Kumaha carana nganjang ka Petra, harta karun Yordania

Petra

Teu diragukeun bentang tina Petra anjeun terang anjeunna. Nya éta kartu pos jordan tapi ogé parantos muncul dina sababaraha pilem Hollywood. Ampir siga panto ka jaman baheula, kana misteri, anu lami. Kaleresan nyaéta anjeun moal tiasa ngarencanakeun perjalanan ka Yordania tanpa jalan-jalan ka tempat anu saé ieu anu ngagaduhan kahormatan Warisan Dunya ti saprak 1985.

Ngan ku jalan di dinya urang tiasa negeskeun yén judul ieu sah pikeun unggal titik lebu, unggal batu, kolom, candi sareng seni anu tetep sateuacan urang katingali sanaos parantos lami, janten ieu anu pangsaéna inpormasi praktis pikeun nganjang ka Petra.

Petra

khasanah-petra

Kota ieu éta biasana janten ibukota karajaan Nabataean rébuan taun ka pengker, karajaan anu kaserep kana Kakaisaran Romawi anu ngurus numutkeun kota dugi ka ngajantenkeun janten pusat komersial anu penting. Bahkan ngalaman gempa bumi anu dahsyat, éta tiasa tahan dina waktosna sareng ngan ukur dina waktos Saladin, nuju akhir taun 1100, éta ditingalkeun dina gurun gurun sareng diterepkeun janten hilap.

Jiga seueur khasanah dunya kuno balik deui ka cahaya dina abad ka-XNUMX ti leungeun penjelajah Éropa, dina hal ieu tina leungeun urang Swiss anu disebut Burckhardt. Éta ulasan na anu narik penjelajah sanés anu antukna nyiptakeun ilustrasi anu saé anu pasti murag asih sareng langkung ti hiji arkéologis amatir. Nanging, éta dina taun 20an yén penggalian profesional munggaran lumangsung.

Ayeuna Petra mangrupikeun salah sahiji harta karun anu paling berharga di Karajaan Yordania sareng salian ti janten Situs Warisan Dunya éta ogé salah sahiji Tujuh Kaajaiban Anyar di Dunya.

Kumaha carana nganjang ka Petra

bus-to-wadi-musa

 

Aya sababaraha pilihan, éta sadayana gumantung kana naon titik awal anjeun. Upami anjeun di amman, ibukota Yordania, aya beus seueur anu angkat ti 6:30 am sareng dugi ka reruntuhan sakitar 10:30 enjing. Aranjeunna ti perusahaan JET Beus. Perjalanan balik dimimitian ti jam 5 sonten sareng tikét hargana JD 10 per leg. Armada na diwangun ku mobil modéren, 200 total, sareng ngajantenkeun seueur perjalanan anu sanés di nagara éta.

Anjeun tiasa ogé ngagunakeun minibus umum badé ka Wadi Musa angkat ti stasiun Mujamaa Janobi. Perjalananna ti jam 9 enjing dugi ka 4 sonten, sedeng tibalikna mulai jam 6 enjing sareng layanan terakhir jam 1 sonten. Mangrupikeun pilihan anu langkung mirah Nya, hargana satengah. ¿Anjeun tiasa naek taksi? Leres, duanana ti Amman sareng ti Bandara Queen Alia sareng hargana 90 JD upami angkat nganggo mobil sareng 130 upami angkat mobil gorobag, pikeun kendaraan lengkep henteu per jalma.

beus-ka-petra-2

Minibus umum ogé ngahubungkeun Aqaba sareng Wadi Musa ngalakukeun wisata di antara kantor pulisi kadua kota. Aya lima jasa sadinten sareng éta henteu tiasa dianggo dina dinten Jumaah. Daun anu munggaran sakitar jam 6 enjing sareng daun nalika parantos pinuh. Perjalananna butuh sajam satengah, dua jams sareng anjeun kedah ngitung tikét antara 5 sareng 6 JD. Akhirna anjeun ogé tiasa nganggo taksi, taksi bodas anu angkat ti kantor pulisi. Éta sakitar 35 JD tapi tiasa dugi ka opat urang. Aya ogé taksi héjo, ieu bahkan nyandak anjeun ka wates sareng Israél, sakitar 90 JD.

