun rada sesah anu meryogikeun ti sajam satengah dugi ka dua satengah jam. Disarankeun ngamimitian mimiti isuk-isuk, khususna bulan-bulan usum panas ieu, atanapi nalika panonpoe badé turun ngiuhan. Dina cinyusu rute pinuh ku kembang sareng éta kaéndahan.

Éta ti Puerta de los Judíos, di belah kidul Cagar Alam kira-kira 180 méter jangkungna, dugi ka Batré O'Hara dina 419 méter jangkungna di luhur batu.

Pandangan mangrupikeun hal anu matak pikaresepeun sareng anjeun tiasa nyandak kasempetan pikeun nganjang guha langkung, sakali dicicingan ku lalaki prasejarah, pangwangunan tengah abad ka-XNUMX, gawir giddy, monyét jeung aki-aki militér centenarians. Sanaos leres yén Gibraltar sanés tempat cicing salami lima belas dinten, anjeun tiasa nyéépkeun dua atanapi tilu dinten pikeun nikmati matahari, pemandangan, alam sareng tawaran réstoran sareng bar.

Akomodasi? Anjeun tiasa bobo di hotél, tempat nyéwa turis sareng kirang artos, di asrama nonoman. Kanggo inpormasi lengkep ulah ragu pikeun nganjang ka halaman wéb resmi wisata Gibraltar, Didatangan Gibraltar.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)