Pilem anu kedah ditonton sateuacan angkat ka Paris

Upami anjeun naros ngeunaan pilem anu tiasa ditingali sateuacan angkat ka Paris, éta sabab anjeun ngarencanakeun perjalanan ka ibukota Perancis. Anjeun moal kuciwa nelepon Kota Cahaya Éta mangrupikeun salah sahiji anu pang indah di dunya. Éta pinuh ku monumen sareng carita legendaris anu bakal narik anjeun, tapi éta ogé kota modéren anu ngagaduhan sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun tempat anu teu hilap.

Dina tiap hal, pilem kanggo ditingali sateuacan angkat ka Paris yén kami badé ngadugikeun anjeun bakal masihan anjeun sudut pandang anu sanés ngeunaan kota Seine. Kalayan aranjeunna, anjeun tiasa ngajalajah éta sateuacan angkat ka bumi sareng mendakan juru-juru éta, panginten, anjeun bahkan henteu terang aya. Tapi ieu sanés waktos kanggo ngalegaan, tanpa ado salajengna, urang badé nyarankeun pilem pikeun ditingali sateuacan angkat ka Paris.

Pilem anu kedah ditonton sateuacan angkat ka Paris, tur virtual di kota

Wisata kami pikeun pilem pangsaéna anu disetél di Paris bakal nyandak anjeun kana waktos-waktos anu lalu dimana anjeun bakal diajar ngeunaan sajarahna, tapi ogé nepi ka ayeuna, sahingga anjeun tiasa mendakan naon éta éta tempat pinuh ku pesona éta henteu muncul dina pituduh wisata. Hayu urang ngiringan kaset anu urang usulkeun.

The Hunchback of Notre Dame

Notre Damme

Katedral Notre Dame

Dumasar kana novel anu rongkah Our Lady of paris tina hébat Victor Hugo, langkung ti hiji pilem aya sababaraha. Sugan anu paling populér nyaéta vérsi animasi anu dihasilkeun ku Disney di 1996. Butuh urang balik ka jaman abad pertengahan pikeun nyaritakeun carita hunchback Quasimodo sareng gipsi éndah Esmeralda, anu kalibet dina plot cinta, hanjakal sareng dendam.

Sadaya ieu sareng Notre Dame, garéja paling lambang di Paris, salaku panggung pusat. Singkatna, carita anu saé henteu tanpa karakter jahat anu parantos sering dibawa ka layar lebar sababaraha kali.

Upami anjeun langkung resep ningali vérsi sareng palaku asli, anjeun kedah contona bisu Our Lady of paris, ti taun 1923 sareng diarahkeun ku Wallace Worsley. Panarjamahna nyaéta Lon chaney sakumaha Quasimodo sareng Patsy Ruth Miller salaku Esmeralda. Nanging, upami anjeun hoyong vérsi anu disada, kami nyarankeun pilem anu judulna sami ditembak di 1956 kalayan Anthony Quinn dina peran hunchback sareng Gina Lollobrigida salaku Esmeralda. Dina hal ieu, arahna nyaéta Perancis Jean Delannoy.

Marie Antoinette, pilem sanés anu tiasa ditingali sateuacan angkat ka Paris pikeun diajar sajarahna

Potrét Marie Antoinette

Marie Antoinette

Carita ngeunaan pamajikan anu gering tina Louis XVI ti Perancis éta ogé parantos dibawa ka layar ageung sababaraha kali. Kami ngajukeun vérsi anu diarahkeun dina 2006 ku Sofía Coppola tepatna sareng judulna Marie Antoinette. Sanaos fokus kana kahirupan ratu, éta ogé cara anu megah kenalkeun Paris anu révolusionér dina akhir abad ka-XNUMX, seueur anu monumenna masih jumeneng sareng anjeun bakal tiasa ningali éta dina perjalanan anjeun ka kota.

Peran bangsawan gering dimainkan ku Kristen dunst, sedengkeun salakina, raja, tanggung jawab Jason Schwartzman. Tokoh-tokoh séjén sapertos Judy Davis, Rip Torn atanapi Asia Argento ngalengkepan pamaén pilem anu diala a Oscar pikeun desain kostum anu pangsaéna.