Ti kota sapertos Wadi Rum atanapi Madaba anjeun ogé tiasa dugi ka Petra. Ku beus ti 6 enjing. Angkat panumpang di Wadi Rum Visitor Center, lirén di kampung Rum sareng dugi ka Petra sakitar 8:30 enjing. Biayana sakitar 5 atanapi 5 JD. Aya ogé taksi. Sareng sami upami anjeun hoyong gabung sareng Madaba.

kampung-rum

Perjalanan ieu khususna indah kusabab beus wisata ngumbara di sapanjang Jalan Raya King, geulis pisan, bahkan aya bahkan perhentian poto di Wadi Mujib sareng anu sanés di Kastil Karak sajam sateuacan dugi di Wadi Musa jam 3 tabuh 4 sonten . Tangtosna, jasa ieu ngan ukur tiasa dianggo upami anjeun cicing di Hotel Mariam, sanaos hotél sanés nawiskeun jasa anu sami. Pendakan.

oge aya kunjungan ka Petra ti Israel wétan. Aya tilu pos perbatasan antara Israél sareng Yordania: Sasak Allenby, Eilat, sareng Beit Shean. Tilas nyambungkeun Yerusalem sareng Amman tapi anjeun kedah ngagaduhan visa Yordania diolah sateuacanna. Pameuntasan henteu rumit tapi peryogi lami janten sadayana gumantung kana waktos anu anjeun gaduh. Anjeun bahkan mungkin hoyong pesen wisata anu langkung mahal tapi minyak.

Taman Arkéologis Petra

arkéologis-taman-petra

Éta mangrupikeun situs anu ageung pisan sareng anjeun tiasa ngajalajah éta kalayan gampang, sanaos masarakat lokal biasana nawiskeun dirina salaku panungtun. Nanging, aya anu nyarankeun dugi ka opat atanapi lima dinten kanggo ngalakukeun pamariksaan lengkep. Tanpa pikagumbiraeun ngeunaan éta, kuring bakal nyarios yén dua atanapi tilu parantos cekap. Dinten anu hiji bakal ngantepkeun anjeun capé sareng ku perasaan yén anjeun parantos ngumbara nanaon. Kalayan dua dinten anu cekap cekap.

Wadi Musa mangrupikeun kota modéren di pinggiran taman, Kiwari sakitar 30 rébu jiwa. Éta pinuh ku agénsi pariwisata, upami anjeun hoyong ngadaptar wisata na hotél sareng akomodasi sanésna. Mangrupikeun kota anu aman sareng jalma anu ramah sareng anjeun tiasa cicing didieu atanapi langkung caket ka taman upami anjeun hoyong. Upami kitu, anjeun bahkan tiasa jalan-jalan ka reruntuhan, upami henteu anjeun tiasa nganggo taksi. Gigireun taman aya tempat parkir sareng ogé halte beus ka Amman atanapi Aqaba.

petra-1

Tiket henteu mirah tapi anjeun amortize langkung waktos anjeun bakti pikeun neng. Tikét sadinten pikeun anu nyéépkeun sahanteuna hiji wengi di Yordania hargana 50 JD, dua dinten 55 sareng tilu dinten 60 JD Upami anjeun sumping ka Petra pas anjeun ngalangkungan wates éta 90, 40 sareng 50 JD masing-masing. Upami anjeun ogé tetep wengi sareng uih deui ka reruntuhan dina dinten kadua, anjeun bakal kéngingkeun 40 JD.

wisata-mobil-di-petra

Upami anjeun henteu mondok wengi teras lebet 90 JD. Nalika mésér tikét anjeun kedah nampilkeun paspor. Éta dipésér di Pusat Pengunjung sateuacan atanapi nalika anjeun nganjang sareng anjeun tiasa mayar di kontan atanapi kartu kiridit. Aranjeunna usul tilu wisata:

  • Camino Principal, ngumbara 4 kilométer sareng biaya 50 JD.
  • Jalan Utama + Monumen Pangorbanan, ngalir 6 km
  • Jalan utama + Biara, ngalir 8 km.

Anjeun tiasa ningali wisata ieu dina halaman wéb resmi sareng anu sanésna bakal diterbitkeun Nopémber ieu. Aya ogé wisata mobil: aya dua, hiji nyambungkeun Pusat Pengunjung sareng Keuangan (perjalanan pulang-pergi), 4 km), 20 JD; sareng anu sanés ngahubungkeun Pusat sareng Museum (perjalanan, 8 km), salami 40 JD. Éta mobil pikeun dua jalma.

peta-petra

Kunjungan ka Petra dina dasarna moal tiasa ditingalkeun: Bab Al Siq, Bendungan, Siq, anu disebut Perbendaharaan atanapi Al Khazna (fasad pos anu terkenal di kota), fasad anu sanésna aya di sapanjang hiji jalan, Teater, Makam Sutra, Makam Urn, Makam Istana, Makam Korinta, Kuburan Romawi, Jalan Kolom ,, Bait Agung, garéja utama Petra, Bait Singa Bersayap, Situs Pangorbanan, Makam Prajurit Romawi, Biara ...

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)