Alsace dina Natal

Strasbourg

nganjang Alsace dina Natal nyaeta ngalakukeun eta ka salah sahiji wewengkon nu paling deeply ngalaman jaman ieu Eropa. Kabéh kota na, nu boga adi puseur sajarah Abad Pertengahan, Ngarasakeun hiasan Natal spektakuler jeung pasar teu kurang magis.

ti Strasbourg ka luhur Colmar, localities wewengkon kalér-wétaneun ieu Perancis ngagungkeun hiji Natal pinuh ku sihir jeung tradisi dina skenario nu sigana dicokot, persis, ti a dongéng Advent. Dina kagiatan samemehna, anjeun kedah nambihan kontes paduan suara Natal (éta Noëlies) jeung adat gastronomic nikmat. Janten anjeun mutuskeun ngarambat ka Alsace nalika Natal, kami bakal ngajelaskeun sadayana anu aya watesna di daérah Gallic ieu Alemania y Swiss.

Tradisi Alsace dina Natal

Kayserberg

Suasana Natal di Kaysersberg

Kami nembé nyarios yén pasar mangrupikeun salah sahiji tradisi Alsace anu hébat dina Natal. Tapi aya nu séjén pisan metot. Karakter Natal quintessential nyaéta Hans Trapp y cristkindel. Sanajan aranjeunna dua inohong antithetical, anjeun pasti bakal ningali aranjeunna dina acara Natal di wewengkon. Anu kahiji janten transkrip urang boogeyman jeung nyingsieunan barudak anu geus henteu patuh ku cara nyokot eta jauh dina kantong-Na.

Gantina, kadua mangrupa jenis malaikat alus atawa dongeng anu méré hadiah ka budak leutik anu kalakuanana alus. Sosok Cristkindel diwanohkeun ku Martin Luther kalawan na Réformasi Protestan pikeun ngurangan prominence kana tradisi Katolik. Sareng, di sababaraha tempat, éta dicirikeun ku Yesus budak. Dina naon wewengkon teu béda ti Éropa lianna dina rasa adegan nativity atanapi cribs. Jeung, kitu ogé, dina lampu jalan kalawan alesan luyu pikeun kaping ieu.

Di sisi séjén, sakumaha teu bisa jadi kirang, Alsace boga sorangan adat gastronomic dina Natal. Éta mangrupikeun resep anu anjeun tiasa tuang di mana waé pasar Natal na. Sedengkeun pikeun inuman, éta anggur mulled. Hal ieu disiapkeun dina dua cara: anggur beureum, buah jeruk jeung kayu manis saeutik atawa anggur bodas, anise jeung pala. Anjeunna oge Jus apel Éta klasik dina perayaan.

Sedengkeun pikeun kadaharan, éta biasana amis dina olahan kayaning cookies, biskuit disebut brédalas o buns madu spiced. Tapi sugan malah leuwih has teh manele, inohong leutik lalaki dijieun kalayan adonan brioche. Kitu ogé, babarengan jeung resep Natal, Anjeun gaduh leuwih tradisional lianna ti wewengkon nu didahar sapanjang taun, ogé dina waktu ieu. Contona, dina loba hidangan Natal teh sauerkraut, piring Alsace quintessential. Éta daun kol anu parantos ngalaman fermentasi laktat sareng dipotong kana jalur ipis. Urang bisa ngabejaan ka maneh sarua ngeunaan baeckeoffe, a Stew disiapkeun kalawan kentang, bawang jeung domba, babi jeung sapi saméméhna marinated dina anggur bodas tur juniper berries.

Ogé diantara adat tina Alsace di Christmas teh hiasan tangkal kalawan objék béda, ampir sok datang ti karajinan keramik lokal. Anjeun bakal mendakan persis ieu sareng seueur hal anu sanés di pasar Natal di daérah éta.

pasar Strasbourg

jalan Strasbourg

Lampu Natal di jalan Strasbourg

Ieu mangrupikeun kota anu pangpadetna di Alsace kalayan ampir sajuta pangeusi. Kusabab ukuranana, éta henteu ngan ukur hiji pasar Natal, tapi sababaraha. Atawa rada, eta boga pasar tunggal kalawan lokasi béda. Sakabéh éta kapanggih dina spasi dibentuk ku grand ille atawa nyatakeun puseur bersejarah abad pertengahan Warisan Dunya.