Nanging, upami anjeun resep pilem anu langkung klasik, kami nyarankeun pilem ti 1939, ogé judulna Marie Antoinette. Éta diarahkeun ku Woodbridge S. Van Dyke, juara dua Oscar pikeun Dahar peuting anu dituduh y San Francisco. Sedengkeun pikeun panarjamah, Norma Shearer anjeunna maénkeun ratu, sedengkeun Robert Morley maénkeun Louis XVI sareng Tyrone Power maénkeun Axel von Fersen, kakasih anu disangka raja.

Anu Miserables

Iklan pikeun 'Les Miserables'

Poster pikeun 'Les Misérables'

Ogé dumasar kana novél homonim ku Victor Hugo, salah sahiji panulis anu paling néwak Paris dina waktosna, parantos sering dibawa ka pilem sareng televisi sababaraha kali. Musikal hit bahkan didamel dumasar kana lakonna.

Versi anu kami bawa anjeun ka dieu nyaéta anu diarahkeun dina 1978 ku Glenn Jordan sareng dibéntangan Richard Yordania dina peran Jean Valjean, Caroline langrishe sakumaha Cosette na Anthony Perkins kawas Javert. Salila pilem ieu urang nyaksian épisode sajarah Paris sapertos: Revolusi 1830 sareng, sacara umum, pikeun kahirupan sadidinten di kota Seine waktos éta.

Nanging, upami anjeun hoyong milih salaku pilem naon anu kedah ditingali sateuacan angkat ka Paris dumasar Anu Miserables versi anu sanés, anjeun tiasa milih anu dirilis dina 1958. Dina hal ieu, sutradara nyaéta Jean-Paul Le Chanois sareng juru basa Jean gabin, Martine Havet sareng Bernard Blier.

Pilihan katilu nyaéta anu difilmkeun pikeun tipi salaku miniseries ku Josée Dayan. Jean Valjean diwakilan ku Gérard Depardieu, Sedengkeun Cosette dicoo ku Virginie ledoyen sareng Javert ku John Malkovich.

Moulin rouge

The Moulin Rouge

Moulin rouge

Upami pilem sateuacanna nunjukkeun Paris anu bersejarah, Moulin rouge éta ogé ngenalkeun anjeun kana suasana bohemian kota di akhir abad ka-XNUMX. Luhureun sadaya, éta tina lingkungan artistik tina Montmartre, dimana kabaret terkenal anu masihan judul pilem na masih ayeuna.

Pilem ieu diarahkeun ku Baz Luhrmann sareng dirilis dina 2001. Éta nyaritakeun hiji panulis Inggris ngora anu ngalih ka kota Seine, katarik ku bohemianism artistikna. Di Moulin Rouge anjeun bakal pendak sareng jalma-jalma sajati sapertos pelukisna Toondrose Lautrec, tapi ogé penari Satine, saha anjeunna bakal bogoh.

Mangrupikeun pilem musik anu bakal nawiskeun inpormasi penting pikeun anjeun mendakan lingkungan Montmartre sareng naon anu anjeun kedah tingali di dinya nalika angkat ka Paris. Tapi urang ogé mamatahan anjeun pikeun merhatoskeun lagu anu kuat, anu kalebet hit anu hébat ku ratu, Elton John o Nirvana.

Amelie, klasik diantara pilem anu tiasa ditingali sateuacan angkat ka Paris

Dua Mills Kopi

Dua Mills Kopi

Pilem ieu, anu ogé dirilis dina taun 2001, mangrupikeun klasik diantara rekomendasi sinematografi anu kedah ditingali sateuacan indit ka Paris. Mangrupikeun komédi romantis anu diarahkeun ku Jean-Pierre Jeunet sareng dilakukeun ku Audrey tatoo.

