Nyaho juru Dubrovnik, mutiara ti Adriatik

Dubrovnik

Dubrovnik mangrupikeun kota modis di Éropa. Kaindahan kota ieu di basisir Dalmatian parantos ngalangkungan wates sareng henteu janten rusiah pikeun saha waé. Sugan sababna, dina sababaraha taun ka pengker, pariwisata parantos ningkat pisan, dugi ka aya anu nyarioskeun seueur teuing.

Nanging, usaha angkat ka tempat anu pinuh ku wisatawan dina sababaraha méter pasagi pantes lamun urang nyarioskeun kota Warisan Dunya ieu dina énklave anu unik.
Salaku tambahan, di Dubrovnik kami henteu ngan ukur mendakan pantai batu anu saé kalayan pesona khusus, tapi ogé tawaran budaya anu unik pikeun anu resep seni sareng sajarah.

Asalna Dubrovnik

Ngaranna hartosna tangkal ek sareng éta dipasihkeun ku seueur tangkal dina spésiés ieu anu baheulana aya di daérah éta. Baheula éta ogé katelah Ragusa sareng hirup dina waktos kaagungan sakitar taun 1272 nalika dipimpin ku bangsawan sareng perdagangan pérak padet sareng emas (glama) nyandak anjeunna kauntungan ageung di buana.
Turunna Dubrovnik datang dina 1667 nalika gempa bumi ngagempur kota. Mangabad-abad saenggeusna ieu ngalaman barbaritas perang nalika taun 90an rébuan bom ngancurkeun ampir sakabéh kota. Nyatana, tatu na teu acan tiasa diubaran tapi padamelan ayeuna dilakukeun kanggo mulangkeunana ka tilas caangna. Ku cara kieu, kaseueuran gedong sareng imahna mangrupikeun konstruksi anu énggal.

Wisata Dubrovnik

Mangrupikeun ide anu saé pikeun ngamimitian terang kota éta nyaéta ngalangkungan tembok na anu parantos lami, anu diaksés ngalangkungan lawang anu aya di beulah kalér kota, gigireun garéja St. Spasa.
Tembok ieu ti saprak abad ka-1.940 sareng nawiskeun pandangan anu endah pikeun tikét anu murah. Total aranjeunna gaduh rute 25 méter sareng jangkungna 16 méter. Salaku tambahan, aranjeunna gaduh XNUMX menara anu dijagaan salaku perlindungan tina serangan bajak laut. Aranjeunna disimpen dina abad ka-XNUMX.
Sakali jalan-jalan ngalangkungan tembok Dubrovnik parantos réngsé, waktosna pikeun nganjang ka kota lami na. Éta tiasa diaksés ngalangkungan Puerta de Pile, anu nunjukkeun jalan tol lami anu janten panyalindungan kota. Salaku panasaran, jaba na aya dina gaya Renaissance sareng interiorna nyaéta Gothic.
Ngalangkungan éta anjeun ngalebetkeun Stari Grad, 'kota lawas'. Maka kami bakal ngalangkungan jalan anu kawéntar di Ragusa kuno: Placa atanapi Stradun. Dina abad ka-XNUMX tempat ieu mangrupikeun terusan anu misahkeun dua bagéan kota tapi dieusian pikeun ngahijikeun daérah. Trotoar marmer ciri na mangrupikeun ciri anu paling dikenal.
Katedral Dubrovnik

Katedral Dubrovnik

Istana ala Baroque nungtun urang ka Plaza Luza. Di caket dieu nyaéta Istana Sponza sareng Garéja San Blas anu dirancang pas modél San Mauricio of Venice.
Katedral Asumsi gaya Baroque, babarengan sareng Istana Réktor, ogé pantes didatangan. Sareng tangtosna, angkat ka Air Mancur Onofrio anu terkenal sareng ageung anu ngan ukur masker batu anu dijaga, tina nginum sareng cai tawar anu asalna.
Sababaraha menit ti Dubrovnik nyaéta pulo Lokrum, anu mangrupikeun taman alam anu dilindungi. Pikeun ngadatanganana anjeun kedah nyandak féri. Di tempat ieu aya ruruntuhan biara Benedictine anu ancur ku gempa parah dina 1667. Salaku tambahan, anjeun tiasa ngémutan pandangan anu matak ti Royal Fort sareng nyéépkeun waktos di Museum Sejarah Alam. Di Pulo Lokrum bahkan aya teluk alit nudis.

Kartu Dubrovnik

kartu dubrovnik

Kantor wisata Dubrovnik parantos nyiptakeun kartu anu disebut Kartu Dubrovnik anu ngamungkinkeun urang nganjang ka tempat-tempat anu paling penting di kota anu nyimpen seueur artos. Salaku tambahan kana angkutan umum (penting pikeun anu henteu cicing di kota lami di kota) kartu ieu kalebet nganjang kana tembok, Museum Maritim, Istana Rektor, Museum Sejarah Alam, Galeri Seni Dubrovnik sareng ekslusif kauntungan tina ngakses Jam Menara, ti balkon anjeun ngagaduhan pandangan anu istimewa ti Placa, jalan utama kota.
Gumantung kana modalitas, Kartu Dubrovnik ngagaduhan harga anu béda. Kartu sadinten kalebet angkutan umum sareng biaya € 15,49 (117kn), kartu tilu dinten kalebet sapuluh perjalanan beus sareng biaya € 21,44 (162kn) sareng kartu tujuh dinten kalebet dua puluh perjalanan beus sareng biaya € 26,21 (198kn) .

Pantai Dubrovnik

  Pantai Dubrovnik
Pantai Dubrovnik condong gaduh keusik kasar kumargi daérahna terjal sareng cadas pisan. Upami anjeun rencanana nganjang ka kota Kroasia dina usum panas, kami nyarankeun anjeun didatangan pantai Gradska Plaza anu aya di tukangeun Gerbang Ploce gigireun Lazaretto pikeun mandi. Nanging, aya seueur pantai anu sanés di caketna.

Kumaha carana nepi ka Dubrovnik?

Aya penerbangan sapopoé anu ngahubungkeun Zagreb sareng Dubrovnik ogé jaringan beus éksténsif anu ngahubungkeun kota sareng kaseueuran kota kalayan harga anu terjangkau.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*