Di pasar ieu anjeun tiasa mendakan sadayana. Tapi kota ogé nawiskeun anjeun landmark anu sanés. Ku kituna, dina Alun-alun Kleber anu nganggap ditempatkeun tangkal natal tallest di dunya. Sanajan kitu, meureun puseur saraf tina celebrations ieu di Strasbourg dina alun-alun broglie, dimana Christkindesmärik o Pasar Anak Yesus.

Di sisi séjén, saprak anjeun nganjang ka kota Alsatian, pastikeun pikeun nempo monumen utama na. Mimitian ku Heboh Anjeun Katedral Notre Dame, conto megah Gothic flamboyant, kalawan jam astronomi na. Sarta eta terus ngaliwatan gereja lianna kayaning Romanesque Saint Stephen gelombang tina Saint Peter the Old, nu imah altarpieces spektakuler.

Tapi anjeun ogé kudu nengetan jalan kota heubeul, pinuh ku imah abad pertengahan dina kai hideung bodas has wewengkon. Di antara ieu nangtung kaluar wangunan tina Adat istiadat lami jeung, luhureun sakabeh, spektakuler Imah Kammerzell, nu ngagabungkeun gaya Gothic jeung Renaissance. Tungtungna, ulah eureun ningali Istana Rohan, conto klasikisme Perancis; éta rumah sakit sipil, dina gaya barokah, sareng Museum Seni Rupa, kalayan lukisan tina Goya, Veronese, Tintoretto o Rubén.

Colmar, hakekat Alsace dina Natal

Colmar

Pasar Natal di Colmar

Kota leutik ieu ngeunaan tujuh puluh rébu pangeusi geus dilestarikan sadayana na hakekat abad pertengahan, nu ngajadikeun eta setelan sampurna pikeun Alsatian Christmas. Nyatana, aya ogé seueur imah kayu tradisional Gothic sareng Renaissance. Malah boga walungan, teh daun bawang, nu circulates ngaliwatan kanal leutik pikeun nyieun deui pamandangan Natal.

Pasar disebarkeun dumasar kana barang anu dijual. Ku kituna, dina salah sahiji pasagi Dominika anjeun bakal manggihan hadiah; di éta Joan of Arc dahareun jeung objék hiasan; di wewengkon Adat Istiadat Lama, karajinan, jeung di Saeutik lingkungan Venice, kasohor saluran disebut tadi, anjeun boga kagiatan pikeun barudak.

Di sisi séjén, saprak anjeun di Colmar, didatangan na Katedral Saint Martin urang, dina gaya Gothic, sarta deukeut pisan eta teh Korps de Garde, wangunan Renaissance nu dilayanan salaku barak a. Anjeun oge kedah ningali garéja Dominika, nu boga jandéla kaca patri megah sarta altarpiece spektakuler ku Martin Schongauer. Tapi bakal leuwih panasaran teh Imah Kapala, dihias ku leuwih ti saratus inohong beungeut jeung, luhureun sakabeh, nu Imah Pfister, kalawan gaya Gothic picturesque. Tungtungna, teu eureun ngadeukeutan ka Museum Unterlinden, nu imah jewels kayaning Isemheim Altarpiece, alatan Matthias Grünewald.

eguisheim

eguisheim

Pasar Eguisheim, Alsace asli dina Natal

Ngan dalapan kilométer ti Colmar anjeun gaduh kota éndah ieu sanés ngan ukur lima belas ratus penduduk. Disusun dina bunderan concentric sabudeureun na alun-alun garéja, geus kadaptar salaku salah sahiji desa paling geulis di Perancis. Persis di bagian tengah aya pasar Natal dimana anjeun tiasa mendakan ampir sadayana.

Tapi, sajaba, Anjeun kudu ningali dina Eguisheim na garéja San Pedro sareng San Pablo, nu diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX nuturkeun garis tina Romanesque ahir. Kitu ogé, walkway abad pertengahan na jeung imah tradisional na ti jaman éta metot. Sareng anjeunna ogé bénténg bas jeung cai mancur renaissance anu perenahna di alun-alun pasar sarta nyepeng kategori monumen sajarah.