Anjeunna nempatkeun dirina dina sapatu pelayan anu damel di Dua Mills Kopi sareng yén anjeunna mendakan tujuan hirupna nalika anjeunna mutuskeun pikeun ngabantosan batur pikeun ngabahagiakeun aranjeunna. Pilem ieu kéngingkeun opat César Awards sareng dicalonkeun pikeun sababaraha Oscar, sanaos henteu ngagaduhan. Tapi di luhur sadayana, éta mangrupikeun pilem anu pikaresepeun anu ngahontal kasuksésan masarakat anu luar biasa.

Éta ogé sampurna pikeun terang Montmartre, tempat ayana warnet dimana Amelie damel. Tapi, henteu sapertos anu sateuacanna, lingkungan anu urang tingali di dinya nyaéta anu ayeuna. Upami anjeun angkat ka Paris, anjeun ogé masih tiasa ngopi di Café de Los Dos Molinos.

Hirup di aink

Edith piaf

Penyanyi Edith Piaf

Upami Perancis sacara umum sareng Paris khususna ngagaduhan simbol dina dunya lagu, éta Edith piaf, anu lahir di kota Seine. Pilem ieu nyaritakeun, persis, kahirupan panyanyi ti jaman budakna di lingkungan anu goréng di kota hébat dugi ka jaya dunya.

Diarahkeun ku Olivier Dahan, éta perdana di 2007. Tapi upami aya anu menonjol ngeunaan hal éta, éta mangrupikeun pagelaran anu luar biasa Marion Cotillard dina peran penyanyi. Nyatana, anjeunna ngagaduhan Oscar pikeun Aktris Terbaik pikeun pagelaranana, sajaba ti seueur pangakuan sanés.

Gabung sareng anjeunna dina pamaén nyaéta Gerard Depardieu salaku Louis Leplée, pengusaha musik anu mendakan Piaf; Clotilde Courau dina peran indung indungna sareng Jean-Pierre Martins salaku petinju Marcel Cerdan, anu sacara romantis pakait sareng diva lagu.

Ratatouille, kontribusi animasi kana pilem-pilem anu bakal ditingali sateuacan angkat ka Paris

Piring Ratatouille

Ratatouille

Sakumaha anjeun terang, Paris parantos mangpuluh-puluh taun dugi ka tempatna asakan pangalusna di dunya. Ieu mangrupikeun dasar tina pilem ieu anu ku kami ngeureunkeun wisata kami pikeun ningali pilem sateuacan sateuacan ka Paris.

Remy nyaéta beurit anu sumping ka kota Seine pikeun minuhan impianana janten koki anu hébat. Pikeun ngalakukeun ieu, éta diwanohkeun kana Réstoran Gusteau, idola hébat na. Di dinya anjeunna bakal kolaborasi sareng mesin pencuci piring saderhana pikeun nyiptakeun sup anu paling suksés di sadaya Paris. Kitu dimimitian petualangan rodénsia tunggal.

Ieu mangrupakeun animasi pilem dihasilkeun ku Pixar sareng dileupaskeun taun 2007. Sanaos diréktur na janten Jan Pinkava, tungtungna ogé Brad Manuk sareng, pikeun dubbing, éta ngagaduhan palaku anu jangkung tina Peter O'Toole sareng pelawak Patton Oswalt. Ogé, diantara seueur penghargaan anu sanés, anjeunna kéngingkeun Oscar pikeun Pilem Animasi Pangsaéna. Tungtungna éta éndah pandangan tina skyline ti Paris anu tiasa ditingali dina salah sahiji adeganna.

Kasimpulanana, kami parantos ngusulkeun sababaraha hal pilem kanggo ditingali sateuacan angkat ka Paris pikeun langkung terang ibukota Perancis. Nanging, seueur anu sanés ogé disarankeun. Salaku conto, Charade, sareng Audrey Hepburn sareng Cary Grant jalan-jalan di sapanjang sisi Seine; Paris, paris, anu protagonis nempatan téater di kota pikeun méntaskeun musikalna, atanapi Teu keuna, anu nunjukkeun urang nilai silaturahmi, tapi ogé kasangsaraan ti lingkungan kelas pagawé di kota hébat. Sareng, nalika anjeun angkat, pikeun ngurilingan Kota Cahaya, anjeun tiasa maca Artikel ieu kalayan nasihat kami.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*