Tapi meureun simbol hébat kota na tilu munara abad pertengahan diwangun dina sandstone beureum saulas. Salaku panasaran, kami bakal nyarioskeun ka anjeun yén aranjeunna milik kulawarga anu kuat anu dibakar dina patok nalika nelepon. Perang Genep Pence. Saprak harita, aranjeunna geus diilikan ku Bishopric of Strasbourg.

Mulhouse sareng lawon Natal na

Mulhouse

Carousel Natal di Mulhouse

Kota Mulhouse parantos dikaitkeun kana industri tékstil salami mangabad-abad. Kanyataanna, eta malah boga Museum Percetakan Tekstil. Ieu dibuka pikeun umum dina 1955 jeung imah leuwih ti genep juta lembar. Salian paméran samentawis, anjeun tiasa ningali mesin sareng karya otentik seni tékstil ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Ku alatan éta, éta moal kaget anjeun éta Natal dihias ku lawon di kota ieu kira-kira saratus dua puluh lima rebu jiwa. Kompetisi bahkan diayakeun pikeun nampilkeun karya tékstil Natal anu pangsaéna. Sareng, tangtosna, potongan-potongan ieu aya di pasar Adventna.

Tapi anjeun ogé kudu nganjang di Mulhouse teh Garéja St Stephen urang, A heran gaya Gothic anu munara anjeun tiasa nanjak. Gunana pikeun nyebutkeun, pintonan anu spektakuler. Kami ogé nyarankeun yén anjeun ningali wangunan tina bale kota, nu bakal kaget anjeun kalawan adul pink na. Éta mangrupikeun konstruksi Renaissance dimana lawangna ogé nangtung, diwangun ku dua tangga simetris. Teu kurang spektakuler nyaeta interior na. Ku alatan éta, asupna diwenangkeun unggal dinten iwal libur.

Kitu ogé, dina alun-alun reuni, puseur saraf kota, boga wangunan Renaissance kayaning nu Imah Mieg, diwangun dina abad ka-XNUMX, sanajan munara na ti abad ka-XNUMX. Sareng, ka wétan, anjeun bakal mendakan Kang Iwan chapel, diwangun dina XIII ku urutan maltese. Tungtungna, di pinggiran kota anjeun boga Ecomuseum of Alsace, sampel arsitektur désa wewengkon.

Pasar Selestat

Selestat

Kota Sélestat anu éndah

Urang mungkas tur Alsace di Christmas ku ngadatangan pasar Sélestat. Kota leutik ieu sakitar dua puluh rébu pangeusina gaduh tradisi Advent sapertos anu dibanggakeun geus dipasang tangkal Natal munggaran. Sahenteuna, éta mimitina aya catetan tinulis. Kusabab dokumen ti 1521 geus ngomong ngeunaan hiji anu disimpen di jalan na.

Logis, Sélestat ogé ngagaduhan pasar Natal na. Tapi tributes kota ieu Advent teu mungkas di dinya. Handapeun arches tina adi garéja Gothic of Saint George aya tangkal anu ngumpulkeun sakabéh sajarah hiasan Natal. Jeung, kitu ogé, dina garéja Sainte Foy, Anjeun tiasa ningali hiji chandelier adorned kalawan 173 Meisenthal kaca bal Natal.

Di sisi séjén, ngeunaan sapuluh kilométer ti Sélestat, anjeun bakal manggihan impressive puri Haut-Koenigsbourg, diwangun kira-kira taun 1100. Salaku anekdot, urang bakal ngabejaan Anjeun yen dina abad ka-XNUMX eta dilayanan salaku suaka pikeun nu disebut satria bandit, anu ngancurkeun daérah kalayan rampog maranéhanana.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun anu pangsaéna Alsace dina Natal. Sanajan kitu, sakabéh kota di wewengkon ieu Perancis Aranjeunna boga tradisi Natal hébat sarta pasar. Ku alatan éta, anjeun ogé tiasa nganjang ka Obernai, nu beautifully cahayana di Panonpoé Tilelep; salah sahiji Kayserberg, pinuh ku aromas; atawa salah sahiji Ribeauville, Kota nu boga tilu puri. Teraskeun sareng nganjang ka Alsace nalika Natal sareng nikmati suasana anu asli.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*